Şimdi Ara

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: spdrmn

ya şimdi sonuçta BOKEH fotoğrafta ön planda esas odaklanmış olan nesneyi(portre vs) daha da odak noktası yapmak için kullanılıyor. Arka fonu bulanıklaştırıp öndeki objeyi suni olarak netleştirmiş oluyorsun. Ama işte dediğim gibi hiçbir lens en iyi performansını diyafram tam açıkken sergileyemiyor. Mesela Panasonic Lumix G 20mm F1.7 ASPH lens en keskin fotoğraflarını F2.2-3.5 arasında çekiyormuş aşağıdaki linke göre.
    http://www.dpreview.com/lensreviews/panasonic_20_1p7_o20/page3.asp

Yani bokeh'in iyi olması için belki en açık diyaframı kullanman gerekecek ama keskin fotoğraf çekebilmek için de diyaframı biraz kısman gerekecek. Mesela ben F4 ile çektiğim zaman, bokeh daha az oluyor ama keskinlik o kadar farkediyorki anlatamam.

Dediğin gibi o verdiğin linkte max odaklama uzaklığı yazmıyor ama 10mt civarlarındadır. Sonuçta fiziksel bir olay biraz. 15-20 metre olamaz yani :) 10 metreden düşük te olabilir.

evet abi o lingi inceleyince bariz belli oluyor,
    ama F1.8 den F2 ye cikinca keskinlik cok dehset degisiyor, gercekten bu fark varsa cokcok zorunlu olmadikca 1.8 e inbmem 2.0 da kalmaya calisirim filan..

• Arkadaslar selam,

Yeni Lensim geldi PAnasonic G 20mm F1.7

Ilk kez wide dir Teledir olmayan bir lens kullanacagim. . “Prime” lens deniyor buna galiba.

Lensim Bugun elime gecti.
    Ilk fotolar makinanin ustunde lcd den baktigim kadariyla harikaydi, ama sonra LEnsin icinde bir parcacik gordum!
    Moralim bozuldu. Bizamerikadayiz.com ve Ihsan bey’e henuz donmedim, birsey varsa gerekeni yapacaklardir eminim de oncelikle sizlere soriyim dedim;

Lensin dis tarafindan bakinca floresan lamba yansimasi veya toz kalmis gibi gorunuyor ama degil, lensin icinde,.

Lensin ic tarafindan yani govdeye takilan tarafindan, gozumu skoup bakinca, direk gorebiliyorum sag ust capraza denk gelecek sekilde sanki “cam izi” var. soluk degil bariz belirgin.
    Hani cami ezerseniz sret bir cisimle yarim milim genisliginde 1 milim uzunlugunda parcaciklar olusur ya mesela, ki bunlarin kalinligi 0 dir neredeyse, keser yani hala oyle bir sekil var , lensin icinde..

Lens uretim sorunlu mu?? Cunku tamamen lensin icinde bu sorun.

• yaw lensin ortası veya yanında görünüyorsa lens bombeli olduğu için gelen
    ışığın yansımasıdır. lensi ışık dışında tutunca görünen şey sönüyormu?
  • yok , 50 ayri acidan baktim ayni yerde, ve de dusundugun kadar kucu k degil.
    lensin ic tarafindan bakinca buyutecle bakmis gibi iyice buyuyor, cok net gorunuyor.

Stok lensimle fotografini cektim ama ic taraftan focuslanamiyor. dis taraftan cektim, kucuk ve isik yansimasi gibi gorunuyor dis taraftan ama surekli orda ve icerde. aksam o fotoyu da koyarim.

Lensin ic tarafindan ilk bakinca gorunmuyor gibi ama gozlerini iyice dayayip kenarlara bakinca, soyle daire seklinde gozunu gezdirince kocaman, sag yukari caprazda ( lensi duz tutunca) ince cam kirigimsi bir parca goze carpiyor, on taraftan da gorunuyor bu net olarak, tam lensin camlarinin ortalarinda kaliyor bu..

Uretim hatasi gibi geldi bana, lensin orasina,
    disina hic zarar vermeden zarar vermek mumkun mu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 1 Mart 2010; 20:50:27 >
  • yok cok bariz bence, uretim hatasi ama Panasonic kalite kontrolden nasil gecirir bunu anlamak mumkun degil..
  • hiç kullanmadan hemen kargola geriye bence

birşeyi çok istersen böyle oluyor hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

3.de de ayni yerde..
    LUMIX yazisinda L nin altina denk geliyor..

gimmeluck çizdiğim yerimi diyorsun?

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :)
  • yok abi oralari degil, onlar isik yansimalari. onlarin solundaki beyaz kucuk nesne.

testen bakabilseydiniz lense "oha" derdiniz de iste

3 fotoyu da size ini kuculterek tekrar koyuyorum, az oncekilerde 12mp birakmisim.

L harfinin direk altinda ki beyaz nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 1 Mart 2010; 20:26:54 >

• lensin iç kısmın'da foto'ya etkisi olmayacak gibi görünüyor ama seni rahatsız ediyorsa lensi iade et değiştir.

• evet abi aynen orasi,

tam arada bi yerde kaliyor, parmagimla lensin onune dokununca farkediyorum ki ust yuzeyin 1 cm altinda arada duruyor.

bu 2 resimde daha belirgin duruyor, simdi cektim.

• LENSIN IC KISMINDA FOTOYA ETKISI OLMAYACAGINI MI DUSUNUYORSUN?
    BIRZ DA ORNEK FOTO CEKIYIM ANLAMAK ICIN DIYCEM AMA, SIYAH ZEMIN USTUNE YAZILAR OLAN BIR YER MI CEKSEM ACIK RENK MI BILEMEDIM..

ALTTA KENDI KENDINI CEKTIM LENSLE, STOK LENSI KULLANMADAN. AYNADAN.. YINE BARIZ GORUNUYOR.
    DEGISTIRIP LENSI TEKRAR ELIME ALMAM 1 AYI GECECEK. ONDAN ZORLUYORUM, YOKSA SIFIR URUNDE KABUL EDILIR DIYIL TABI KI .

• hocam lensi ya iade et yada değiştir yada garabtiliyse servise ver.. böyle kullanma yazık günah.. onca para.. sorun teşkil etmese de benim gönlüm razı gelmez.. bu arada aniden daldım konuya ama kusuruma bakmayın
  • bizameriakdayiz.com dan Ihsan beyden almistim, ilgili bir satici, garanti kapsaminda usa'da degistirebilecegini soyledi.
    ama ben rusyadayim. urunu istanbul uzerinden gelen arakdaslar getirdi.

simdi geri gonderelim desek, once istanbul, haftalar gececek, benim istanbuldan gelen arkadaslardan birilerini ayarlamam dahil 1 aydan fazla sure alir..
    o yuzden kasiyodum.. gonderiyim desem Cumaya kadar istanbula giden kimse yok zaten su an..

ustatlarin yorumlari lazim,

6 tane photonun tam boyutlusu burda;
    http://hotfile.com/dl/30755957/bcd52b0/New_Folder_%284%29.rar.html

• Lensiniz sıfır ise ve bu sizi ciddi anlamda rahatsız ediyorsa mutlaka iade edin ve değişimini bekleyin 1 ay olsun sonuçta toplasanız 4 hafta..
    Bu lensi kullanırkenki rahatsızlığınızın dışında ilerde satmak isteyeceğinizde asıl problemle yüzyüze kalmak daha kötü..
  • evet
    ileride 2. el olarak satisi da dusunurseniz haklisiniz.

• arkadaşlar fotoğraf makinalarınızın yazılımlarını güncelleyin.. böylece hatalardan arınmış, stabil ve hatta farklı özellikler içeren makinanız olmuş olur..

bu güncellemeler kimi zaman hayati bir öneme sahip olabilir..

bunun için aşağıdaki konuya tıklayın lütfen.. marka/modelinize uygun yazılımı seçip linte tıklayın.. üreticinin sitesine yönlendirileceksiniz.. orada belirtilen yönergeleri izleyerek yazılım güncellemesini yapabilirsiniz.. yüklemeden önce son kez model doğrulaması yapmayı da unutmayın lütfen.. KONUDA PANASONİC GH1 YAZILIM GÜNCELLEMESİ DE MEVCUTTUR!..

========>FOTOĞRAF MAKİNASI YAZILIM GÜNCELLEME ALANI<========

• Bu konu epey geride kalmış. Bu aralar ben de bir hdslr almayı düşünüyorum ve gh1 ile 550d arasında kaldım. Kullanım amacı ; video öncelikli olacak, bu yüzden video sırasında AF önemli. Hangisini önerirsiniz ? Bu arada eos 550d için, megaois kadar iyi bir IS sahibi wide-telefoto lens var mı ?
  • satmadım hala aynı lens aynı makina!
    efsane! horttt
  • satmadım satmam ,

hort mort,

hala kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.