arkadaşlar maldivlerden geldim ve ne kadar iyi bir makine aldığımı sualti/suüstü her resimde tekrar anladım.
resim çekerken genelde senaryo modundan underwater veya beach modlarını kullandım, bir de güneşin geldiği açıya dikkat ettim...konu olarak da pek sıkıntı çekmediğimi tahmin edersiniz...
ve sonuçların bazıları:
(ufak picasa ayarlari yapmadım dersem yalan olur)
çektiğin fotolara baktım da bunlarda picasa ile oynarsan exif bilgiler kaybolmaz. ama senin picasa ile oynadığın fotolarda exif bilgisi yokkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!
yani?
başka bişeylemi oynamışım?
picasa ile keskinlik, doygunluk ve kontrast yaptim ve yeni isimde kaydettim.
merak edersen ham olarak e-mail atabilirim.
ne işine yarar bilmiyorum ama al bu da orjinallerden biri:
scubat fotoların tek kelimeyle harika.. arkadaşlar neyle ne yaparsa yapılır ve ortaya çıkan sonuç tatminkarsa neyle nasıl yapıldığına bakılmaz.. at sahibine göre kişner her programı her kişi aynı ustalıkla kullanamaz.. bütün iş bol pratik yapmak ve ışığı kullanmak..ama çekerken ama işlerken..
topiğe katkı..
Çayyolu gece manzarası
Ben resimlerimi,photoshop la 600 piksel e düşürerek göndere biliyorum.imageshack.us sitesinden,resim göndermeyi bir türlü başaramadım.Bu siteden resim gönderen arkadaşların gönderme şeklini teferruatlı bir şekilde anlatırlarsa çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.
dostum ımage shack'ı açtığında karşına çıkan ekranda resize image seçeneğinden 17 inç karşılığına denk gelen 1024*768 seçeneğini işaretle sonra gözat'a tıkla yükleyeceğin resmi seç alttaki host it yazısına tıkla biraz bekledikten sonra senin resmini yükleyip sana linkler olan bir sayfa açacak buradada en alttaki satırı kopyalayıp mesajdaki image seçeneğini tıklayıp iki tane ([simage][/simage])nin arasına yapıştır..çok basittir..takıldığın yer olursa yine sor..yardımcı olmaya çalışırım..kolay gelsin..
örnek:
Hepsi Harika, elinize sağlık
Batıkentte yürüyüş yolu
Sar_laci, anlattığın şekliyle başardım.Teşekkür ederim,gönderdiğim yürüyüş yolunu bu şekilde gönderdim.
çok basit olduğunu söylemiştim zaten..tebrik ederim eklediğin fotolar çok iyi yalnız çekerken kompozisyona dikkat etmeni öneriyorum..örnek yürüyüş yolu fotosunda ki upuzun direk gölgesi..kompozisyon fotoğrafta yer alması gerekmeyen bütünlüğü bozan şeylerdir..sana bol pratik yapmanı ve bunları bizimle paylaşmanı öneriyorum..kolay gelsin..
Bana o gölge batıkentlinin fotoyu cekerkenki pozunun gölgesi gibi geldi
Concepto,doğru söylüyorsun o gölge benim gölgem,sen söyleyene kadar bende fark etmemiştim.Şimdi bir resim daha gönderecem,aynı resmi,bir başka sahne tipinde çekmiştim aradaki farkı,inceleyin.
Daha önce bu fotoğrafı SCN MODE de NIGHT SCENERY tipinde çekmiştim, şimdi ise SCN MODE, STARRY SKT tipinde çektim,aradaki farka bakın ve fikrinizi lütfen belirtin. 15 SEC.
Buda aynı şekilde,aynı fotoğraf,30 SEC.
Eski fotona baktım sanırım onda pozlama 8 sn civarıdır gece modunda ısıklar daha güzel tonlanmıs ama koyu yerler var tabii. Yıldız modunda cok uzun pozlama sebebi ile ısık patlamıs özellikle sağ tarafta 30 sn likte ama 15 sn lik pozlama gayet güzel ısık patlaması tatminkar ve gokyuzu rengi daha güzel bence tebrikler. Söyle bir konuya baştan baktım çok hoşuma gitti hem kaynak olarak super bir TZ3 konusu hemde çok hoş fotoğraflar var ve herkes ne kadar geliştirmiş fotolarını. Bende bu aralar pek fotoğraf çekemiyorum ama 3-4 tane begendiğim foto ekleyeceğim yenilerden.
batıkentli hakkında concepto'nun yaptığı yoruma katılıyorum..bravo batıkentli aynen devam et diyorum.. concepto bu arada fotoğrafların harika hele aplik olan ilk fotoyu diğerlerinden ayırıyor kedili fotoğraflarında yaratıcılığını konuşturduğunu belirtmek isterim..