Hayırlı günler. 2004 Fiat Palio speedgear(otomatik vites) aracım var. Son 3 gün içinde iki kez şu olay başıma geldi. Aracı P’den D’ye alıyorum. Gaza çok bassam da Çok yavaş harekete geçiyor. Bu durum 3-5 saniye sürüyor ve daha sonra küt diye bir ses geliyor ve araç normal hareketine geçiyor gidiyor. Sanki vites sonradan doluyor. Aracım 125 bin kmde. Alalı da 7 ay oldu. 2 kez başıma geldi. Bu tarz bir sorun başına gelen oldu mu? Sebebi nedir? |
Palio Speedgear Yardımm!!!
-
-
cvt degilmi bu şanzıman açıkcası yaşa baglı kayışında sıkıntı olabilir birde hiç şazıman yağı değişmişmi o önemli sonuçta ömürlü bir yağ çoğu cvt sorununda temel sebep yağ değişmemek.
-
Aynı olayı bundan yaklaşık 8 sene önce 2003 model aracımda yaşamıştım. İlk önce motor kulağından dediler, değiştirdik ama düzelmedi. Sonra yetkili serviste orijinal selenia tutela cvt diye yağı varmış, dünya para verip değiştirdik, düzelmedi. O şekilde 2 sene kullandık, sorun çıkarmamıştı ama tedirgin ediyordu tabi.
-
serviste bu sorunun sebebi yağ mı dediler beyefendi?
-
yağ değişme konusunda da önceki sahibi değiştirdim demişti ama ben de petronas tutela yağ alıp değiştireyim diyorum
-
Hocam değiştirmiş olabilir ama ne koydurduğu da önemli.. SHC ya da ATF de koyulmuş olabilir siz yine aklınız rahat etsin diye Fiat'ın onayladığı yağı koydurun (Selenia yağ sanırım bahsettiğiniz gibi markası Petronas olmuş olabilir, araştırmanız lazım), hatta yetkili servisten de bir fiyat alın, konvertörü tam açıp tüm eski yağı boşaltıp , varsa demir tozunu temizleyip yeni yağı koyarlarsa daha iyi olur. CVT zincirinin gergisine falan da baktırın.
-
Serviste bu şanzımandan anlayan usta yok. Sadece yağ değiştirme prosedürünü ve değişim km aralığını biliyorlar.
İkincisi, kullanılmış araç aldığımda önceki sahibinin ne dediğine hiç önem vermem (servis kaydı varsa ayrı)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X