Şimdi Ara

Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
4
Favori
30.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: donniedarko

quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

650 - 700 usd ye satılan 42" plazmaya 3000 - 4000 tl verecek kadar enayi değilim üstelik plazmalar teknolojik bakımdan geridedir

1 - Enerji tüketimleri normal LED TV lere göre 3 katı
    2 - Beyaz kalitesi tüm LED TV lerden kötü
    3 - Tüm LED TV lerden daha gürültülü çalışır
    4 - Panasonic firmasının her yerde servisi yoktur
    5 - Tüm Panasonic plazmalar çok ısınır
    6 - Tüm panasonic plazmalarda anakartın yanma ihtimali %50 bu da size 500 - 1000 tl ye patlıyor

plazmaların en az 10 tane eksiğini daha sayarım

1-

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE40ES8000SXTK-spec
    40" olmasına rağmen 88W nominal

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-42LA620S
    64watt nominal

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-42LA860V
    130W nominal

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/T%C3%BCketici+%C3%9Cr%C3%BCnleri/Viera+TV%27ler/Smart+VIERA+Plasma+TV/TX-P42STW60/specifications/12614246/index.html?trackInfo=true
    133W Nominal

Yani en fazla 2 katı yakıyor ki bu senede kaç para fark yapar, dişe dokunur mu otur sen hesapla. Ben sana söyliyim bir akşam yemeği parasını geçmez.

2- Beyaz kalitesi nedir? Doğru renk üretimi ise plazmalar ile kesinlikle hiçbir LED boy ölçüşemez, ama ben senin derdini biliyorum, parlaklık. Hadi gel en parlak samsung ile panasonic st60ı karşılaştıralım (Kalibre edilmiş!!!):

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-ST60-ST60B-TX-P42ST60B-P50ST60B-P55ST60B-3D-Plasma-TV-Review_551/Test_Results.html

beyazlar ortalama 90 cd/m2, siyahlar 0.005 cd/m2 dinamik contrast 18.000 civarı (Bu arada 120 cd/m2 elde edildiği belirtiliyor incelemede, iyi oku)
     Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-UE-F8000-40-40F8000-55F8000-55-47F8000-47-75F8000-75-Inch-3D-LED-LCD-Smart-TV-Review_563/Test_Results.html

beyazlar ortalama 110 cd/m2, siyahlar 0.03 cd/m2 dinamik contrast 3770 civarı

Yani şimdi hangisi daha beyaz? Hangisi daha siyah? Ayrıca dikkatli bakarsanız "uniformity" yani ekranın homojenitesi de plazmada çok çok daha iyi.

3 - Evet plazmaların çoğunda fan vardır ancak kulağını dayamadıkça, dibine girmedikçe duyamazsın. Sen herhalde sessiz film izliyorsun tv'de???

4- Servis var, heryerde mi değil mi bir fikrim yok ama zaten zırt pırt bozulan bişi değil. Sanki Samsung/LG servisleri çok mu süper. Bi oku istersen forumu?

5- Evet daha çok enerji, tüketen şey daha çok ısınır. Ama merak etme kalorifer değil.

6- Böyle bir istatistik olamaz. O zaman bu işi hiç yapmasın bu adamlar. Külliyen atmaca.

7- Ben sana şimdi LED'lerin eksiklerini sayayım mı???? sayıcam da yoruldum....

Bu arada yukarıda verilen siyah değerlerinin kaç derecelik ekrana bakma açısından olduğunu söylememe gerek var mı??? Plazmada ise hem siyahların hem renklerin neredeyse en yanlardan bakınca bile korunduğunu????

Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler

1. madde - Canlı olarak her türlü lafı yapıştırırım ses çıkartamazsın
    2. madde - Canlı olarak lafı yapıştırırım ses çıkartamazsın
    3 - Kahvede izlenmeyecek 2 metreden dizüstünün fanı bile duyuluyor
    4 - En azından servisi var olmayanlar düşünsün
    5 - Kalorifer değil ama ısınan cihaz almak istersen ben sana vereyim
    6 - Plazmalar 1,5 - 2 yıl sonra ortadan kalkacak

• arkadaşlar merhaba;
    şu 2 model arasında kaldım karar veremedim.

Sony KDL-42W805A
    Panasonic TX-L42ETW60

hangisini seçmeliyim? bulutlanma olmasın istiyorum. altyazılı film izliyorum.
    servis yaklaşımının iyi olmasını istiyorum.
    yardımlarnızı bekliyorum.
  • Lag burda 29.2 ms gözüküyor,yukarda da 76 yazıyordu.her site kafasına göre mi rakam yazıyor?

http://www.rtings.com/reviews/tv/plasma/panasonic/st60
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

quote:

650 - 700 usd ye satılan 42" plazmaya 3000 - 4000 tl verecek kadar enayi değilim üstelik plazmalar teknolojik bakımdan geridedir

1 - Enerji tüketimleri normal LED TV lere göre 3 katı
    2 - Beyaz kalitesi tüm LED TV lerden kötü
    3 - Tüm LED TV lerden daha gürültülü çalışır
    4 - Panasonic firmasının her yerde servisi yoktur
    5 - Tüm Panasonic plazmalar çok ısınır
    6 - Tüm panasonic plazmalarda anakartın yanma ihtimali %50 bu da size 500 - 1000 tl ye patlıyor

plazmaların en az 10 tane eksiğini daha sayarım

1-

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE40ES8000SXTK-spec
    40" olmasına rağmen 88W nominal

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-42LA620S
    64watt nominal

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-42LA860V
    130W nominal

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/T%C3%BCketici+%C3%9Cr%C3%BCnleri/Viera+TV%27ler/Smart+VIERA+Plasma+TV/TX-P42STW60/specifications/12614246/index.html?trackInfo=true
    133W Nominal

Yani en fazla 2 katı yakıyor ki bu senede kaç para fark yapar, dişe dokunur mu otur sen hesapla. Ben sana söyliyim bir akşam yemeği parasını geçmez.

2- Beyaz kalitesi nedir? Doğru renk üretimi ise plazmalar ile kesinlikle hiçbir LED boy ölçüşemez, ama ben senin derdini biliyorum, parlaklık. Hadi gel en parlak samsung ile panasonic st60ı karşılaştıralım (Kalibre edilmiş!!!):

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-ST60-ST60B-TX-P42ST60B-P50ST60B-P55ST60B-3D-Plasma-TV-Review_551/Test_Results.html

beyazlar ortalama 90 cd/m2, siyahlar 0.005 cd/m2 dinamik contrast 18.000 civarı (Bu arada 120 cd/m2 elde edildiği belirtiliyor incelemede, iyi oku)

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-UE-F8000-40-40F8000-55F8000-55-47F8000-47-75F8000-75-Inch-3D-LED-LCD-Smart-TV-Review_563/Test_Results.html

beyazlar ortalama 110 cd/m2, siyahlar 0.03 cd/m2 dinamik contrast 3770 civarı

Yani şimdi hangisi daha beyaz? Hangisi daha siyah? Ayrıca dikkatli bakarsanız "uniformity" yani ekranın homojenitesi de plazmada çok çok daha iyi.

3 - Evet plazmaların çoğunda fan vardır ancak kulağını dayamadıkça, dibine girmedikçe duyamazsın. Sen herhalde sessiz film izliyorsun tv'de???

4- Servis var, heryerde mi değil mi bir fikrim yok ama zaten zırt pırt bozulan bişi değil. Sanki Samsung/LG servisleri çok mu süper. Bi oku istersen forumu?

5- Evet daha çok enerji, tüketen şey daha çok ısınır. Ama merak etme kalorifer değil.

6- Böyle bir istatistik olamaz. O zaman bu işi hiç yapmasın bu adamlar. Külliyen atmaca.

7- Ben sana şimdi LED'lerin eksiklerini sayayım mı???? sayıcam da yoruldum....

Bu arada yukarıda verilen siyah değerlerinin kaç derecelik ekrana bakma açısından olduğunu söylememe gerek var mı??? Plazmada ise hem siyahların hem renklerin neredeyse en yanlardan bakınca bile korunduğunu????

Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler

1. madde - Canlı olarak her türlü lafı yapıştırırım ses çıkartamazsın
    2. madde - Canlı olarak lafı yapıştırırım ses çıkartamazsın
    3 - Kahvede izlenmeyecek 2 metreden dizüstünün fanı bile duyuluyor
    4 - En azından servisi var olmayanlar düşünsün
    5 - Kalorifer değil ama ısınan cihaz almak istersen ben sana vereyim
    6 - Plazmalar 1,5 - 2 yıl sonra ortadan kalkacak

1) canlı cevap vermek ne demek
    2) //
    3) gel bendeki plazmanın fan sesini dinle burnunu panele dayamadıgın sürece ses duyarsan sana benden 46inc led hediye!
    4) servisi yok ne demek? heryerde servisi var. zaten servislik durumun olmayacağı için salla bunu/ samsg.un cok servisi varda ne oluyor? dogruya paneller o kadar iyiki servisten çıkmıyor - arz-talep meselesi..
    5) gel benim plazmanın ısısını kontrol et rahatsız olursan sana benden 46 led hediye1
    6) plazmanın 1-2 sene sonra bitmesinin size ne gibi zararı var?

7) hiç 2010-2011 sonrası plazma panel kullandınızmı
    8) yapay-parlak renklerden hariçled lerin ne gibi + sı var acaba ?
    9) tv keyif işidir, aylık 10 lira fazla yakıyor diye kriter yapip hem keyif hem tasarruf peşine düşersen yanlış olur
    gider kuçuk ekran tv alırsın tasarruf edersin..
    10) 2 yıldır plazma kullanıyorum aylık enerji tüketimim yazın 38-40 kısın 55-60 lira (kombiden dolayı) tüm fatura dökümanlarını size mail atabilirim led tvm olsaydı acaba 20 lirami ödeyecektim bu bana hiç mantıklı gelmiyor
    11) stw6 ı eleştirebileceğimiz tek nokta fiyatının haddinden fazla olması,, giris model plazma olmasına ragmen hiçbir giriş ve orta hatta bazı ust model led ekranlar st6 nın görüntü kalitesinin önüne geçemez..

12 acabaa neden 2011 2012 2013 yılının en iyi 5 tv nin ilk 3ü plazma 4-5 tekilerde hi-end araba parasına led ekran diye kendinize hiç sordunuz mu?
    13) ilk 5e neden led model samsg. phill, ve lg marka hiç giremiyor diye kendinize hiç sordunuz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 30 Ekim 2013; 16:33:02 >

• Bu tvnin ederi 2000 tl (4000 tl den nasıl düştü insanları enayi zannediyorlar 50" olan modelin değeri de 2600 TL )
    st60 iyi tv fakat samsung f8000 daha iyi bir kaç ay önce st60 4000 tl fiyat biçenler samsung f8000 2650 tl den satıldığını bilmiyordu galiba şuan samsung F8000 2500 tlye satılıyor

Ben plazma almaya çalışıyorum ama panasonic firması satmamaya uğraşıyor çok da tın ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 30 Ekim 2013; 19:07:27 >
  • wifi ile internete giriyor mu ?http://www.bimeks.com.tr/urun/129028/panasonic-tx-p42stw60-120-ekran-3d-plazma-tv.aspx#specs burada wifi yok yazıyor teknosada var yazıyor ?
  • router87 R kullanıcısına yanıt
    wi fi si var hocam gayet memnunum ben
    youtubeden dizi izliyorum 720p
    sıkıntı yok
  • router87 R kullanıcısına yanıt
    var hocam dongle ile birlikte geliyor hatta.
  • ben bugün aldım adam satıcı bana digitürk kampanyası var demişti . dıgıturke sordum yok dediler bi bakıma da tv'yi bu yüzden almıştım . sırf o yüzden geri yollayacaktım sonra vazgeçtim tv güzel . digitürkü ayrı alırım .
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Panasonic firmasının ne suçu var. Ülkenin durumu yüzünden böyle. Adamlar senin ülkene özel fiyat biçmiyorlar ki..

Ötv, kdv, gümrük vergisi, ot bok devlete bayıldıktan sonra bir fiyat çıkıyor ortaya. Sonra bunun üzerine kar marjlarını da ekleyince manzara bu oluyor. Kar marjları nedir bilemiyorum ama;

Misal; 55PFL7008 philips led her yerde 4bin ve üzeri fiyatında.. Bundan 2 hafta önce kliksa bu tv yi 3.200Tl den satışa sundu. 1 gün içersinde bitirdi stoğu. Zararına satış yapmadığına göre 3.200TL ye bile satsa bu firmanın bundan karı var demek oluyor.

Özetle bize sağlam geçiriyorlar. Şu televizyonlarda bile Özel Tüketim Vergisi var. Televizyonun nesi özel tüketime giriyorsa artık.. Sen mücevher, kürk, elmastan vergi alma gel tv den al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 30 Ekim 2013; 22:50:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

Panasonic firmasının ne suçu var. Ülkenin durumu yüzünden böyle. Adamlar senin ülkene özel fiyat biçmiyorlar ki..

Ötv, kdv, gümrük vergisi, ot bok devlete bayıldıktan sonra bir fiyat çıkıyor ortaya. Sonra bunun üzerine kar marjlarını da ekleyince manzara bu oluyor. Kar marjları nedir bilemiyorum ama;

Misal; 55PFL7008 philips led her yerde 4bin ve üzeri fiyatında.. Bundan 2 hafta önce kliksa bu tv yi 3.200Tl den satışa sundu. 1 gün içersinde bitirdi stoğu. Zararına satış yapmadığına göre 3.200TL ye bile satsa bu firmanın bundan karı var demek oluyor.

Özetle bize sağlam geçiriyorlar. Şu televizyonlarda bile Özel Tüketim Vergisi var. Televizyonun nesi özel tüketime giriyorsa artık.. Sen mücevher, kürk, elmastan vergi alma gel tv den al

vergi diyorsun 42st60 niye 4000 tl üzerinden vergi kesilmiyor 3 kağıtçılığı yapan firma

denetleme olsa bu fiyatlara satamazlar

• quote:

Bu tvnin ederi 2000 tl (4000 tl den nasıl düştü insanları enayi zannediyorlar 50" olan modelin değeri de 2600 TL )
    st60 iyi tv fakat samsung f8000 daha iyi bir kaç ay önce st60 4000 tl fiyat biçenler samsung f8000 2650 tl den satıldığını bilmiyordu galiba şuan samsung F8000 2500 tlye satılıyor

Ben plazma almaya çalışıyorum ama panasonic firması satmamaya uğraşıyor çok da tın ...

stw giriş seviye
    f8 üst segment

arada segment farkı olmasına ragmen stw bence 1 adım önde
    (smart media fln bilmem ne özelliklerini bir kenara çekelim-koreliler telif haklarını tınlamadıgından bol bol herşeyi var panelin içinde panel tv.den başka herşeye benziyor görüntü kalitesi desen tartışılır göz zevkime kesinlikle hitap etmiyor)

prensipte f8 vt6 ile karşılaştırılması lzm ama prof.anlamda karşılaştıranlar f8 i vt6 nin olduğu listeye bile koymuyorlar..
    samsg ve lg de paralel ihtalat oldugu için kendi marka modelleri arasında rekabet içindeler bu yüzden 2 ay sonra 6 bin liralık panel 4-4,5ğa iniyor ilk alanlar sazan durumuna düşüyor (paralel gelenler neden ucuz oluyor desen bilmiyorum açıkcası nasil bir ticarii anlayış anlamıyorum-sammy müşterisini bu hale sokuyorsa -1 dir benim için ama bunu bizim vatandaş anlamaz, magzada bluray videolara bakarak ve panelden habersiz satıcıların gazlamalarına inanarak alırlar)

panada fiyatlar kazık evet parası olan beni alsın cinsinden
    albani üstad her nekadar 5 ve 6 serisi plazmaları begenmesede herkezin cebinde 7-10 lira yok çok iyi birsey alsın
    kötünün iyisi bence yine tartışmasız pana
    birde çok sıkışık bütçeye 51f5570 var o da hiç fena değil

• yenerbalcı boş konuşuyorsun ederi 2000 tl ise alanlar gibi kerizlik etme ve alma, 2000 liralık bi tv bak, panasoniklere kafayı yorma, hem panasonik istiyorsun, hem ucuz olsun pahalı satıyorlar diyorsun, hem de tv'yi karalıyorsun, bunda bi çelişki var birader. döve döve satmıyorlar ki adamlar. stw60'ı 2700'e aldım, 2 aya yaklaştı, 2000 liraya bu kalitede bir tv varsa göster cidden bir tane de ondan alıp diğer odaya koyacam.

hayır fanboy gibi görünmek de istemem de buraya bakarak karar verecekler adına üzülüyorum, ben geçerken esti de ayaküstü aldım geçtim, daha kötü veya iyi bir şey de alabilirdim o anda. ama millet okuyor buraları, vazgeçtikleri zaman ne alacaklar? samsung led mi? paralel samsung plasma mı? bozulunca sana mı getirecekler paraleli ne yapacaklar? yok ederinden fazlaya satıyorlar diyorsan böyle olmayan mal mı var memlekette? Amerika-avrupa fiyatına hangi ürünü kullanabiliyorsun ki tv'yi ordaki fiyatlara alacaksın? yok illa alabileceksek önerin nedir bu konuda ne yapmalıyız, zaten mumla aranan plasmaları almayarak boykot mu edelim, tüketici mahkemesine mi gidelim? ne yapalım? başa dönüyorum, şu şartlar altında bu memlekette söylediklerinin tamamı boş laf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatsumaki -- 31 Ekim 2013; 21:49:16 >

• Plazmalar için Rodaj işlemi ve LCD ler için Olü pixel testi yapacagınız basit bir dosya
    dosya içeriğini flash diske atıp slayt formatında çalıştırmanız yeterli

http://tvcalibration.ru/wp-content/uploads/2012/10/BreakIn_Images.zip
    46 f 8000 i 2500 yada 2600 e nereden bulabiliriz dostum.yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benmusti

46 f 8000 i 2500 yada 2600 e nereden bulabiliriz dostum.yardımcı olursanız sevinirim.

46" bulursan bana da söyle

40F8000 .........2500 bulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 28 Kasım 2013; 22:02:31 >
    yukarıdaki konuşmalrınızda geçen tv yi 46 sandım Yanlış anlaşılma oldu pardon
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    F8000 Serisi ve VT60 karşılaştırması zaten olmaz, VT60 tüm panellerin üzerinde değerlendirmek gerekir veya sadece F8500 ile kıyas edilebilir, bu kıyaslamada sanılan bicimde al iki paneli hdbox bağla ile olmaz, harici cihazlarında her iki panele uygun olması gerekir, yani üst kalite sinyal işlemesi gerekir!

Bahsettiğiniz Vatandaş 5-6 serisini bırakın Panasonic giriş seviyesi düz plamazları hayatında görmüşmüdür acaba?

Kendisi benim tavsiye ettiğim paneli halen kullanır, avs dforumda aynı paneli okuyup Türkiyede ahkam kesiyordu, panelin tüm detaylarını tanıttım aldıktan sonra utanmasa panele aşk şiiri yazacaktı !

Bazı detaylar, ordan burdan Avrupa test sitelerinden okumakla olmuyor, panelleleri çıplak gözle ve farklı cihazlar üzerinden değerlendirmek gerekir !

AVR HD recevier upscaling yapabilen bir cihaz ile bugün en berbat paneli izleyin markasınıda kapatın ve izleyenlere panasonic VT60 olduğunu söyleyin %70 inanacaktır, bu kadar basit detaylardır !

Bir yerde yazmışsınız, BEYAZ üretemez bunu diyen birisi hangi değere göre yazmış banada o alıntıyı kaynağını verirseniz sevinirim, bu zır cahilliktir !

Vasat piyasa serisi bir hd recevierle bugün ZT60 alsanız beyaz değeri ortalamanın en az %80 altında olacaktır, her kanala göre beyaz kalitesi net değişevektir, beyaz üretemeyen panelin manasını bilmek gerekir !

Panel alırken en mantıklı yol, gerçek profosypnelelrden bilgi almanızdır, mağazada görmüş harika süper veya rezalet diye yorumlar yapılıyor, mağaza görüntüsü hiç birşey ifade etmez, mağaza modunda panel zaten canlı bir resim sunacaktır %99.9 HD tanıtım videosu döndürürler ve inanırsınız !

Panasonic Türkiye daha doğrusu Panasonic Avrupa malesef Türkiyeye ürün sokmuyor belli seriler dışında ve genelliklede Amiral serileri aslında hiç sokmayacaklarda malum Distribütörlük antlaşması var mecburen ürün giriyorlar !

Devlet malesef durumu bu hallere getirdi, firmlar dahi artık Türkiyedeki saçma Tekelci satış rekabetine tepkilerini koyuyorlar, firmalar akıllarına estiği gibi zam yapıyor veya kafası bozulursa stoklarda yok diyor !

Avrupa ile Türkiye arasındaki fiyat farkı size doviz olarak aldatmasın, bazı Arkadaşlar Almanyada 800 Eyro Türkiyede 1200 Euro yazmış böyle fiyat araştırması olmaz, herkesi yanıltırsınız!

Almanyada ortalama birisi 2000 Euro kazanır, satnadrt öğrenci yarım gün çalışır 400 Euro sıfır vergi ile maaşını alır, Türkiyede ise aynı paraya 50 yaşında Adam 8 saat mesai yapar !

Eğer fiyat kıstası yapacaksanız, arada fiyat farkı net %300 oranda Türkiye pahalıdır, Euro olarak hesaplamayın, Asgari ücret ve gelir dağılıma göre bu fiyat kıstası yapılır!

Avrupada 18 yaşında bir öğrenci hiç kendini zorlmadan 10 ay taksitle VT60 Plazma tvsini alır, Türkiyede ise 50 yaşında İnsan alabilmek için evinden boğazından belli kesintiler yapmak zorundadır, kısaca Avrupa ve Türkiyedeki fiyat farkı demek yanlıştır fark değil ucurum demeniz gerekir !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Kasım 2013; 20:40:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

F8000 Serisi ve VT60 karşılaştırması zaten olmaz, VT60 tüm panellerin üzerinde değerlendirmek gerekir veya sadece F8500 ile kıyas edilebilir, bu kıyaslamada sanılan bicimde al iki paneli hdbox bağla ile olmaz, harici cihazlarında her iki panele uygun olması gerekir, yani üst kalite sinyal işlemesi gerekir!

Bahsettiğiniz Vatandaş 5-6 serisini bırakın Panasonic giriş seviyesi düz plamazları hayatında görmüşmüdür acaba?

Kendisi benim tavsiye ettiğim paneli halen kullanır, avs dforumda aynı paneli okuyup Türkiyede ahkam kesiyordu, panelin tüm detaylarını tanıttım aldıktan sonra utanmasa panele aşk şiiri yazacaktı !

Bazı detaylar, ordan burdan Avrupa test sitelerinden okumakla olmuyor, panelleleri çıplak gözle ve farklı cihazlar üzerinden değerlendirmek gerekir !

AVR HD recevier upscaling yapabilen bir cihaz ile bugün en berbat paneli izleyin markasınıda kapatın ve izleyenlere panasonic VT60 olduğunu söyleyin %70 inanacaktır, bu kadar basit detaylardır !

Bir yerde yazmışsınız, BEYAZ üretemez bunu diyen birisi hangi değere göre yazmış banada o alıntıyı kaynağını verirseniz sevinirim, bu zır cahilliktir !

Vasat piyasa serisi bir hd recevierle bugün ZT60 alsanız beyaz değeri ortalamanın en az %80 altında olacaktır, her kanala göre beyaz kalitesi net değişevektir, beyaz üretemeyen panelin manasını bilmek gerekir !

Panel alırken en mantıklı yol, gerçek profosypnelelrden bilgi almanızdır, mağazada görmüş harika süper veya rezalet diye yorumlar yapılıyor, mağaza görüntüsü hiç birşey ifade etmez, mağaza modunda panel zaten canlı bir resim sunacaktır %99.9 HD tanıtım videosu döndürürler ve inanırsınız !

Panasonic Türkiye daha doğrusu Panasonic Avrupa malesef Türkiyeye ürün sokmuyor belli seriler dışında ve genelliklede Amiral serileri aslında hiç sokmayacaklarda malum Distribütörlük antlaşması var mecburen ürün giriyorlar !

Devlet malesef durumu bu hallere getirdi, firmlar dahi artık Türkiyedeki saçma Tekelci satış rekabetine tepkilerini koyuyorlar, firmalar akıllarına estiği gibi zam yapıyor veya kafası bozulursa stoklarda yok diyor !

Avrupa ile Türkiye arasındaki fiyat farkı size doviz olarak aldatmasın, bazı Arkadaşlar Almanyada 800 Eyro Türkiyede 1200 Euro yazmış böyle fiyat araştırması olmaz, herkesi yanıltırsınız!

Almanyada ortalama birisi 2000 Euro kazanır, satnadrt öğrenci yarım gün çalışır 400 Euro sıfır vergi ile maaşını alır, Türkiyede ise aynı paraya 50 yaşında Adam 8 saat mesai yapar !

Eğer fiyat kıstası yapacaksanız, arada fiyat farkı net %300 oranda Türkiye pahalıdır, Euro olarak hesaplamayın, Asgari ücret ve gelir dağılıma göre bu fiyat kıstası yapılır!

Avrupada 18 yaşında bir öğrenci hiç kendini zorlmadan 10 ay taksitle VT60 Plazma tvsini alır, Türkiyede ise 50 yaşında İnsan alabilmek için evinden boğazından belli kesintiler yapmak zorundadır, kısaca Avrupa ve Türkiyedeki fiyat farkı demek yanlıştır fark değil ucurum demeniz gerekir !

öhöm öhöm

andy1 hocam bi kac arkadaş forumdan yazdı ama bi türlü ulasamadım size formunuzada bıraktım mesaj ama bakmadınız galiba,
    stw60 icin ideal harici uydu alıcı tavsiyesi istiyorlar marka olarak, tabi bende alamadım daha yoksa bi tavsiyede bulunacaktım .
    bende faydalanmış olucam yazıcağınız receiver den

• AHMETSELCUK A kullanıcısına yanıt
    Sayın AHMETSELCUK

HD recevier konusu özellikle Türkiye için belli bir cihazı önermek imkansız, gecen gün sitemde bir Arkadaşımız AVR yamaha serisini sordu Türkiye fiyatı 3800 kusur lira denmiş, cihazın upscaling desteği + 4K Bluray desteklemesi olduğundan alınabilir dedim fakat benim dediğim fiyat aynı cihaz 700 Euro !

Sonucta Avrupadan cihazı kendisi getirmiş, ilk tepkisini yazmış konusda mevcuttur görüntüye inanamadım sanki eski panelim değişmiş !

Bu detayı neden yazdım, size Cathrein tavsiye edebilirim ortalama fiyatı 300 Euro üstü veya Technisat fiyatı 400 Euro üzeri, bu sebeble bazı Arkadaşlarımızda farklı anlıyorlar pahalı ürün asla tavsiye etmiyorum veya hiç bir firmanın Adamıda değilim çok şükür zaten Türkiyeden firma ismide yazmıyorum:)

Şöyle yapın, net kriterlerinizi belirtin, fiyat ortalamanızı söyleyin size ona göre biraz cihazı berbaer tartışalım !

Panel almak veya panel tavsiye etmek tek başına İnsanları zaten yanıltan bir sürectir, Uzmanım der Adam abuk subuk modul bilgisini, yabancı kısaltmaları yazar, %99.9 hayatında paneli dahi görmemiştir !

Adam şıkıyor Sharp modul mükemmeldir, Panasonic IPS ALPHA harikadır, bunlar tek kelimeyle net sacmalıktır aksini ispat edecek Uzman varsada buyursun !

LG IPS panelleri akıllarınca yerden yere vururlar, oysaki LG ıps panel kalitesinde SD yayında başarılı olan modul yoktur, Panasonic serilerine bakın %99 LG IPS modul kullanır kendi işlemcileriyle harika panellere imza atarlar LcdLed paneller, tuaftır LG kendi ıps modulylede çuvallar:)

HD recevier için tavsiyem butcenizi biraz zorlayın, örnek 700 Euro bir butce ayırın ben size iddia ediyorum hangi paneli alırsanız alın, Oyun performansı dahil net görüntü kalitesi sizi şaşırtacaktır!

LAg süreleri ıvır zıvırlar hikayedir, Avrupa test sitelerinde birisi lag süresini 40 ms yazar diğer 60 ms yazar, oysaki panel aynıdır sadece harici cihazlar ve kablolar net aradaki farkı ortyaya çıkarır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Kasım 2013; 20:59:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.