Şimdi Ara

Panasonic 3D Gözlük Bilgi Paylaşımı --Buradan Paylaşalım--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
802
Cevap
23
Favori
59.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TY-P42GT20E Plazma sahibiyim. Malum tv ile birlikte gözlük verilmiyor haricen almak gerekiyor. GT ve ST serisinde durum böyle VT ile birlikte sanırım 2 adet gözlük veriliyor.
    Bugüne kadar benim gibi gözlüklere çok para vermek istemediğinden uygun kampanya vs bekleyen arkadaşlar olduğunu biliyorum. Bu başlık altında bilgilerimizi ve bulduğumuz/bulacağımız uygun fiyatlı gözlük bilgilerini paylaşmamız hepimizin faydasına olacaktır.

Öncelikle gözlük çeşitlerinden bahsedelim.

TY-EW3D10U 1.nesil active shutter gözlük.
    Bu gözlükler pil ile çalışmakta ve şarjlı değildir.

TY-EW3D2L / M / S 2.nesil active shutter gözlük (Large Medium Small olarak 3 farklı boy)
    Bu gözlükler şarjlı ve usb kablosu mevcut. TV nisin USB portuna takıp şarj edebiliyorsunuz.
    Özelliklerine buradaki datasheet'ten ulaşabilirsiniz.

TY-EW3D3L / M / S 3.nesil (2011 yılında piyasaya çıktı) active shutter gözlük (Large Medium Small olarak 3 farklı boy)
    Bu gözlükler şarjlı ve usb kablosu mevcut. TV nisin USB portuna takıp şarj edebiliyorsunuz.
    Ayrıca panasonic'in lansmanında belirttiği üzere diğerlerine göre daha hafif (dünyanın en hafif active shutter gözlüğü) ve %10 oranında daha parlak görüntü sağlıyor (bilindiği gibi active shutter gözlükler bir miktar ışık kaybına yol açıyorlar)
    Özelliklerine buradaki datasheet'ten ulaşabilirsiniz.

Bu saatten sonra 3.nesil gözlük almak daha mantıklı diye düşünüyorum.
    TY-EW3D2 gözlüklerin tanesi Mediamarkt'ta 285TL. Bir arkadaş Mediamarkt satıcısı ile görüşmesinde yakında 3.nesil gözlüklerin çiftli pakette geleceğinden ve tek gözlük fiyatına olacağından bahsetti. Umarım bu kısa zamanda gerçekleşir. Ebay'de çiftli paketlerin daha uygun fiyatlı olduğunu yani tek gözlük fiyatına olduğunu gözrüyoruz zaten. Bu da bu bilginin gerçekleşme ihtimalini arttırıyor. Almadan önce hangi boyun size uygun olduğunu deneyerek tespit edin. Örneğin bana L eşime M uygun. Çiftli paketlerdeki gözlükler sanırım aynı boy, bu sorunu nasıl aşacağımızıda zaman gösterecek :) Bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum.

Selamlar

2012 Model Gözlük Tipleri hakkında bilgi

Ekleme tarihi 8 Nisan 2012

Bildiğim kadarıyla henüz ülkemize gelmeyen 2012 model Panasonic 3D TV ler ile uyumlu 4.Nesil TY-ER3D4MU Panasonic Active Shutter Gözlüğün çıktığını kendi sitesinden görüyoruz.http://shop.panasonic.com/shop/model/TY-ER3D4MU?t=reviews
    Ürün özelliklerine baktığımızda 4.Nesil bu gözlüklerin 3.nesil ile bariz tek farkı bluetooth üzerinden TV ile iletişim kurması. 1-2 ve 3.Nesiller IR (Infrared) üzerinden iletişim kuruyordu. Bu nedenle tam emin olmamakla birlikte yeni (4.) nesil gözüklerin sadece 2012 model Panasonic 3DTV ler ile kullanılabileceğini söyleyebiirm. 2012 model Panasonic 3D TV (VT50,GT50,ST50) alanların gözlük alırken bu hususa dikkat edip 1.-2. ve 3.nesilden uzak durmaları gerekiyor.

2012 model Panasonic ET5 serisi 3D LED LCD TV ler'de ülkemizde satışa yeni sunulan modellerinden birisi ve bu modelde bilindiği üzere FPR tipi (LG LW Serisinin kullandığı tip) gözlükler kullanılmaktadır. Panasonic TY-EP3D10UB model FPR tipi gözlükte 2012 yılında üretildi. Firmanın kendi sitesinde özelliklerini bulabilirsiniz.http://shop.panasonic.com/shop/model/TY-EP3D10UB?t=overview Fiyat olarak çiftli paketi 25$ görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 8 Nisan 2012; 14:32:38 >

• 3. nesil gözlükler ne zaman gelicek acaba türkiye ye... Benimde 2 tane almam gerek ama çok phalı meretler :( lg de tv yanında gözlük de veriyorlar, nedense pany de bole bir şey söz konusu değil... 1.nesil gözlüklerin tasarımı daha dikkat çekici 2ye göre.
  • Selamlar,

Bu başlık çok iyi oldu. Biz de 10 gün önce iki arkadaş P42GT20E'li olduk. Dolayısıyla aynı dertten muzdaribiz. Hafta arası Vatan'a panasonic 3D gözlük sordum, ellerinde bulunduğunu ve fiyatının 250 TL olduğunu söylediler. Ancak fiyatının yüksekliğinden sonra gözlüğün TY-EW3D2 mi yoksa TY-EW3D10 mu olduğu bilgisine gerek duymadım ve sormadım. İki arkadaş olarak toplam 5 adet gözlüğe ihtiyacımız olduğundan bu fiyat bize çok yüksek geldi.

Gelişmeleri buradan paylaşırsak hepimiz istifade ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugan -- 17 Ekim 2011; 12:53:40 >
  • ebayda fiyatlar biraz daha uygun ama hiç alışveriş yapmadığımdan çekiniyorum.
    Misal bu linkteki ürün uygun sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaZZaM -- 17 Ekim 2011; 14:23:47 >
  • arkadaşlar pilli modeli isteyene yardımcı olabilirim
    elimde 2 tane açılmamış 1 tane de açılıp sadece 2-3 saat kullanılmış gözlük var.
    arzu eden pm ile ulaşabilir.
  • 2. nesil ve 3. nesil gözlükler ile ilgili datasheet linkleri 1.mesaja eklendi.

Panasonic'in kendi sitesinde gözlükler ve fiyatları ile ilgili bölümde 3.nesilin 2.nesile göre daha ucuz olduğu görülüyor.http://www2.panasonic.com/consumer-electronics/shop/Full-HD-3D-Eyewear.list.153051_11002_7000000000000005702

3.nesil ve daha üstün özelliklerde olanların daha da uygun fiyatlı olabilmesi için çiftli paketlerde gelmesini umut ediyoruz.
  • 2.nesil ve 3.nesil gözlüklerin izleme mesafese 3.2metre imiş. Bu rakam Transmitter in pozisyonu nedeniyle TV den TV ye değişmekte imiş.

Samsung 46C750 sahibi bir arkadaşım kendi televizyonu için bu rakamı 2 metre olarak söylemişti bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D Oyun ve 3D Gözlük Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3,2 mt mi ? iyide bu mesafe çok uzak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihata

3,2 mt mi ? iyide bu mesafe çok uzak....

Daha iyi ya. Bu mesafe gözlüğün TV den sinyal alabildiği en uzak mesafe. Yani daha yakından izleyebilir ama daha uzaktan izleyemezsiniz.
  • gözlük için ben de takipteyim hala...
    Mediamarkt Beylikdüzü ne dün sordum yeni nesil gözlük gelmediğini söylediler...
    Amerika da genelde çiftli paketler satılıyor.. tekli satan yerlerde hep yakında gelecek ibaresi var.. 69 dolara buldum ama dediğim gibi henüz tam satışta değil...
    ebay de tekli paketi 120 dolar civarına satıyorlar. bir tek aşağıdaki çiftli paket iyi görünüyor..alma imkanı olanlar için..
    http://www.ebay.com/itm/PANASONIC-3D-Eyewear-2-Pack-TY-EW3D3MPK2-/110761858680?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c9ebd678#ht_533wt_1396

• quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

gözlük için ben de takipteyim hala...
    Mediamarkt Beylikdüzü ne dün sordum yeni nesil gözlük gelmediğini söylediler...
    Amerika da genelde çiftli paketler satılıyor.. tekli satan yerlerde hep yakında gelecek ibaresi var.. 69 dolara buldum ama dediğim gibi henüz tam satışta değil...
    ebay de tekli paketi 120 dolar civarına satıyorlar. bir tek aşağıdaki çiftli paket iyi görünüyor..alma imkanı olanlar için..
    http://www.ebay.com/itm/PANASONIC-3D-Eyewear-2-Pack-TY-EW3D3MPK2-/110761858680?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c9ebd678#ht_533wt_1396

Bugün mediamarkt ümraniyede sordum yeni gözlükler gelmemiş. Ne zaman geleceğini de bilmiyordu eleman. Hayırlısı ile gelsede alsak..

• arkadaşlar, bu 3. nesil gözlükleri beklesek mi ki yaa... yada şu ebay den alsak mı diye düşünüyorum... takılmasın gümürüğe falan :)
  • Panasonic TR ye mail ile sordum. Gözlüklerin Türkiye'de ne zaman satışa sunulacağı hakkında kendilerinde bir bilgi bulunmadığını , geldiği takdirde internet sitelerinden bunu duyuracaklarını bildirdiler.
    Sanırım Temmuz ayı gibi aynı konuyu sormuştum aynı cevap gelmişti. :(
  • biz 3. nesil gözlük beklerken millet 4d ye gecicek bu giidşle :) bnm mrk ettiğim 3. nesil gözlkkler neden eskilerine oranlar daha ucuz.. 2.nesiller hala daha pahalı
  • Kafayı yememek elde değil. 3D Tv lerin pazar payını arttırdığı ve LG LW serisi ile piyasayı kasıp kavurmuş iken Panasonic'in bu konuda geri kalması akıl almaz. Yani bu kadar mı zor bişey şunu ithal etmek. TV yi aldığıma pişman oldum. Bir yandan Buzzing -- ki bu sadece beni rahatsız ediyor hanım duymuyor bile -- bir yandan gözlük.... Keşke 1-2 ay daha bekleseydim LW seri çıkınca onu alsaydım diyorum bazen.
  • arkadaşlar ben 200 tl den 2 tane MEDIUM bedebn gözlük aldım... her yerde en uygun 250 tl iken bir abim sağolsun 200 tl ye verdi bana... yanlız bu 3d olayı başka bişi arkadaşlar, pazar günü komple 3d ile geçti :) hele ps3 te 3d oyunları denedim müthiş, özellikle tenis çok zevkli, anneme de gösterdim annem aaa diyo balık evin içinde geziyor :) almak isteyen olursa söyleriz yine getirir...
  • Tanesimi 200 TL ye aldınız ?
  • arkadaşlar bence bu saatten sonra ew3d2 serisi almamak gerekiyor...
    forumda tanesini 170 lere bulduğunu söyleyen arkadaşlar var ama yinede ya biraz daha beklenmeli yada yurtdışından birilerini bulmalıyız...yeni nesilin çok daha iyi olduğu bariz...eğer dayanamıyorum diyen varsa 1 tane falan alıp idare edebilir tabii para problem değil diyorsanız o ayrı
    gümrükteki şu 75 euro sınırlaması kötü oldu birde bayram olaylarıda kalktı... ne güzel ebay'den alabilirdik, 6-7 dolarda shipping'le hallederdik...
  • evet tanesini 200 tl ye aldım... 150 ye bile bulunur aslında gözlük, fakat Large (L beden) olanlar var hep, onlarda çok büyük malesef..

3.nesil ile arasında da ben ahış şahım bir fark olacağını sanmıyorum gözlüklerde, 3.nesil in en önemli özelliğinin ağırlığı olduğunu biliyoruz zaten.. ben dayanamadım valla, 3d film izlemek ve oyun oynamak çok çok keyifli... akşamki tenis maçımda :D bir keresinde tenis topu resmen ekrandan çıktı ustume doğru geldi ve ben bir an eğildim :) ki ben bu tarz şeyleri oyun oynarken dahi yapmam... kendime şaşırdım.. 3d tv ye o kadar para veriyorsak, taksitle maksitle bir ay bir tane sonraki ay bir tane fln almak lazım...
  • arkadaşlar iş arkadaşım almanyaya gidecek 2 hafta sonra, ordan alabilecegi magaza yada magaza link i biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi femmefatal -- 6 Kasım 2011; 10:02:37 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.