Şimdi Ara

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1/200 yaptiğin zaman saniyede 60 tane 1/200lük fotoğraf çekiyor. 1/200lük fotoğraflar oldugu zaman 1/60lık fotoğraflara gore daha keskin fotoğraflar elde ediyorsun ve smooth görüntü gidiyor. Film gibi değilde video gibi gözüküyor (5D videocularin tabiriyle )

"Perde hizini gündüz yavaşlatabilmek için ISO'yu minde tutup ,diyaframi kısabilirsin"
    Bu direk yukaridaki yazdiğimla alakali :) Yani gündüz perde hizini 1/500lere falan cıkartmamalisin. 1/60lar civari gezmelisin mesela. Bunun içinde bir şekilde yavaşlatman lazim perde hizini..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

1/200 yaptiğin zaman saniyede 60 tane 1/200lük fotoğraf çekiyor. 1/200lük fotoğraflar oldugu zaman 1/60lık fotoğraflara gore daha keskin fotoğraflar elde ediyorsun ve smooth görüntü gidiyor. Film gibi değilde video gibi gözüküyor (5D videocularin tabiriyle )

"Perde hizini gündüz yavaşlatabilmek için ISO'yu minde tutup ,diyaframi kısabilirsin"
    Bu direk yukaridaki yazdiğimla alakali :) Yani gündüz perde hizini 1/500lere falan cıkartmamalisin. 1/60lar civari gezmelisin mesela. Bunun içinde bir şekilde yavaşlatman lazim perde hizini..

ha simdi anladim :)
    60 adet fotodan,, ama daha keskin daha yuksek shutter speedle cekilmis fotolardan olusuyor.
    ama agir cekim yapmiycaksam zaten 60fps olarak birakicaksam (lcdtv veya pc) o zmn 1/500le cekmek filan daha uygun gorunuyor degil mi?keskin 60 adet foto, zaten akici oluri 60 kare.

AGir cekim icin ise 60 fps yi zaten 1/60 shutterla cekince, frameler hafif blurlu oluyor, al sana 2 kare arasi "ara" goruntu diyosun :)

cok iyi oldu bu bilgiler saol..

peki cektigimiz goruntunun cok da hizli hareket etmedigini varsayip, 1/60 shutter speeddin de keskin cektigini dusunursek; cekimden sonra videoya yukarida yazdigim gibi bir algoritma yapan program- filtre varmidir peki?
    1-1-12-2-2 ve srdindan 23-3-3 seklinde bir resample ( "12" - frame1 ve 2 nin interpolasyonundan olusan kare, "23" de frame 2 ve 3 un interpolasyonundan olusuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 19 Aralık 2009; 16:58:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smartcard

@gimmeluck,

Rusya'da yaşıyorsun bize araba ve "kol" resimleri çekip yolluyorsun Eminimki Rusya'nın fotoğraflanmaya değer "doğal güzellikleri" vardır Bize bu yaptığın haksızlık

eheh, var da dirasida -20 derece hava var, cikamiyorum :) ilerde olur :)
  • iso3200
    28mm
    1/40sn
    %100crop

Noise Reduction

1.foto NR -2
    2.foto NR +2

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :)

• @gimmeluck K-X tercih etmemenin sebebi nedir?
  • çıkarken gördümde.. sıcaklık faslı biraz farklıdır.. makinanın gövde kalitesinden-pil yapısına-akım değerine kadar değişen birşeydir.. yani aslında tam ve net bir bilgi yok bu konuda.. ama standartlaşan birşeydir adeta 0-40 derece arası.. daha soğukta da makinalar çalışabilir, daha sıcakta da.. tabi bu ne demek? çok sıcakta veya nemli bir havada çalışırsa su buharı makinayı ciddi biçimde etkiyebilir(misal olarak makinanın içinde oluşan buhar soğuyarak su damlacıklarına dönüşebilir ve elektronik devreleri bu oluşan su buharı ciddi biçimde etkileyebilir.) benzer bir etki yine soğuk hava ile de karşılabilir.. örneğin nemin fqazla olduğu deniz kenarında.. çok soğukta yine pilin yapısını kötü şekilde etkiler.. normal koşullarda 0-40 derece de yani 500 fotoğraf çekebiliyorsanız -10 derece 250-300 tane çekebilirsiniz.. buda tabi pilin kimyasal yapısını bozacak ve pilinizin ömrünü etkiyebilecektir.. yine çok sıcak ta pili kötü etkiler ve performansı düşürebilir hatta patlayabilir.. bu ve bu gibi sorunlarla karşılmaması açısından makinaların çalışma sıcaklık değerleri 0-40 derece arasında yazılmış.. yoksa dediğim gibi gövde kalitesine bağlı olarak makinayı siz -25'te de, +55 derece de kullanabilirsiniz.. ancak gövde bu gibi koşullar için müsait mi? buna cesaretiniz var mı? sonrasında oluşabilecek sorunları giderebilecekmisiniz orası artık sizin bileceğiniz iştir.. tabi birde bu soğuk ve sıcakta makinanın kalma oranı da ciddi biçimde etkilidir.. bir -20'de 3-5 dakka kalmak var birde saatlerce..

makinan hayırlı olsun bu arada @gimmeluck güle güle kullan

edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 20 Aralık 2009; 2:14:20 >

• 1/500le çekmek daha kötü oluyor abi. Yani videoda keskinlik istenen birşey değilmiş. Yumusak bir görüntü tercih ediliyormus. O yüzden 1/500lere falan cıkmamak lazimmiş. 24fps için 1/50yi geçmemek ,60fps için 1/125i geçmemek lazim diyorlar. Ama bunlar tabi ciddi calişmalar için yoksa hatira video çekerken bunları kasmaya pekte gerek yok bence

1-1-1-2 olaylarini valla bilmiyorum. Video konusuna bende seninle beraber başladim :) Senin makina gelirken bende 7d aldim. Ondan önce ciddi bir video bilgim yoktu ,halada yok Forumda babaluga nickli Kemal Abi var. Bu konuda cok bilgili gerçekten ,ben ondan öğrendim üstte yazdiklarimi. Nettede araştirirkende karşilaştim sık sık.

Bu arada NR -2 olayini anlamadim. NR +2 , +2 derecesinde noise temizliyor ,peki -2 yapinca noisemi ekliyor ISO 3200 göre gayet güzel ama..

• quote:

Orijinalden alıntı: smartcard

@gimmeluck K-X tercih etmemenin sebebi nedir?

sebebi tam olarak baslik yazimdaki yildizli olarak yazdiklarim,
    hepsinde tektek gh1 ustun.. ama f/p de pek sansi yok :)
    tek lens istegimi de belirtmistim, bu sekliyle 500D veya k-x fiyati gh1 e yaklasiyordu bir de..

@photo_canon1
    saol abi anladim olayi,
    su ana kadar kar da yagmadigi icin gerek duymadim makinayla cikmaya, ama bu hafta -15 lere dusecek kar olacak, iste o zmzn dayanamam,
    tabi uzun sure kalmam disarda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 20 Aralık 2009; 5:44:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

1/500le çekmek daha kötü oluyor abi. Yani videoda keskinlik istenen birşey değilmiş. Yumusak bir görüntü tercih ediliyormus. O yüzden 1/500lere falan cıkmamak lazimmiş. 24fps için 1/50yi geçmemek ,60fps için 1/125i geçmemek lazim diyorlar. Ama bunlar tabi ciddi calişmalar için yoksa hatira video çekerken bunları kasmaya pekte gerek yok bence

1-1-1-2 olaylarini valla bilmiyorum. Video konusuna bende seninle beraber başladim :) Senin makina gelirken bende 7d aldim. Ondan önce ciddi bir video bilgim yoktu ,halada yok Forumda babaluga nickli Kemal Abi var. Bu konuda cok bilgili gerçekten ,ben ondan öğrendim üstte yazdiklarimi. Nettede araştirirkende karşilaştim sık sık.

Bu arada NR -2 olayini anlamadim. NR +2 , +2 derecesinde noise temizliyor ,peki -2 yapinca noisemi ekliyor ISO 3200 göre gayet güzel ama..

abi o 1-1-2 olayini zaten ben uydurdum ,yani dusundum boyle bir duzenleme olmali aslinda ..
    videoyu vegasda ilerletmek lazim ,, bahsettigin smooth mantigini anladim, ama 200fps cekebiliyo olsa alet hala 1/400 ve uzericekmeyin mi diycekler onu merak ettim :) o ustatlardan birileri daha gelse sorsak, video forumu burasi kadar hareketli degil.
    videoyu cekerkenki o siradaki goruntudeki hareketler cok hizli degilse aslinda 1/100 bile ceksem keskin frameler olusur. mantiken,,

bu arada NR deki mantigin dogru :) bende ilk ona bakmistim direk,
    NR -2 de de bir miktar noise reduction var, ama az.. (nedense "eksi" olarak baslatmislar olayi, sanirim standart ayarinda NR-0 durumunda oldugundandir).. yukarida ki foto ornekleri biraz uzak kalmis cekim ama yaziyi okumaya calisinca fark bariz anlasiliyor.
    belli bir isodan sonra NR uygulamya geciyordur herhalde degil mi,, cunku NR yi tamamen kaldirmak yok, -2 var sadece?

bu da RAW ve NR 0 ornegi;
    bu arada Paintshopim bu rawi bozuk aciyor, lightroom indirdim ben de..
    sunu sorucaktim; makinanin ekranindan baktigimda raw cok kotu gorunuyor jpege gore,zoomladigim zaman... belli ki makina rawdaki detayi gostgermeye calismiyor, (hani rawi ilk actiginizda PC'de bulanik gorunur sonra jkendine gelir ya, iste makinada hep o halde.. onemli degil ama merak ettim dslrlarda ayni mi durum diye..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 20 Aralık 2009; 5:47:36 >

• Abi benim tahminimce DSLR makinalar lcd ekranlarinda rawi göstermiyor hiç. Cünki cok hizli acabiliyor fotoğraflari. O işlemci ile o rawı o şekilde açmasinin imkani yok bence :D Benim anladiğim canon içinde fotoğraflari ufaltıyor ,o şekilde gösteriyor.Teori tabi benimki

NR'yi tamamen kaldirmak olmasi lazim aslinda. Ben hep kapali tutuyorum. Makinayida yavaşlatiyor ve jpeglerde detayi götürebiliyor. Raw çekip pcde uygulamak daha mantikli bence.

Vegas dısındada baya program var aslinda. adobe after effectse bakacağim firsat bulabilirsem. Vegasa bende biraz aliştim. Kullanmasi cok karişik değil gerçekten.. Birde magic bulleti cok övüyorlar genelde. Vegasa eklenti şeklinde kuruluyormuş.

Video forumu resmen ölü abi Kimsenin takildiği yok. Bir soru sorsan bir hafta sonra ya birisi cevaplar ya cevaplamaz.. Güzel yerli video forumu bulursan haber ver banada

• selam

Vegas windows 7 de çalışıyor mu acaba bilen var mı?
    Nerden bulabiliriz programı? :)
  • sony vegas kaliteli, güzel bir kurgu-edit programıdır.. tabi adobe after effect'de gayet iyidir.. seçim meselesidir buda.. hangisi kolayınıza gidiyorsa.. çeşitli pluginler ile daha kullanışlı hale getirebilirsiniz her iki programı da.. @mboyaci hocam varsa bu konularda soruların onları da elimden geldiğince yanıtlayabilirim.. video kısmına pek giren biri değilim ama burdan yardımcı olmaya çalışırım 1 hafta sürmez
  • adobe after effectd de denemek lazim evet., ben mecburen deniycem bu gidisile cunku bendeki vegas herseyiyle sorunsuz calissa da, 2 problem haric;

GH1'in sonradan cikan firmware le kazandirdiklari dusuk fps ile cekilmis video ekleyince tahminen 30 saniye sonra windows hatasi verip kapatiyor program kendini .. 1/2 shutterla cektigim videolar hep boyle oldu..nedenini anlamadim sonucta 60fps video oalrak kaydediyor, yani her frami 30 kere tekrar ediyor.az once denedim vegas yine windows hatasiyla berbaer kapandi

2.sorun ise vegasla alakali degil sanirim, en son renderlarken,divx 6.8+ac3 yapabiliyorum..,, ama xvid calismiyor.. ben de genelde uncompressed seciyorum daha sonra "vdubmode veya xilisoft " ile mudahale etmek icin..
    yani sunu yapamiyorum nedense ; xvid+ tum sesler, veya divx+lame mp3... klmcodecin son versionu yuklu makinada..
    bu arada xilisoftun filtreleri ile ilgili bir aciklmaa da bulamadim . bilen varsa..

magic bulleti duymamisim., suan hemen deniyorum
    spdrmn, orjinal programalra alisik degiliz bizler genelde biliyosun torrentten rahatca indirip kurabilirsin. win7 de umarim calisiyordur, sirf deneme amacli win7 kurucam bu hafta..
    VEgas vb icin Pdf ler var neyi nasil yapilacagini gosteren ,, ayrica yourubedaki tutotiallar da guzel , oldukca ogretici,,

bu arada NR yi full kapatamazsak da -2 modu zahmetsizce iyi geldi gozume, ama her turlu raw+fine jpeg modu var zaten, ikisini de kaydediyomus oyle..
    EDit: magicbulleti vegasicin kurdum, tek bir secenek cikti magic bullet adi altinda vegasda, tek bir filtre var sdadece, ne ise yariyor ilmiyorum ama 1 tane onu da videoya eklemeye kalkinca cikan pencerede "edit" calismadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 20 Aralık 2009; 16:32:45 >

• 30 sn
    F11
    iso100

LONG SHUTTER Noise Reduction Acik ve Kapali hallerin bakin fotograflarin, bu normal mi??
    felaket derecede kirmizili mavili noktalar var.
    bu arada aslinda detaylar kaybolmuyor bu NR'de.. yine de beklemiyodum bunu,,

%100croplar.

EDIT: 24 sayfa harika bir test yapmis bu site, ZS3 , 7D vb reviewleri de var ve inanilmaz detayli..
    http://www.digitalcamerainfo.com/content/Panasonic-Lumix-GH1-Digital-Camera-Review-20751/Color.htm

bu da 7D ile GH1 direk karsilastirmasi
    http://www.digitalcamerainfo.com/content/Canon-EOS-7D-Digital-Camera-Review-21327/Panasonic-GH1-Comparison.htm
    bu arada bu site berbat puan varmis zaten long shutter fotosuna gh1in

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 21 Aralık 2009; 17:41:05 >

• beyler yorum yok mu? yukaridaki uzun pozlama sureli ornege , aklimda kaldi :)
  • ben yine atiyim 1-2 :)
    ama uzun sure pozlama olay ilginc..

burda ise aralarinda kameraya uzaklik olarak bir karis bile yok 2 kutunun..2 fotoda da sagdaki kutuyu netlestirdim.
    bu kadar genis aralikli lens icin,, biraz arkadaki kutuyu cok iyi bulurladi veya netlestirdi diyaframa gore.. hep bunu yapabilmek istemistim, kucuk makinlarda bu diyafram hikaye malum..

F22
    4 sn
    iso400

F5.8

1/4 sn
    iso400

• odaktaki nesne keskinlikten boyle odun verdi diyaframi kapayinca,

arkadaslar burada anormal degerler varsa bilemek isterim aslina,, daha once hic bu seviyede bir makina ve lens kullanmadim sonucta.

F22

F5.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 26 Aralık 2009; 3:17:17 >

• gimmeluck abi genelde f11 gibi değerlerden sonra keskinlik kayıpları başliyor cogu lenste.

uzun pozlamadaki mor noktalar hot pixellerden olabilir. Yani mesela nr acıkken 30sn ,30sn olmak üzere iki tane foto çektiysen ,hemen arkasindanda 30sn nr kapali fotoğraf çektiyse sensor ısındığından bunlar oluşabiliyor.NR veya rawdan donustururken bunları kaldiriyor makina veya program. Benim 40Dde de gece peş peşe çekim yaptiğimda da kırmızı noktalar olusuyordu.

Abi güzel bir arka plan bulanıklığı için sana soyle bir lens lazim ,tabi şeytana uyup hemen 2. lensi alma bence
    Panasonic 25mm f/1.4
    LUMIX(R) G 20mm/F1.7 ASPH.
  • @gimmeluck,
    Şimdi topiği farkettim. Hayırlı olsun yeni makineniz, İyi günlerde kullanın.
  • @bipekkan
    cok tesekkur ederim, :) imzamda kullandigimi makinalar ve bu olaya merak hep S6500 topiginde ilk sayfalardaki yazismalarla baslamisti, sonra siz aldiniz efsane makinayi, sonra ben.. hepsizin yuzunuzden bu masraflarin baslangici!
    henuz rahatca disarda kullanma firsati bulamadim, havalar inanilmaz burada (rusya)

-------------------

hotpixellerin sekli garip biraz ve de cok fazla gibi geldi bana yukaridaki ornekte..dlsr makinalarda da bu derecede olusuyor mu?, ben S6500de olusan tek tuk parlayan noktalari hatirliyorum sadece ki, sensoru ccd, farkli makina. alakasi yok :)
    bu arada uzun pozlama NRsi diger yuksek iso NR lerinden farkli ve keskinlikten odun vermiyor, yani ben yakalayamadim hicbir cropta. bu guzel tabi de ayni zamanda ilginc geldi bana..

28-280mm yuksek aralikli lens icin birbirine cok yakin 2 nesne arasinda yukaridaki farkliligi yaratmasi guzel geldi bi de bana?, kesnlik bir yere kadar tabi ( bunlari hep dslr tecrubesi hic olmadan soyluyorum yonlendirin die :)
    bunu mesela @bipekkanin tamronuyla karsilastirmali mi.

@mboyaci,
    LUMIX(R) G 20mm/F1.7 ASPH
    bu arada bahsettigin bu lens bariz 2.lens olarak alinir, 14-45mm yerine bu alinir bence..

bu lens surekli 20mm de, diyafram da F1.7 de mi surekli? ( iste dslr bilmeyen cahilligi )
    bu diyaframla elde cekebilecegim foto sayisi inanilmaz artar, ama daha onemlisi video abi ya, gecen gun yilbasi eglencesi vardi aksam ve videolar karanlik oldu genelde, ama ortam gercekten lostu, disco ortami gibi, fps ve shutteri 1/10a cektim, iso maxda ( videoda 1600 max) ama yine de ustune Sony vegasda biraz isik vermek gerekti..

ama boyle bir lensle inanilma zolur eger auto focus calisiyorsa hala, bu arada F1.7 , su anki F4 e gore kac stop avantaj sagliyor yani F4 -iso3200 deki isik miktarini F1.7 de iso kacta saglayabilirim yaklasik?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.