Şimdi Ara

Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
4
Favori
30.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andy1

Avrupada bunu yapabilirlermi acaba?

Yada Deneyebilirlermi? denemeyi bırakın teşebbüs edebilirlermi ?

Akıllarından dahi geçiremezler Avrupada bu uyanık fiyatlara müdahale kurnazlığını çunki, AB bu konuda firmalara en ufak taviz vermez, markayı araştırın 600 MİLYON EURO cezayı yiyen firmanın, şimdi, kendini aklmak için neler yaptığını görürsünüz !

Avrupalı tüketici gerçekten çok zeki ve paraının değerini biliyor, ceza yiyen firma şuan Avrupada satışları en dibe vuran tek firma, Türkiyede ise inanılmaz sözde Gazeteler,Televizyonlar Türkiye aleyhine birşey olsa, tüm Dünyaya Türkiyeyi rezil etmekte ellerinden geleni yapıyorlar !

Neyse Fatih Altaylının cümlesi ile yanıt vereyim ''BEN FIRMALARI ELEŞTİREMEM, KÖTÜLEYEMEM, BİLİYORUM AMA YAZAMAM, ÇUNKİ REKLAMLA AYAKTA DURUYORUM '' herşeyin özeti budur !

Birde uyanıklar var forumda cirit atan, Avrupadaki fiyatlarla Türkiyede fark yokmuş, bu cahillerin beyinleri birşeyi almıyor, ürün gerçek değeri o Ülkenin Asgari ücretli ile belirlenir !

Avrupada normal bir öğrenci yarım gün çalışır ayda 400 Euro kazanır üstelikte vergisiz, Türkiyede ise Ailesi olan Adam full mesai yapar 400 Euro kazanmak için, vergilerini ödeyerek !

BİR ÖRNEKTE BEN VEREYİM
    avrupada asgarii ücret bin euro diyelim
    bin euroya çok üst segmetn bir tv alabiliyorsun (bir maaşınla)
    türkiyede asgarii ücret 800 lira - ne alabiliyoruz?
    pahalı yaşıyoruz slogan bu :)
    durman yok yolmaya devam

• bu fiyat politikasını panasonic genel merkeze şikayet etme imkanımız yok mu.. onların bilgisi dahilinde yapılmıyor heralde bu fiyatlandırma
  • carloska kullanıcısına yanıt
    Hayır bu işler tüm Dünyada farklı şekilde şikayet edilir!

1.Türkiyede BTK
    2.Tüketici haklarını koruma tüketici.gov.tr (adres tam doğru olmayabilir aklımda kalanı yazdım)
    3.Rekabet kurumları

Abartmıyorum fakat eğer Türkiyede İnsanlar biraz daha detaycı ve paralarının karşılığını isteyip, anormal gördükleri firmaları veya kişileri şikayet ederlerse, bu durum en geç 1 sene içerisinde düzelir !

Bu firmaları şikayet etmedikçe hiç bir şey düzelmez, Avrupalı 1 centini firmaya yedirmiyor yiyenide sonuna kadar şikayet ediyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 17 Ağustos 2013; 23:55:28 >
  • Bir plazma alalım dedik burnumuzdan geldi led'e dönüş yapacağız mecburen :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

Bir plazma alalım dedik burnumuzdan geldi led'e dönüş yapacağız mecburen :(

55 inç uygun geliyorsa hala 55st50 uygundur, piyasada bulunuyor 2600-2700 lira civarı
    led için tavsiye veremeyeceğim ışık sızması beni çılgına cevirdiği için bana göre hepsi aynı çünki :)
  • ST60 istiyorum 50inç olanından ama nerede satılıyor hala adam gibi yok ki piyasada, daha vaktim var bekliyorum ama ümitsizliğe kapıldım
    En ucuz 3900 lira şu an :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 19 Ağustos 2013; 11:47:14 >
  • Dae-su Oh D kullanıcısına yanıt
    mediamarktta görmüştüm
  • Ben de mediamarktta görmüştüm 42" olanı 2700 tlydi birgün sonra gittim 2999 olmuş gt50 aldım sonra bence gt 50 daha mantıklı görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz pahalı arkadaşlar en uygun şu an Electroworld'de gibi.
  • 50stw60 shop panasonicte 1000 dolar.. burda 2500 ün altına inmediği sürece alınmaz..
  • 650 - 700 usd ye satılan 42" plazmaya 3000 - 4000 tl verecek kadar enayi değilim üstelik plazmalar teknolojik bakımdan geridedir

1 - Enerji tüketimleri normal LED TV lere göre 3 katı
    2 - Beyaz kalitesi tüm LED TV lerden kötü
    3 - Tüm LED TV lerden daha gürültülü çalışır
    4 - Panasonic firmasının her yerde servisi yoktur
    5 - Tüm Panasonic plazmalar çok ısınır
    6 - Tüm panasonic plazmalarda anakartın yanma ihtimali %50 bu da size 500 - 1000 tl ye patlıyor

plazmaların en az 10 tane eksiğini daha sayarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 19 Ağustos 2013; 21:07:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

650 - 700 usd ye satılan 42" plazmaya 3000 - 4000 tl verecek kadar enayi değilim üstelik plazmalar teknolojik bakımdan geridedir

6 - Tüm panasonic plazmalarda anakartın yanma ihtimali %50 bu da size 500 - 1000 tl ye patlıyor

1- günde 6-8 ortalama ile hesaplasan faturana 10 lira fark eder (tüketimleri yayın içeriğine göre değişkendir)
    2- beyaz kalitesi kalibre edildiğinde gerçeye yakındır (ledlerin beyazıda gerçek beyaz değildir) :)
    2,5 - siyah kalitesi ledlerle kıyaslanamayacak kadar iyidir buda filmciler için madde 1 dir.
    3- Gürültülü çalışmazlar - en azından izleme mesafesinden %10 15 ses le bunu en sessiz zamanlarda bile duymazsın
    4- her yerde servisi vardır (ki napacan her servisi sana yakın mesafede var ise sıkıntı yok)
    5 - çalışma prensibi gereği ısınırlar hiç bir zararı yoktur (bu gune kadar alev alan plazma görülmemiştir) :))

6- Panasonic plazmalar en ömürlü panellerin başında gelir..

* yazdıkların kısmen 2010 yılı öncesi üretilen plazmalar için geçerli olabilir ama ledlerin aksıne her yıl yenı çıkan plazmalar
    üstüne birsey koyarak piyasa çıktığı için bu eksikler çoktan aşıldı.. kapkalın paneller jilet kadar incelebildi v.s .v.s..

not: led paneller bugun eski geri tenkoloji denilen plazmaların üstüne 3-5 liralık enerji tasarrufu haric HIÇ BİRŞEY koyamamıştir - ne koydularda plazma geride kaldı yazda bilelim?

soru : hiç plazma kullandınmı
    soru 2 : led panellerin eskiklerinide yazarmısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

650 - 700 usd ye satılan 42" plazmaya 3000 - 4000 tl verecek kadar enayi değilim üstelik plazmalar teknolojik bakımdan geridedir

1-

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE40ES8000SXTK-spec
    40" olmasına rağmen 88W nominal

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-42LA620S
    64watt nominal

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-42LA860V
    130W nominal

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/T%C3%BCketici+%C3%9Cr%C3%BCnleri/Viera+TV%27ler/Smart+VIERA+Plasma+TV/TX-P42STW60/specifications/12614246/index.html?trackInfo=true
    133W Nominal

Yani en fazla 2 katı yakıyor ki bu senede kaç para fark yapar, dişe dokunur mu otur sen hesapla. Ben sana söyliyim bir akşam yemeği parasını geçmez.

2- Beyaz kalitesi nedir? Doğru renk üretimi ise plazmalar ile kesinlikle hiçbir LED boy ölçüşemez, ama ben senin derdini biliyorum, parlaklık. Hadi gel en parlak samsung ile panasonic st60ı karşılaştıralım (Kalibre edilmiş!!!):

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-ST60-ST60B-TX-P42ST60B-P50ST60B-P55ST60B-3D-Plasma-TV-Review_551/Test_Results.html

beyazlar ortalama 90 cd/m2, siyahlar 0.005 cd/m2 dinamik contrast 18.000 civarı (Bu arada 120 cd/m2 elde edildiği belirtiliyor incelemede, iyi oku)
     Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-UE-F8000-40-40F8000-55F8000-55-47F8000-47-75F8000-75-Inch-3D-LED-LCD-Smart-TV-Review_563/Test_Results.html

beyazlar ortalama 110 cd/m2, siyahlar 0.03 cd/m2 dinamik contrast 3770 civarı

Yani şimdi hangisi daha beyaz? Hangisi daha siyah? Ayrıca dikkatli bakarsanız "uniformity" yani ekranın homojenitesi de plazmada çok çok daha iyi.

3 - Evet plazmaların çoğunda fan vardır ancak kulağını dayamadıkça, dibine girmedikçe duyamazsın. Sen herhalde sessiz film izliyorsun tv'de???

4- Servis var, heryerde mi değil mi bir fikrim yok ama zaten zırt pırt bozulan bişi değil. Sanki Samsung/LG servisleri çok mu süper. Bi oku istersen forumu?

5- Evet daha çok enerji, tüketen şey daha çok ısınır. Ama merak etme kalorifer değil.

6- Böyle bir istatistik olamaz. O zaman bu işi hiç yapmasın bu adamlar. Külliyen atmaca.

7- Ben sana şimdi LED'lerin eksiklerini sayayım mı???? sayıcam da yoruldum....

Bu arada yukarıda verilen siyah değerlerinin kaç derecelik ekrana bakma açısından olduğunu söylememe gerek var mı??? Plazmada ise hem siyahların hem renklerin neredeyse en yanlardan bakınca bile korunduğunu????

Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler

• donniedarko kullanıcısına yanıt
    Hoca seninki daha ağır olmuş be :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

Plazma düşünen insanları boşu boşuna kaçıracak arkadaş. Bilip bilmeden yorum yapan insanlara sinir oluyorum.

Evet plazmaların bir çok eksiği var, uygun olmadığı ortamlar var ,dezavantajları var ama bunlar onlar değil, isterseniz onları da sayarız burada hepimiz. Ayrıca LED LCD teknolojisinin de birçok eksiği var.

Herkes kendi beklentileri doğrultusunda seçim yapabilir ama yanlış yönlendirme olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

Plazma düşünen insanları boşu boşuna kaçıracak arkadaş. Bilip bilmeden yorum yapan insanlara sinir oluyorum.

Evet plazmaların bir çok eksiği var, uygun olmadığı ortamlar var ,dezavantajları var ama bunlar onlar değil, isterseniz onları da sayarız burada hepimiz. Ayrıca LED LCD teknolojisinin de birçok eksiği var.

Herkes kendi beklentileri doğrultusunda seçim yapabilir ama yanlış yönlendirme olmamalı.

kulanmayanlar kullananlardan daha çok eleştiriyor zaten plazmayı öksüz evlat muamelesi görüyor güzellim paneller :)
    çarşı antiplazmacılara karşı

• Amatörce gördüğüm kadarıyla Pana,STW60'ta resim kalitesinde gözle görülür iyileştirmeler yapmış.ama şu an ederinin çok üstünde.50 inç i 3000'lerin altına düşmeden alınmaz.
  • 2500 ederi zaten fazlası kaymağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

2500 ederi zaten fazlası kaymağı

ne 2500 ü 2000 tl bile fazla
    Panasonic TX-P42STW60

bu da kapak olsun

Panasonic türkiye kendisini .... zannediyor
  • panasonic shop ta 1000 dolar fiyatıına istinaden söylemiştim ... özelliklerine bakınca daha farklı olabilir tabi... lag süresi 50 serisinden bile kötü deniyr ama diğer özellikleri daha iyi sanırım siyah seviyesi vs... -smart da gelişti ama es geçiyorum sadece aldatmaca fiyatta ne kadar farkederki- daha iyi olduğu söyleniyor( tr deki gazeteciler gibi oldu biraz yorum )
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.