Şimdi Ara

PANASONİC ESRF31 Quadro TIRAŞ MAKİNESİ SORU VE ÖNERİLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
6
Favori
12.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. yaklaşık 1 hafta önce edinmiş olduğum ''Panasonic ESRF31 Quadro 4 Bıçaklı Islak Kuru Nano Şarjlı Tıraş Makinesi'' hakkında bir başlık açmak istedim. satın almadan önce forumda oldukça tavsiye edilen bu makineye ait bir başlık bulamamıştım. evet tavsiye edenler var ama çok kısa şekilde yorumlar var, çok iyi makine, mükemmel gibi. makineyi almadan önce detaylı bir şekilde bilgi almak isteyenler olacaktır.

başta kendim olmak üzere deneyimlerimizi aktararak karasızlık yaşayan arkadaşlara yardımcı olabiliriz.

gelelim makineye;

yaklaşık 15 yıldır jiletle traş olan biriyim. cildim genelde tahriş olurdu. özellikle boyun bölgesinde kaşıntı çok yaşadığım bir sorundu. daha 1 haftada makineye hayran kaldığımı söylesem abartmam herhalde. 1 saatte şarj fulleniyor ve 1 saat hatta 65 dk durmaksızın kullanıyorsunuz. bu özellik panasonicte bir ilk. önceki yorumlarda makineye alışmanın 3 hafta veya 1 ay süreceği söyleniyor. oysa ben daha ilk tıraşımda bile hiç yabancılık çekmedim.

boyun bölgesi dahil olmak üzere yüzümün her yerini sinekkaydı tıraş etti. yüzümün yarısını kuru, yarısını ıslak olarak tıraş etmeyi de denedim. mükemmele yakın sonuç aldım. berberde ustura ile çift perde tıraş olursunuz ya hani, işte bu örneğe en uygun tanım sanırım.

favori aparatı ise şahane bir şey. isterseniz onunla traş olun yani o derece.

şimdilik aklıma gelen özellikler bunlar.

sormak istediğiniz birşey olursa lütfen yazın, memnuniyetle cevap veririm. şahsen ben almadan önce çok aradım böyle birini ama bulamadım, bulsam çok dua ederdim. sizinde bana hayır duanız yeter.

makineyi kullanan arkadaşlar ise tecrübelerini lütfen yazsınlar. bu paylaşımlarla insanları mutlu edelim.

• merhaba.

öncelikle size teşekkür ediyorum, bu başlığı açmanız hasebiyle.

ben de bu makineyi edinmek istiyorum fakat aklıma takılan iki soru var.
    bende sakal sadece çene altında ve favorilerimin olduğu bölgede çıkıyor; fakat sık değil.
    şimdilik remington erkek bakım kiti kullanıyorum. bu kit, aslında var olan sakallarımı almam için yeterli fakat çok tahriş ediyor. yara bile yapabiliyor.
    işte bu sebepten dolayı iyi bir makine almak istiyorum. internette, ES-RF31 modelinin övüldüğünü, sıfır tıraşta iyi olduğunu çokça okudum.

birinci sorum:
    bu makineyi alır ve kullanırsam sakallarımda artış olur mu?
    biliyorum. soru saçma. bu soruyu şu sebepten dolayı soruyorum: sonuçta makinenin başlığı büyük ve yüzümün geniş bir alanına temas edecek. bakım kiti küçük olduğu için sadece sakallarımın olduğu bölgeye müdahale edebiliyordum.

ikinci sorum:
    sıfır tıraştan sonra sakallarım ne zaman çıkmaya başlar?

tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyyni

merhaba.

öncelikle size teşekkür ediyorum, bu başlığı açmanız hasebiyle.

ben de bu makineyi edinmek istiyorum fakat aklıma takılan iki soru var.
    bende sakal sadece çene altında ve favorilerimin olduğu bölgede çıkıyor; fakat sık değil.
    şimdilik remington erkek bakım kiti kullanıyorum. bu kit, aslında var olan sakallarımı almam için yeterli fakat çok tahriş ediyor. yara bile yapabiliyor.
    işte bu sebepten dolayı iyi bir makine almak istiyorum. internette, ES-RF31 modelinin övüldüğünü, sıfır tıraşta iyi olduğunu çokça okudum.

birinci sorum:
    bu makineyi alır ve kullanırsam sakallarımda artış olur mu?
    biliyorum. soru saçma. bu soruyu şu sebepten dolayı soruyorum: sonuçta makinenin başlığı büyük ve yüzümün geniş bir alanına temas edecek. bakım kiti küçük olduğu için sadece sakallarımın olduğu bölgeye müdahale edebiliyordum.

ikinci sorum:
    sıfır tıraştan sonra sakallarım ne zaman çıkmaya başlar?

tekrar teşekkür ederim.

merhaba kardeşim. rica ederim dediğim gibi bir süre önce ben senin durumundaydım, yardım edecek birini arıyordum :)

sorularına gelince;

1: makine mükemmel bir performans sergiliyor. sakallarında artış olmayacaktır. çünkü makine ile jiletin mantığı farklıdır. sakalı jilet arttırır. makine arttırmaz. çünkü makine içerisine giren kılları keser. oysa jilet cildine temas ederek sakallarının gürlşmesine sebep olur. seni çok iyi anlıyorum, tek yapman gereken dikkatlice kullanman.

2: bu senin sakallarının yapısıyla ve hormonlarınla alakalı birşey. şunu söylemeliyimki 3 gün önce makine ile traş olmuştum. şu anda sanki jiletle dün tıraş olmuş gibiyim. yani sakallarını sinek kaydı yaptığı için bu süre oldukça uzuyor.

kafana takılan başka birşey varsa hiç çekinme lütfen.

• dostum benim videoyu buraya da koyayım istersen en üste ekleyebilirsin
  • Arkadaşlar Verdiğiniz Bilğiler İçin Teşekkürler Sakallarım Çok sert Ve Cildimm Hassas O yüzden Baya Araştırdım Bu makineyi Tavsiye Ettiler Sizlerinde Verdiği Bilğiler İçimi Rahatlattı Ve almaya Kara Verdim 250 tl Civarında Fiyatı Buğün Sipariş Ederim Artık Hayırlı Günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: norton772

dostum benim videoyu buraya da koyayım istersen en üste ekleyebilirsin

cildinizde ki tahriş daha önce ki traşlardan kalmamı acaba sanki biraz tahriş olmus gibi.
    ve sakalınızı birazdaha uzunken kesmeye çalıssaydınız farkı daha iyi anlayabilirdim diye düşünüyorum .

• Bu konudaki herkesi imzamdaki bloguma davet ederim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 15 Kasım 2012; 20:42:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tıraş makinesi hakkında soru
    15 yıl önce açıldı
    Tıraş makinesi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bugün internetten 200TL ye aldım. Görünüşü ve özellikleri iyi. İlk traşımda jilet kadar iyi aldı, fakat boyun kısmında biraz yanma hissi oldu. Sanırım bir alışma dönemi olacak.
  • İlk aldığımda yaptığım 1 saatlik tam şarj bugün itibariyle bitmiş bulunmaktadır. Tek şarjda 1 aylık kullanım çok iyi. Bazen hergün bazen iki günde bir traş oldum. Yaklaşık 20-25 traş olmuşumdur. Traş köpügü ile kullanıldığında 1dakikanın altında bir süreyle işimi tamamlıyorum. Köpüğün sağladığı kayganlık işi baya hızlandırıyor.

Netice itibariyle ben çok memnun kaldım bu makineden. Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
  • 13.01.2013 Pazar günü internetten siparişini verdim, bugün elime ulaştı. Fakat canımı sıkan bir husus var. Teknosa'dan canlı canlı baktığımda kutunun üzerinde " Panasonic ES-RF31-s503 " yazıyordu, farklı bir yerden internetten aldığım bu ürünün kutusunda ise " Panasonic ES-RF31-s " yazıyor. Benim aldığım üründe mi bir eksiklik var yoksa Teknosa'dakinde mi fazlalık var? Aralarındaki farkı bilen var mı?
  • Bende jilet işinden artık çok sıkılmıştım. En az 2günde bir traş olmam gerekiyordu. Araştırmalarım sonucunda bu makinanın f/p olarak çok üstün olduğunu anladım. Satın alıpta 1 gün kullanıp memnun kalmayan bir arkadaştan 0 gibi satın aldım. İlk defa makina ile traş olucaktım ve neler olacağı hakkında bilgim yoktu. İlk traşımı traş jeli ile oldum. sonuç ortada Çok memnun kaldım. çok güzel sinek kaydı traş yaptı. Elimi yüzüme tersten sürdüğüm zaman sakallar takılmıyor. Ben bu şekilde traşi jiletle olmaya çalışsam ters düz derken yüzüm çok tahriş olucaktı. Tras olmak artık çok zevkli ve rahat Tavsiye ederim.

• kuru traş için görüşlerinizi alabilir miyim? benim kuru traşta iyi olan bir makineye ihtiyacım var aynı zamanda. Sakallarım sert ve cildim hassas. Bu makine fiyat olarakta oldukça iyi görünüyor. Kuru traşta, sert sakallar için özellikle boyun bölgesi için zorlanan birisiyim tavsiye eder misiniz?
  • Eğer cildin yağlı ise kuru trasta problem yaşarsın. Çünki başlık yüzünde kayamıyor. Ama köpükle kullanırsan kayganlık problemi olmadığından temiz ve kolay olur. Bunun dışında eğer sakalların çok yatık çıkıyorsa(cildine paralel olarak) makine bu kıllarıda alamıyor. Özellikle boyun kılları böyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi learner -- 25 Şubat 2013; 9:28:07 >
  • @learner öncelikle teşekkür ederim makineyi aldım biraz araştırıp ve 1 haftadır kullanıyorum.

Yorumlarıma gelince oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim, hergün traş olmam gerektiği için jiletten bıkmıştım artık ve bu zamana kadar 2 makine deneyimim de hüsranla sonuçlanmıştı. Sakallarım sert ve hassas bir cildim olduğu için bu konuda oldukça iyi bir araştırma yaparak bu makinede karar kıldım. Maddi olarak uygun olmasıda beni açıkçası daha fazla teşvik etti.

Kullanım olarak ıslak traşı henüz denemedim, kuru traşta aldığım performanstan oldukça memnunum, boyun bölgesi ile ilk birkaç gün fazla uğraştım ancak alıştıkça bu süreç kısalmaya başladı. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir makine.
  • 1,5 seneyi geçti kullanmaya başlayalı. Gayet memnunum ben de. Hafta içi hergün traş oluyorum. Sadece Pazartesi sabahları çok sakal biriktiği için makineyi yormak istemiyorum ve traş bıçağıyla traş oluyorum.

Kullanım klavuzunda dış elek 1 yıl, bıçaklar 2 yıl kullanılabilir yazıyor. Ben henüz değiştirmedim hiç bir parçasını. O yüzden sanırım biraz düştü bu aralar performansı. Umarım pahalı değildir bu parçalar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevcut57 -- 13 Nisan 2013; 18:19:18 >
  • arkadaşlar yorumlarınıza dayanarak 30 nisanda aldım bitane esrf31 fakat sanıyorum uzun kılları alamıyor uzun kıldan kastım kirli sakal misali ya da kolunuzdaki tüy kadar olan bir kıl ayrıca epey bir cildimi rahatsız etti ilk gün sinek kaydı tıraş oldum diyebilirim bir kaç yer kaldı onu da beceriksizliğime bağlıyorum zira daha önce böyle bir makine kullanmadım ama daha sonraki günlerde aynı performansı yakalayamadım acaba makinada mı problem oldu diye düşünür oldum. Yahut bir püf noktası var bu işin biraz yardımcı bilgi verebilirseniz sevinirim
  • merhabalar. kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. acaba bu makine kirli sakal bırakır mı ? kirli sakaldan kastım baya seyrek bir sakal yani. yoksa sadece sinek kaydı için bir makine mi ? cevaplarını bekliyorum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animaniax

merhabalar. kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. acaba bu makine kirli sakal bırakır mı ? kirli sakaldan kastım baya seyrek bir sakal yani. yoksa sadece sinek kaydı için bir makine mi ? cevaplarını bekliyorum teşekkürler.

öyle bir ayarı yok makinenin. direkt kesiyor sakalı.
  • Bence kirli sakal icin ideal bir makine...
  • Ben de makineyi dün aldım. Aslında makineyi almamdaki en büyük faktör buradaki inceleme yazısı ve yorumlar oldu. Normalde Braun series 7 790cc alacaktım. Fakat buradaki yorumlara bakınca aynı işi görebileceğini gördüm. Alır almaz 1 saatlik şarjın ardından 4-5 günlük sert sakallarımda denedim. Sakallarım uzun olduğu için 7 dakika gibi bir zaman diliminde resmen sinekkaydı traşa sahip oldum. Yüzüm makine ile traş olmaya alışık olduğundan mıdır nedir hiç tahriş olmadı. Daha önce coolskin kullanıyordum. Açıkçası boyun vb performansını hiç beğenmiyordum. Fakat bu model bu işte cidden oldukça başarılı. Mutlaka tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.