Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilk resim belgrad ormanları civarı...yarin sabah tekrar denerim :)

ikinci resimde makro modda mıydı hatırlamıyorum malesef... çok uğraştım ama gülü odaklamadı...

2.modu kullanayım ben en iyisi...bir de şu intelligent iso modunu ne zaman tavsiye edersin?

quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

ilk resimde iso yuksek ondan kumlanma olmus, ısık az ondan yukseltmis sanırım auto mode. Kopmozisyon çok hoş tebrikler. isoyu manuel olarak düsürüp dene yada scene modlarla dene aynı resmi.
    ikincisinde ise odaklama güle olmamış..makro modda mı çektin?

1 ve 2 nin farkı su 1 de lcd de titremeyi önlüyor odaklarken yani sürekli çalısıyor. 2 cisinde ise tam fotoyu çektigin anda çalısıyor böylece daha başarılı oluyor. 2 mod daha verimli ama çekerken ekranda görüntü sallantılı oluyor, 1 de ekrandada düzeltiyor.

• Intelligent ISO hareketli objeleri falan çekerken yada karanlık ortamlarda işe yarıyor ama ben 400 e sınırlıyorum onu 800 ve 1250 çok kumlanma yapıyor az ışıkta. gündüz hareketli çekimlerde ise 800 de fena değil. Resim kalitesi değilde anı yakalamak önemli ise 1250 iş görüyor. Zaten scenelerdeki sports mode falanda dikkat edersen Intelligent ISO çekiyor. Makroda gülü çok rahat odaklar tekrar dene evde falan deneme yapabilirsin yakın objeleri çekmek için. Zamanla makinayı tanıyor insan.
  • DMC-TZ3 60X Zoom. Picassa 2 ile gökyüzü rengi tonları vivid yapıldı.

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 28 Ağustos 2007; 23:08:02 >
  • 16:9 , 4:3 ve 3:2 şeklinde çekim boyutları var. 10*15 cm baskısı almak için hangi ölçülerde çekim yapmam lazım.
  • Concepto, çok teşekkürler, bir uzman sorum daha var,

çok fazla yaklaşamadığım bir cismi macro çekebilir miyim? Yani farzedelim denizde bir müren ya da karada bir akrep var, bunu çok yakın çekmek istiyorum ama haliyle gidip burnuna giremiyorsun, bu durumda zoom yapip çekeceğiz orası kesin ama modumuz Macro'mu olmalı yoksa normal moddami zoom yaparak çekmeliyiz hayvanı?

quote:

Intelligent ISO hareketli objeleri falan çekerken yada karanlık ortamlarda işe yarıyor ama ben 400 e sınırlıyorum onu 800 ve 1250 çok kumlanma yapıyor az ışıkta. gündüz hareketli çekimlerde ise 800 de fena değil. Resim kalitesi değilde anı yakalamak önemli ise 1250 iş görüyor. Zaten scenelerdeki sports mode falanda dikkat edersen Intelligent ISO çekiyor. Makroda gülü çok rahat odaklar tekrar dene evde falan deneme yapabilirsin yakın objeleri çekmek için. Zamanla makinayı tanıyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 29 Ağustos 2007; 12:31:44 >

• herhalde 3:2 olmalidir...

doğru orantıdan...

quote:

Orjinalden alıntı: maydemir52

16:9 , 4:3 ve 3:2 şeklinde çekim boyutları var. 10*15 cm baskısı almak için hangi ölçülerde çekim yapmam lazım.
  • benim merakım, 16:9 olan resimlerimizi basabileceğimiz bir fotograf kagidi ölçüsü var mı? olsa güzel olur...

quote:

Orjinalden alıntı: scubat

herhalde 3:2 olmalidir...

doğru orantıdan...

quote:

Orjinalden alıntı: maydemir52

16:9 , 4:3 ve 3:2 şeklinde çekim boyutları var. 10*15 cm baskısı almak için hangi ölçülerde çekim yapmam lazım.

• Sevgili Concepto,

aşağıdaki TZ3ümle çektiğim köpekli resimde parlayan gökyüzünü picasa ile normale ya da mavi renge dönüştürebilir miyiz?

quote:

DMC-TZ3 60X Zoom. Picassa 2 ile gökyüzü rengi tonları vivid yapıldı.

• Macro modda zoomlayınca 1 metrede falan tele macro diye bir opsiyon var.İsareti cıkar ekranda yazar zaten.Net Odaklama yapıyor ama 1 metreden normal modda zoom yapınca odaklamıyor.

Picassa basit bir resim işleme programı çok gerçekçi olmayabilir o kadar küçük alan ama derceli tonlama seçeneği ile dene zaten çok basit ayarları ve renk seçimi. Ben denedim senin fotoda biraz oluyor.
  • concepto çok teşekkürler,

artık yüzsüzlüğe döküyorum işi, picasa'dan daha başarılı ama beleş başka bir program biliyormusun?

quote:

Macro modda zoomlayınca 1 metrede falan tele macro diye bir opsiyon var.İsareti cıkar ekranda yazar zaten.Net Odaklama yapıyor ama 1 metreden normal modda zoom yapınca odaklamıyor.

Picassa basit bir resim işleme programı çok gerçekçi olmayabilir o kadar küçük alan ama derceli tonlama seçeneği ile dene zaten çok basit ayarları ve renk seçimi. Ben denedim senin fotoda biraz oluyor.
  • Photoshop var ama kullanması biraz zor tabii. Ögrenmesi zaman alıyor. Çektigin resimlerden bekliyorum konuya aramızda bakarız. Diger TZ3 culer nerde onlarda yuklese fotolarını guzel olcak
  • photoshopu bilmezmiyim

valla kasimın ilk haftası Maldiv adalarından birinde olacağım, sualtı/suüstü güzel resimleri koyarım topiğimizin süksesi olur...
  • Bende FZ18 ve tele lens alıcam USA den Kasımda herhalde 80X optik zoom resim çekebilirsem bende onları koyarım baya sukse yaparız. Marine case makinadan pahalı tz3 için aldınmı? Ebayde vardı 3-4 tane satılık.

Maldivlerden super resimler gelir diye tahmin ediyorum. TZ3 su altı cekimleri nasıl acaba panasonic sitesinde tz1 ve fx1 in vardı cok tatmin edici değildi ama tz3 de çok daha iyi olucaktır diye tahmin ediyorum. Daha Kasıma çok var sen burda çektigin resimlerdende koy bence. Gayet güzel fotografların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 29 Ağustos 2007; 16:52:39 >
  • ya sualtı kabı tam bir muamma şimdilik..

Tekofaksla konuştum 1 ay içinde gelecek dediler. Orada çok pahalı 400ytl falan ama riske girmeden oradan almayı tercih ediyorum.

1 ay bekleyeceğim tekofaksa gelmezse e-bay... ben de gördüm 3-4 tane var, kanada, japonya ve amerikadan...

ciddi bir soruişareti kafamda bu olay..ama en kötü e-bayden alacağım
  • quote:

Daha Kasıma çok var sen burda çektigin resimlerdende koy bence. Gayet güzel fotografların.

peki o zaman bu akşam mabedden (inönü stadı) çekip koyarım bir kaç resim
  • Marine Case çok kaliteli gerçi tüm fonkisyonları falan çalısıyor makinanın bride 40 metreye kadar dayanıklı idi. Scuba yapıyorsan sıklıkla alınıcak birsey bence. Tekofaks ne diyor 800 falanmı
  • marine case tekofaks ta 400ytl falan olacak..

Gelelim TZ 3 resimlerine,

carsamba aksami mactaydim bir kac resim cektim onlari koyalim. Bu arada film de cektim, fakat 100mb. onu koyamam.

ilk olarak 3 resimle başlayıp, sırasıyla 16:9, 3:2 ve 4:3 formatları arasındaki farkı göstermek istiyorum. Bu 3 resimde fazla yer kaplamasın diye küçültüldü. Dikkatli bakarsanız geniş açı farkını görürsünüz.

ilk resim 16:9 formatinda, sol taraftaki kalede, ceza sahası yayi bile gözüküyor, sağ tarafta ise kalenin çoğu gözüküyor.

3:2 - sağ taraftaki kale çıkmamış

4:3 - soldaki yay ve sağdaki kale çıkmamış

Zoom performansına da bakarsak, yukaridaki resimlerin zoomsuz çekildi, sırasıyla 10x optik ve optik + dijital zoom sonuclari:

Seref tribunu (ışık az yine de titretmemeye çalıştım)

Seref tribunu , yıldırım demiroren ve saadettin saran secilebiliyor, ama titreme var yine...

quote:

Marine Case çok kaliteli gerçi tüm fonkisyonları falan çalısıyor makinanın bride 40 metreye kadar dayanıklı idi. Scuba yapıyorsan sıklıkla alınıcak birsey bence. Tekofaks ne diyor 800 falanmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 31 Ağustos 2007; 10:13:25 >

• Teşekkürler, oldukça bilgilendirici bir mesaj olmuş. Video 16:9 da 30 fps çok kaliteli çekiyor. Bende 3-4 kez çektim tam ekran izlerken çok net. Ben 3 yönlü döner başlıklı ufak bir tripod almıştım çok faydasını görüyorum sanada tavsiye ederim.
  • TZ3 kameranın Türkçe kullanım klavuzunu bu gün internet den buldum ,ihtiyacı olan TZ3 cü ler aşağıdaki adrese baksınlar,hepinize kolay gelsin.
  • http://eshop.panasonic.com.tr/urun/DMC-TZ3 Özür dilerim adresi yazmayı unutmuştum,şimdi gönderiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.