Şimdi Ara

Palio 1.6 lar 1.4 lerden ucuz neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araba alıca sizden öneri istemiştim çoğu kişi uno yerine palio onerdiği için palio alıyorum.Yalnız araştırma yaptım fiyatlara fln baktım.1.6 motor seçenekliler 1.4 motorlardan daha ucuz.Neden acaba?Daha çok yaktığı için midir tutulmadıgı için midir?Bilgilendirirseniz sewinirim.Bugun araba almaya gidicem de bir tane 1.4 bir tane de 1.6 war.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Palio 1.6 Araçlarının 1.4 Modellerine Göre Daha Uygun Fiyatlı Olmasının Nedenleri

Piyasada, Palio 1.6 modellerinin genellikle 1.4 litrelik muadillerine göre daha uygun fiyatlı olduğu gözlemlenmektedir. Bu fiyat farkının ardında yatan bazı faktörler şunlardır:

• Motor Hacmi: 1.6 litrelik motorlar, 1.4 litrelik motorlara göre daha yüksek yakıt tüketimine sahiptir. Yakıt fiyatlarının yüksek olduğu dönemlerde tüketiciler, daha düşük yakıt tüketen araçları tercih etme eğilimindedir.

• Performans: 1.4 litrelik motorlar, 1.6 litrelik motorlara göre daha az güçlüdür. Performans odaklı olmayan tüketiciler için 1.6 litrelik motorların sunduğu ekstra güç gerekli olmayabilir.

• Palio 1.4'ün Tutulma Nedeni: Palio 1.4 modelleri, uygun fiyatları, düşük yakıt tüketimleri ve yeterli performansları nedeniyle tüketiciler arasında daha popüler hale gelmiştir. Bu durum, Palio 1.6 modellerinin satışlarını olumsuz etkilemiştir.

• 1.6 Siena'nın Tutulmama Nedeni: Palio 1.6'nın sedan versiyonu olan Siena 1.6'nın tutulmamasının nedeni, benzer şekilde motor hacmi ve yakıt tüketimi nedeniyledir. Ayrıca, Siena'nın daha yüksek fiyatı da satışlarını olumsuz yönde etkilemiştir.

• 1.6 Palio Alınır mı: Yukarıda belirtilen faktörleri göz önünde bulundurursanız, ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir karar verebilirsiniz. Yüksek performansa ve daha fazla yakıt tüketimine ihtiyacınız yoksa, Palio 1.6 sizin için uygun bir seçenek olabilir.

• 1.6 Palio HL Alınır mı: Palio 1.6 HL, Palio 1.6'nın üst donanım seviyesidir. Bu model, ek özellikler ve daha konforlu bir iç mekan sunar. Bütçeniz buna uygunsa, 1.6 Palio HL iyi bir tercih olabilir.

• 1.6 Palio HL'nin Tutulmama Nedeni: Palio 1.6 HL'nin tutulmamasının nedeni, daha yüksek fiyatı ve performans olarak 1.4 litrelik modellere göre önemli bir fark sunmamasıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • pek zannetmiyorum ama 1.4 lerin yerine daha ekonomik ve performaslı 1.2 ler üretildi ama bana kalırsa 1.6 alırım hem daha performaslı hemde yakıt tüketimleri aynı palio 1.6 piyasada fazla olmadığından dolayı belki piyasası düşük olabilir hem iki aracında vergisi aynı palio1.6, 0'da100'e 9.7 saniye civarında çıkan nadir araçlardan
  • 1.4 paliolar ortalama bir performansa sahiptir ne çok fazla yakar nede çok az yakar ortalama bir aile arabasıdır

1.6 paliolara gelince yüksek performansa sahip araçlardır lakapları litaratüre GTI katili olarak geçmiştir inanılmaz benzin yakar 1 hafta kullandım 9-11 lt aralığından aşşağı düşemedim frenleri biraz zayıftır. basarsın uçar ama durdurmak o kadar kolay değildir eğer 1.6 palio alırda birde açık hava filtresi takarsan benzin yetiştiremezsin çünkü çıkan ses en sakin şöförü dahi pilota çevirebilecek cinsten

kısacası palio 1.6 anlatılmaz yaşanır belki bu nedenle 1.4 lerden fiyatı daha uygun olabilir
  • 120 beygir palio sportingtenmi bahsediyorsun?

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

1.4 paliolar ortalama bir performansa sahiptir ne çok fazla yakar nede çok az yakar ortalama bir aile arabasıdır

1.6 paliolara gelince yüksek performansa sahip araçlardır lakapları litaratüre GTI katili olarak geçmiştir inanılmaz benzin yakar 1 hafta kullandım 9-11 lt aralığından aşşağı düşemedim frenleri biraz zayıftır. basarsın uçar ama durdurmak o kadar kolay değildir eğer 1.6 palio alırda birde açık hava filtresi takarsan benzin yetiştiremezsin çünkü çıkan ses en sakin şöförü dahi pilota çevirebilecek cinsten

kısacası palio 1.6 anlatılmaz yaşanır belki bu nedenle 1.4 lerden fiyatı daha uygun olabilir
  • benim bildiğim kadarı ile 1.4 motorlu paliolar tek nokta enjeksiyonlu ve verimsiz motorlar. tüketimleri ile de 1.6'ları zorluyorlar. ama performansları ile değil. 1.2 16v 75-80 bg'lik motorlarla alınmalı paliolar bence en makulu onlar
  • 1.6 lar çok yaktığından olabilir belki
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerten

benim bildiğim kadarı ile 1.4 motorlu paliolar tek nokta enjeksiyonlu ve verimsiz motorlar. tüketimleri ile de 1.6'ları zorluyorlar. ama performansları ile değil. 1.2 16v 75-80 bg'lik motorlarla alınmalı paliolar bence en makulu onlar

1.4 lerin tüketimi 1.6ları zorluyor değil geçiyor, o kadar kötü. yine palionun 1.6 sıda çok yakar. o kasada en iyi motor yine 1.2 16v dir.

ama şu an ki 1.4 77hp fire motorlar çok güzel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

120 beygir palio sportingtenmi bahsediyorsun?

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

1.4 paliolar ortalama bir performansa sahiptir ne çok fazla yakar nede çok az yakar ortalama bir aile arabasıdır

hayır 98-99 model 103 beygirlik paliolardan bahsediyor arkadas.ben de bi tane var dedikleri dogru.9,5 saniyede 100 ü buluyor...1,4 ler daha ucuz benim bildigim.yanlısınız var.baktıgınız 1,6 kazalı olmasın.temizligine göre değişir o.normalde aynı standartlarda 1,6 daha pahalıdır....

• arkadaşlar sizlerde bakın isterseniz hemen hemen bütün 1.6 lar aynı yas ve model 1.4 lerden daha ucuz
  • tek nedeni yakıt,sfır alırken 1.6 lar daha pahalıdır 2. elde 1.4 ler
    Şöyle bir örnek vereyim mesela 98-99 vectraların 2ooo cc olanları 16oo lere göre 2-3 milyar ucuz.Ama sıfır alırkende en az günümüz parasıylar 6-7 bin ytl daha pahalı olur.Yüksek motorlarda donanım fazla olur ama belli bir yaştan snra 2. ele düşünce ekonomi ön plana çıkar
    yüksek motorluların düşük motorllara oranla daha ucuz olmasının nedeni ekonomi
  • peki yakıt anlamında düşünürsek 1.4 almaya değer mi performansı da goz onunde bulundurursak.
    siz olsanız ne alırdınız?bunları soruyorum cunku bugun iki arabaya da bkmaya gidicez biri 1.4 diğeri 1.6 ikisnden birini alıcaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: emirtetik

tek nedeni yakıt,sfır alırken 1.6 lar daha pahalıdır 2. elde 1.4 ler
    Şöyle bir örnek vereyim mesela 98-99 vectraların 2ooo cc olanları 16oo lere göre 2-3 milyar ucuz.Ama sıfır alırkende en az günümüz parasıylar 6-7 bin ytl daha pahalı olur.Yüksek motorlarda donanım fazla olur ama belli bir yaştan snra 2. ele düşünce ekonomi ön plana çıkar

vectra örneğinizde şuna dikkat edin, orda en büyük etken mtv vergisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: thispotkey

peki yakıt anlamında düşünürsek 1.4 almaya değer mi performansı da goz onunde bulundurursak.
    siz olsanız ne alırdınız?bunları soruyorum cunku bugun iki arabaya da bkmaya gidicez biri 1.4 diğeri 1.6 ikisnden birini alıcaz

1.6 alırdım, hem en donanımlısı hem performanslısı. üstelik 1.4 ild 1.6 nın yakıtı aynı. aynı yakıta neden daha performanslı binilmesin. o yüzden 1.6. hatta bi arkadaşım 1.6 hl lerde ses yalıtımının daha iyi olduğunu söylemişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Orjinalden alıntı: emirtetik

tek nedeni yakıt,sfır alırken 1.6 lar daha pahalıdır 2. elde 1.4 ler

vectra örneğinizde şuna dikkat edin, orda en büyük etken mtv vergisi

doğru söylemişsin
    yıllık yaklaşık 300-350ytl fark var az da değil,ama diğer önemli etken ekonomisi
    km de o.1 ykr daha az yaksa 10000 km de 1ooo ytl yapar

• yakıt değerlerini tam bilemiyorum ama o derece hafif bir araçta küçük motor az yakar diye düşünüyorum ama bulamadım verileri
    tabi megane2 de 1.4 leri 1.6 larından daha çok yakıyor göz ardı etmemek lazım

quote:

Orjinalden alıntı: thispotkey

peki yakıt anlamında düşünürsek 1.4 almaya değer mi performansı da goz onunde bulundurursak.
  • yakıt değerlerine bakınca 1,4 daha mantıklı gibi zaten palio nun 1.4 motoru da çok kotu değil sanırım?
  • ben bindim normal kullanım için ideal bir araç.15o ye kadar çıktıkta ama sürat için değil 90-100 arası kullanmak için ideal bir araç.Temiz kullanılmışını bulursanız beğenirsiniz.Benim bindiğim araç 2000 model 30000 km de idi.Yakın arkadaşımın arabası sadece yazın ve bayramlarda tatile giderken kullanıyorlardı
    ama performans olarak tabiki 1.6 sına göre kötüdür ama satarkende daha rahat satarsınız 1.4 ü
    en azından psikolojik olarak 1.4ler daha fazla tutuluyor.Ama mümkünse tamponlarıda gövde ile aynı renkte olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.