Şimdi Ara

Panasonic TX-P42S30E plazma vatanda 1.299 TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
0
Favori
22.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bu televizyonun arkasında ethernet portu var, var olmakla beraber wi-fi de var.

Ayrıca 3D olayını nasıl yaptığımı soranlar olmuş. Herhangi bir siteden full hd sbs bir film indirin. Ben bu süreçte bir sürü indirdim. Avatar bunlardan sadece bir tanesi. SBS (Side by Side) filmlerde yan yana 2 tane 1080 çözünürlükte bir görüntü görürsünüz media player ile oynatırsanız.

Stereoscopic player denen program bu 2 görüntüyü üst üste bindirerek sizin kullandığınız gözlük türüne göre filmi oynatıyor. 20 kadar oynatım ve güzlük türü destekliyor. Ben yaklaşık 7 metreden bu televizyonu 3D olarak seyrediyorum. Tek kelimeyle mükemmel!

Kesinlikle abartmıyorum, izleyin deneyin göreceksiniz. 3D televizyonlara şu an için boşuna fazladan para vermeyin. Tabii hdmi çıkışına sahip hd filmleri oynatacak bir bilgisayara sahipseniz...

• Takarız Pc ye hdmi çıkışlı bi ekran kartı sorun değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaVaLieRe

Evet bu televizyonun arkasında ethernet portu var, var olmakla beraber wi-fi de var.

Ayrıca 3D olayını nasıl yaptığımı soranlar olmuş. Herhangi bir siteden full hd sbs bir film indirin. Ben bu süreçte bir sürü indirdim. Avatar bunlardan sadece bir tanesi. SBS (Side by Side) filmlerde yan yana 2 tane 1080 çözünürlükte bir görüntü görürsünüz media player ile oynatırsanız.

Stereoscopic player denen program bu 2 görüntüyü üst üste bindirerek sizin kullandığınız gözlük türüne göre filmi oynatıyor. 20 kadar oynatım ve güzlük türü destekliyor. Ben yaklaşık 7 metreden bu televizyonu 3D olarak seyrediyorum. Tek kelimeyle mükemmel!

Kesinlikle abartmıyorum, izleyin deneyin göreceksiniz. 3D televizyonlara şu an için boşuna fazladan para vermeyin. Tabii hdmi çıkışına sahip hd filmleri oynatacak bir bilgisayara sahipseniz...

Full hd pc lcd ekranındada sizin taktikle 3d görüntüler izleyebilirmiyiz acaba?
    Yoksa illa bu panelin mi olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenman -- 9 Ağustos 2011; 17:16:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

Evet bu televizyonun arkasında ethernet portu var, var olmakla beraber wi-fi de var.

3d olayi heyecan verici
    Elbette gercek 3d tv ayarini tutmayacaktir ama
    Yine de arkadasin anlattigina bakilirsa super biseye benziyor

• Onun yerini tutmayacaktır elbette! Neden tutsun ki? Şöyle düşünün ve kendinizi koyun böyle bir insanın yerine...

"Takriben 600 TL daha fazla verip 3D TV alıyorsunuz. TV ile gözlük gelmediyse, 5 kişilik bir aile için tanesi 200 TL den de 5 tane gözlük alıyorsunuz. 1.000 + 600 = 1.600 TL fazladan para harcadınız. 3D ne izleyeceksiniz? Bluray filmleri mi? O zaman bir de bluray player almak lazım. Hiç yoksa 400-500 TL de o tutar. Etti mi size 2.000 TL"

Bu senaryoda ben olsam ve 2.000 TL fazladan vermiş olsam, benim aldığım görüntüyle 2.000 TL daha az verenin almış olduğu görüntü kesinlikle bir olmaz Buna psikolojik olarak müsaade etmem

Ama sizi temin ederim ki görüntü diğeriyle %95 aynı. Tek fark gözün gözlüğe alışması oluyor ki o da 1 dakikayı geçmiyor. Bu gözlükler gözü yoruyor falan diyorlardı. İlk başta birkaç 3D resme bakmıştım evet çok yormuştu lakin filmlerde hiç öyle bir sorun yaşamadım. Bahsi geçen programın 3D filmleri işleme mantığı biraz daha farklı çünkü. Kısacası göz ağrıması falan da olmuyor. Taktıktan 2 dk sonra filme kendinizi kaptırmış oluyorsunuz.

Ben bunu nasıl yaparım diyenlere çok kısa bir rehber hazırlayayım;

Buradan bir tane 3D anamorphic gözlük alıyorsunuz. En ucuzu 2 TL ( Bir tane değil 10 tane alın, evde takmayan misafir falan kalmasın) :

Sonra buradan bu programı temin edip bilgisayarınıza kuruyorsunuz.

Bu program yeni nesil 3 boyut tekniği ile çekilen yanyana (sidebyside, sbs) yada altalta 2 resimden oluşan filmlerimizi elimizdeki 3 boyutlu gözlüğe uyduran bir programdır. Doğru video giriş ve çıkış seçenekleriyle pahalı donanımlara gerek kalmadan elinizdeki renkli gözlüklerle yeni filmleride 3 boyutlu izleyebilirsiniz.

Bu aralar nette çok rahat bulabileceğiniz ve stereoscopic player ile izleyebileceğiniz 1080p veya 720p half sbs ripler var. Bunlara mkv merge ile türkçe ses ekleyebiliyorsunuz. Böylece full hd 3d keyfini yaşayabilirsiniz.

Stereoscopic player izleme metodları :

Source
    Monoscopic
    Dual Screen Output
    NVIDIA Stereo Driver
    StereoBright™ 2
    Quad Buffered OpenGL 3
    Sharp 3D Display
    3D Enabled DLP-TV
    Tridelity SL Series 3D Displays
    SIS Attachment 4
    Side By Side
    Over/Under
    Row Interlaced
    Column Interlaced
    True Anaglyph Red - Blue
    True Anaglyph Red - Green
    Gray Anaglyph Red - Cyan
    Gray Anaglyph Yellow - Blue
    Gray Anaglyph Green - Magenta
    Half Color Anaglyph Red - Cyan
    Half Color Anaglyph Yellow - Blue
    Half Color Anaglyph Green - Magenta
    Color Anaglyph Red - Cyan
    Color Anaglyph Yellow - Blue
    Color Anaglyph Green - Magenta
    Optimized Anaglyph Red - Cyan
    Optimized Anaglyph Yellow - Blue
    Optimized Anaglyph Green - Magenta

Stereoscopic Player ekranına filmimizi sürükle bırak ile atalım. Her yeni film açılışında bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılar ve filmimizin yanyanamı yada altalttamı yada daha faklı bir şekildemi olduğunu sorar.

Yazının başlarında bahsettiğim 1080p veya 720p filmler genelde sbs (sidebyside-yanyana) olarak riplenir ve buda filmin isminde belirtilir.

Örnek: Avatar.3D.Half.SBS-HDmovie.vn

Bu ekranda Side By Side Left Image First'ü seçiyoruz. Ardından filmin en boy oranını düzeltmek için aşağı kısımdan Aspect Raito'yu 16:9 olarak işaretleyin ve ok butonuna basarak filminizi izlemeye başalayın.

Panasonic TX-P42S30E plazma vatanda 1.299 TL

• Bu senaryoda ben olsam ve 2.000 TL fazladan vermiş olsam, benim aldığım görüntüyle 2.000 TL daha az verenin almış olduğu görüntü kesinlikle bir olmaz Buna psikolojik olarak müsaade etmem

• Yansıma olayı nasıl gündüz izlenmeyecek kadar kötü diyorlardı öyle mi? Foto çekip gösterme imkanı varmı o kadar çok yansıma varsa?

S30 ile U30 arasında ne fark var bilen varmı?

quote:

That's incorrect. The G20 panel is superior to the S30 panel in every category. They are completely different.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20494567#post20494567

demişler bi de.

Vatanda 1450'ye TX-P42G20E var sanırım tercih edilebilir mi acaba S30'a
    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p42g20e-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-5.000.000:1,-600-hz,-4xhdmi,-tx-p42g20e/productdetails.aspx?I_ID=44161

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 10 Ağustos 2011; 16:13:20 >

• Konu başka biryere doğru gidiyor ama cahillimi maruz görün 3.000 tl ve üzeri uçuk fiyatlı ( bana göre ) dev gibi kenarında 3d yazan tv ler ile ucuz gözlük ve burdaki plazma aynı görüntüyümü veriyor.
  • Kabaca evet, işi yapan PC ve program sonuçta. Birebir aynısıdır süperdir denilmez belki ama yaptığı iş görece yakın, sonuçtan memnun deneyenler sanırım:p
  • O zaman şöyle diyelim en mantıklı ve ucuz 3d keyfi için

notebook / plazma ( 3d için tavsiye edilen 120 hz min. ) / Stereoscopic player / CaVaLieRe arkadaşın verdiği linkteki 2.5 tl lik gözlük
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Bu senaryoda ben olsam ve 2.000 TL fazladan vermiş olsam, benim aldığım görüntüyle 2.000 TL daha az verenin almış olduğu görüntü kesinlikle bir olmaz Buna psikolojik olarak müsaade etmem

%95 lik bir yakinlik varsa senaryoda başrolde oynamayı istemezdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Yansıma olayı nasıl gündüz izlenmeyecek kadar kötü diyorlardı öyle mi? Foto çekip gösterme imkanı varmı o kadar çok yansıma varsa?

S30 ile U30 arasında ne fark var bilen varmı?

quote:

That's incorrect. The G20 panel is superior to the S30 panel in every category. They are completely different.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20494567#post20494567

demişler bi de.

Vatanda 1450'ye TX-P42G20E var sanırım tercih edilebilir mi acaba S30'a
    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p42g20e-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-5.000.000:1,-600-hz,-4xhdmi,-tx-p42g20e/productdetails.aspx?I_ID=44161

U serisi düşük bir seri S30daki multimedya destegi onda yok gerisi aynı..

G20 G serisi pana üst serilerden G serisi sonsuz siyah oranlı..

Rubisco alacaksan G20 çok daha iyi seçim ama G20 2010 model yani teşhir ürün olma ihtimali yüksek..hatta alırsanız bizide bilgilendirin şayet kapalı kutu ellenmemişse bir tanede ben alayım

• quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

Bırakın LCD yi CRT de bile izlersiniz. Sorun yok her türlü monitörde ve panelde izlersiniz. Yeter ki elinizdeki filmi oynatabilecek donanıma sahip olun...

black_67 arkadaş demiş ki;

" notebook / plazma ( 3d için tavsiye edilen 120 hz min. ) / Stereoscopic player / CaVaLieRe arkadaşın verdiği linkteki 2.5 tl lik gözlük "

Plazma şart değil, Plazma şart olmamakla beraber 120 Hz min. da şart değil.

PC yi hdmi'dan bağladığınızda (paneliniz 600 Hz bile olsa) göbeğinizi çatlatsanız alacağınız görüntü zaten maksimum (Altmış) 60 Hz olacaktır. 60 Hz de bu 3D hd filmleri sorunsuz oynatabilmek için yeterli bir frekanstır. 120 Hz şart değildir. Bilgi mahiyetinde söylüyorum. 50 Hz lik TV lerde belki sıkıntı yaşanabilir, izleyenlerden yorum almak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaVaLieRe -- 11 Ağustos 2011; 6:32:16 >

• Sıcak fırsatlar,konu dışı gibi yerlerde atılan mesajlar mesajdan sayılmıyor...
  • O programı değişik bir kaç yerden indirmeyi denedim trojan çıkıyor sürekli
  • quote:

O programı değişik bir kaç yerden indirmeyi denedim trojan çıkıyor sürekli

Azmet sorunsuzunu bulursun. Ben buldum :)
  • quote:

Başka deneyen var mı??
    Bir de bu 600hz yazması bişey ifade etmiyor mu
  • quote:

quote:

Link'i pm ataydınız :)
  • quote:

quote:

quote:

evet beyler yorum alalım
  • quote:

İndireli çok oldu, link yok da isterseniz programı atayım, mail verirseniz...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.