Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
886
Cevap
70
Favori
162.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela yoresel marketler oluyor hani. Oralarda recel, nutella turevi acik seyler satiliyor. Acaba el yapımı olan bu urunlerde de var midir? Meraktan soruyorum sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

Hiç derdiniz yok bu gece de bu çıktı. Palm yağına gelene kadar bin türlü şey var ambalaj ürünlerinde bu bitki suyuna neden taktınız gece gece onu anlamadım. Bir yerde toplu ölüm falan mı olmuş ta haberimiz yok. Ülke nin halinden herkesin psikolojisi bozuldu yemin ediyorum konuya bak

Palm yağı zaten tartışılan bir şeydi. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin açıklamasından sonra daha da yankı buldu.
    Ayrıca çevreciler tarafından da çok tepki çekiyor. Palm yağı üretimi için Endonezya'daki yağmur ormanları kesiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Oksijen dengesini sağlayan en önemli 3 ormandan biri ve en çok canlı çeşitliliği barındıran 3 ormandan biri.
    Greenpeace 1990'dan beri Almanya büyüklüğünde yağmur ormanı kesildiğini açıkladı:http://www.greenpeace.org/turkey/tr/news/palmiye-yagi-hem-sagligimizi-hem-dunyamizi-170118/

Leonardo DiCaprio'nun Before the Flood belgeselinde bundan bahsediyor. Tavsiye ederim, çok güzel belgesel. Endonezya yetkilileri DiCaprio'yu paylaşımlarına devam edersen Endonezya'ya girmemen için karalisteye alırız diye uyarmıştı.

Açıklama şu:
    "Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), ünlü çikolata-fındık ezmesi Nutella’nın içerisinde yer alan palmiye yağının kanserojen olduğunu açıkladı.
    Raporda, Nutella içerisinde bulunan palmiye yağı, diğer yağ çeşitlerine göre daha kanserojen bir madde olarak tanımlandı. EFSA’nın bu raporu, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) palmiye yağı hakkında görüşlerini de destekliyor."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 18 Ocak 2017; 17:13:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sarelle'de bitkisel yağ yazıyor ne yağı olduğunu bilen var mı?
  • fofer kullanıcısına yanıt
    başın sağolsun ve geçmiş olsun arkadaşım.dediğin gibi aslında sadece yiyecek içecek değil stress her türlü etken var bünye ile alakalı birşey galiba.
  • fofer kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayız beslenme evet çok önemli ama genetik ve yaşamsal faktörlerde tetikliyor ne yazıkki. Annem kanser tedavisi görüyor hayatı boyunca alkol almadı, sigara içmedi, cips yemez, kola içmez, hamburger 1 defa görmedim dışarda yesin, kahvaltılık katı yağ bile kullanmaz hep sebze hep meyve gel brokoli vs. ama bu lanet hastalık genlerinde varsa vücudun meyilliyse bir şekilde gelip buluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kizilat

Nestle 1927 bitter kahverengi pakette palm yağı yazmıyor! varsa bilelim ona göre almayalım ama yoksa tüm seriler diye yazmayın

Resmini atar mısınız?
  • quote:

Nestle 1927 bitter kahverengi pakette palm yağı yazmıyor! varsa bilelim ona göre almayalım ama yoksa tüm seriler diye yazmayın

Hocam sanırım 1927 serisinde yok

• Siz Canan Karatay'ın dediklerini uygulayın, ekmek bile yemeyin ki kazala o yağdan karışmasın
  • Az önce evdeki Torku'nun çubuk krakerinin içindekiler kısmına baktım

.Torku bu konuda içindekiler kısmına sadece bitkisel yağ yaparak uyanıklık yapıyor.

Sözde biz palm yağı kullanmıyoruz ağlısı oluşturarak insanları kandırıyor.

AB sadece bitkisel yağ yazılmayacak,hangi bitkisel yağ olduğu da yazılacak diye yasa çıkardı.

Biz de hala insanları kandırmakla uğraşalım.

Evdeki ürünlerden sadece HOŞBEŞ'te Palm yağı göremedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroMan999

quote:

Resmini atar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tinerci Sedo

sarelle'de bitkisel yağ yazıyor ne yağı olduğunu bilen var mı?

Sadece bitkisel yağ yazanlar uyandık yapmaya çalışan markalardır.

İçeriğinde hangi bitkisel yağ olduğunu yazmıyorsa şüphelenmekte fayda var.

Zararsız birşey olsa ne olduğu yazılırdı.

Yazılmamışsa bilin ki Palm yapıdır.

• Paket ürünlerin %80'inde Palm Oil kullanılıyor.

Bunun kullanılmasının sebebi bu yağın diğer yağlara göre çok çok ucuz olması.

Palm Yağı şuan şamar oğlanına döndü ama o paketli ürünlerin içinde o kadar çok kimyasal madde var ki.. Hepsi de kanserojen madde..

Lıkır Lıkır Cola içen bizler oturduk palm yağına karşı savaş açtık.. Cola'nın içinde doğal olan hiç bir şey yok..

Sonuç olarak insanların beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerekir.

Mümkün olduğunca paketlenmiş gıdalar almamak gerekir. Özellikle abur cuburlar, cipsler, içecekler vs.

Başlık açılması ve burada ifşa edilmesi güzel.

Ben zaman zaman 1 hafta 10 günlük sürelerle denesem de, yukarıda söylediğim ''beslenme alışkanlığını değiştirme'' işinde tam olarak başarıya ulaşabilmiş değilim.

Artık içlerine ne koyuyolarsa beyin ve vücut istiyor. Yavaş yavaş uzaklaşmak gerek.

Bu arada bir çok ambalajlı üründe ''Bitkisel Yağ'' yazıyor. Ama içeriği yazmıyor. Ne yağı ? Ayçiçek mi? Zeytinyağı mı? Soya mı ? Palm mı? Hiç bişey yazmıyor.

Bu da yasalardaki açıkları kullanıldığını gösteriyor. Bana kalırsa ''bitkisel yağ'' ibaresinin geçtiği bütün ürünlerde palm yağı var.

Çok konuştum, sağlıklı bir yaşam dilerim herkese :)

• neden resim olarak sadece ülker ürünleri var? ve resimlerdeki ürünler listede yok?

ya hiç koyma ya hepsinden koy.

burda direk algı yaratıyorsunuz. aşağıdaki listeye bakmayan kimse görmez bile. baksa da ilk akılda palm yağı kullanılmış ürünler ülker olarak kalacak.

her işinizde her yaptığınızda kasıt var. ne insanlarsınız be. sağlık bilgisi veriyorsunuz sözde ama alttan alttan yine vuruyorsunuz.

ayrıca ürün resmi var listede yok. listede olmayan ürünü neden resim olarak koyuyorsun. ha onlarda yok listeye alamadım burdan böyle mi vurayım derdindesin?

şu konuyu açarken de ideolojik bakmadım diyebilir misin? yazık size ya.

sonra eşitlik adalet. ıvır zıvır.

sizin nereniz eşitlik adalet oldu ki. şu konuda bile size yakın görmediğiniz şirketin ürünlerine gömmüşsünüz. bildiğin algı yapmışsınız.

peh yani cidden bravo. alkışlar benden.

• Zor ya bende karşıyım. Ama tüketmekten kaçınamıyorum

İnsanları kısırlaştırıyorlar bile gizli gizli

• arkadaşlar eti nin form ürünlerinin hepsinde palm yağı bulunuyor haberiniz olsun
  • Palm yağı kanserojen ise hurmadamı kanserojen. Konu kilit üye ban.

• codred kullanıcısına yanıt
    En mantıklısı paketlenmiş gıdalardan uzak durmak...

• kaan2142 K kullanıcısına yanıt
    cahil

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Orijinalden alıntı: 01halil

Gimdes helal gıda sertifilama yapıyor.Sertifikalama islemini Cok titizlikle yaptığını söyleyebilirim.Su anda büyük markalar yok ama devlet tarafindan desteklenirse sağlıklı ve helal gida konusunda guvenerek işinin ehli bu yapilanmaya destek olunmali

Gimdesin bir espirisi yok, palm yağ yani hurma yağı, bitkisel olduğu için helal bir ürün. Gimdes kanser yaparmış vucuda zarar verirmiş bakılmaz. Kitapta ne yazıyorsa onu uygular. Benim çalıştığım firmada, adını vermiyeyim burada yazdığınız büyük firmalardan birisi. Ve gimdesden sertifikalar mevcuttur. Lakin palm yağ vardır. Sertifikalarla olacak iş değil bu, devletin yasaklaması gerekiyor palm en masumu inanın.. Glukoz, fruktoz envayi çeşit kimyasallar yasal bu ülkede..

En temel örneği Indomie hazır noodle'lar Arabistan'da üretiliyor Gimdes belgesi var fakat içinden paket olarak palm yağı çıkıyor ekstradan :)
    Dediğiniz gibi dini olarak helal belgesi ile sağlıklı olmasının bir alakası yok. Forumda helal belgesi sağlıklı demek şekilde düşünen epey arkadaş var.
    Sağlıklı olmayan ama helal olan o kadar çok şey var ki...
    Şu da var, palm yağı doğal olarak da belki sağlıksız değildir. Sağlıksız olan asıl şey günümüzün gıda sanayisi. Bu yağı 200 derecede yapısı değişene kadar rafine
    ediyorlar, asıl kırmızı rengi gidiyormuş bu şekilde. Bir de hidrojenasyon denen bir işlem var yağların doyurulması için.
    Hidrojenasyon ile kalbe zararı olmayan doymamış yağ asitleri içeren yağı zorla doymuş hale getirip damarları tıkaması sağlanıyor :)
    Gıda sanayisi ne yapıyor, paketli ürünlerin ömrü uzun olsun diye belki aslında gayet sağlıklı olan bir yağı kanserojen zehire çeviriyor.
    Aslında bu şekilde düşününce rafine/hidrojene her yağ zararlı, en güzeli ve sağlıklısı soğuk pres/sızma yağlar.
    Sanırım sadece ülkemizde değil, dünyada da otoriteler bu firmaların baskısı altında kalıyor ki bu tip sağlıksız işlemlere ve maddelere göz yumuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 20 Ocak 2017; 4:23:36 >

• Bizim halkımıza anlatamazsınız , konuyu silmenize hak veriyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.