Şimdi Ara

Panasonic TX-P42S30E plazma vatanda 1.299 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
0
Favori
22.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TX-P42S30E vatanda 1400 tl. 2011 üretimi bildiğim kadarıyla.
    Ekranı parlak ekran mı?
    Fiyat uygun mu sizce?
    Alınır mı ne dersiniz?

link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exca -- 15 Ağustos 2011; 9:47:41 >

• geçen hafta metro gross marketten 1499a 120 ekran LG Lcd aldım. ona bak bide

LG 47LD420
  • Bundan ben de alsam mı almasam mı diye gittim geldim. Bu ürün acaba kaç watt tüketiyor? Bazı sitelerde 270 watt diye okudum.

Limango diye bir sitede 989 TL ye 42" lcd var 50 Hz lik.

Ben sadece bilgisayar monitörü olarak kullanacağım. Bu ikisi arasında gidip geliyorum. Sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Televizyon özelliğini hiç kullanmayacağım. Sadece monitör olacak... Full HD filmler izlenecek vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaVaLieRe

Bundan ben de alsam mı almasam mı diye gittim geldim. Bu ürün acaba kaç watt tüketiyor? Bazı sitelerde 270 watt diye okudum.

Ben sadece bilgisayar monitörü olarak kullanacağım. Bu ikisi arasında gidip geliyorum. Sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Televizyon özelliğini hiç kullanmayacağım. Sadece monitör olacak... Full HD filmler izlenecek vs...

size tavsiyem sadece pc ekranı yapacaksanız 50 hzlik tv almayın. 1400 1500 aralığında 40c650 bulunabiliyor hala. stoklar iyice eridi ama hala tek tük var. tercih meselesi gerçi ama bu ebatta bir ekranı (tvyi) pcye bağlamam ben. alın 22" 26" arası bir monitör paşa paşa kullanın bence. 40 42" birşey alırsanız pc için ortalama 3 metre uzaktan seyretmeniz gerekir. daha yakından gözünüzü yorar hatta zarar bile verebilir.

• bu linkte ki videoda arka paneli gösterirken baktım 255w yazıyo bendemi alsam oturma odasındaki tv bozuldu http://vimeo.com/23450851?iframe=true&width=80%&height=80%
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonntini

bu linkte ki videoda arka paneli gösterirken baktım 255w yazıyo bendemi alsam oturma odasındaki tv bozuldu http://vimeo.com/23450851?iframe=true&width=80%&height=80%

Ortalama 121 W mış.

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/s_plasma_spec.html

• biraz daha bakıyım gerçi evde tv yok acele ermem lazım:) kısmet bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amazon'da alanlar "çok parlıyor" diyip çok memnun kalmışlar.

quote:

I ordered this TV on a Saturday and received it via delivery truck on Wednesday. Setup was painless (it is pretty heavy, though). I was pleasantly surprised to see that it supports Internet connectivity (although it wasn't something I was looking for, the concept has really grown on me), but less pleasantly surprised to learn that the wireless dongle (Panasonic DY-WL10 Wireless LAN Adapter for select Panasonic Viera HDTVs and Blu-Ray Disc Players) is another $99. For that much, I think I'll run a LAN cable. [I did; see below. Also see the comments for another wireless alternative.] I'm using the three HDMI ports for my Verizon FIOS set top box, Apple TV 2, and JVC XVBP11 Blu-ray Player. A set of RCA audio/video inputs takes care of my Pioneer laserdisc player. (Yeah, I'm old school.) I don't foresee using the SD card slot for anything but firmware updates, but I like having USB ports so we can watch our Flip movies in full HD glory--once I learn how to do it, that is.

I was very happy with my LCD TV even in the middle of the day; maybe that's why I never realized just how bright our living room is. The first time I tried to watch this TV from the couch, the reflection from the skylight was terrible. Around noon, the glare was nearly unbearable.

In late afternoon/full dark, this TV looks fantastic. It's so good, in fact, that I couldn't tear myself away from 2 Fast 2 Furious, which says a lot. The problem is that I do most of my viewing during the day, so I'm not sure that it's going to work for me in the long run. I'll have to give it a few more days. The preset color modes aren't perfect, but they're fairly accurate right out of the box. Both Netflix and iTunes movies streamed over the Apple TV look great. When I have some time I'll run Video Essentials to get the levels dialed in.

nasıl oluyor anlamadım ?!

• quote:

Bundan ben de alsam mı almasam mı diye gittim geldim. Bu ürün acaba kaç watt tüketiyor? Bazı sitelerde 270 watt diye okudum.

pc olarak agırlıklı kullanımda bence de 100 hz daha cazip olur. ama ayrıca yine agırlıklı pc kullanımında film oyun vss tüketim degerleri pek fazla ortalama sınırlarda kalamayacagı için led tv alternatifinide düşünün. yani misal 42 inch lcd- plazma yerine 37 olsun led olsun sanki daha ekonomik çözüm gibi görünüyor bana .illa ki tv ise alınacak ürün.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedoman34

quote:

pc olarak agırlıklı kullanımda bence de 100 hz daha cazip olur. ama ayrıca yine agırlıklı pc kullanımında film oyun vss tüketim degerleri pek fazla ortalama sınırlarda kalamayacagı için led tv alternatifinide düşünün. yani misal 42 inch lcd- plazma yerine 37 olsun led olsun sanki daha ekonomik çözüm gibi görünüyor bana .illa ki tv ise alınacak ürün.

50 hz olan crea modelini eledik!

Bende zaten 23" samsung lcd vardı, sattım. Televizyona olan koltuk mesafesi 7 metre. Yani bilgisayarı hiç bilgisayar olarak kullanmıyorum gibi birşey. % 90 full HD filmler seyrediyorum. Televizyon fobim olduğu için TV olarak kesinlikle kullanmayacağım

Şimdi 2 tane seçeneğim kaldı:

PANASONIC Full HD 106 cm LCD TV,1920x1080, 100.000:1 ,100 Hz, 3xHDMI,TX-L42S20E

PANASONIC FULL HD 106 cm PLAZMA TV, 1920x1080, 2.mil:1, 600 Hz, 3xHDMI, 2xUSB, TX-P42S30E

Bir tanesi 100 Hz LCD diğeri 600 Hz Plasma

Bilgisayar ile kullanacağımdan, günlerdir yaptığım araştırma sonucu plasmalardan, lcd ye nisbeten daha fazla performans alacağımı tesbit ettim. Tabii bunun yanında kullanılan panel ve teknolojinin de çok önemi var.

Deneyimli arkadaşlar bana bu iki modeli kıyaslayıp fikir verirse memnun olacağım.

Bana internet özelliği, Usb özelliği, TV özelliği falan lazım değil. Sadece 42" monitör olsa gidip onu alacağım ama maalesef yok.

Bu iki modelde Plasma LCD den 200 TL daha pahalı. Plasmaların ömürlerinin de uzadığı söyleniyor ama bu plasmanın ömrü hakkında bilgi bulamadım. Ben günlük 6 saat kullanırım ortalama ve bu bana 10 sene rahat gider...

Plasma benim favorim şu an için. Beni tek düşündüren tarafı elektrik sarfiyatı ve ısınma (ve ses) sorunu.

Bu 100 Hz lik panasonic ten yeterli Full HD film performansını ve full hd crysis 2, need for speed vs oyun performansı alırsın derseniz Plasmaya yanaşmayacağım.

Ama LCD bu g14 panel plasmanın eline su bile dökemez derseniz tercihim plasmadan yana olacak.

Yorumlarınız benim için çok önemli, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaVaLieRe -- 29 Haziran 2011; 18:38:24 >

• Plasma ile Lcd arasındaki elektrik sarfiyatını kıyas yaparsanız yanılırsınız,sebebi LCD-LED tvlerde pixseller devamlı açık kalırlar,yani parlak yada karanlık sahnelerde enerji tüketimi sabittir !

Plasmalarda ise pixsel yapıları farklıdır yani parlak sahnelerde pixseller full tepki verirken,karanlık sahnelerde pixseller kendilerini kapatırlar yani lcdler gibi full aynı güçle çalışmazlar,bu sebeble aslında oranlarsak aradaki enerji tüketimi çok fark etmediğini görürsünüz !

ST30 oldukça iyi paneldir 2011 serisi S20'de iyi fakat biraz daha eski seridir,Lcd olarak S20 alınabilir,SD yayın kalitesi iyidir IFC düzensizliği biraz can sıkabilir ama onuda zaten pasif duruma getirebiliyorsunuz !

Hrtz olayına kafayı takmayın,yeni nesil tvler gelen sinyale göre zaten tepki veriyorlar,yani 600 hrtz olsada Samsung yada yeni nesil ledlerde 240 hrtz yassada akıllı panellerdir,yani gelen sinyale göre tepki verirler,50/100 ve katları olarak hrtz değerleri yarlanmıştır,eskisi gibi panel çakışması olmuyor !

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 29 Haziran 2011; 23:21:18 >
  • quote:

Film kısmı zaten tv özelliği demek. Neyse ayrıntıya girmeden film izleme dışında monitör yapacaksanız plazma almayacaksınız. Burn-in sorunu canınızı sıkabilir.
  • kullananlar özellikle ses sorunundan da bahsediyor. (amazon.com)
    bu konu hakkında yorum yapabilir misiniz?
    ev ortamında çok mu rahatsız edici acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Film kısmı zaten tv özelliği demek. Neyse ayrıntıya girmeden film izleme dışında monitör yapacaksanız plazma almayacaksınız. Burn-in sorunu canınızı sıkabilir.

Hocam TV olmayacağı için kanal logosu da olmayacağı için burn-in sorunu ne kadar olabilir? Malum bilgisayar ekranı sürekli değişken olacak...

@ andy1

yorumunuza çok teşekkür ediyorum. Peki bir sorum olacak yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Mesela ben bilgisayarda oyun oynarken ortalama 120 FPS veriyor ise o oyun, 100 Hz lik bir televizyon bu durumda o 120 Frame'i gösterebilir mi? Yoksa oyunlardaki FPS ile TV lerin bu Hz olayı (refresh rate diye düşünüyorum) birbirinden farklı mı?

Ben 25 FPS den sonrasını algılayamayacağımı biliyorum ama gelen sinyalle arada bir uyumsuzluk söz konusu olur mu?

Dün akşam iş çıkışı vatan bilgisayara gittim ve panellere şöyle bir baktım. Nice süper bildiğim (samsung vs) ve fiyatı 4.000 TL nin üstündeki panellerdeki HD görüntüler çamur gibiydi. Bu modeller ya LED ya da normal LCD idi. Renk değişikliklerinde bazı bölgelerde renklerin sapıtması söz konusu oluyordu. Tıpkı fotoğraf makinalarındaki noise ve gren ler gibi... Sanki 1600 iso da çekilmişler gibi oluyorlardı. Plasmada bu sorunu görmedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaVaLieRe -- 30 Haziran 2011; 8:11:40 >

• Fiyat yükseldi. 2022 TL olmuş.
  • uyku sersemliği yanlış görmediysem sabah vatan gazetesinde tam sayfa ilanda bu model 1.300 TL idi. dünde bu konuyu okuduğumdan direk bu ilan gözüme çarptı 1.300 tl ise gayet güzel fiyat
  • sd ve teledunya için sizce 1300'e alınır mı?
    ne dersiniz?

bundan biraz pahalıya Samsung 3d plasma var, 43".
    hangisini tercih etmek gerekir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 30 Haziran 2011; 9:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exca

Fiyat yükseldi. 2022 TL olmuş.

Ben de bugün almaya karar vermiştim oysa.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

sd ve teledunya için sizce 1300'e alınır mı?
    ne dersiniz?

bundan biraz pahalıya Samsung 3d plasma var, 43".
    hangisini tercih etmek gerekir acaba?

Internet sitesinde hala 2.022.
    Mağazada 1.300 ise panasoniği tercih ederim.
    Samsung modelini yazmamışsınız ama 720p olması lazım onların.
    Panasonic full hd.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.