Gimsadan 29.90'a almıştım en son şuan ne kadar bilen var mı ? |
Palamut fırsatları .. (10. sayfa)
-
-
Hocam bu 6-7-8 ne anlama geliyor aceba
Şimdi metro web sitesinden baktım
Sizin yazdığınıza benzer ifade ile
Palamut (5-6-7) Adet
Ürün fiyatı 64,90 TL
Birim fiyat 35,90 TL/Adet yazıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin75 -- 7 Ekim 2022; 14:42:46 > -
Bursa da uygun palamut satılan yer var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
boyut
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mesela 5-6-7 ne demek oluyor,
64.9 TL dediği kaç tane oluyor yada 35,9 TL/adet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5-6-7 nin anlamı şu:
Bir balık kasasına 5-6-7 adet sığar boyuttadır.
7-8-9:
Bir balık kasasına 7-8-9 adet sığar. Yani daha ufak boyuttadır.
Palamutlar, balık halinden kilo ile satılmıyor. Kasa ile satılıyor. 1 kasaya kaç adet sığıyor? Ona göre fiyat belirlenip satılıyor.
Kilo veya cm gibi ölçü satışı yok.
5-6-7 diye bahsedilenlerin 1 adeti yaklaşık 1kg ile 1.5kg gelir.
Satın aldığınızda "biri neden 1 kilo? Diğeri neden 1.5kg" diyip şikayetçi olunamaz.
Çünkü metro, migros, carrefoursa da balık haline gidip kilo ile değil, kasaya sığma ebatına göre satın alır.
Market müşterisine de aynı şekil ebata göre satış yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertw -- 8 Ekim 2022; 13:18:18 >
Batıkent metrodayım 52,90 anlık ve sanki orta boy
Mesajiniz yanlış bilgiler içeriyor ve düzenlenmeye ihtiyaci var.
Öncelikle bu mesajı 2 hafta önce Balik Halinden kasa ile 4lü balık almış, bu hafta ise ayni şekilde balık halinden kasa ile 6lı balik almış biri olarak yaziyorum.
Balık halinde " Palamutçulaaar gel 4lü 70 lira, all 6lı 45lira" şeklinde satış oluyor. Burdaki fiyatlandırma ise şöyle yapiliyor.
Ayni kasaya 4 ÇÌFT, ayni kasaya 6 ÇÌFT palamut siğiyor ve o söylenen fiyat çiftinin fiyati sayiliyor.
Mesele geçen hafta 4lü aldim. 4lü 70 lira. Kasada 4 çift var yani 4x70=280 lira. 8 Adet palamut 280 lira. Adet 35 lira. Evde poşete koyup tarttim toplam 7000gr geldi. 8 adet palamut 7000gr. Yani 875gr Palamut 35 lira/adet.
Bu hafta 6lı aldim. (Fiyatlandirmayi tekrar tekrar yazmiyim yukardakiyle ayni ) kasasi 240lira. Yani 12 adet palamut 240 lira. Eve gelip acaba bunlar kac kg gelcek diye tarttim 12adet palamut 7000gr geldi. Yani 583gr palamut 20 lira/adet
2 gün sonra ayni semtin mahalle pazarina gittim. İri palamut 70 lira/adet. Ufak palamut 50lira/adetti.
Saygilarimla,
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hangi balık halinden aldınız?
Metro market
İstanbul su ve su ürünleri hali. ( Gürpinar balık hali )
Bu resimdeki 5-6-7 den kendinizce bir anlam/fiyatlandirma çikartmissiniz muhtemelen. Konu hakkinda tüm detaylari yukarida paylaştim. Hepsi kesin bilgi :)
Burdaki fiyatlandirmaya gelecek olursak, broşürde gram yazmam yerine balikcilik dilindeki 5li 6lı 7li seklinde belirmiş. Yani boyutu siz canlandirin diye. Mesela ben 6lı yı kasa olarak 240 liraya aldim. Yani 12 adet 6lı boy palamut 240 lira. Adet 20 liraya geldi. Buroşürde ayni balik 49.90tl.
Mesela 5-6-7 yazan balik 49.90 iken, 7-8-9 yazan balik 44.90 yazmislar. Cünkü kasa kilolari eşit kabul edersek tekinde bi kasaya 5li sıgmış ( 10 adet ) digerinde bir kasaya 7li sıgmış (14 adet.) Dolayisiyla 5li olan palamut 7li olan palamuta gore daha iri/agir olduğundan fiyatida oyüzden daha yüksek digerine göre.
Bizim şansınız yok
Gürpınar nere, Tuzla nere
Zamanında Carrefour veya metrodan almadık
Daha da düşmez sanırım kolayında
Her işimiz bitti bir bunları öğrenmemiz gerekmekteydi,sağ ol hocam.
-
Buradaki Carrefour palamut satmayı bile bırakmış. Hani böldü. Balikcilara baktım iki hafta önce 35 olan küçükler 70 lira olmuş. Supermarketler olmasa bu çakal esnafın eline düşmüştük. Migros ta büyük iriler 50tl görünüyor. Online için risk alınmaz sanırım. Palamut sezonu da böylece kapandı sanırım.
Genel kültür ben şahsen bilmiyordum öğrendim iyi ki paylaşmış.
Antalya'da pazarda palamuta 50 60 lira fiyat çekiyorlardı
Evet ben de bilmiyorum,öğrendim fakat bu kadar detaylı her şeyi bilmemize ne gerek var diye sisteme sitem ettim sadece..
-
istanbul karaburun da kasayla çok uygun fiyata alabilirsiniz tane 20 ciavrı geliyor
-
Balik halinde cebinde parasi balik almaya çalişan fakat konusulan jargonu,fiyatlandirmayi anlayamadiğindan balik alamayan insan dolu hocam :)
Hal esnafida 50kasa 100kasa sipariş veren balikçilar arasinda 1 kasa balik alabilmek için soru soran insanla ilgilenmiyor hatta görmezden geliyor. Tecrübeyle sabittir malesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X