e 6750 p35 platinium 8800 gt palit 2x1 geil 800 mhz ram 400 gb samsung hd ocz 600 psu aopen impressions kasa samsung 2332 monitor windows xp pro
dvi dan bağlantı , 7 gün oldu alalı ancak test etmek bugune kaldı
arkadaslar yeni topladığım bu sistemde oyun oynarken ( call of duty 4 , tomb anniversary ) EN düşük çözünürlükte bile oyun 1-2 dk sonra donuyor , hoparlorden rahatsız edici bir ses geliyor ve kitleniyor. 3 d mark score 11000 ancak cpu testi sıreasında " 0 " fps ile oynatıyor.
acaba sorunum ne olabilir. neler yapmam gerekir kafayı yiyecem yeniden windows kurdum , sürücüleri güncelledim ama hiçbirisi çare olmadı , ben ekran kartı ile ilgili olabileceğini düşündüm , eski bir oyun olan gothic 3 ü kurdum onda da aynı sorun var, direct x 9 c yi kaldırıp yeniden kurdum yine olmadı :((
yardım edin lütfen..... ne yapmam lazım ?
en basitten başla sorun için , ekran kartının sıcaklık değerlerine filan bak. Oyun oynamadında da sorun var mı ?
3d mark skorn normal, cpu testinde 0-1 leri görmende normal o testte ekran kartı kullanılmıyo zaten.
amma velakin oyunların en düşük çözünürlükte 1-2dk sonra donması hiç normal değil. 8800gt ler oldukça ısınan kartlar, oyun oynarken sıcaklığı kontrol edebilirsen iyi olur.sorunun sıcaklıktan kaynaklanması olasılığı mevcut. imkanın varsa kartı başka bi makineye takıp öle deneyebilirsin.
çok ters bi durumolsa, uyumsuzluk falan olsa 3dmark dan o puanı alamazdın zaten...
quote:
Orjinalden alıntı: bestercan
quote:
Orjinalden alıntı: bestercan
Bu GTler çok can yakacak. Isınma, kilitlenme, resetleme
+1
+1
Oyun oynarken bir anda masaüstüne dönerek Everest gibi programlarla ekran kartı sıcaklığına bak. Eğer yüksek ise kasandaki hava akışını düzenle kabloları topla. Egzost fanın yoksa (Ucuz kasalarda genelde olmuyor veya küçücük komik bir fan koyuyorlar. ) muahhakak güzel bir fan tak. Uzun lazfın kısası kasa içini ferah ve serin tut. Eğer buda çare değilse RiveTuner gibi programlarla fan hızını artır.
şimdi vodoo tool diye bir kartın kendi programı var orda sıcaklık 49-51 derecede , 3d olunca fan %100 2d de fan %20 ile çalışmakta idi default olarak ben oburunu de %100 yaptım ısınmadan dolayı olurmu acaba diye ,
kasa aopen impressions , egzost fanı var , kabloları toplamayı da denedim ondan da bir sonuç alamadım , esas sorun hgerhangi bir hata mesajı vermediği için sorun ekran kartına aitmidir değilmidir yoksa acaba bir cpu sorunumu onu tam çözemedim. başka önerisi olan varsa lutfen yazarsa çok memnun olurum bu arada oneri yapan arkadaşlarada çok teşekkürler.