Şimdi Ara

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gimmeluck gh1 hakkını vermeye başlamışın
    rusya'dan bol kar fotoları görmek isteriz
    ist'da hasret kaldık
  • saol netun, daha veremedik aslinda,
    soyle guzelce llapa lapa kar da yagmiyor ki az bile tozsa, hava asiri soguk oldugundan yerler hemen tutuyor, ve buz pistine donuyor heryer.. :)

yaz basinda- baharda ne modeller cikicak bakalim, ortalik kizisicak, ben bir de kucu kbir makina alacagim amayaz basini bekleyecegim, TZ8 cikarsa(1/1.6 sensorlu veya HD videolu bir fx300EXR
    ===============
    SPDRM;
    su ana kadar makinadan memnunum ama F4 + iso1600de aksam cekimlerinde isik yetersiz kaliyor.sirf bu yuzden F1.7 lik bir lens alinabilir,

mesela bir disco ortamini dusun veya aksam vakti dugun dernek kapali salonda,
    bunlarda karanli kkaliyor cekimlerim; iso1600+1/25 sn lik fotolardan olusan 25fps video, F4 karanlik kaliyor. 1/5 saniyeye indiriyorum, idare ediyor ama video da 5fps oluyor tahmin edecegin gibi yeterli degil,,
    ama ayni ortamda 25fps yi F1.7 ile ceksem karanlik olmaz sanirim? (iso1600)

Toplam isik miktari bazinda F4 e gore F1.7 kac stopluk deger katiyor bilmiyorum onu?
    evde normal sari lamba isigi altinda kamerayi ayni noktadan soyle deneyebilir misin?

diyafram oncelikli modda; F4 de ve iso 100 de kac saniyelik pozlama veriyor makina?
    ve de F1.7 de ayni yerden iso100de kac saniyelik pozlama veriyor?
    Metering-isik ol;cumlemeyi "nokta ve cevresi oncelikli" olarak belirle istersen 2 denemede de.
    benim merak ettigim kac saniye deger verdigi zaten, foto degil bu asamada.

baska bu seviyede klensi olan arkadaslar varsa onlardan da alabilirim :)

• Devrim selam,

Hocam aşağıdaki video ISO100 - F1.7 - 1/30 sn de çekildi. ve video ortamın olduğundan daha fazla ışıklı çıktı. Aslında karanlık bir ortamdı ama yani olduğu gibi yansıtması açısından F değerini stop daha azaltabilirmişim. F2.8 de olabilirmiş.

http://www.youtube.com/watch?v=q016orYWgAs

quote:

F4 e gore F1.7 kac stopluk deger katiyor bilmiyorum onu?

patron şimdi EV denen bir değer var.(exposure value) --> light value diye de adlandırıyor.
    bunu exposure ile karıştırma, ikisi farklı şeyler.. Belki biliyorsundur ama yukarıdaki sorundan bilmiyorsun sandım.
    belli iso-shutter speed-diyafram değerlerinin bileşiminin verdiği ışık seviyesinin ölçümü oluyor kabaca. Bu şekilde belki anlaşılır olmadı ama aşağıdaki linkteki tabloyu incelersen daha iyi anlarsın.

http://falklumo.blogspot.com/2009/06/k-7-as-movie-camera-part-ii-controlling.html

bu linkte de dpreview'ın EV hesaplama tablosu var
    http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/Exposure/Exposure_01.htm

Neticede demek istediğim bu EV tablosuna göre F4 ile F1.7 arasında 2 stop farkediyor. Ara değerler hariç..

Bu arada F1.7 ile video çktiğinde odaklamak çok zor oluyor alan derinliği azaldığı için. Bnce F2.8 in altına hiç düşme eğer portre videosu çekmiyorsan.

quote:

diyafram oncelikli modda; F4 de ve iso 100 de kac saniyelik pozlama veriyor makina?
    ve de F1.7 de ayni yerden iso100de kac saniyelik pozlama veriyor?

bunun cevabını yarın vereyim patron, uyku zamanı

• selam, cok yararli linkler baktim ama tekrar tekrar bakacagim daha kaydetttim,

sorumun cevabini bu sitede buldum sayilir aslinda ama yine de bu denemen isimi iyi gorurdu :) olayi anlamak icin.
  • Devrim istediğin denemeyi yaptım

ISO100 - F4 değerlerinde k-x 1/3 saniye pozladı,
    ISO100 - F1.7 değerlerinde ise 1/13 saniye pozladı.

Her iki fotoğrafı da orjinal halleriyle buraya koyuyorum.
    Kullandığım lens Pentax Smc-A F/1.7 (manuel focus)

ISO100 - F4 - 1/3
     PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :)

ISO100 - F1.7 - 1/13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spdrmn -- 26 Ocak 2010; 20:20:21 >

• Cok saol Levent,
    super bu ya,
    1/3 nere 1/13 nere..

yani 3 e 13 ..
    duz mantikla karanlik yuzunden 6 fps cekebilecegim bir videoyu yaklasik 25 fps de cekebilecegim?

su anda iso1600 ve 6 fps ayarliyip makinayi bakacagim simdi, en karanlik neleri cekebilecek hale gel;iyorum diye :) sanirim mantikta hata yok, yaklasik boyle.

""
    Bu arada F1.7 ile video çktiğinde odaklamak çok zor oluyor alan derinliği azaldığı için. Bnce F2.8 in altına hiç düşme eğer portre videosu çekmiyorsan. ""

demiossin ama gh1 de auto focus var, yani bircok kosulda beni 1.7 de goturecek, hatta daha keskin olacak sanirim.
  • Tabiiki Devrim ya lens çok önemli...
    Mutlaka elinde hızlı bir lens olmalı. Fotoğraf çekiminde de çok faydasını görürsün, video çekiminde de...

AF hızı çok düşük oluyor diyorlar video çekimi sırasında. Çok yerde okudum, insanlar genelde manuel odaklama yapıyorlar. AF özellikle gece çok çok yavaş diyorlar. Sende durum nasıl ?
  • evet biraz gece yavas AF ama son firmwareden sonra arttirmislardi, bence manueli daha hizli yapmak daha zor.
    benim su an sorunlarimdan biri videosirasinda camerayi sallamdan zoom yapmak.. simkaznisz gorunuyor! :D tz7 de cok rahatti motorlu.

bu arada hizli lens derken? autofocus olayi mi? bunun lensle ne kadar yazilimla ne kadar alaksivar acaba bilmiyorum,?
  • hayır hızlı lens derken diyaframı çok açabilen lens demek istiyorum
    F1.4 - F1.7 gibi
    Hiç olmadı F2.8 :)

Diyaframı ne kadar açarsan perde hızını da o kadar arttırabiliyorsunya, ondan hızlı lns diyorlar :)
  • evet ya bu ıste,
    acilsinnn, ben GH1 in F4 den basladıgını atlamısım.
    F2.8e gore dırek gerıde baslıyor. F2.8 olsa iso 800 de cekebılecegım fotoyu iso 1600 de filan cekıyorum kı basarılı iso performansı sayesinde trıpodsuz foto cekme imkanı zorlasıyor, patliyor boylece.. (diyafram acıp kapamanın dıger etkılerını dısarda tuttum)
  •  PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :)

European Multimedia Camera 2009-2010 -> Panasonic Lumix DMC-GH1

http://www.eisa.eu/awards/photo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Şubat 2010; 2:11:45 >

• Selam,
    epey bi zamandır bu makineyi araştırıp duruyorum, çok çeşitli kaynaklardan. Bugün yarın GG den sipariş vericem!
    Dedim en iyisi bu işin aslını faslını sana ya da buraya sormak!
    1-4000 x 4000 gibi foto ürettiği yazıyordu bir yerlerde. Bu doğru mu?
    2-video çekerken aynı anda fotoğraf da çekebiliyorum??
    3-çekim esnasında zoom yapabiliyorum??
    4-ister ntsc ister pal olarak kayıt yapabiliyorum???
    5-TV ye bağlarken...? HDMI dan mı?
    6-videosu için h.263 diyor?? h.264'e ne oldu? neden h.264 değil?? ya da bişi farkettirmiyor mu h.263 ya da h.264 olması??

Sorularım şimdilik bunlar!
    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Selam,
    epey bi zamandır bu makineyi araştırıp duruyorum, çok çeşitli kaynaklardan. Bugün yarın GG den sipariş vericem! GG de yoktu ama' %10 komisyon da koyuyorlar zaten cok fazla tutar?
    1-4000 x 4000 gibi foto ürettiği yazıyordu bir yerlerde. Bu doğru mu? bunu duymadim? oncelikle makinayi kendim kullanrak inceliyorum, bir sure sonra netten bilmedigim bisiyleri varsa diye incelemeye baslayacagim kullananlarin forumlarindan filan.
    2-video çekerken aynı anda fotoğraf da çekebiliyorum?? :)) hic denemedim, ne gerek var? :)
    3-çekim esnasında zoom yapabiliyorum?? tabi ki.
    4-ister ntsc ister pal olarak kayıt yapabiliyorum??? anlamadim, Pal derken 25fps Ntsc 30 fps anlaminda mi soruyorsun??
    yani avchd 720p icin 60 fps... 1080 interlaced oldugu icin pek kullanmadim henuz. deinterlaced filterlarla deniyecegim onu.
    5-TV ye bağlarken...? HDMI dan mı? tabii ki, kesinlikle en iyisi, lcd tv varsa olay biter zaten, tabi tuplu tv icin composit baglantilar da mevcut.
    6-videosu için h.263 diyor?? h.264'e ne oldu? neden h.264 değil?? ya da bişi farkettirmiyor mu h.263 ya da h.264 olması?? H264 tabanli avchd kullaniyor sikistirmak icin videolari.
    H263 degil, H263 bir onceki mpeg4 codlamaydi xvid divx vb h263 tabanliydilar. neyse yani en yenisi su anda H264 .. kendi icinde kodlamalar arasinda cok fark var mi bilmiyorum yani x264 ve avchd arasinda mesela? veya bunlar farkli kategori mi? benim de sorum bu :))

Sorularım şimdilik bunlar!
    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler!

• epey bi zamandır bu makineyi araştırıp duruyorum, çok çeşitli kaynaklardan. Bugün yarın GG den sipariş vericem! GG de yoktu ama' %10 komisyon da koyuyorlar zaten cok fazla tutar? Geçende %9 indirim yaptıydı, yani 2.450 - %9.
    2 gün sonra da axess karta 12 taksit dedi. peşin fiyatına.
    1-4000 x 4000 gibi foto ürettiği yazıyordu bir yerlerde. Bu doğru mu? bunu duymadim? oncelikle makinayi kendim kullanrak inceliyorum, bir sure sonra netten bilmedigim bisiyleri varsa diye incelemeye baslayacagim kullananlarin forumlarindan filan. Kaynağı bulmaya çalışıcam tekrar. 4000 x 4000 işini.
    2-video çekerken aynı anda fotoğraf da çekebiliyorum?? :)) hic denemedim, ne gerek var? :) Bazen bana çok gerekiyor. HC9E yi alırkan biraz da bu yüzden almıştım.
    4-ister ntsc ister pal olarak kayıt yapabiliyorum??? anlamadim, Pal derken 25fps Ntsc 30 fps anlaminda mi soruyorsun?? Bunu öğrendim. NTSC. Ama eğer ingiltere almanya falan oralardan alırsan PAL versiyonu da mevcut.
    yani avchd 720p icin 60 fps... 1080 interlaced oldugu icin pek kullanmadim henuz. deinterlaced filterlarla deniyecegim onu.
    Bu deinterlaced işinin filtresi mi var? baya yani, objektifin ucuna takılan?? Bu deinterlaced işini ben Vegas'ta hallediyorum. Blend fields ya da interpolate fields. Tavsiye edilen hareketin fazla olduğu videolarda interpolate olarak yapılması. Ama ben az hareketli/ çok hareketli demeden hep interpolate olarak kullanıyorum. Daha iyi sonuç veriyor.
    5-TV ye bağlarken...? HDMI dan mı? tabii ki, kesinlikle en iyisi, lcd tv varsa olay biter zaten, tabi tuplu tv icin composit baglantilar da mevcut.
    6-videosu için h.263 diyor?? h.264'e ne oldu? neden h.264 değil?? ya da bişi farkettirmiyor mu h.263 ya da h.264 olması?? H264 tabanli avchd kullaniyor sikistirmak icin videolari.
    H263 degil, H263 bir onceki mpeg4 codlamaydi xvid divx vb h263 tabanliydilar. neyse yani en yenisi su anda H264 .. kendi icinde kodlamalar arasinda cok fark var mi bilmiyorum yani x264 ve avchd arasinda mesela? veya bunlar farkli kategori mi? benim de sorum bu :))
    Anladığım kadarıyla h.263 low bitrate sıkıştırma. Cep telefonlarında falan kullabılan. h.264 ise daha yüksek bitrate'de. Doğrusu h.264 olması!
    Bir kaynak yanılttı beni. h.263 değilmiş. 17 mbps imiş şu anda çektiği. AVCHD nin de vardığı en son nokta bu olsa gerek!! ya da 24'e gelmişti galiba son çıkan Canon'larda!

• @Mind Games
    ben sana mart ayını beklemeni ve yeni çıkacak olan Canon 550D yi almanı öneririm.
    720P 60fps çekim var, bence harika :)
  • gh1 de de var 60fps cekiiimmm hatta cikisd egisitrilemiyor 60 fps hep.
    evet 550D nin ozellikleri cok iyi gorunuyor.
    doner lcd vb gibi farklar var galiba 18mp olmasi bence daha iyi.
    GH1 body oalrak satilmaya baslanmisti sanirimama fiyati ne kadar karsilastirinca bilmem bakmadim
  • Mart dediğin ne ki! Zaman çabuk geçmekte! Beklemesine bekleriz elbet!
    GH1 i araştırırken biraz da 7D'ye bakmıştım. Sorun şu ki bu Canon'lar mov olarak kaydetmekte sanki??? Bu mov lar da en belalılarından biri sanki!
    O yüzden gene GH1 de kaldı kararım.

Yaş kemale erdi de geçti bile! O yüzden döner LCD benim için elzem!! Hayatta bana sağlanmış en büyük kolaylıklardan biri! Benim emektar S1 den biliyorum rahatlığını!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

epey bi zamandır bu makineyi araştırıp duruyorum, çok çeşitli kaynaklardan. Bugün yarın GG den sipariş vericem! GG de yoktu ama' %10 komisyon da koyuyorlar zaten cok fazla tutar? Geçende %9 indirim yaptıydı, yani 2.450 - %9.
    2 gün sonra da axess karta 12 taksit dedi. peşin fiyatına.
    1-4000 x 4000 gibi foto ürettiği yazıyordu bir yerlerde. Bu doğru mu? bunu duymadim? oncelikle makinayi kendim kullanrak inceliyorum, bir sure sonra netten bilmedigim bisiyleri varsa diye incelemeye baslayacagim kullananlarin forumlarindan filan. Kaynağı bulmaya çalışıcam tekrar. 4000 x 4000 işini.
    2-video çekerken aynı anda fotoğraf da çekebiliyorum?? :)) hic denemedim, ne gerek var? :) Bazen bana çok gerekiyor. HC9E yi alırkan biraz da bu yüzden almıştım.
    4-ister ntsc ister pal olarak kayıt yapabiliyorum??? anlamadim, Pal derken 25fps Ntsc 30 fps anlaminda mi soruyorsun?? Bunu öğrendim. NTSC. Ama eğer ingiltere almanya falan oralardan alırsan PAL versiyonu da mevcut.
    Bu deinterlaced işinin filtresi mi var? baya yani, objektifin ucuna takılan?? Bu deinterlaced işini ben Vegas'ta hallediyorum. Blend fields ya da interpolate fields. Tavsiye edilen hareketin fazla olduğu videolarda interpolate olarak yapılması. Ama ben az hareketli/ çok hareketli demeden hep interpolate olarak kullanıyorum. Daha iyi sonuç veriyor.
    Anladığım kadarıyla h.263 low bitrate sıkıştırma. Cep telefonlarında falan kullabılan. h.264 ise daha yüksek bitrate'de. Doğrusu h.264 olması!
    Bir kaynak yanılttı beni. h.263 değilmiş. 17 mbps imiş şu anda çektiği. AVCHD nin de vardığı en son nokta bu olsa gerek!! ya da 24'e gelmişti galiba son çıkan Canon'larda!

deinterlaced filter demek istedim, yani bahsettigin seyler evet. blend fileds vb..
    cektigim 720p 60 fpslere baktim 14mpbs civari oynuyor, ama bu avchd sikistirmali saniyede 14megabit data demek ki, motion jpeg karsiligi en az 30-40 mpbs data diyebiliriz. ( buarada ac3 ses de 196kpbs)

Motion jpeg olsaydi -- 40Mpbs desek; 8 e bol - 5megabyte saniyede data yaziyor. 60 adet foto cekiyor.
    bu da yaklasik her biri 85 Kilobytelik jpeg foto klaitesindeki framelrden olusuyor demek.
    genel mantik anlasilsin die bi hesap yaptim oylesine. sonucta bu mtionJpg. degil tabi.

• Panasonic Lumix G 20mm F1.7 ASPH

http://www.dpreview.com/lensreviews/panasonic_20_1p7_o20/

Bu lensi almayi dusunuyorum nasil olur?

ozellikle gece video cekimlerinde , su anki stok lens F4 den basliyor , ona gore buyuk avantaj saglayacak,
    tabi daha iyi bulaniklik-netleme efekti, ve de cok kucuk,

Ama lensler hakkinda birsey bilmiyorum.
    ASPH ne demek mesela?
    Prime lesn, Pancake vb vb anlamiyorum, basitce ogrenebilecegim bir link verebilecek olan var mi?
    cok fazla zamanim yok bu aralar yoksa full arastirmayi severim.

Bu lens icin ne dusunuyorsunuz? herkese soruyorum :) mboyaci ,. SPdrm :)) haa BPekkan beyy
    :)

NOT: bu lesnle birlikte bazi ozellikleri kullanamaz durumda olacagim be;lki de bilmiyorum bakacagim, mesela Continous AF olmayacak mi videoda.. gibi..

• Devrim Abi bu lensleri bilmediğim için kesin bir yorum yapamiyacağim ama 40mme denk geliyormus(35mme gore). Yani pek geniş açılı değil. Yakından portreler için güzel olabilir. Ama manzara için biraz dar kalabilir. AF falan gitmez herhalde. f1.7 özellikle gece video çekerken bambaşka olur..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.