Şimdi Ara

Paketimdeki Hızı Alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Eski evimdeyken 24mbit 75gb akk hipernet paketini kullanıyordum. Ardından taşındım fttb olmasına rağmen santraldekiler mantıksız yere bana yine aynı paketi kullandırdılar, fibernet paketine dahil olabilecekken her neyse. Bu ay akkyi geçtikten sonra karar verdim ve 50mbit 200gb akklik pakete geçme kararı aldım. Ortada şöyle garip bir durum var ki anlayamıyorum ama modeme 50mbit geliyor. Resimde de göstermek gerekirse;
     Paketimdeki Hızı Alamıyorum

Şöyle bir sıkıntı var ki speedteste girdiğimde ilk başta ibre 50mbite yakın bir değere vuruyor ancak 1 saniye sonra hemen 24mbitte aldığım değerlere geri düşmeye başlıyor. Zaten normal indirmelerde bir farka rastlamıyorum. 24mbitte aldığım hızın aynısıyla devam ediyorum. Türk telekomla konuştum ilk başta beni teknik destekten bir adam aradı işte hipernete geçin şimdi güncelleyemiyoruz bir ay sonra fibernet paketini tekrar alırsınız dedi. Arada pek bir fark olmadığını biliyorum ama aylık 24 saat 100mbit kullanmak istiyorum açıkçası o yüzden sebebini de anlamadım ama geçmedim. Sonra bu sefer türk telekom müşteri hizmetleriyle konuştum birkaç kere en son bana Türk telekomdan kaynaklanan bir sorun yok dedi. Ardından adam da aynı şekilde bana türk telekomda bir sorun yok bina içi hatlardan ya da modemden kaynaklanıyor olabilir dedi. Acaba böyle bir sorun yaşayan veya bu sorunun nereden kaynaklandığını bilebilecek bir insan var mıdır? Modemim Airties 5650, hızı alamamam için modemde niye böyle bir sorun olacağına dair bir bilgim yok çünkü bana mantıklı gelmiyor. Bina içi hat böyle bir soruna neden nasıl olabilir onu hiç anlamıyorum zaten. 50den bi anda 24e düşüyorsa bunun sebebi Türk telekomun hatları olmaz mı? Çünkü akkde de modeme 24mbit gelir örneğin ama 3mbit hız alırsın çünkü bir yerde kısıtlıyorlar. Açıkçası kendim de bilgisayar alanıyla uğraştığım için her ne kadar uzmanlık alanım burası olmasa da benim bilgim kadarıyla benden kaynaklanması çok düşük bir olasılık çünkü benim hattımda bir sorun olsa 50mbit alırım kopma olur ya da ne biliyim 30mbit falan alırım. Yardımcı olabilecek olursa cidden çok güzel olur çünkü sinir bozucu bir durum, teşekkür ederim.

• Kablolu yapıyorsan telekom portu problemli.
  • aynı şeyleri yaşadım. kablosuz kullanıyorsanız zyxel modem sapıtıyor. kablo takınca düzeliyor. kablosuz kullanımda bir dengesizlik var. daha sonra bilgisayarımı formatladım kablosuzda düzeldi ilginç. benimde 1 haftalık bir durum daha gözlemliyorum.
  • Kablolu mu kablosuz mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine arada hız düşmesi var kablosuzda :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.