|
Panasonic ve Sila, silikon bataryalar geliştirecek: Hedef, 800 km menzil ve 10 dakikada şarj
-
-
Panasonic diyince aklıma plazma tv ler gelir okadar güzel tv lerdirki renkler muhteşimdir. Gelelim pile panasonic eneloop serisi muhteşem pillerdir. Çoğu pil durduğu yerde kullanılmadığında şarj azalırken bu panasonic piller kendini enerjisini koruyordu.
Bence panasonic bu işi dünyada çözecek baştaki. Firmalardan biridir. Ekibi çok sağlam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 13 Aralık 2023; 21:34:21 > -
Elektrikli araçlar için beklediğim gelişmeler. Umarım başarıyla uyarlanır. Birkaç yıl içinde çok yol alınacağını inanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 13 Aralık 2023; 22:49:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanyo Eneloop piller manyak bir şey. 5 yıl hiç kullanılmasa bile şarjının %70'ini koruyor ve 2000 kere şarj edilebiliyor. Ben benim fotoğraf makinesinin harici flaşında kullanıyorum, aşırı memnunum. Flaşı 1 yıl kullanmadığım oluyor. Ona rağmen seri çekime aldığımda ard arda sayısız kez patlıyor. Manyak bir pil ve teknolojisi.
-
Her şey Japan da
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu pil teknolojisinin 10 yıldır bir adım bile yol alamaması sinir bozucu.
-
Lityum pillerin enerji yoğunluğu son 10 yılda neredeyse 2'ye katlandı. İşlemci ve kameralar 10-20 kat geliştiği için; pil teknolojisinde gelişim yokmuş gibi algılanıyor.
-
10 dkk da şarj 4800 kw şarj lazım . Şu an yaygın olarak kullanılan istasyonlar 50-100 kw.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://www.donanimhaber.com/General-Motorsun-ABD-ordusu-icin-gelistirdigi-hidrojen-yakit-hucreli-arac-hazir--94234
Piyasada pilli ama askeri seviyede hep hidrojenli versiyonlar. Pilli araçlar geçici, gelecek hidrojende muhabbeti doğru mu acaba?
-
15 sene oldu halen kullanıyorum o plazmayı biraz yanık var ama yinede taş gibi.
-
evet duymak istediğimiz teknoloji min 800 km menzil çok güzel olur. Zaman nelere kadirdir ileride kaç km menzilleri görürüz ALLAH bilir.
-
10 dakikada full O bataryayı dolduracak kurulu bir altyapı yok Tesla'nın dc de 150kw ile araçlarını sınırlamasının nedeni bataryanın veya invertörün kaldırmaması değil şehir şebeke hatlarına aşırı yük bindirmemek. Evler de bile max 11kw ac ile sınırlandırılmasının asıl sebebi bu. Battarya mevzusuna gelecek olursak Panasonic yapamayacağı şeyi iddia etmez. -
Mübarek otomobillerdeki bil teknolojisinden bahsediyoruz. Haber neyle ilgili okudun mu?
-
Eneloop once Sanyo tarafindan uretiliyordu. Sonra Panasonic alinca onun adi altinda uretiliyordu. Sonra o uretim tesisi Fujitsu'ya gecti diye biliyorum. Eger tekrar pil almaniz gerekirse aklinizda bulunsun.
-
Eneloop Sanyo'nun yarattığı bir markaydı. Sanyo 2009 yılında Panasonic tarafından satın alınınca, Pil tekeli oluşmasın diye japon ve ABD hükümetlerinin isteğiyle Panasonic Sanyo'nun pil işini fabrikasıyla birlikte Fujitsu'nun alt kuruluşu FDK'ya devretti ama Eneloop ticari markasını elinde tuttu ve Eneloop adıyla aynı FDK'ya pil ürettirmeye devam etti. Şimdi Eneloop pilleri Panasonic tarafından hem Çin'deki pil üreticilerine hem de Japonya'da Fujitsu'ya sattığı Sanyo fabrikasında ürettiriliyor. Çin'de üretilenler Asya pazarında, Japonya'da üretilenler ise Japonya, K. Amerika ve Avrupada satılıyor. 5. jenerasyon Eneloop serisi piller 10 yıl sonra bile şarjının % 70'ini koruyabiliyor.
-
Umarım normal mod kullanımdaki menzilini söylüyorlardır. O zaman ekonomik modla 1000 km'ye ulaşılabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefonlardaki pil teknolojisi ile otomobillerdeki pil teknolojisi aynı.
-
Değil. Konuyu okumadan yorum yapma.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Panasonic diyince aklıma plazma tv ler gelir okadar güzel tv lerdirki renkler muhteşimdir. Gelelim pile panasonic eneloop serisi muhteşem pillerdir. Çoğu pil durduğu yerde kullanılmadığında şarj azalırken bu panasonic piller kendini enerjisini koruyordu. Bence panasonic bu işi dünyada çözecek baştaki. Firmalardan biridir. Ekibi çok sağlam. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X