Şimdi Ara

PANASONIC GH1 => iZLEnim ler sorunlar vs :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PAnasonic GH1 aldim, Mboyaci sayesinde,
    mboyaci tavsiye etti demiyorum, ben israrla istedim

f/p olarak iyi olmayan bir makina ama "Performans" olarak multimedia ozelliklerine dayanamadim
    istedigim hersey vardi;

** acikcasi video kalitesi de , foto kalitesi kadar olmasa da onemliydi benim icin. ( sadece fotodaki iso performanindan bahsetmiyorum cunku ayni iso performansi direk videoyu da etkliyor zaten)
    ** ayrica boynumu koparmayacak , dev gibi olmayan bir makina istiyordum..( 4cm genisligi var..)
    ** doner lcd mutlaka istiyordum (tripodsuzum, makinayi olmadik yerlede sabitlerken cok gerekli) hem de 400k lik, manuel odaklama sirasinda avantaj ve "gel kullan beni" diyor bu cozunurlukte.. (900k lik dslr lara lafim yok :)
    ** 28-280mm tek lens.. ( bunu 2 lens olarak 28-100 ve 100-300 vs yapsam alabilecegim sonucun farki biliyorum.., ama lens degistirmek istemiyorum.. boynuma bunu takip gezmek istiyorum.

daha once slrlike oalrak sony H5 , ve uzun sure S6500 kullandim, ve 3-4 model compact..
    yani her ne kadar su anda yeni lens almayi dusunmuyorsam da ilk kez degisebilir lensli makinam(dslr diyemiyorum malum) oldu.. o nedenle anlamadigim yerler olacak simdiden imdat :)
    (ileride micro fourthirrds lenslerin sayisinin artacagini varsayiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 5 Mart 2010; 1:08:14 >

• gimmeluck makinan hayırlı olsun sakın bir yerde unutup kaybetmegerçi bu biraz büyük makina
    çektiğin fotolardan bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

gimmeluck makinan hayırlı olsun sakın bir yerde unutup kaybetmegerçi bu biraz büyük makina
    çektiğin fotolardan bekliyoruz

saolasin
    bunu kaybedersem kendimi de ayni yerde kaybetmisim demektir valla

bu arada ben rusyadayim bildiginiz gibi, su an en soguk zamanlari, su an disarisi -25 derece, ama normalde kis ortlamasi -5 -10 gibi olur :D
    su gunes yuzu goremiyoruz, kar yagsa da bari kar fotosu ceksem diye bekliyorum.. simdilik sadece indoor fotove vido cekebiliyorum

bu asamada bir sey sorucaktim ;
    Panasonicigin sitesinde bu model icin 0-40 derece arasi kullanim onermis sanki?
    Operating Temperature 32°F to 104°F (0°C to 40°C)

Peki DSLR larda durum genelde nedir?
    - ve + kac dereceye kadar sorun cikarmiyorlar? daglara tirmanip foto cekenler hangi makinalari kullaniyorlar yani acaba..

gecenlerde kuzenime aldigim CAnon D10- su 10 metre suya dayanikli, 1.2 metreden dusunce birsey olmama garantisi olan compact makina bile, Soguk koruma ozelligi olarak anca -10 derece belirtmis mesela..
    bu arada bu D10'nun gunduz cekimlerindeki keskinligi dumur etti beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 15 Aralık 2009; 21:38:35 >

• ilk 2 ornek,
    MeGaois ilk fotodayine kendini gosterdi,
    balkondan cektim, indoor niyetine

FOTO1-2:
    280mm de 1/20sn
    ya ben cok iyi nefes tutuyorum ya da bu megaois bomba..
    2.olan %100crop

280mm
    F5.8
    1/20sn
    iso3200
    Elde!

FOTO 3:

MEgaois 3. bir tip gelistirmis;ozelligi ise IS'i sadece yukari veya asagi dogru olan el hareketleri icin uyguluyor.,, saga sola titretmeleri kayda almiyor,
    Pan teknigi icin gelistirilmis.,.
    yine indoor bir deneme yaptim IS-3 modunda- elde, tabi pek iyi ayarlayamadim elde keskinlik yok.,

28mm
    F4
    1/13
    iso1600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 16 Aralık 2009; 19:29:37 >

• Gimmeluck hayırlı olsun. Bende dün k-x sipariş ettim. Foto+video'ları kapıştırırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

Gimmeluck hayırlı olsun. Bende dün k-x sipariş ettim. Foto+video'ları kapıştırırız

oo super,
    stok lensiyle mi kullanacaksin, 2. bir lens aldin mi?
    lens farkiyla bariz sollarsin sayilmaz govde yaristirmamiz lazim

bu arada yukaridaki sicaklikla ilgili sorumu bilen var mi?

EDIT: bir de su yukaridaki fotografli yazimin altindaki boslugun ( herkes goruyor mu) nedenini bilen var mi? imzayi sildim yine duzelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 16 Aralık 2009; 19:40:30 >

• boşluk görmüyorum..resimler var... exif bilgileri var.. ondan sondada ufaltımış önizleme resimleri var..sonrada imzan var..
  • Forumda ilk ben duyurmuştum ilk sen almışsın
    Hayırlı olsun, performansını gerçekten merak ettiğimiz bir makine.
    Kompakt gibi uçar DLSR gibi sokar mı acep?
  • Şimdilik kit lens ile beraber geliyor.
    Bir tane de temiz bulabilirsem 50mm F/1.7 yada 1.4 alıcam.
    İleride tamron 18-250 yada başka bir zoom lens alırım. Öyle çok büyük fark yaratacak lens'ler almaya gücüm yok ne yazıkki :)

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Gimmeluck hayırlı olsun. Bende dün k-x sipariş ettim. Foto+video'ları kapıştırırız

oo super,

EDIT: bir de su yukaridaki fotografli yazimin altindaki boslugun ( herkes goruyor mu) nedenini bilen var mi? imzayi sildim yine duzelmedi.

• hayırlı olsun @gimmeluck kaça aldın?
  • quote:

bu asamada bir sey sorucaktim ;
    Panasonicigin sitesinde bu model icin 0-40 derece arasi kullanim onermis sanki?
    Operating Temperature 32°F to 104°F (0°C to 40°C)

Peki DSLR larda durum genelde nedir?
    - ve + kac dereceye kadar sorun cikarmiyorlar? daglara tirmanip foto cekenler hangi makinalari kullaniyorlar yani acaba..

Öncelikle tekrar hayirli olsun abi. Video ile ilgili sorularin için şu foruma bakabilirsin.
    http://www.vimeo.com/groups/gh1/forums

Sıcaklıkla ilgili benim makinanın kitapcıgına baktim..
    Canon 7D Working Temperature Range : 32-104°F/0-40°C

Yaziyor kitapcıkta ama nette gördüğüm bir fotoğrafcı antartikada 10bin fotoğraf çekmiş 7D ile ,hiç birşey olmamiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 17 Aralık 2009; 18:56:57 >

• quote:

Şimdilik kit lens ile beraber geliyor.
    Bir tane de temiz bulabilirsem 50mm F/1.7 yada 1.4 alıcam.
    İleride tamron 18-250 yada başka bir zoom lens alırım. Öyle çok büyük fark yaratacak lens'ler almaya gücüm yok ne yazıkki :)

quote:

quote:

oo super,

Bir tane de temiz bulabilirsem 50mm F/1.7 yada 1.4 alıcam.""
    derken? 50-200mm veya 50-300 mu demek istedin?

abi bu arada cok kaliteliye gerek yok netteki sapmalari incelemistim, k-x in stok lensi bile 18-55mm'de benimkinden daha iyi sonuc vermeli teorik olarak, kalite farkina ragmen.
    ne zmn geliyor, kaca aldin? :)

@sugarboy,
    saol abi, kaca aldigimi mboyaciya sor veya pmden atiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Aralık 2009; 19:04:43 >

• 50mm derken Pentax-A SMC 50mm/1.7 lens yada Pentax-M SMC 50mm/1.4 lens kastettim.
    k-x haftaya geliyor hayırlısıyla. Body GH1 kadar olmasa da küçük olduğu söyleniyor. Birde hd video çekimde sürekli AF yok.
    Onun dışında çok güzel makine, cok arastırdım biliyorsun :)
  • @mboyaci

abi o Kar soguk olayini ben de oyle tahmin etmistim de, 1-2 model icin nette baktim spesifikasyonlarda bulamadim derece bilgisini :)
    kar yaginca cikip deniycem zaten yaginca hava -10 lara duser , su an -20 hava, dun -28 di

bu arada GH1 video icin verdigin linke baktim iyi gorunuyor,

bir video denemesi; ama tabi iso1600de indoor yinee, ..

"Doubleman"
    9sn 9 MB 720p 30fps iso1600
    xvide cevirdim, sesi de ac3 degil mp3 dondurdum.
    http://rapidshare.de/files/48852518/doubleman.avi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Aralık 2009; 20:38:01 >

• aslinda 3 deneme videosu var,

400p ye kucultulmus halini paylasiyim;

1200kbps xvid
    128kpbs mp3

futbol yildizi.avi
    olan video 1/3 saniye yavaslatilmis 20fps.
    digerlerini direk 60fps ile cekmedim, iso 3200 yerine iso 1600 tercih etmek icin 30fps cektim. diyafram hep full acik, bu arada genis acida bile F4.0 la basliyormus bunu farketmemistim almadan once,3.2 saniyordum en azindan.

3 deneme video toplam 10 MB rapid;
    futbol yildizi.avi
    sincity effect.avi
    http://rapidshare.de/files/48852596/video.rar.html

goruntudeki tip benim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Aralık 2009; 20:38:33 >
  • Videolar güzel, mutluluğun ve heyecanın da yüzünden okunuyor :=))

Ben açıkçası iç mekan çekimlerini beğendim. Gürültü gayet makul seviyede. Tz7 bundan çok daha fazla gürültülü olurdu değil mi? (doğal olarak)
  • o benim hal-hareket hep oyle :P
    tabi ki cok daha fazlaymistir noise TZ7de,iso1600 sonucta.. bakicam eski videolara benzer bisiyler bulursam evde ayni isik altindakilere,

bu linke de koydugum Agir cekimle ilgili sorularim vardi benim ozellikle..
    biraz ustat sorusu bu..

agir cekimleri daha smooth yapmak icin, gecisleri daha yumusak yani, cunku fps dusuyor haliyle,, ugyun filtre ve ya programlar neler var?? resample lazim..

su anda ben vegas, xilisoft,virtualdub var bende..

Frame 1 ve 2 var mesela, frame 3 ise -frame 1ve2 interpolasyonu sonucu olusan kare
    yani mesela soyle olsa ; 5 kare soyle siralansa;
    1-1-3-2-2

her 2 kareden 5 kare cikicak, 20 fps goruntu 50 fps olacak..
    1-3-2 olmaz cunku 3 daha belirgin olur sanirim cok net bir kare olmadigindan rahatsiz olunabilir..

bu ve benzeri mantiklarda Filtreler algoritmalar bilen var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 18 Aralık 2009; 21:07:03 >
  • quote:

o benim hal-hareket hep oyle :P
    tabi ki cok daha fazlaymistir noise TZ7de,iso1600 sonucta.. bakicam eski videolara benzer bisiyler bulursam evde ayni isik altindakilere,

bu linke de koydugum Agir cekimle ilgili sorularim vardi benim ozellikle..
    biraz ustat sorusu bu..

agir cekimleri daha smooth yapmak icin, gecisleri daha yumusak yani, cunku fps dusuyor haliyle,, ugyun filtre ve ya programlar neler var?? resample lazim..

Tz7 ile bu makinayi karşilaştirmak bu makinaya büyük haksizlik olur. Seninde soylediğin gibi doğal olarak daha kaliteli oluyor spdrmn

Abi ağir çekim elde edebilmek için 60fps ile çekmen lazim. Daha sonra vegas gibi programla 24fps çeviriceksen mesela video hizini 0,4 oraninda yavaşlatman lazim.

Yumuşak bir görüntü elde edebilmek 60fpsde mesela 1/100den daha hizli (1/200 ,1/400) gibi perde hizlari kullanmamalisin. 24fpsde çekerken 1/50den daha hizli perde hizi kullanmamalisin. Birde makinanin sharpness ayarini düşürebilirsin.. Perde hizini gündüz yavaşlatabilmek için ISO'yu minde tutup ,diyaframi kısabilirsin. Veya neutral density filtreler kullanabilirsin..

• abi o kismi biliyorum, bu makina 60fps cekimi sayesinde guzel agir cekimler sunabiliyor, linke koydugum video mesela 20fps, cunku saniyenin 1/3 yavaslattim vegasda. PC de kaldi zaten bu. eger tuplu tv'de izleyecek olsam 25 fps yapardim vs..

"Yumuşak bir görüntü elde edebilmek 60fpsde mesela 1/100den daha hizli (1/200 ,1/400) gibi perde hizlari kullanmamalisin."
    bu kismi bilmiyorum, 60 fps demek 720p de, zaten saniyede 60 tane 1 megapixel foto cekiyor demek, yani 1/60lik perde hizi,, evet dedigin gibi ben perde hizini 1/200 yapsam, benim videom 200fps olmuyor ki?yine 60fps, yani bunun ne gibi bir avantaji olabilir? onu bilmiyorum, sonucta elimde yine 60 tane frame olacak, ne ise yariyor 2 katindan fazla perde hizi

sharpeness ayarini dusurmek pek istemem, zaten avchd formatinda yuksek isolucekimlerde orta seviye noise reduction oluyor, yani sharpness ihtiyaci bile hissediyorvideonu nnormal hali..tz'de cok daha fazla istiyordu :) motionjpeg videoda denerim. avchd ye gore daha keskin olabilir diyicem ama onda 60 fps yok :)

"Perde hizini gündüz yavaşlatabilmek için ISO'yu minde tutup ,diyaframi kısabilirsin"
    evet, de yukaridakilerle alakasi yok :)
    bu 3 sey ztn olayin temeli, s6500den gelmeyiz abi

Edit: bu yukaridaki koyu kisim onemli , kitapciginda da oyle yqaziyor ama mantigi ne acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 19 Aralık 2009; 14:37:33 >

• @gimmeluck,

Rusya'da yaşıyorsun bize araba ve "kol" resimleri çekip yolluyorsun Eminimki Rusya'nın fotoğraflanmaya değer "doğal güzellikleri" vardır Bize bu yaptığın haksızlık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.