Şimdi Ara

Palit GTS250 ve Gigabyte8600GT ile Phsyx

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar arkadaşlar. yaklaşık 3 yıldır Gigabyte 256MB 8600GT ekran kartımı kullanıyorum ve dün Palit 1GB GTS 250 aldım. Bugün de bir phsyx denemesi ile başarısızlığa uğradım

Öncelikle Anakartım ASUS P5N-E SLI İşletim istemim Windows XP SP2

2 adet pci-e 16x slotu var. Bildiğim kadarıyla sli modunda x8 olarak çalışıyor bu slotlar (Konuyla alakası var mı bilmiyorum. Ekleyeyim dedim)

En son gts250 driverlarını ve phsyx system software'ini indirdim ve yükledim. Çok ilginçtir, dün indirdiğim latest driver'ı yüklerken bilgisayar bana yüklemeye çalıştığınız sürüm, yüklü olandan daha eski dedi. Nasıl mümkün olabiliyorsa.. Ben inat edip yükledim tabi :)

Neyse, 3 yıldır 8600'ümün takılı olduğu birinci pci slotuna gts 250'yi taktım, daha önce hiç kullanmadığım 2. slota da 8600'ü taktım. PC'yi açtım ve baktım ki ikinci slota taktığım 8600GT'yi makine görmüyor. Everest 2. slot boş diyor. GPU-Z de görmüyor. Zaten phsyx ayarlarında da 2. ekran kartı görünmüyor. Neyse bu sefer pc'yi kapatıp GTS 250'yi çıkardım ve 8600 2. slota takılı kalacak şekilde monitörü ona bağladım ve bilgisayar açılmadı (yani monitöre görüntü gelmedi.)

Büyük ihtimalle 2. slot çalışmıyor ya da aktif değil. Everest 2. slotun olduğunu algılıyor ama üzerindeki kartı görmüyor. Bu slotu nasıl açabilirim? Ya da önerebileceğiniz daha önce karşılaştığınız buna benzer bir durum varsa yardımlarınızı bekliyorum

Uzun oldu biraz ama kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nameste -- 6 Ekim 2010; 2:50:10 >

• orada 2. slot için bir anahtar var...onu çıkarığ ters çevirip takman gerekiyor yanlış bilmiyorsam

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=KyHOsOKWujC2QguJ

buradaki resimde 2 slot arasındaki kırmızı yazılı zımbırtı.... hakkında daha fazla bilgi edin, çünki ben konuda tecrübe edinmedim

http://www.hardwaresecrets.com/article/458

test sonuçlarını bekliyorum

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=7340

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 6 Ekim 2010; 15:07:30 >

• Sağolasın ironblood kardeşim, eve gidince deneyip sonucu yazacağım :) Bana biraz Sli fonksiyonunu açma gibi geldi, çizgi elektronikten de "iki slotun da çalışıyor olması gerekiyor, aynı kart burada bizim test kartımız, ikisi de çalışıyor" dediler ama denemekte fayda var
  • evet sli kartlarda genelde ortada ram'e benzer bir parça var onu çıkarıp ters takman gerekiyor aktif olması için
  • @ironblood

Dostum sen ne kadar büyük ve mübarek bir insan olduğunu biliyor musun? :D Kafayı yicektim ASUS'un Taiwan'daki merkezine, Gigabyte'ın merkezine falan mail atacak duruma gelmiştim ki, hızır reis gibi yetiştin :D

Evet Arkadaşlar, şu anda Başlıkta yazılan sisteme 4GB ram, Core2Duo E6420 2,13Ghz işlemci ve HDD'de yeteri kadar boş alan eklerseniz benim sistem bu. Bu sistemle Mafia II'de AA açık, 1680x1050 çözünürlük, Diğer detaylar yüksekte ve Phsyx High konumda akıcı ve tatminkar bir şekilde oynuyorum şu anda. Phsyx yapmak isteyip sistemini karşılaştırmak isteyenlere belki bir referans olur diye yazayım dedim :)

Buradaki incelemelerde framerate'lerini vermiş millet, ben nasıl alındığını bilmiyorum, çok da önemli değil nasıl alındığı ama benim göz kararımla takılma, frame atlama vb.. hiçbirşey olmadan gayet akıcı oyuyorum şimdilik :)
  • @nameste

8600GT nin physx performansı merak ettiğim bir konuydu. FRAPS proğramınıhttp://www.fraps.com/download.php buradan indirip, hem 8600gt physx kartı iken hemde 8600gt yokkken ki durumların benchmarkını alıp buraya eklermisiniz? 8600GT nin ne kadar faydası olduğunu görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nameste

@ironblood

Dostum sen ne kadar büyük ve mübarek bir insan olduğunu biliyor musun? :D Kafayı yicektim ASUS'un Taiwan'daki merkezine, Gigabyte'ın merkezine falan mail atacak duruma gelmiştim ki, hızır reis gibi yetiştin :D

yardımcı olabildiysem ne mutlu?

@Müşvavir arkadaşımın dediklerine aynen katılıyotum.... 9600gt kadar olmasa da 8600 gt de işe yarar Physx için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Phsyx High'dayken:

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    888, 28238, 24, 39, 31.447

827, 30453, 21, 33, 27.157

Phsyx Kapalıyken:

4724, 144928, 20, 41, 32.595

98, 2666, 35, 38, 36.759

Frametime'lara çok ciddi bir etkisi olmuyor, detaylarda inanılmaz şekilde artmıyor buna paralel oarak :) Evet, bir takım parçacıklar, delikler vb.. çoğalıyor, gerçekçileşiyor ama oyun içinde ona çok da dikkat etmiyor insan. Bu arada şunu da ekliyim, frametime olarak 28 30 gibi rakamlar düşük müdür, ortalama mıdır bilmiyorum ama, takılmadan frame atlamadan oynuyor oyunu phsyx high'dayken.
  • O ayarlar hangi durumlar için, mesela 1. durumda kullanılan kart kombinasyonu ne? 2. durumda ne?
  • Kartların ikisi de takılı, palit 1GB GTS 250 ana ekran kartı, Gigabyte 8600 GT phsyx kartı.

1. Durumda phsyx özelliği açık, yani ikinci kartı da kullanıyor, 2. durumda phsyx özelliği kapalı olduğu için sadece GTS 250'yi kullanıyor.

Ancak dediğim gibi iki durumda da iki kartta takılı vaziyette sadece ikinci durumda ikincil kartın kullanımı kapalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nameste

Kartların ikisi de takılı, palit 1GB GTS 250 ana ekran kartı, Gigabyte 8600 GT phsyx kartı.

1. Durumda phsyx özelliği açık, yani ikinci kartı da kullanıyor, 2. durumda phsyx özelliği kapalı olduğu için sadece GTS 250'yi kullanıyor.

Ancak dediğim gibi iki durumda da iki kartta takılı vaziyette sadece ikinci durumda ikincil kartın kullanımı kapalı

Zahmet etmişsiniz, sağolun. Lakin benim isteğim, mesela 1. durumda sadece GTS250 physx açık test,2. durumda GTS250+8600GT physx açık test. Ancak böyle anlayabiliriz 8600GT nin physx katkısını.
  • Hmm peki, birkaç gün içinde power supply ve işlemci fanı takmak için pcyi açıp söküp takma işleri yoğun olacak, o zaman denerim :) o zamana kadar üsenirim şimdi :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.