Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadasım onu sony grubuna yazıcaksın bilgi ve yorum için. Aynı segmentte makina değil ayrıca TZ3 le...Kompakt değil..Ayrıca dslr like bakıorsan fz18 e bak 28,7 optik zoomu var...full manuel dolu ozellik etc..neyse sonye yaz detaylı yorum icin en iyisi.
  • peki teşekkürler
  • gece inteligent iso 100 ile flaşzız çekim
     PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı
  • buda değişmez müşterilerimden

• TZ3 ve sualtı kabı ile haftasonu ilk çekimlerimi yaptım...

çok deneyimli olmayan bi sualtı fotografçısı (yaklaşık 15 dalıştır fotoğraf çekiyorum) olarak makinanın sualtı performansını gayet iyi buldum.

Her na kadar ayvalık ta istediğim kadar çok renkli bir sualtı yaşamıyla karşılaşmasam da, makinenin performansını elimden geldiğince zorlamaya çalıştım.

ilk olarak şunu söyleyebilirim ki sualtı kabı su geçirmiyor

yanlız bir ara dalgınlığıma geldi, gün içindeki ikinci dalış için hazırlandım, tam suya girecekken makina elimde tekne de güneş altında biraz oyalandım(10-15dk.), sonra suya girdim. Bir de ne göreyim sualtı kabının objektifinin içi buğu yapmış bu bana dalışın yarısında makineyi kullanamamama, yani 1 müren ve 2 ahtapota mal oldu . Neyse bu benim hatamdı, bu aletler şeffaf plastik ve hava geçirmeyen malzeme olduğundan güneşte çok ısınınca suya girdiğinde içerdeki sıcak havanın nemi objektifte yoğunlaşıyor...

Scenelerden sualtı modu ile diğer modlar arasında çok fark var, baştan onu ileteyim. Bu güzel bir avantaj, normal modda çekilen renkler gerçekten uzak, fazla aydınlık, fakat sualtı modundaki çekimlerde renkler çok gerçekçi ve hoş. Ama bir sıkıntı var sualtı macrosu çekmek için ayrı bir scene yok, mecburen macro moda geçiyorum ve o zamanda renkler dediğim gibi güzel çıkmıyor. Bu macro modunun renklerini sualtı modu gibi ayarlama imkanım olursa o zaman bu problem ortadan kalkacak ama bunu araştırmak ve öğrenmek lazım mümkünmüdür...

yarın bir kaç resim koyacağım, kamera şu an yanımda değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: scubat

ilk olarak şunu söyleyebilirim ki sualtı kabı su geçirmiyor

Güle güle kullan, iyi olduğunu biliyorduk ama detaylı anlatımın için teşekkürler. Sualtı macroda vivid modla daha canlı renkler alabilirsin belki

• TZ3 PERFORMANSI MÜKEMMEL o yüzden panasonic almak istiyorum FZ18 aama bu makinanın kulanıcısı yok varsa da bilmiyorum ... bunu alcam artık nası çıkarsa..
    kafama bişi takıldı sensörün 2.5 olması makineyi nası etkiler....
  • H9 testlerde hic iyi puan almadı Hyper fz18 bende siparis edicem sonucta high end makina testlerdede iyi gorunuyor. FZ18 konusunda sensor boyutu ile konusmustuk ordan bakabilirsin. Kotu olmadıgını soylemislerdi daha iyi anlayanlar bazı acılardan uygunmus 2.5 su an tam hatırlayamadım. efektif pixel vs ile ilgili sanırım.
  • Arkadaşlar;
    TZ3 üm için yedek bir pil almak istedim ve biraz araştırma yaptım.GG da orijinal bir pil buldum.60 küsur YTL istiyordu.Orijinal olmayan için ise 30 küsur YTL isteniyor.E-Bay da aynı ürünler orijinali 8-10 $,o. olmayanlar daha ucuz tabii.Gördüğünüz gibi Türkiye'de soyuluyoruz.
    Her neyse E-Bay dan alışveriş yapmak için PayPal üyesi olmak gerekiyormuş.Üye oldum ama bu sefer de kredi kartımı kabul ettiremedim.Bankanızla görüşün gibi bir mesaj çıktı.Bu yöntemle alışveriş yapan varmı?Problemi nasıl aşarız?Daha önce bu kartla yurtdışında alışveriş yapmıştım ve sorun olmamıştı.
  • amerikadan iste diye bir site vardı onlara üye olup senin namına alıp yolluyorlardı alışveriş yapan arkadaşlar bilgi verirse faydalanırız
  • İşte TZ3 ile bir kaç tane Ayvalık sualtı fotosu...

• Bir kaç resimi de karşılaştırma yapmak için çektim,

underwater modu :

macro modu :

Görüldüğü gibi sualtı modunda renkler olduğu gibi ama macro modda aşırı bir yeşil söz konusu...

Flaşsız:

Flaşlı:

Dalanlar bilir, suda derine indikçe renkler kaybolur ve grileşir..o yüzden flaş bazen gerçek renkleri görmek için gerekli oluyor. Ama bu resimde çukura çok girdiğim için flaş biraz fazla aydınlatmış ortamı...

bu ayvalık dalışları bana iyi bir antreman oldu, kasımda daha güzel resimler koyacağımdan emin olabilirsiniz

• Ayrıntııl açıklama süper resimlerde harika. Forumda birçok marka model konusunda bu kadar ayrıntılı açıklama, örnek fotolar bulmak imkansız. TZ3 sahipleri ve alıcaklar çok şanslı. Teşekkürler.
  • rica ederim,

bu makine bunu ilgiyi hak ediyor...

bence tekofaks bu zamana kadar yeterince lumix reklamı yapamamıştı, ben mesela ilk başlarda hiç düşünmemiştim panasonic kamera almayı, canon ve leica diye yola çıktım sonra 2 tane lumixten birinde karar kıldıum almak için, TZ3 ve ya lx2 ama bunlari amazon gibi dpreview gibi kaynaklardan keşfettim. Sonunda geçen haftasonu büyük gazetelerden birinde panasonic broşürü vardı gayet güzel. Sanırım onlarda şu "plazma lcd'den iyidir" kampanyasından sıkılmışlar ki diğer ürünlerde de iyi olduklarını anlatma gereği duydular.

Tüm markalarını (viera, lumix vs..) çok detaylı ve güzel bir sunumla anlatmışlar, tek eksik fiyatlar yoktu...Bizim TZ3'ü de yine yeterince doğru olmasa da sualtı için ideal model olarak positioning yapmışlar, oysaki asıl özelliği yüksek optik zoom'u. Bu arada halen TZ3'ün sualtı kabı türkiye'de yok(siteye koymamışlar), yani bu broşüre bakıp da TZ3 ile beraber MCTZ3 (sualtı kabı) almak isteyenler çok heveslenmesin şimdilik. Sitede MCTZ1 var, TZ1 için sualtı kabı, ama bu TZ3 ile uyumsuz sakın almayın, call centerdakiler uyumlu deselerde...

• Bir sorum olacak,

BJK-Zürich maçında ve geçen haftasonu sualtında iki tane yüksek kalite (30fps) movie çekimi yaptım. Geniş ekran çok güzel. fakat özellikle sualtındakini "oynatırken" resimler arası atlamalar çok fazlaydı, bunun sebebi nedir? kullandığım kart mı? ucuz bir 1mb (toshiba sd-m 016) kart takılı kamerada...

eğer öyleyse bana hızlı ve en az 2-3 gb kart önerebilir misiniz?
  • ya arkadaşlar bunu bi çok yerde sordum FX18 in video da zoom yapabilme özelliği varmı diye hiç kimseden net cvp almadım gitti gidiyordaki satıcıya sordum önce var dedi sonra onunda bilmediği belli oldu sattn satıcı fotoğraf maki zırnık anlamıyo bence ...

bu blgi nerden öğrenebilirim çok kısa zamanım var 3 gün içinde karar kılcam bi makineye yadımcı olun lütfen FX18 de VİDEO çekerken ZOOM yapabiliyormuyus
  • ama sanırım FZ50 de video da zoom özelliğini kullana bliriz sanırım..yoksa kullanamazmıyız.... bu makinenin kullaıcısı varmı forumda...
  • sanırım yok :

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=panasonic_dmcfz18&opinion=37589

quote:

Orjinalden alıntı: hyperaktive

ya arkadaşlar bunu bi çok yerde sordum FX18 in video da zoom yapabilme özelliği varmı diye hiç kimseden net cvp almadım gitti gidiyordaki satıcıya sordum önce var dedi sonra onunda bilmediği belli oldu sattn satıcı fotoğraf maki zırnık anlamıyo bence ...

bu blgi nerden öğrenebilirim çok kısa zamanım var 3 gün içinde karar kılcam bi makineye yadımcı olun lütfen FX18 de VİDEO çekerken ZOOM yapabiliyormuyus

•  PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı
  • su altı resimlerin harika scubat bende hemen sualtı kabına heveslendim ama bide iyi yüzme bilsem
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.