Şimdi Ara

Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
8
Favori
153.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha bi çok program var başlangıçta onla önemli mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: decibelshock

selamlar ben de tj 75 ailesine katıldım. aslında yabancı ollmadığım bi ürün iki ay evvel i5 450m işlemcilisini 1700tlye golddan ve 3 hafta once de benimle aynı model olan i5 480m modelini teknosadan 1670tlye iki ayrı arkadaşıma özelliğine göre fiyatı uygun olduğu için tavsiye edip aldırdım. ancak insan kendine alırken epey düşünüyo...

@orcun93 bilgilendirmenden hemen sonra teknosaya gidip easynote tj75 - jo - 283 tk modelini aldım hatta ilk klavye tecrübemi de sizinle paylaşıyorum :)

12x128tl taksitlerim acces veya bonus olmadığı için vade farkı oldu. dün gece teknosanın sitesinde 1670tlden 1330a düştü fiyat :) nasıl oldu ben de anlamadım :) vade farkıyla 1536tl ye geldi. vakıfbank (world)

ilk izlenimlerim

nerden geldiğini bir türlü anlayamadığım tarifsiz bi ses var "ızzzzzz" fan devri ile artıyor hem fan sabit dönerken de ses aynı düzeyde kalmıyor ? ses sol taraftan geliyor. hoparlörden değil kesin eminim buna. ilerde basıma iş çıkarmaz umarım ???

klavyesi çok ses çıkarıyo basakren :) cdroom da bayağı sesli. şu an yazı yazarken fan sessiz çalışıyor ve arada hırt hırt burnunu çeker gibi sesler geliyor hdd bence:) çünkü o an hdd ışığı yanıp sönüyo. hdd pek kaliteli değil heralde

karıncalanma pb resimli arka planda yakından bakınca bariz belli oluyo (ekranın sağ alt ve sağ üst köşelerinde) normal uzaklıkktan kusursuz acaba artar mı ilerde ?

kendi kendine güncelleştirme yaptı epeyce. şu an derecelendirme puanı 5.9

oyun kurmadım sadece elimde şu anlık underground 2 vardı onu kurdum oyun ayarları en son çözünürlükte (1024x768) ve high ayarlarda görüntü kalitesi süper. geçen hafta arkadaşın pb ine crysis kurdum grafikler sonda ses de sonda mükemmeldi :) :) :)

şu an pc açılmama kapanma esnasında yavaş gibi geliyo bana.

program flan kurdum yedek alma tuşu ile yedek alacam fakat nasıl olacak. sistemle beraber her bi dökümanımı da yedekleyecek mi ve kaç dvd temin etmeliyim

artı yapmam gereken neler var orta düzey bi pc kullanıcısıyım.

genel olarak şu an memnunum

avg anti virüs free kuruldu silip avast a döneyim mi ?

başlangıçta hangi programların çalışmasını iptal edeyim bilemedim xp gibi değil bu resme bakıp söyler misiniz

http://img585.imageshack.us/i/gereksiz.jpg/

ilginiz için teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan :)

Hdd'nin markası wd ve 5200rpm. Dosya kopyalarken ya da yüksek boyutlu rar dosyalarını çıkarırken pc'nin yavaşlaması 5200rpm olmasından kaynaklanıyor. Harici disk almayı düşünüyorsan laptopun diskine bir kutu al ve 7200rpm'lik bir hdd'yi de pc ye tak derim :) performanstaki artışı fark ediceksin :)

Karıncalanmanın kesinlikle artmayacağını düşünüyorum

Backup için 3 adet boş dvd'ye ihtiyacın var :) PB My Backup ile kolayca yedek alabilirsin ztn :)

Antivirüs olarak Norton 2011 Internet Security'i öneririm. Gerçekten iyi ve eskisi gibi kasma yok nortonlarda. 2010 ve 2011 arasında bile dağlar kadar fark var bu yüzden Norton kurmalısın bence :)

Adobe'lar, Google Talk, GrooveMonitor, PowerDVD ve Winamp Agent gereksiz bence :)

Soracağın bir şey olursa buraya yaz mutlaka her gün takip ediyorum konuyu :)

• selamlar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ancak ürünü iade ettim. ürün değişimi yaptım. çarşamba elime yenisi ulaşması gerek. yeni pb im sorunsuz olur inşallah yoksa mağduriyetimden ötürü dava açmayı düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bende yaklaşık 5-6 aydır bu modeli kullanıyorum, silkroad oynuyordum karakteri 3 ay boyunca botladım ( yani 3 ay boyunca 7/24 açık kaldı makine ama oyun gizlideydi yani oyun önde değildi hiçbişi açık değil sıcaklıklar çok düşük falan) neyse oyunu bıraktım ama şimdide ısınma problemi başladı. Crysis 2 cod 7 assasins nba falan oynarken yarım saat sonra bilgisayar aşırı derecede ısınıyor sol taraf (x-c-v harflerinin olduğu bölüm ) aşırı sıcak sağ taraf ise buz gibi sıcaklık değerleri işlemci 90a kadar çıkıyor anakart 95 falan hdd 50 en fazla kendi kendine kapanma sorunu olmadı ancak elimin altındaki sıcaklık beni fazlasıyla sıkıntı içine sokuyor. oyunlardada FPS düşüklüğü başladı NBA 2k11 max grafikte oynarken şuanda bazı ayarları mediuma almama rağmen kasma yapabiliyor. Ne yapabilirim sorunu çözmek için servise göndermek istemiyorum 3günden fazla laptopsuz yapamam :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_oLcAy

Arkadaşlar bende yaklaşık 5-6 aydır bu modeli kullanıyorum, silkroad oynuyordum karakteri 3 ay boyunca botladım ( yani 3 ay boyunca 7/24 açık kaldı makine ama oyun gizlideydi yani oyun önde değildi hiçbişi açık değil sıcaklıklar çok düşük falan) neyse oyunu bıraktım ama şimdide ısınma problemi başladı. Crysis 2 cod 7 assasins nba falan oynarken yarım saat sonra bilgisayar aşırı derecede ısınıyor sol taraf (x-c-v harflerinin olduğu bölüm ) aşırı sıcak sağ taraf ise buz gibi sıcaklık değerleri işlemci 90a kadar çıkıyor anakart 95 falan hdd 50 en fazla kendi kendine kapanma sorunu olmadı ancak elimin altındaki sıcaklık beni fazlasıyla sıkıntı içine sokuyor. oyunlardada FPS düşüklüğü başladı NBA 2k11 max grafikte oynarken şuanda bazı ayarları mediuma almama rağmen kasma yapabiliyor. Ne yapabilirim sorunu çözmek için servise göndermek istemiyorum 3günden fazla laptopsuz yapamam :))

Soğutucu alabilirsin. Sol tarafta touchpad'in yanında ekran kartı var büyük ihtimalle onun üstünde de işlemci vardır ondan dolayı bu kadar ısınıyor sol taraf.

• selamlar iade ettiğim ürünün yenisi hala gelmedi bu çarşamba güya elimde olacaktı 2 gündür mağazaya gidip sormaktayım bu gun savcılığa suç duyurusuna bulunacam dedim kargodaki ürün nasıl gelmez diye ankaradan speriş etmişler genel ürün siparişine takılmış onlarla gelecekmiş o yüzden gecikmiş pazartesi de gelmezse daha ürün teslim almayacam direk salı günü savcılıga suç duyurusunda bulunacam
  • arkadaşlar cevahir teknosadan aralık ayında aldığım laptopun bataryası şarj olmuyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: efendi_24

arkadaşlar cevahir teknosadan aralık ayında aldığım laptopun bataryası şarj olmuyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız...

Bildiğim bir şey yok ama forumlarda vardır mutlaka. Olmadı garantiyi ara söyle sadece bataryayı gönder kabul ederlerse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcun93

quote:

Orijinalden alıntı: By_oLcAy

Arkadaşlar bende yaklaşık 5-6 aydır bu modeli kullanıyorum, silkroad oynuyordum karakteri 3 ay boyunca botladım ( yani 3 ay boyunca 7/24 açık kaldı makine ama oyun gizlideydi yani oyun önde değildi hiçbişi açık değil sıcaklıklar çok düşük falan) neyse oyunu bıraktım ama şimdide ısınma problemi başladı. Crysis 2 cod 7 assasins nba falan oynarken yarım saat sonra bilgisayar aşırı derecede ısınıyor sol taraf (x-c-v harflerinin olduğu bölüm ) aşırı sıcak sağ taraf ise buz gibi sıcaklık değerleri işlemci 90a kadar çıkıyor anakart 95 falan hdd 50 en fazla kendi kendine kapanma sorunu olmadı ancak elimin altındaki sıcaklık beni fazlasıyla sıkıntı içine sokuyor. oyunlardada FPS düşüklüğü başladı NBA 2k11 max grafikte oynarken şuanda bazı ayarları mediuma almama rağmen kasma yapabiliyor. Ne yapabilirim sorunu çözmek için servise göndermek istemiyorum 3günden fazla laptopsuz yapamam :))

Soğutucu alabilirsin. Sol tarafta touchpad'in yanında ekran kartı var büyük ihtimalle onun üstünde de işlemci vardır ondan dolayı bu kadar ısınıyor sol taraf.

Orçun hiç yakıştıramadım Olcay yapman gereken bir tane güçlü elektrik süpürgesi alıp fanları güzelce bir çekmen soğutucu almana gerek yok ben şahsend 1 ayda 1 çekiyorum süpürge ile çünkü 1 ay sonra tozlanma ile birlikte tekrardan ısınmaya başlıyor şöyle tarif edeyim : normalde ilk aldığımda masaüstünde 30 derece idi. 1 ay sonra bu ısı 42 derecelere geldi oyunlarda 65 i geçmeyen sıcaklık 85 leri gördü bende süpürge ile çekmeye karar kıldım. çekmeden sonra ısılar tekrar 30 derecesine gelince şok oldum ondan sonra hep çekmeye başladım 1 ayda 1 ısınma derdi diye birşey kalmadı

ancak şunuda belirteyim elektrikli süpürge ile vereceğin zarardan sorumlu değilim ben aylardır yapıyorum bu işlemi bir sorun olmadı sadece bilgisayarı kapatıp fanlara süpürgeyi tutuyorum 1er 2şer dklığına tüm delikleri gezdiriyorum. herhangi bir sorunda olmadı soğutucu ile uğraşmak yerine dediğim daha mantıklı risk te %0.001 felan heralde

• slmlar geçtiğimiz cumartesi yeni packard bell ime kavuştum. ekran karıncalanma oranı eskisi ile aynı. sorun yok yani, fan sesi flan da aynı, onda da sorun yok. şu an gerekli tüm programları kurdum, msconfigden de bahsettiğiniz programları engelledim, pc gayet hızlı elimde oyun yok ama underground 2 yi demene amaçlı yükledim. en fazla 1024 768i destekliyo oyun, o yuzden kare bi ekranda oynatıyo çözünürlük flan gayet iyi. ısınma yok; ki bu oyun ısıtmaz zaten. aynı pcden arkadaşımda da var ona crysis i kurduk ilk önce oynattı ama sonra, avira oyunu virüs olarak tanıdı ve sildi. daha sonra pcyi güvenli modda açıp oyunu kurudm bu kez de aynı sorunu verdı o yüzden, bi çözüm bulana kadar yüklemeyi düşünmüyoırum. dediğiniz gibi nortonun 60 günlük deneme sürümünü kullanıyorum hiç kasma olmuyor memnumum da. underground 2 crackını da saatin orda bayraklı kısımda pc sorunlarını çöz diye belirtiyo bu da crysis gibi ilerde hata verecek heralde. bu konuda bi çözümünüz var mı. arkadaşıma kurduğum crysis tr ve crecklı kendinden sadece dvd takıp kuruyon kurulum da türkçe. oyun güzel ama oynayamıyoruz malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decibelshock -- 11 Nisan 2011; 19:31:23 >

• quote:

slmlar geçtiğimiz cumartesi yeni packard bell ime kavuştum. ekran karıncalanma oranı eskisi ile aynı. sorun yok yani, fan sesi flan da aynı, onda da sorun yok. şu an gerekli tüm programları kurdum, msconfigden de bahsettiğiniz programları engelledim, pc gayet hızlı elimde oyun yok ama underground 2 yi demene amaçlı yükledim. en fazla 1024 768i destekliyo oyun, o yuzden kare bi ekranda oynatıyo çözünürlük flan gayet iyi. ısınma yok; ki bu oyun ısıtmaz zaten. aynı pcden arkadaşımda da var ona crysis i kurduk ilk önce oynattı ama sonra, avira oyunu virüs olarak tanıdı ve sildi. daha sonra pcyi güvenli modda açıp oyunu kurudm bu kez de aynı sorunu verdı o yüzden, bi çözüm bulana kadar yüklemeyi düşünmüyoırum. dediğiniz gibi nortonun 60 günlük deneme sürümünü kullanıyorum hiç kasma olmuyor memnumum da. underground 2 crackını da saatin orda bayraklı kısımda pc sorunlarını çöz diye belirtiyo bu da crysis gibi ilerde hata verecek heralde. bu konuda bi çözümünüz var mı. arkadaşıma kurduğum crysis tr ve crecklı kendinden sadece dvd takıp kuruyon kurulum da türkçe. oyun güzel ama oynayamıyoruz malesef.

Öncelikle kusura bakma dün mail gelmişti gördüm ama bakmayı unutmuşum.
    Her antivirüste olduğu gibi Avira'da da vardır güvenilenler listesi oraya eklersen sorun ortadan kalkar. Avira kullanmadığım için nasıl olduğunu bilmiyorum ama rahatça bulabileceğini düşünüyorum. exe ya da dll dosyalarını engelliyor ya da siliyordur büyük ihtimalle aklında bulunsun.

• hiç mühim değil teşekktür ederim
    aynen öyle avira oyunun exe ve dll dosyalarını siliyor. bende norton var silmedim memnunum günü dolana kada kullanmayı düşünüyorum yalnız; geçen gün autocad 2007 yi flash bellektren pc ye attım klasör olarak, prog set up arşivime taşırken tr yama ve crackını, norton virüs olarak gördü sildi ve ben de flastan rarlayarak prog set up arşivime ekledim öylece duruyor
  • quote:

hiç mühim değil teşekktür ederim
    aynen öyle avira oyunun exe ve dll dosyalarını siliyor. bende norton var silmedim memnunum günü dolana kada kullanmayı düşünüyorum yalnız; geçen gün autocad 2007 yi flash bellektren pc ye attım klasör olarak, prog set up arşivime taşırken tr yama ve crackını, norton virüs olarak gördü sildi ve ben de flastan rarlayarak prog set up arşivime ekledim öylece duruyor

Norton Internet Security 2011 kullanıyorum ben trial reset kullanarak memnunum. Sadece 18.5 sürümü çıktı şimdi update yapınca yüklüyor ve ayarlara giremiyorsunuz. Ayarlara basınca sitesi açılıyor ve oturum açma ekranı geliyor. Oturum açtığım halde olmuyor silip ayarlarına bakıp sonra update yapmayı düşünüyorum. Ayrıca Norton'da dosyanın üzerine sağ tıklarsan en altta Norton FileInsight var ona bas ve açılan pencerede "Güven" yazar ona basarsan silmez ve oyun dosyalarını böyle koruyabilirsin. Modern Warfare 2'nin dll dosyalarını siliyor haberin olsun kurarsın falan. Bir de Norton'da sıkıştırılmış dosyalarını yani rar dosyalarını tarama özelliği açık olarak geliyor ayarlarına bak istersen sen rarlamışsın ama silmesin yine de.

• eywallah çok sağol daha çok başını ağrıtacam heralde :) günde bi soru sorsam sen de cvplasan forum alır basını gider :) :) hayırlı sabahlar
  • quote:

eywallah çok sağol daha çok başını ağrıtacam heralde :) günde bi soru sorsam sen de cvplasan forum alır basını gider :) :) hayırlı sabahlar

Yardımcı olabildiysem ne mutlu :) Eskiden bayağı ilerliyordu konu ama son 1 aydır falan hiç yazılmadı nerdeyse tekrar canlansa iyi olur :)
  • Arkadaşlar laptop şarj olmuyor.Şarj kablosunun giriş kısmındaki yerdeki iğne gibi olan parça kırıldı.Servise yolladım vatan daki eleman kullanıcı hatası 130 lira gibi bişeye patlar size dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Arkadaşlar laptop şarj olmuyor.Şarj kablosunun giriş kısmındaki yerdeki iğne gibi olan parça kırıldı.Servise yolladım vatan daki eleman kullanıcı hatası 130 lira gibi bişeye patlar size dedi

Bir araştır bence fiyatları ya da PB veya Acer kullanan arkadaşın varsa onların şarj kablosunu bir tak bakalım olacak mı gerçi sorun belli ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcun93

quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Arkadaşlar laptop şarj olmuyor.Şarj kablosunun giriş kısmındaki yerdeki iğne gibi olan parça kırıldı.Servise yolladım vatan daki eleman kullanıcı hatası 130 lira gibi bişeye patlar size dedi

Bir araştır bence fiyatları ya da PB veya Acer kullanan arkadaşın varsa onların şarj kablosunu bir tak bakalım olacak mı gerçi sorun belli ama

Saol orcun93.Peki format atarlar mı pc ye ben kulaklık çıkısı sorununu falanda söylemiştim.

• Arkadaşlar merhaba, bende de bu illetten bi tane var sanırım 1 yıl oldu alalı. Benim alet çok ısınıyor 100 dereceleri geçip kendini kapattığı da oluyor. Bir arkadaş süpürgeyle çekmeyi önermiş,, onu deneyeceğim ama olmazsa fanları söküp temizlemeye çalışmak sizce mantıklı olur mu?

Ayrıca aletin adaptörü aldıktan sonra 3-4. ayda bozuldu. Onu da garantiye göndericem.

Henüz almamış arkadaşlara tavsiye etmiyorum, donanım kuvvetli ama kalite düşük. Touchpad tam bir bela, 4 kere basıyorum bir kere alıyor.
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.