Şimdi Ara

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet lens sürekli 20mmde f1.7de.. Daha doğrusu en acık f1.7 izin veriyor yoksa f11e falan kısabiliyorsun..
    f4
    f2.8
    f2
    f1.4

diye gidiyor.ISO 3200-1600-800-400... Yani yaklaşik ISO 800de çekebilirsin..25mm f1.4 alirsan ISO400de çekebilirsin. Ayrica cok güzel bir alan derinliği elde edersin :)

Yalniz benim anlamadığım shutteri 1/10 cektim demişsin ya abi video çekerken ,videoda 1/10 shutter nasil oluyor?

Birde bu lenslerin fiyatlari yaklaşiksa Panasonic 25mm f/1.4 cok daha iyi olur abi. Bu lenslerin incelemelerinde f1.4 ve f1.7deki kalitelerini incelemek lazim. f5.6larda zaten cogu lens kaliteli oluyor. Ama f1.4 veya f1.7de kaliteli olan lensi tercih etmek lazim.

Aslinda birde cevirici aparat ile canon nikon lensleri kullaniyorlar galiba ama bir bilgim yok o konuda. Araştirabilirsin onuda abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

Evet lens sürekli 20mmde f1.7de.. Daha doğrusu en acık f1.7 izin veriyor yoksa f11e falan kısabiliyorsun..
    f4
    f2.8
    f2
    f1.4

diye gidiyor.ISO 3200-1600-800-400... Yani yaklaşik ISO 800de çekebilirsin..25mm f1.4 alirsan ISO400de çekebilirsin. Ayrica cok güzel bir alan derinliği elde edersin :)

Yalniz benim anlamadığım shutteri 1/10 cektim demişsin ya abi video çekerken ,videoda 1/10 shutter nasil oluyor?

Birde bu lenslerin fiyatlari yaklaşiksa Panasonic 25mm f/1.4 cok daha iyi olur abi. Bu lenslerin incelemelerinde f1.4 ve f1.7deki kalitelerini incelemek lazim. f5.6larda zaten cogu lens kaliteli oluyor. Ama f1.4 veya f1.7de kaliteli olan lensi tercih etmek lazim.

Aslinda birde cevirici aparat ile canon nikon lensleri kullaniyorlar galiba ama bir bilgim yok o konuda. Araştirabilirsin onuda abi.

aksam los isiktaki video cekimlerinde cok gerekli ozellikle.. diger turlu shutteri cok duysurmek zorunda kaliyorum, isik yetmiyor.

firmware degisikligi ile gelmisti bu ozellik, manuel mod ve manuel focus'da iken shutter speedi 1/2 ye kadar bile
    indirebiliyorum. video da 2 fps olmus oluyor real olarak, shutteri 1/10 yapip avchd 720p video cektim o gun, tabi shutterdan daha yuksek fps olmasi imkansiz oldugundan yani 1/10 saniyede bir foto cekerken saniyede 10 dan fazla kare elde etmek imkanisiz..
    1/10 shutterla 10saniye 10 frame elde ettim reel olarak, tabi avchd 720p modunda kaydi sabit birsekilde 60 fps yaptigindan, kareleri 6 kere tekrar ederek videoyu olusturuyor cikan dosyada.

1/2 shutterla gunesin dgosunu filan cekip hizlandiranlar var nette.. ama ne yazik ki VEgas patliyor bu tip bir video koydugumda, ne alakaysa..sonucta 60 fps yine..

• bir nesneye odaklanildiginda arka tarafi blur yapmak icin diyaframi acmak gerekiyor ok de, mesela F4 max bunda.

nesneden uzaklasip, full optik zoom yaparak yukaridaki durumdaki kadar makinaya yaklasildiginda
    F5.8 max acik diyaframda arka taraf daha rahat bulanik yapilabiliyor bunu nedeni nedir? teknik olarak. ( compacta da boyle yakaliyordum blurlugu)
  • @Gimmeluck selam, nasılsın?
    Memnun musun GH1'den? :)

Ben pentax k-x ile fotoğrafta çığır atladım kendimce :P Ama video'da hayal kırıklığı yaşadım. İnanılmaz noise var hd videolarda. Oysa ki canon 500D'nin internetteki videolarında hiç noise yoktu. Pentax k-x fotoğrafta noise anlamında 500D'den birkaç fersah üstün bir makine ama nedense video'da işler değişiyor.

Derken farkettimki internetteki 500D hd videoların(yani benim beğendiğim , düşük noise içerenler) hepsi hızlı ve kaliteli lenslerle çekilmişti, std kit lensle değil yani :) Böylece bende prime lens arayışına girdim ucuz yollu. Allahtan pentax sahibi olanlar bu konuda biraz şanslı. Tüm eski manuel lenslerle uyumlu yeni digital makineler.

Sonuç olarak 1-2 gün içinde 50mm F/1.7 Manuel lens sahibi olacağım. Sonuçları seninle de paylaşırım. Şimdilik kit lens ile aldığım sonuçlar aşağıdaki gibi, seninde yorumunu almak isterim.

gündüz video çekimi --> http://www.youtube.com/watch?v=X4wBBirK734
    gece video çekimi --> http://www.youtube.com/watch?v=RPU9SHjk-XY

• bu arada videoları youtube'dan hd olarak izleyebilmek için flash player 10 yüklemen gerekiyor sanırım.
  • Tüm GH1 sahiplerine cümleten hayırlı uğurlu olsun!
    Ben zaten teşneydim, kesin kararımı verdirdi bu topik! Nisan mayıs gibi alıcam inş!

Bir yerde rastlamıştım, Canon FD lensler için de adaptörü varmış? 3 tane FD lensim var, Canon T90 günlerimden kalma!

Leica-R serisi lensler için de adaptörü olabilir mi acaba! Hayattaki tek medarı iftihar lensim var o da Elmarit-R 180 mm f.2.8!
    Bunu GH1 ile kullanabilsem ne de iyi olurdu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

@Gimmeluck selam, nasılsın?
    Memnun musun GH1'den? :)

Ben pentax k-x ile fotoğrafta çığır atladım kendimce :P Ama video'da hayal kırıklığı yaşadım. İnanılmaz noise var hd videolarda. Oysa ki canon 500D'nin internetteki videolarında hiç noise yoktu. Pentax k-x fotoğrafta noise anlamında 500D'den birkaç fersah üstün bir makine ama nedense video'da işler değişiyor.

Derken farkettimki internetteki 500D hd videoların(yani benim beğendiğim , düşük noise içerenler) hepsi hızlı ve kaliteli lenslerle çekilmişti, std kit lensle değil yani :) Böylece bende prime lens arayışına girdim ucuz yollu. Allahtan pentax sahibi olanlar bu konuda biraz şanslı. Tüm eski manuel lenslerle uyumlu yeni digital makineler.

Sonuç olarak 1-2 gün içinde 50mm F/1.7 Manuel lens sahibi olacağım. Sonuçları seninle de paylaşırım. Şimdilik kit lens ile aldığım sonuçlar aşağıdaki gibi, seninde yorumunu almak isterim.

gündüz video çekimi --> http://www.youtube.com/watch?v=X4wBBirK734
    gece video çekimi --> http://www.youtube.com/watch?v=RPU9SHjk-XY

GH1den memnumum da rusya hava sartlarindan pek memnun degilim biraz daha foto ve video eklemeye calisicagim bir ara.
    walla oncelikle benim bustok lens F4 den basliyor,o nedenle F1.7 bir lens bana da harika giderdi,bir cok gece videosunda tam limitte kaliyorum, (max 1600iso) ve karanli kvideolar,

Lens le gece cekimlerindeki Noise un bir alaksi yok sanirim ama. sadece soyle var; diyafram daha cok acik olur o lesnle isoyu dusurebilirsin,

videolari gordum ama F kac, ve isodegeri kac? ya da bu bilgiyi goremiyorsan, o ayni isik kosullarinda videodakiyle ayni isikta goruntuyu elde etmek icinF max acikken iso kacda cekmen gerekiyor fotoyu?
    bir de en onemlisi HD tikini bile tiklasak bu video hd olmuyor ki, 720p degil 320p lerde kaliyor goruntu , hala anlamis degilim o olayi :)
    o nedenle ben rapide kaymayi tercih ediyorum, bir de oyle dener misin,,

bir de videoyu biraz zorlayabilirsin, yani makinayi tutaraken yuruyup hareket etmek gibi,
    mesela ben ozellikle kamerayi hizli hizli saga sola hareket ettirerek video cekimindeki goruntu kayma miktari icin GH1 i inanilmaz bulmustum (dpreview) ing ne deniyodu buna unuttum simdi :P

• quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Tüm GH1 sahiplerine cümleten hayırlı uğurlu olsun!
    Ben zaten teşneydim, kesin kararımı verdirdi bu topik! Nisan mayıs gibi alıcam inş!

Bir yerde rastlamıştım, Canon FD lensler için de adaptörü varmış? 3 tane FD lensim var, Canon T90 günlerimden kalma!

Leica-R serisi lensler için de adaptörü olabilir mi acaba! Hayattaki tek medarı iftihar lensim var o da Elmarit-R 180 mm f.2.8!
    Bunu GH1 ile kullanabilsem ne de iyi olurdu!

benim kullanma klavuzunda adaptorlu ve adaptorsuz olarak bir uyumluluk listesi gibi bisiy vardi ama,,
    uyumluluk saglansa da bazi ozellikerden yoksun kalma durumu var bildigim kadariyla, baska lesnle mesela autofocus yapamiyor veya video sirasinda diyafram degistirelemiyor gibi ,,ama emin degilim,, cunku pekarastirmadim, suasamada 2. lens erken benim icin,
    ama alirsam F1.7 lik m boyacinin bahsettigi lensi dusunecegim :)

GH1 e biraz daha rakipler cikmasi lazim ki fiyati dussun,

MIND GAMES sen video topicignde miydi VEgas konusunda. :)

• http://www.youtube.com/watch?v=hrHsNreo6HE&feature=related

bu yani bahsettigim, odaklama arkaplan vs bir yana, iso 1600 vs iso200, yani o lensle iso1600 de cok karanlik ortamlari bilecekebilirim sanirim.

peki bu dehset fiyat farki ve kalinlik farki neden?

http://www.amazon.com/Panasonic-25mm-Four-Thirds-Digital/dp/B000P1RBL0/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=photo&qid=1262824989&sr=1-5
    http://www.amazon.com/Panasonic-Aspherical-Pancake-Interchangeable-Cameras/dp/B002IKLJVE/ref=sr_1_23?ie=UTF8&s=photo&qid=1262824989&sr=1-23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 7 Ocak 2010; 2:49:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck
    Lens le gece cekimlerindeki Noise un bir alaksi yok sanirim ama. sadece soyle var; diyafram daha cok acik olur o lensle isoyu dusurebilirsin,

ne güzel söylemişsin işte, lens ile isonun alakası olmazmı hiç? :) k-x'de durum biraz farklı tabii video konusunda.

1-) Video çekim başlamadan önce Diyaframı ve EV'yi manuel ayarlayabiliyoruz sadece. ENSTANTANE - ISO'yu makine kendi ayarlıyor. Biz sadece liveview'den bakıp, hoşumuza giden anda exp kitleyebiliyoruz.
    2-) Video çekimi başladıktan sonra focus dışında müdahale edemiyoruz. Eğer exp kitlememişsek, makine iso'yu artırıp azaltmaya devam ediyor duruma göre. Çekim sırasında istediğimiz zaman kitleyip , istediğimiz zaman kilidi kaldırabiliyoruz...

Eklediğim gece videosunda F değerini hatırlamıyorum açıkçası ama 5,6 olması gerek. ISO'yu kitlemiştim. Kaça kitlendiğini de göremiyoruz ama tahminim ISO800 yada 1600 olmalı.

Kit lens ile bu kadar oluyor işte. 50mm F1.7 alırsam, diyaframı iyice açıp makinenin daha düşün ISO seçmesini sağlarım diye umuyorum. Ayrıca bu lens'in üzerinde diyafram halkası olduğu için video çekerken de müdahale edebileceğim :) Bir taşla iki kuş olacak işalla bakalım...

• kit lensin F 2.8 den mi baaliyordu ?
    benim F4, o yuzden cok farkedecek bana ama yukarida yazdigim 2 lens arasindaki fiyat farkinin nedenini anlamadim.
  • kit lens F 3.5 den başlıyor.
  • rusyadan 1-2 foto daha,
    hava -20 ama gezmeye devam :P

Kremlindeydim;

1.foto F 18
    2.foto F 5.8 DR zorlama denemee :)

1/640sn
    iso100

3.fotoda ortam guzel,
    kadraj vb hersey berbat, eller hemen eldivene gitmek zorunda cunku hava -20

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :)

• quote:

Abi bu fotoğraf çok güzel olmuş. Ters ışık yakışıyor fotoğraflara :)
  • saol, senin ters isigi sevdigini de biliyorum, zorlayinca diyaframi oldu :)

foto1-2
    karda kuslarin fotosu, tabi kar nedeniyle kuslarin yuzu gozu karanllik cikiyor, EVR yi arttirdim bu sefer de kar parladi 2. fotoda
    nokta metering yapsaydim da farki olmayacakti sanirim, sonucta makinada DinamicRange bu kadar galiba ?

buz balesindeydim, siradan makinalar ile cekilemeyecek video ve fotograflar cektim, bayildim,
    ilk foto wide,
    1/50sn
    iso800
    f4

2.foto 120mm zoomda
    1/400sn
    iso1600
    f5.8

• selam
    Bu tarz fotolar çekmek için diyaframı max kısmak mı gerek?
    Geçenlerde bende çok güzel bir günbatımı yakaladım ama çekemedim. Bütün fotolarda ışık patlaması vardı. Zaten 5-6 foto sonra sahne kaçtı :(

quote:

quote:

• devam :)

foto1:
    kizilmeydan, kizarkadasim, arka tarafi biraZ daha blurlayabilsem guzel foto olucakti.
    1/30sn
    iso3200
    f5.6

foto2:
    Ruslarin unlu yemegi pahlopka, yemek, ekmekten bir tabagin icinde, aslinda bir cesit corba, tabagi da yiyorsunuz. tabagin ic kenarlari biraz daha yumusak oluyor. Elde hizlica cekilen bir foto, Gh1 mukemmel odakladi.
    1/20
    iso800
    f5

foto3:
    arkadasin akvaryumu,
    yine autofocus yetti.
    1/100
    iso3200
    f5.8
    140mm.

ELDe cekimlerde Shuuter hizinin yetersiz kalbilecegi durumlarda, iso arttirmak ve diyafram ve IS acmak, nefes tutmak disinda bir onlem daha uyguluyorum artik, seri cekim moduna aliyorum makinayi 2 saniyede 7 foto filan yapiuyor zaten ki en keskini daha idare eder oluyor.

• birkac yol birden var aslinda, metering normal ayarlardaki gibi merkez agirliktaysa direk isik kaynagini odakla, yetmezse evr yi dusurursun.
    bu fotografta diger bir yontemle, diyaframi kapayarak yaptim, zaten buna ragmen 1/640sn gibi yeterli bir deger verdi.
    tabi n iyi yontem duruma gore han gisi mboycidan fikir alabiliriz.

bir de yukaridaki kusun fotosunda kar asiri parladi, kusun cizgilerinin belirginlesmesi icin" yazmistim, makinan DR si bu kadar herhalde demistim, var midir bir yontem?

quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

selam
    Bu tarz fotolar çekmek için diyaframı max kısmak mı gerek?
    Geçenlerde bende çok güzel bir günbatımı yakaladım ama çekemedim. Bütün fotolarda ışık patlaması vardı. Zaten 5-6 foto sonra sahne kaçtı :(

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Ocak 2010; 22:13:58 >

• arada bi devamboyle :)

foto1-2 yine gittigimiz buz balesinden..
    F5.8
    iso1600
    1/400
    240mm

F4
    iso800
    1/50sn
    28mm

foto3: 18-55mm gibi lens performansi

foto4 : rusya vesteldeki bize tahsil edilen bungalovlardan biri.

50mm de ve 1/3 sn'de dirsekler bosta! :)) iste megaois
    F4.7 iso800

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.