Şimdi Ara

PANASONİC TX-P42ST50E (RESİMLİ) YORUM DETAYLI Sonorous Surefix 520 Askı Aparatı MONTAJ RESMLİ YORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
13.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, ayın 6 sında tv bakmaya başladım 8 inde led tv lerden vazgeçip bir plazma sahibi olmam gerektiği kanısına vardım ve konu plazma ise panasonicten şaşmamam gerektiğinide sağolun siz değerli forumdaşlarım sayesinde anladım ve ayın 9unda mediamarkt ten “en uygun fiyat garantisi” kampanyası kapsamında fiyatı bayağı bir aşağılara düşmüş olan performans canavarı(bana göre) Panasonic tx-42st50e mi gidip aldım.

Önceki gecesi zaten bu tv ile ilgili baya yazı okudum ve gördüm ki bir Allahın kulu da çıkıp olumsuz bir şey yazmamış(yada ben göremedim) ve daha fazla düşündükçe kafamın karıştığını gördüğümden ve kafa karışıklığı ile yanlış bir karar vermemek için tx-42st50e yi aldım. Radyasyondan arınmış görüntü kalitesi dahada artırılmış ve daha ince ipince panasonicin yeni nesil neoplazma teknolojiside bu tv de ayrıca.

Aslında gönlüm performans olarak aynı ama boyut olarak bir üstü olan tx50st50e modelindeydi fakat o da bir memurun bütçesini zorlayacak derecede idi fakat ben bunuda başka bir yöntemle çözdüm; Fizikteki ışık-gölge konusunda gördüğümüz uzaktaki cisimlerin görünüşü ile ilgili birkaç formül kurcalayarak benim tv izleyeceğim mesafede; tv yi kendime ne kadara kadar kendime yaklaştırırsam bunun beynime kaç (+inç) olarak yansıyacağını hesaplamak üzere bir şablon çıkarttım ve 3metre 20 santim uzaktaki 42inç lik bir tv yi kendime 50cm yaklaştırırsam yaklaşık 6-7 inç kazanabileceğimi gördüm, hiç yoktan film seyrederken kendime doğru alırım diğer zamanda duvar yaklaştırırım dedim ve Sonorous Surefix 521 Askı Aparatı nı da tv nin beraberinde satın aldım.

Extradan 49tl ye basit bir uydu cihazı aldım, ve de 125 tl den iki adet aktif gözlük(TY-ER3D4ME 3D) birde akım koruma prizi 39 tl.

TV fiyatı: Mediamarkt ten; 1700 tl den vatan daki fiyatı referans göstererek indirimle= 1497tl.

Tv yi teslim alırken depodaki arkadaş listeye baktı bu ürünler hep zararına satılmış, inanın giriş fiyatı bile değil bu fiyatlar dedi mediamarkt in “en uygun fiyat garantisi” ni çok beğendim ayrıca aldığım ürünün fiyatı 14 gün içinde dahada aşağı düşerse broşürü götürüp aradaki farkın 2 katı kadar hediye çeki alma şansı da tanıyorlar.
    Şimdi bütün bu tv alma, montaj serüvenimi sizlerle fotoğraf olarak paylaşmak istedim, fikir edinmek isteyen arkadaşlara umarım faydam dokunur. Fotoğraflarda tv görüntü kalitesi gerçeği tam yansıtmıyor ama yine de kalite ortada kendini az çok belli ediyor arkadaşlar hayırlı seyirler.
    Hayırlı paylaşımlar.

Fiyat araştırması  ;
     PANASONİC TX-P42ST50E (RESİMLİ) YORUM DETAYLI Sonorous Surefix 520 Askı Aparatı MONTAJ RESMLİ YORUM

Ürünün mağazadaki görünüşü;

Ve artık o ait olduğu yerde

Askı aparatımız;

Montaj;

Monte edildi ve duvara priz yeri açıldı, arkadaki mutfaktan gelecek kablolar bu sayede duvarda sadece tv gözükecek

Aparatın katlanmış hali ve anten kablosuda geldi

E tabi tv 17.5 kg aparata güvenmeden önce onu bir deneyeyim dedim ve kovaya 20kg ağırlık koyup 1 saat beklettim)

Kovamız)

Elektrik prizimiz de takıldı

Ve nihayet tv miz geldiii gördüğümüz gibi ne kablo kanalı ne salkım saçak kablo kirliliği yok tv den çok bu hoşuma gitti)

Tv nin bitmiş halinin arkası 1;

2;

3;

Ve sonunda TV yi açtık

Yayınlar hd falan değil ama çok güzel hatta görüntü modu da normaldeydi ben çekerken henüz anlamıyordum o kadar.

Youtube menüsü

Youtube dan bir görüntü

Seksenler

Skype videosu

Skype videosu

Tv nin duvardan ayrılmış hali

TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nh651 -- 14 Mart 2013; 16:58:24 >

• hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

hayırlı olsun
    Hocam hayırlı olsun.kovaya dumbell plakaları koyduğuna göre body çalışıyorsun galiba Panel askıda çok şık durmuş.3 günde çok iyi karar verip nokta atışı yapmışsın,helal olsun.forumda 3 senedir karar veremeyenler var Paneli en doğru şekilde kullanmak için Panasonicliler başlığı altındaki konuları bol bol okumanı tavsiye ederim.zaten 400 sayfa,ancak 6 ayda bitirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 14 Mart 2013; 17:35:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Hocam hayırlı olsun.kovaya dumbell plakaları koyduğuna göre body çalışıyorsun galiba Panel askıda çok şık durmuş.3 günde çok iyi karar verip nokta atışı yapmışsın,helal olsun.forumda 3 senedir karar veremeyenler var Paneli en doğru şekilde kullanmak için Panasonicliler başlığı altındaki konuları bol bol okumanı tavsiye ederim.zaten 400 sayfa,ancak 6 ayda bitirirsin

güle güle bir hal oldum :)
    yakın zamanda (yeni modellerin cıkısıyyla eski modellerin biraz olsun düsmesiyle) bende bi vt50 almayı düsünüyorum ama su yeni cıkacak olan zt60 da hic fena gözükmüyo :) cıkınca bi inceleme fırsatı bulup . Konuyu acacam insallah :)

• quote:

O dumbell ları bi hevesle satın aldım ama birçok vatandaşımz gibi eve getrip koyduğum gibi duruyor kenarda aparat kalite kontrolü yaparken işe yaradı birtek arkadaşlar çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nh651

quote:

O dumbell ları bi hevesle satın aldım ama birçok vatandaşımz gibi eve getrip koyduğum gibi duruyor kenarda aparat kalite kontrolü yaparken işe yaradı birtek arkadaşlar çok teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gHouse

Hayırlı olsun çok iyi.

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun güzel bir tercih.. 2008 de 42pv70 i 2100 e almıştım halen kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin tvnizi.
    1-2 aya fiyat biraz daha duserse 50 inc olanini almayi planliyorum,merak ettigim sey yansima cok varmi acaba?
    birde gun isigindaki performansi nasil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hayırlısı olsun güzel TV bende yukarıda birisinin dediği gibi 3 senedir karar veremeyenlendenim. Tam alayım diyorum foruma girip vazgeçiyorum yok parladıydı yok burn in filan ama artık kaçarım kalmadı alacam gibi.
    Bu arada dumbell lar yer kaplamasın evde ikinci el fiyatından talibim

• quote:

Orijinalden alıntı: modric14

hayırlı olsun güzel bir tercih.. 2008 de 42pv70 i 2100 e almıştım halen kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım.

Evet bir arkadaşımdada var iki yıldır kullanıyor şeytan kulağına kurşun; hiç bir sıkıntı çıkmadı bende inanıyorum bir sorun yaşamayacağıma. Kim ne derse desin panasonic kalitedir diyorum. Adamın biri çıkmış diyorki. neymiş samsungun reklamı daha çokmuş panasonicin hiç reklamı yokmuş samsung daha iyiymiş. Panasonic bence reklam yapmaya gerek bile duymuyor. Zaten bilen biliyor ve onun reklamını bizim gibi kullanıcılar yapıyor

quote:

Orijinalden alıntı: team_mclaren

Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin tvnizi.
    1-2 aya fiyat biraz daha duserse 50 inc olanini almayi planliyorum,merak ettigim sey yansima cok varmi acaba?

Çok teşekkür ederim. 50 inç olanıda mükemmel ama:) İnşallah düşer fiyatı da alırsınız. Yansıma diye birşey görmedim:) gün ışığında da gecede süper. Birde telefona program yükledim cepten de kontrol ediyorum mükemmel bir cihaz:))

quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

Hayırlısı olsun güzel TV bende yukarıda birisinin dediği gibi 3 senedir karar veremeyenlendenim. Tam alayım diyorum foruma girip vazgeçiyorum yok parladıydı yok burn in filan ama artık kaçarım kalmadı alacam gibi.

Bak kardeşim ben Elektrik teknisyeniyim yüksek gerilim trafolarının işletimini yapıyoruz bir bir bilgisayarımız var trafoları kontrol ediyoruz bu bilgisayar 2 yıldır açık ve ekranında elektrik hat şeması var. bu şema 2 yıldır aynı şema. monitör 19inc lcd samsung. geçenlerde ilk kez monitörü kapalı gördüm ve gördümki şu bizim elektrik hat şeması hala ekranda:))) pikseller yanmaktan çürümüş bile:)) yani diyceğim sen aynı kanalı 18 saat izlersen tv neyapsın?? böyle şeylere takılma benim arkadaşta var panasonic ESKİ NESİL PLAZMA bir kanala bazen çok baktığımda tv yi kapatınca bir kaç saniye logo gözüküp kayboluyor diyor. e olacak tabi. olsun ne olacak sonra kayboluyormuş zaten. PANASONİC bu işin uzmanı ve de neoplazma bu. Bir 3 sene daha beklesen zaten tv diye bişey kalmıycak heralde yeni bir teknoloji cıkar:)) dünyanın sonu gelmiş daha nekadar bekliycen yapış gitsin 42st50 iyidir iyi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: modric14

Evet bir arkadaşımdada var iki yıldır kullanıyor şeytan kulağına kurşun; hiç bir sıkıntı çıkmadı bende inanıyorum bir sorun yaşamayacağıma. Kim ne derse desin panasonic kalitedir diyorum. Adamın biri çıkmış diyorki. neymiş samsungun reklamı daha çokmuş panasonicin hiç reklamı yokmuş samsung daha iyiymiş. Panasonic bence reklam yapmaya gerek bile duymuyor. Zaten bilen biliyor ve onun reklamını bizim gibi kullanıcılar yapıyor

quote:

Çok teşekkür ederim. 50 inç olanıda mükemmel ama:) İnşallah düşer fiyatı da alırsınız. Yansıma diye birşey görmedim:) gün ışığında da gecede süper. Birde telefona program yükledim cepten de kontrol ediyorum mükemmel bir cihaz:))

quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

Bak kardeşim ben Elektrik teknisyeniyim yüksek gerilim trafolarının işletimini yapıyoruz bir bir bilgisayarımız var trafoları kontrol ediyoruz bu bilgisayar 2 yıldır açık ve ekranında elektrik hat şeması var. bu şema 2 yıldır aynı şema. monitör 19inc lcd samsung. geçenlerde ilk kez monitörü kapalı gördüm ve gördümki şu bizim elektrik hat şeması hala ekranda:))) pikseller yanmaktan çürümüş bile:)) yani diyceğim sen aynı kanalı 18 saat izlersen tv neyapsın?? böyle şeylere takılma benim arkadaşta var panasonic ESKİ NESİL PLAZMA bir kanala bazen çok baktığımda tv yi kapatınca bir kaç saniye logo gözüküp kayboluyor diyor. e olacak tabi. olsun ne olacak sonra kayboluyormuş zaten. PANASONİC bu işin uzmanı ve de neoplazma bu. Bir 3 sene daha beklesen zaten tv diye bişey kalmıycak heralde yeni bir teknoloji cıkar:)) dünyanın sonu gelmiş daha nekadar bekliycen yapış gitsin 42st50 iyidir iyi

Alıntıları Göster
    LED tv'leri eleyip yaklaşık 15 gündür plazma araştırırken, bu hafta sonu 1 günümü bütün teknoloji marketleri (vatan, mediamarkt, bimeks, teknosa..) gezip gözüme, odama, bütçeme en uygun tv'nin 42st50 olduğunu inanıp son bir kez daha foruma bakmak istedim. ta ki bu yazdıklarınızı görene kadar. artık çok fazla düşünmeye gerek yok:) hazır fiyatı da alacağım seviyelerin oldukça altına inmişken...

açtığınız başlık ziyadesiyle kafa karışıklığını ortadan kaldırıyor. teşekkürler, elinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: vlkyilmaz

LED tv'leri eleyip yaklaşık 15 gündür plazma araştırırken, bu hafta sonu 1 günümü bütün teknoloji marketleri (vatan, mediamarkt, bimeks, teknosa..) gezip gözüme, odama, bütçeme en uygun tv'nin 42st50 olduğunu inanıp son bir kez daha foruma bakmak istedim. ta ki bu yazdıklarınızı görene kadar. artık çok fazla düşünmeye gerek yok:) hazır fiyatı da alacağım seviyelerin oldukça altına inmişken...

açtığınız başlık ziyadesiyle kafa karışıklığını ortadan kaldırıyor. teşekkürler, elinize sağlık

Alıntıları Göster
    Hocam süper tercih yapmışşsın bu fiyata hatta 500 lira fazlasına böyle bir panel yok güle güle kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Hocam süper tercih yapmışşsın bu fiyata hatta 500 lira fazlasına böyle bir panel yok güle güle kullan

Alıntıları Göster
    ayrıca incelemen de de çok güzel daha evvel görseydim tercihimi bu panelden kullanırdım sd yayın harika görünüyor ben de lg 47lm640 aldım mecburiyetten güle güle kullab
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

ayrıca incelemen de de çok güzel daha evvel görseydim tercihimi bu panelden kullanırdım sd yayın harika görünüyor ben de lg 47lm640 aldım mecburiyetten güle güle kullab

Alıntıları Göster
    bu tv yi almak için bimekse gitmiştim 3-4 ay önce. ellerinde kalmamıştı sadece teşhir ürünü vardı. vazgeçtim almaktan haliyle. ama arkadaşım yanımdaydı buraya kadar geldik alalım gidelim diye ısrar edince salaklığımdan yapıştım bir led tv ye. toshiba 40" bi tv alıp döndük. 1800 küsüre. ziyadesiyle pişman oldum. çeyizlik almıştım zaten. uzun zamandır içim gidiyordu bu cihaza. ta ki 1 saat öncesine kadar. vatandan gelen bir maili okuyunca gözlerim parladı. 1379 lira 12 taksit. yaptım bi delilik aldım gitti. denk getirdik denk getirdik denk getiremedik iki tüneliniz olur demiş ya temel. bizim ki de o hesap. denk geldi iki tv miz oldu. ama kavuştum ya panasonic ime gerisi dert değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: donttreadonme

bu tv yi almak için bimekse gitmiştim 3-4 ay önce. ellerinde kalmamıştı sadece teşhir ürünü vardı. vazgeçtim almaktan haliyle. ama arkadaşım yanımdaydı buraya kadar geldik alalım gidelim diye ısrar edince salaklığımdan yapıştım bir led tv ye. toshiba 40" bi tv alıp döndük. 1800 küsüre. ziyadesiyle pişman oldum. çeyizlik almıştım zaten. uzun zamandır içim gidiyordu bu cihaza. ta ki 1 saat öncesine kadar. vatandan gelen bir maili okuyunca gözlerim parladı. 1379 lira 12 taksit. yaptım bi delilik aldım gitti. denk getirdik denk getirdik denk getiremedik iki tüneliniz olur demiş ya temel. bizim ki de o hesap. denk geldi iki tv miz oldu. ama kavuştum ya panasonic ime gerisi dert değil.

Alıntıları Göster
    Güzel inceleme bende vatanda baktım bugün çok fena led ler yanında sulu boya gibi gözüküyo

• Orijinalden alıntı: nh651

Merhabalar arkadaşlar, ayın 6 sında tv bakmaya başladım 8 inde led tv lerden vazgeçip bir plazma sahibi olmam gerektiği kanısına vardım ve konu plazma ise panasonicten şaşmamam gerektiğinide sağolun siz değerli forumdaşlarım sayesinde anladım ve ayın 9unda mediamarkt ten “en uygun fiyat garantisi” kampanyası kapsamında fiyatı bayağı bir aşağılara düşmüş olan performans canavarı(bana göre) Panasonic tx-42st50e mi gidip aldım.

Önceki gecesi zaten bu tv ile ilgili baya yazı okudum ve gördüm ki bir Allahın kulu da çıkıp olumsuz bir şey yazmamış(yada ben göremedim) ve daha fazla düşündükçe kafamın karıştığını gördüğümden ve kafa karışıklığı ile yanlış bir karar vermemek için tx-42st50e yi aldım. Radyasyondan arınmış görüntü kalitesi dahada artırılmış ve daha ince ipince panasonicin yeni nesil neoplazma teknolojiside bu tv de ayrıca.

Aslında gönlüm performans olarak aynı ama boyut olarak bir üstü olan tx50st50e modelindeydi fakat o da bir memurun bütçesini zorlayacak derecede idi fakat ben bunuda başka bir yöntemle çözdüm; Fizikteki ışık-gölge konusunda gördüğümüz uzaktaki cisimlerin görünüşü ile ilgili birkaç formül kurcalayarak benim tv izleyeceğim mesafede; tv yi kendime ne kadara kadar kendime yaklaştırırsam bunun beynime kaç (+inç) olarak yansıyacağını hesaplamak üzere bir şablon çıkarttım ve 3metre 20 santim uzaktaki 42inç lik bir tv yi kendime 50cm yaklaştırırsam yaklaşık 6-7 inç kazanabileceğimi gördüm, hiç yoktan film seyrederken kendime doğru alırım diğer zamanda duvar yaklaştırırım dedim ve Sonorous Surefix 521 Askı Aparatı nı da tv nin beraberinde satın aldım.

Extradan 49tl ye basit bir uydu cihazı aldım, ve de 125 tl den iki adet aktif gözlük(TY-ER3D4ME 3D) birde akım koruma prizi 39 tl.

TV fiyatı: Mediamarkt ten; 1700 tl den vatan daki fiyatı referans göstererek indirimle= 1497tl.

Tv yi teslim alırken depodaki arkadaş listeye baktı bu ürünler hep zararına satılmış, inanın giriş fiyatı bile değil bu fiyatlar dedi mediamarkt in “en uygun fiyat garantisi” ni çok beğendim ayrıca aldığım ürünün fiyatı 14 gün içinde dahada aşağı düşerse broşürü götürüp aradaki farkın 2 katı kadar hediye çeki alma şansı da tanıyorlar.
    Şimdi bütün bu tv alma, montaj serüvenimi sizlerle fotoğraf olarak paylaşmak istedim, fikir edinmek isteyen arkadaşlara umarım faydam dokunur. Fotoğraflarda tv görüntü kalitesi gerçeği tam yansıtmıyor ama yine de kalite ortada kendini az çok belli ediyor arkadaşlar hayırlı seyirler.
    Hayırlı paylaşımlar.Yayınlar hd falan değil ama çok güzel hatta görüntü modu da normaldeydi ben çekerken henüz anlamıyordum o kadar.
    Hayırlı olsun arkadaşım.
    Panasonic 42st50e modelini bizde ekim 2012 de aldık Teknosa dan. 1600-TL ye 8 taksit. Media Markt tan da Alman malı Hama marka askı aparatı aldık. Çift kollu aparat, sağa sola, içe dışa, aşağı yukarı eğilip bükülebiliyor. Duvarda beton kısmı servis araştırdı. Tuğlaya denk gelmesin plazma dediler. Duvara vurdular köşe kolona gelen tarafa aparatı kurdular. Plazma ağır 26 kg. Tartması için mutlaka duvarın beton olması lazımmış. Şimdiki evler yutong tuğla dan yapılıyor, gaz betondan yani. Gaz betona çivi çakılamıyor diyorlar o zaman plazmayı nasıl asacaklar ? iyiki evim eski diyorum. Şimdi ki yeni evlerde mütahitler ucuza kaçmak için dış duvarlarda yutong , iç ara duvarlarda alçıpan kullanıyorlar. Aman dikkat arkadaşlar, iyice araştırıp öyle asın tv leri duvara. Bursa da ki Panasonic servisinden bize gelen 2 eleman bu konuda çok hassastı. iyice duvara baktılar, vurdular, beton olan kısma aparatı taktılar. Çekmez yoksa dediler.

tv köşeye gelecekti. Sağa sola dönderebilme imkanı olsun diye, 279-TL ye o aparatı aldık. Tv nin karşısına pencerenin gelmesi bizim şans sızlığımız. Çünkü gündüzleri ekranı parlıyor. Sizin pencere yanda kalmış, güneş fazla gelmez büyük ihtimalle. Kova düşerse diye mi kovanın altına minder koydunuz ?
    TV ye başta digiturk bağlattım. 1 yıllık abone oldum. ilk Fatura gelince 2 yıl taahüdünüz var yazısını görünce, itiraz ettim, kabul olmadı. Oysa üstüne basa basa 1 yıl demiştim, tamam demişti istanbul. Kızdım, Digiturk u devrettim. Şimdi plazma çatıdaki eski usul T antene bağlı.
    Bu TV de aynı anda 2 kanal seyretme ( PIP özelliğinin ) var olduğunu söyledi bir arkadaş forumda. Ancak buna uygun uydu cihazı alınmalıymış. Yani PIP özelliği olan bir uydu cihazı alacağım. Son günlerde onu araştırıyorum. Bende bu forumu okuya okuya Panasonic plazma alma kararını verip almıştım sizin gibi. Dyson süpürgeyi de bu forum sayesinde araştıra araştıra aldım. Bilgi paylaşımı güzel.
    Uydu olmadan karasal yayınları güzel gösteriyor. Bizde belki ilerde logo sorunu çıkabilir. Çünkü bütün gün TRT 1 Çocuk Kanalında Pepe yi seyrediyor bizimkiler. Açmayınca ağlıyorlar. Doğrusu Keloğlan filan çok güzel çizgi filmler yapıyor TRT artık, büyükler bile seyrediyor : )
    Biz bilgisayarda msn yi açıp TV ye bağlıyoruz. Çocukları memleketteki babanesi görmek istediğinde. 42" ekranda msn de görüşmekte çok güzel. Çağ atladık baya.
    Oturma odası büyük değil. 335 x 347 cm= 11,63 metrekare odamız. Parke için ölçmüştüm. Tv için yeterli. Ama keşke daha büyük ekran alsaymışız.
    Uydu cihazı aldıysan ne marka ? PIP özellikli uydu cihazı kullananlar bana cevap yazabilir mi ? Teşekkürler.

• Hayırlı olsun arkadaşım.
    Panasonic 42st50e modelini bizde ekim 2012 de aldık Teknosa dan. 1600-TL ye 8 taksit. Media Markt tan da Alman malı Hama marka askı aparatı aldık. Çift kollu aparat, sağa sola, içe dışa, aşağı yukarı eğilip bükülebiliyor. Duvarda beton kısmı servis araştırdı. Tuğlaya denk gelmesin plazma dediler. Duvara vurdular köşe kolona gelen tarafa aparatı kurdular. Plazma ağır 26 kg. Tartması için mutlaka duvarın beton olması lazımmış. Şimdiki evler yutong tuğla dan yapılıyor, gaz betondan yani. Gaz betona çivi çakılamıyor diyorlar o zaman plazmayı nasıl asacaklar ? iyiki evim eski diyorum. Şimdi ki yeni evlerde mütahitler ucuza kaçmak için dış duvarlarda yutong , iç ara duvarlarda alçıpan kullanıyorlar. Aman dikkat arkadaşlar, iyice araştırıp öyle asın tv leri duvara. Bursa da ki Panasonic servisinden bize gelen 2 eleman bu konuda çok hassastı. iyice duvara baktılar, vurdular, beton olan kısma aparatı taktılar. Çekmez yoksa dediler.

tv köşeye gelecekti. Sağa sola dönderebilme imkanı olsun diye, 279-TL ye o aparatı aldık. Tv nin karşısına pencerenin gelmesi bizim şans sızlığımız. Çünkü gündüzleri ekranı parlıyor. Sizin pencere yanda kalmış, güneş fazla gelmez büyük ihtimalle. Kova düşerse diye mi kovanın altına minder koydunuz ?
    TV ye başta digiturk bağlattım. 1 yıllık abone oldum. ilk Fatura gelince 2 yıl taahüdünüz var yazısını görünce, itiraz ettim, kabul olmadı. Oysa üstüne basa basa 1 yıl demiştim, tamam demişti istanbul. Kızdım, Digiturk u devrettim. Şimdi plazma çatıdaki eski usul T antene bağlı.
    Bu TV de aynı anda 2 kanal seyretme ( PIP özelliğinin ) var olduğunu söyledi bir arkadaş forumda. Ancak buna uygun uydu cihazı alınmalıymış. Yani PIP özelliği olan bir uydu cihazı alacağım. Son günlerde onu araştırıyorum. Bende bu forumu okuya okuya Panasonic plazma alma kararını verip almıştım sizin gibi. Dyson süpürgeyi de bu forum sayesinde araştıra araştıra aldım. Bilgi paylaşımı güzel.
    Uydu olmadan karasal yayınları güzel gösteriyor. Bizde belki ilerde logo sorunu çıkabilir. Çünkü bütün gün TRT 1 Çocuk Kanalında Pepe yi seyrediyor bizimkiler. Açmayınca ağlıyorlar. Doğrusu Keloğlan filan çok güzel çizgi filmler yapıyor TRT artık, büyükler bile seyrediyor : )
    Biz bilgisayarda msn yi açıp TV ye bağlıyoruz. Çocukları memleketteki babanesi görmek istediğinde. 42" ekranda msn de görüşmekte çok güzel. Çağ atladık baya.
    Oturma odası büyük değil. 335 x 347 cm= 11,63 metrekare odamız. Parke için ölçmüştüm. Tv için yeterli. Ama keşke daha büyük ekran alsaymışız.
    Uydu cihazı aldıysan ne marka ? PIP özellikli uydu cihazı kullananlar bana cevap yazabilir mi ? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Birbilenesormalı

Hayırlı olsun arkadaşım.

Panosonic in kendi sitesinden alıntıdır : 42st50e nin Özellikleri :

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Viera+TV%27ler/2012+Smart+VIERA+Plasma+TV/TX-P42ST50/specifications/9222823/index.html?trackInfo=true

TX-P42ST50
    CTV Multimedya
    Aşamalı 3D Active Shutter Teknolojisi
    2,000Hz Odaklı Alan Sürücüsü
    Infinite Black Pro Teknolojisi
    VIERA Connect
    Web Tarayıcısı
    DLNA
    Genel Bakış Özellikler Kullanım Kılavuzu
    Nasıl Satın Alırım? Bu sayfayı yazdır
    Arkadaşına gönder
    TV Tarayıcıları
    Entegre Ayarlayıcılar* PAL -B/G/H, -I, -D/K: SECAM -B/G, -D/K, L/L', DVB-T, DVB-T (MPEG4-AVC [H.264]), DVB-C (MPEG4-AVC [H.264])
    Teletekst Tarayıcı 1000P
    Gösterim
    Panel G15 Aşamalı Full-HD NeoPlasma
    Tepki hızı 0.001 m/sn. (Panelden gönderilen yürütme sıfırlama sinyalini takiben deşarj olma süresi.)
    HDTV Görüntüleme Kapasitesi (1080p, 1080i, 720p) Var
    Görüntü Modu Dinamik/Normal/Sinema/Gerçek Sinema/Oyun
    Kontrast 5,500,000:1 Yerel
    Aşamalı Tonlar 12,288 eşdeğeri adımlı ton geçişi
    Hızlı Anahtarlamalı Fosfor Var
    Filtre Infinite Black Pro
    Panel sürücü 2,000 Hz Odaklı Alan Sürücü
    24p Oynatma (2:2)/24p Akıcı Film Var / Var
    Smart VIERA Engine Pro
    Canlı Renk Üretimi Var
    Web Akıcılaştırıcı Var
    3D
    3D Panel Var (Aktif)
    3D 24p Film gösterme/Pürüzsüz Film Var
    2D/3D Çevrim Var
    Özel 3D Gözlük dahil DEĞİLDİR
    Ses Sistemi
    3D Real Sound Var
    Hoparlörler Ön hoparlör (8 train hoparlör) x 2, Woofer (ø80 mm) x 1
    Sound (Ses) Modu Müzik/Konuşma/Kullanıcı
    Virtual Surround (Sanal Çevre) V-Ses Surround
    Dolby Digital/DTS Dolby Digital Plus/DolbyPulse/DTS 2.0+Digital Out
    Giriş/Çıkış
    CI (Ortak Arayüz) Var
    HDMI Girişi
    HDMI Girişi 3 (3 yan)
    Destek Özelliği Ses Dönüş Kanalı (Giriş 2)
    SD Kart Var (SDXC)
    USB2.0 2
    Bileşenle Paylaşılan Kompozit Video Girişi AV2: CVBS Kablo adaptörü ile (daha alçak)
    Ses Girişi (HDMI, Bileşik ve Komponent için) RCA phono tip Kablo adaptörü ile x 1 (daha alçak)
    Bileşenle Paylaşılan Kompozit Video Girişi RCA phono tip Kablo adaptörü ile x 1 (daha alçak)
    LAN Port 1 (daha alçak)
    Dijital Ses Çıkışı (Optik) 1 (daha alçak)
    Kulaklık jakı 1 (yanda)
    21-Pin Giriş/Çıkış AV1: AV Giriş/Çıkış, RGB Giriş, Q-Bağlantı Kablo adaptörü ile (daha alçak)
    Özellikler
    DVB-T için EPG Gemstar EPG: İtalya, Almanya, İspanya; diğer ülkeler için SI EPG
    VIERA Connect Var
    HbbTV Var
    Web Tarayıcı Var
    Sosyal Ağ TV (Faceboook/Twitter) Var
    TV izlerken Skype Var
    VIERA Uzaktan Kumanda Uygulaması Desteği Var
    DLNA DMP/DMR
    Kablosuz LAN Adaptörü** Var (dahili)
    USB HDD / SD Kart Kaydı evet (USB HDD)
    Medya Oynatıcı
    Medya Oynatıcı Var (USB / SD Kart)
    Desteklenen Formatlar AVCHD 3D/Aşamalı, SD-VIDEO/MotionJPEG (Lumix)/DivXPlusHD/WMV/MKV/AVI/MP4/MOV, MP3/AAC/WMA Pro/FLAC, JPEG/MPO
    VIERA Bağlantı Var
    VIERA Araçlar Var
    Eco Gezinti Var
    Çoklu Pencere PAT
    Q-Link Var
    Kapama Zamanlayıcı Var
    GENEL
    Üretici Panasonic
    Model numarası TX-P42ST50
    Enerji Verimliliği Sınıfı C
    Görülebilir Ekran Boyutu (diyagonal) 107 cm/42 inç
    Açık modda ortalama güç tüketimi*** 133 W
    Yıllık Enerji Tüketimi**** 194 kWh
    Bekleme modunda ve kapalı modda güç tüketimi 0.30W/ 0.25W
    Ekran Çözünürlüğü 1,920 (G) x 1,080 (Y)
    Güç Kaynağı AC 220 - 240 V, 50/60Hz
    Nominal Güç Tüketimi 295 W
    Boyutlar (G x Y x D) (ayaksız) 1,003 x 609 x 50 mm (Genel derinlik: 44 mm)
    Boyutlar (G x Y x D) (ayaklı) 1,003 x 656 x 320 mm
    Ağırlık (ayaksız) 17.5 kg
    Ağırlık (ayaklı) 20.5 kg
    Döner Açı ±15°
    Duvar Desteği TY-WK4P1RW
    Cam & Metal Tasarım Var (Kristal Çerçeve)
    Diğer Özellikler
    NOT * DVB fonksiyonlarına dikkat: / Bu TV (Ağustos 2011 itibarıyla) DVB-T/T2/C/S/S2 (MPEG2 ve MPEG4-AVC [H.264]) servisleri standartlarıyla uyumlu üretilmiştir. / Gelecekteki DVB servisleriyle uyumluluğu garanti edilmemiştir. / Hizmetlerin uygunluğuna dair son bilgileri aşağıdaki siteden edinebilirsiniz(Yalnızca İngilizce): /http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/ / ** HID (Human Interface Device Profile) uyumlu klavyeler mevcuttur. A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) uyumlu ses aygıtları mevcuttur. / *** Bölgeye bağlı olarak bu aksesuar dahil olmayabilir. / **** IEC 62087 Ed.2 uyarınca ölçüm yöntemi. / ***** Enerji tüketimi yıllık XYZ kWh, 365 günde günlük 4 saat çalışma baz alınmıştır. Gerçek enerji tüketimi televizyonun kullanma şekline bağlıdır.

• quote:

Camın karşısında bizdeki 42 st 50 e plazma. Gündüzleri ekranı parlıyor. Geceleri mükemmel . Işık yansıması dışında bir problemi yok. PIP - PAP -PAT özellikleri var dedi bir arkadaş burda. Ben özellikleri kullanmak için bu özelliklerin olduğu bir uydu alıcı alacağım. Next Machina düşünüyorum. Başka bir arkadaş bu özellikler yok sadece 42 st 50 de PAT özelliği var yazmış. Panosonic 444 72 62 aradım üç özelliğinde olduğunu söyledi. Uydu cihazını alınca ortaya çıkacak.
    Yansıma var mı diye sormuşsun. Evet var. Sabah tan akşama kadar ekranda kendini seyredebiliyorsun. Perdeleri çeksen ne yazar beyaz renk güneş perdesi , yine yansıma oluyor. Akşam olunca olmuyor yansıma.

Eğer bu TV yi alırsa sakın cam karşısına monte ettirme. Karanlık bir köşeye monte ettir ki, yansıma olmasın.
    Bizim odamız müsait değildi. Bir duvar kırılmış , diğer oda ile birleştirip büyütmek amaçlı ve araya gramofon kapı yapılmış.
    Diğer duvar desen apartman girişinde ki elektrik panosu dışardan o duvarda, 6 tane elektrik saatinin olduğu pano. En sakat duvar yani. Mecbur camın karşısına denk gelen duvara monte edildi TV.

Gelen servis duvarlara vurdu, tuğla olan değil, beton olan kolonların denk geldiği köşeye kurdu tv yi.
    Lakin sabahtan akşama kadar güneş vuruyor oraya. Evin camları doğuya bakıyor. Eğer kuzeye baksaydı böyle bir durum olmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: donttreadonme

bende ceyız zamanı parasızlıktan x20 hd ready aldım pana.. sonra aklımdaki 46st30 u aldim 1 yıl sonra oldumu evde iki plazma.. Alşhatn kayn peder talip oldu x20 ye zarar etmedim ona sattım.. simdi mutlu mesut 46st30 la iki yıl oldu tık yok!! tabi ozamanlar st50 girmemişti devreye.. ama st50 yide tam cevremden 6 kısıye aldırdım herkez bana duacı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.