Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesekkurler batıkentli ihtiyacı olanlar için faydalı olucaktır.
  • evet video fena değil, ama mutlaka quicktime ile izlenmeli, windows media player ile de açılıyor fakat o programda ses görüntüden önde gidiyor...Tripod eminim çok faydalıdır ama onu heryere taşımak çokm zor benim için.

quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

Teşekkürler, oldukça bilgilendirici bir mesaj olmuş. Video 16:9 da 30 fps çok kaliteli çekiyor. Bende 3-4 kez çektim tam ekran izlerken çok net. Ben 3 yönlü döner başlıklı ufak bir tripod almıştım çok faydasını görüyorum sanada tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 3 Eylül 2007; 9:10:25 >
  • merhaba arkadaslar forumu bir suredir takip ediyorum TZ3 le cektiginiz fotolar ozellikle zoom lular cok ilginc,ben TZ3 veya fx12 dusunuyorum fx12 nin TZ3 ten eksigi optik zoom mudur yoksa işlemci,manuel ayar vs. cok fark varmıdır? tesekkurler..
  • TZ3 FX12
    Sensör boyutları 1/2.33-inch 1/2.5-inch
    Geniş açı zoom (mm) 28mm 35mm
    Tele zoom (mm) 280mm 105mm
    LCD ekran boyutları 3-inch 2.5-inch
    LCD çözünürlüğü (piksel) 230,000 pixels 115,000 pixels
    Ağırlık 232g. 125g.

Özellik bakımından farklar bunlar, diğer kağıt üstündeki özellikler aynı, çekim modlarını bilmiyorum ama aynıdır herhalde. Birde fiyat farkı var tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 4 Eylül 2007; 0:58:30 >
  • arkadasım tesekkur ederim.zaten forum daki hemen tum yorumlarını okudum bos konusmadıgın kesin,biraz pahalı da olsa TZ3 iyi bir secim olacaktır zannediyorum.duydugum tek olumsuz yorum gece ev ortamında ısık olayı zayıf denilen bu, ancak sizin cektiginiz cok iyi resimler var az ısıklı ortamlarda. kapalı mekan cekimlerine biraz daha yer verirseniz sevinirim..
  • Bizde birde nikon coolpix L5 var elektronik sabitleyicili berbat bir olay, elektronik sabitleyici resmi kesinlikle daha kotu yapıyor, birde kapalı mekan cekimleri kotu. panasonic in eski filmli bir makinesi var kesinlikle daha iyi resimler cekiyor tas gibi alet.insallah memnun kalırız TZ3 ten yakında alıcam kısmetse..
  • Rica ederim Tunç61 İç mekan çekimlerinde flash açıkken isoyu manuel ayarlamak sorunu çözüyor TZ3 te. İç mekanlardada gayet net fotolar çekebiliyoruz. Birçok kompakt makinada denedim gece çekimi iç mekan bu makinada benim sorun olarak gördüğüm konunun sorun olmadığını anladım çünkü bir çok makina tz3 e göre çok daha kötü çektiği açık. Ben fotoğrafcılıktan çok iyi anlayan biri değilim ama bence bu makina kompakt sınıftan ayrı bir cihaz ben çok memnun kaldım. Canon DSLR de var ama ben bu makinayı kullanıyorum çünkü genel kullanım açısından süper bir makina olduğu kanısındayım. Alan arkadaşlardanda pek sorun olan olmadı herhalde yoksa buraya yazarlardı sende alırsan güle güle kullan. Tek tavsiyem yurtdışı alman fiyat nedeni ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 6 Eylül 2007; 15:37:31 >
  • Merhaba Concepto, bende yurt dısı almak istiyorum ama bazı tereddut lerim var Panasonic in cok saglam makineler yaptıgını biliyorum cunku bendeki filmli makine ne kazalar atlattı hala tas gibi cihaz. Zannedersem senin makinede yurt dısıydı, birazda sans işi sanırım arıza durumunda yurt dısına gonderıyorsun kargo ucretini 0deyerek , bu işlemler pek guven vermiyor acıkcası.Yinede yurt dısı alıcaz heralde.Aslında Panasonic odhttp://www.panasonic.com.tr/urunler/NV%2DGS32 dv kamera alıcaktım ama seneye kaldı artık.
  • Bir arkadasım kısa bir sure once samsung dig.fot.mak.almıstı sizin resimleri ona gosterince pişman oldu böcek resimlerine onunda gozleri durbun lens gibi acıldı. Simdi benim icin TZ3 arastırması yapıyor.
    Tesekkur ederim..
  • merhabalar arkadaşlar benim makina uzak doğudan şu anda yola çıkmış geliyor kardeşim le.Çok kararsız kalmamla birlikte (kodak v610)kodak aldırmak istiyordum ama singapurda yokmuş.çok acele ye gelerek karşı taraftan buna ne dersin denmesiyle ki ben panasonic (genelde nikon ve kodak)hiç araştırmamıştım burdan üç-dört özelliğine bakarak okey verdim telle(bana tz3 ve fx30 arasında tercih dediler bende 10x optik zoom u olan tz 3 dedim tabi).

ii bir tercih yaptığımı bu forumdan anlıyorum(son bir saattir okuyorum forumu)Concepto bir tz3 sahibi olarak resimlerin etkiledi beni gerçekten.Gerçi bu forumu okuyarak belki karar vermedim ama içim çok rahatladı diyebilirim.kader kısmet mi diyelim ne diyelim bir panasonic TZ 3 üm oldu (hiç aklımda panasonic yoktu açıkcası) sabırsızlıkla bekliyorum makinayı şimdi; geçsin saatler daha sonra çekelim ölümsüz kareler ;))
  • TZ3 için sualtı kabını hallettim.

Türkiye'de henüz gelmemiş olmasina rağmen 440 ytl
    Ebay-de 300$

civari olan sualtı kabını

Amazon.de 'den 218 Euroya sipariş ettim. Amazon.de tabiki turkiyeye yollamiyor ama haftaya almanya'da olacağımdan oradaki sirketimin adresine gonderttim.

Boylece turkiye'deki geldi mi gelecekmi belirsizligini yasamadan, E-Bay'de nakliye ve gumrukdeki riskleri almadan, piyasa fiyatlarinda risksiz bir islem yapmis oldum.

tam super oldu. 3 hafta sonra dalisa gideceğim, ayvaliga, oradan ilk sualti resimlerini de foruma eklerim.
  • arkadaşlar bu 3200 isoyu anlamadım ben nekadar çok çekim yaptım ama3200 isoya çıkamadım makina bunu ne zaman kendi ayarlıyor
  • arkadaşlar panasoniclerin çekim kalitesi; renklerdeki canlılığı gerçekten çok başarılı; özellikle tz3 le gelen çekimler gerçekten çok çeldirici; yalnız bu makineleri almamdaki en büyük engel 5 cm makro mesafesi; tz3 için buna bir çözüm bulabilir miyiz; yani makro mesafesini 1 cm e düşürmenin bir yolu var mıdır?
  • Scorpion79 Güle güle kullan. iyi bir tercih yapmıssın bende Kodak v610 düşünmüştüm ama sonra araştırmalarımdan resim kalitesinin TZ3 ün çok gerisinde oldugunu ve optik zoomunun verimli olmadıgını ögrenmistim. Tek artısı bluetooth ve panaromik resim ve kucuk boyutu. Fotolarını bekliyoruz.

Scubat Süper olmuş güle güle kullan sende. İlk su altı kabıda sende oldu. Harika resimler gelicek eminim.

mr blöf 3200 ISO ya scene modlarda high sensivityde cıkıyor sadece. Manuel ayar yok.

Barkodd Ben forumdaki bazı makroları dürbün lensi kullanarak çektim o zaman makroda zoom dahi yapabiliyorsun 1 cm makrodanda yakından netliyor uzakta tutsanda ama hazır birsey satıllıyormu emin degilim ebayde mıknatıslı tele ve makro yada fish eye lensler vardı objektif capına uygun model alıp denenebilir.
  • bir resim daha...

(resim baya bi küçültüldü ve sansür uygulandı)

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 10 Eylül 2007; 12:06:27 >
  • Hocam motorlar super. Mekan neresi?
  • Naked Monster 695 güzelmiş yada daha onceki model sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 10 Eylül 2007; 20:10:11 >
  • Yer, Şile'den ağvaya giderken, Teke köyünden, ağvaya değilde gebzeye doğru saptığında girdiğin mükemmel yol. Gayet güzel asfalt kalitesi, bol viraj ve boş yollar..Motorlar CBR 600RR ve monster 620 dark.

Bu arada siparişini cuma günü öğlende verdiğim TZ3 sualtı kabı, dün sabah, çalıştığım şirketin almanya merkezine bırakılmış ve arkadaş teslim almış. Helal sana amazon, beni hiç bir zaman hayal kırıklığına uğratmadın.

quote:

Orjinalden alıntı: tunc61

Hocam motorlar super. Mekan neresi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 11 Eylül 2007; 8:55:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunc61

Hocam motorlar super. Mekan neresi?

Mekanın başka tarifi
    TEM Şekerpınar kavşagından gir.Balçık köyünden sola sap,Mollafenari yi geç
    Eski izmit yolu üç yol agzından sola gir.Bu bölgede enfes bir asfalt(Sanırım Deprem kaçış bölgesi imiş Yagcılar ,Kargalı,Duraklı orman köyleri var.)ve tatlı virajlar ...
  • Mekanın başka tarifi
    TEM Şekerpınar kavşagından gir.Balçık köyünden sola sap,Mollafenari yi geç
    Eski izmit yolu üç yol agzından sola gir.Bu bölgede enfes bir asfalt(Sanırım Deprem kaçış bölgesi imiş Yagcılar ,Kargalı,Duraklı orman köyleri var.)ve tatlı virajlar ...

Tesekkurler,ilgi ve alakanıza.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.