Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.777
Cevap
180
Favori
1.754.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bursa CD bankla şimdi görüştüm. 9.6'nın silver rengi ellerinde varmış. Telefon numarasını da yazıyorum. istersen birebir konuşursun. 0 224 221 60 26 . Fiyatını yukarıda yazmıştım zaten. Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: meke

Kişisel tavsiyem, wharfadale alacağınıza biraz daha vererek B & W alın, taksit le de alabilirsiniz, 601 veya 601 serileri işinizi görecektir.

Sayın meke,
    Ben kolonlarımı aldım ama almayı düşünen arkadaşlar için B & W kolonlar ve fiyatları konusunda bilgi verirseniz yararlı olacağını düşünüyorum. 601 veya 601 serileri demişsiniz, sanırım bir tanesi farklı olmalı. Bu topicte ses sistemlerimizi de paylaşalım derim. Mesela ben hemen sorayım bu konuda; Ben de Sony STR-498 avr var, 80 watt. İlerleyen zamanlarda değiştirmeyi düşünüyorum. Şu anda gözdelerim Yamaha ve Denon. Ama aklımı, ' AVR lerde HDMI gerekli mi, değil mi? 'sorusu karıştırıyor hep. Bu konuda düşüncelerinizi yararsanız sevinirim. Sağlıcakla kalın, şimdiden teşekkürler.

Evet, hızlı yazarken 2.ci defa hata yapmışım, 601 veya 602 serileri olacaktı.

Ben Sony STR-DB serisini "Analog Direct" özelliği sebebiyle tercih etmiştim. Aldığım yıllarda (2001-2002) HT anfilerinin Hifi becerileri sınırlıydı, stereo performansı gerçekten anlaşılır şekilde kötü olan pekçok marka model vardı. Sony ise gerek yabancı dergilerin tavsiye ettiği, gerekse benim şahsen deneyerek beğendiğim üzere stereo performansta başarılıydı.

Anfi seçimi de plazma seçimine benziyor, çeşitli önyargılarla başlayıp test ederek içinize ve kesenize sinen modeli seçmelisiniz, HDMI ise bence gerekli değil.

• B&W için bilgi içeren bir mesaj yazdım.

Front ve HiFi Stereo alternatifleri

B&W : 600 3 SERIES :

DM601 S3

'_______ PANASONİCLİLER_______'

Model Karşılaştırması:
    Kompakt bir raf/stand hoparlörü olan DM601 165 mm’lik (6½-in) örme Kevlar® koni bas/orta aralık sürücüsünü Nautilus tüp metal kubbe tiz hoparlörü ile birleştirmektedir.

Kendisinden önceki modelin çift kaplamalı hoparlör ekranını alan kabin renk kaybını azaltmaya dahili destek vermektedir. Flowport, daha basit tasarımlara kıyasla daha sürekli kalan güçlü ataklı temiz bas sesi temin etmektedir.

Bu hoparlör küçük salonlar için ideal bir çözümdür. Mütevazı ve aynı zamanda çekici ve yüksek kaliteli bir ev sinema sistemi için hoparlörünüzü LCR60 S3 merkezi hoparlörüne bağlayın.

Boyutlar Yükseklik: 365mm (14.4in) Genişlik: 204mm (8in) Derinlik: 228mm (9in)
    Net Ağırlık 6.1kg
    Frekans Tepkisi Referans ekseninde 60Hz - 22kHz ± 3dB
    Frekans Aralığı 48Hz ve 42kHz'de -6dB
    Duyarlılık 88dB spl (2.83V, 1m)
    Normal Empedans 8 ohm (minimum 3.0 ohm)
    Güç Kullanımı 8 ohm'a klipsiz programda 25W - 100W
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 1x 25mm (1 in) alüminyum yüksek frekans kubbesi Ünite 2: 1x 165mm (5 in) örme Kevlar® konisi FST orta aralık Ünite 3:
    Görünüş Görünüş Kabin: Siyah Dişbudak yada Meşe vinili Izgara: Siyah kumaş
    Dağıtma Tanım: referans tepkisinin 2dB içinde Yatay: 40º arkın üzerinde Dikey:10º arkın üzerinde
    Harmonik Distorsiyon 2. ve 3. harmoni <1% 88Hz - 20kHz(90dB, 1m)
    Atlatma Frekansı 4kHz
    Önerilen Azami Kablo Empedansı 0.1 ohm

DM602 S3

Model Karşılaştırması
    Bu ürün, yelpazenin içindeki en büyük raf/stand monteli modeldir. DM601 S3’e benzer olmasına karşın, DM602 S3 daha geniş bas tepkisi ve daha yüksek çıkış kapasitesi sunan daha geniş bir kabinin ve 180 mm2lik (7 inç) örme Kevlar® koni bas/orta aralık sürücüsünün avantajlarını bünyesinde barındırır.

Boyutlar Yükseklik: 490mm (19.3in) Genişlik: 236mm (9.3in) Derinlik: 293mm (11.5in)
    Net Ağırlık 10.5kg / 23.1lb
    Frekans Tepkisi Referans ekseninde 49Hz - 22kHz ± 3dB
    Frekans Aralığı 40Hz ve 42kHz'de -6dB
    Duyarlılık 90dB spl (2.83V, 1m)
    Güç Kullanımı 8 ohm'a klipsiz programda 25W - 120W
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 1x 25mm (1 in) alüminyum yüksek frekans kubbesi Ünite 2: 1x 180mm (7 in) örme Kevlar® konisi bas/orta aralık Ünite 3:
    Dağıtma Tanım: referans tepkisinin 2dB içinde Yatay: 40º arkın üzerinde Dikey:10º arkın üzerinde
    Harmonik Distorsiyon 2. ve 3. harmoni <1% 60Hz - 20kHz(90dB, 1m)
    Atlatma Frekansı 4kHz

DM602.5 S3

Model Karşılaştırması
    DM602.5 S3, yelpazenin giriş seviyesi hoparlörü olup 3 serisi için yeni bir modeldir.

Görünüşte DM601 S3’ün bas/orta aralık işletme ünitelerini bünyesinde barındıran hoparlörün aslında daha büyük bir mıknatısı vardır. Daha farklı serbest alan düzenlemesi ile birlikte daha geniş bir bas tepkisi yere geniş kabin ile birlikte yere kurma formatına daha uygundur.

Boyutlar Yükseklik: 850mm (33.5in) Genişlik: 204mm (8.0in) Derinlik: 288mm (11.3in)
    Net Ağırlık 14.5kg / 31.9lb
    Frekans Tepkisi Referans ekseninde 50Hz - 22kHz ± 3dB
    Frekans Aralığı 40Hz ve 42kHz'de -6dB
    Duyarlılık 88dB spl (2.83V 1m)
    Güç Kullanımı 8 ohm'a klipsiz programda 25W - 100W
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 1x 25mm (1 in) alüminyum yüksek frekans kubbesi Ünite 2: 1x 165mm (6½ in) örme Kevlar® konisi bas/orta aralık Ünite 3:
    Harmonik Distorsiyon 2. ve 3. harmoni <1% 60Hz - 20kHz(90dB, 1m)
    Atlatma Frekansı 4kHz

DM603 S3

Model Karşılaştırması
    Öncüsünden daha zarif olan DM603 S3 2½ yollu bir yer hoparlörüdür. Alttaki 165 mm’lik (6½-in) alüminyum koni sürücüsü B&W’nin mantar yapısını sunmakta ve Kevlar® koni bas/orta aralık sürücüsü ile paralel çalışıp sadece bas frekansları ile sınırlandırılmıştır. Bas/orta aralık ünitesindeki titreşim gereksiniminin azaltılması, sadece bas için değil, bas ile birlikte orta aralık içinde bozulmayı azaltmaktadır. Daha sık tekrar oynatma düzeylerinde daha berrak sonuç elde edilir.
    Boyutlar Yükselik: 910mm (35.8in) Genişlik: 204mm (8in) Derinlik: 287mm (11.3in)
    Net Ağırlık 19.5kg / 42.9lb
    Frekans Tepkisi Referans ekseninde 44Hz - 22kHz ± 3dB
    Frekans Aralığı 34Hz ve 42kHz'de -6dB
    Duyarlılık 90dB spl (2.83V 1m)
    Güç Kullanımı 8 ohm'a klipsiz programda 25W - 150W
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 1x 25mm (1 in) metal yüksek frekans kubbesi Ünite 2: 1x 165mm (6½ in) örme Kevlar® konisi bas/orta aralık Ünite 3: 1x 165mm (6½in)alüminyum koni bas
    Harmonik Distorsiyon 2. ve 3. harmoni <1% 55Hz - 20kHz(90dB, 1m)
    Atlatma Frekansı 150Hz, 4kHz

DM604 S3

Model Karşılaştırması Etkileyici görünüşüyle DM604 S3 ürün yelpazesinin tek 3 yollu sistemidir. Kevlar® koni orta aralık sürücüsü kabin bünyesindeki kendi izole yuvasında bulunmakta ve kayıtlardaki detay nüanslarını bas üretme gerekliliği olmadan sunabilmektedir.

Boyutlar Yükseklik: 994mm (39.1in) Genişlik: 236mm (9.3in) Derinlik: 398mm (15.7in)
    Net Ağırlık 29.2kg / 64.2lb
    Frekans Tepkisi Referans ekseninde 39Hz - 22kHz ± 3dB
    Frekans Aralığı 30Hz ve 42kHz'de -6dB
    Duyarlılık 90dB spl (2.83V 1m)
    Normal Empedans 8 ohm (minimum 3 ohm)
    Güç Kullanımı 8 ohm'a klipsiz programda 25W - 200W
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 1x 25mm (1 in) metal yüksek frekans kubbesi Ünite 2: 1x 180mm (7 in) örme Kevlar® konisi orta aralık Ünite 3: 2x 180mm (7 in)alüminyum koni bas
    Harmonik Distorsiyon 2. ve 3. harmoni <1% 42Hz - 20kHz(90dB, 1m)
    Atlatma Frekansı 450Hz, 4kHz

• Surround ve Sub alternatifleri

LCR60 S3

Model Karşılaştırması
    Bu ürün, ürün yelpazesindeki iki adet LCR (Sol, Orta, Sağ) modelinden küçük olanıdır ve merkez kanal kullanmı için tasarlanmış tüm diğer hoparlörler gibi televizyon görüntüsünün bozulmasını önleyici manyetik kalkana sahiptir. Bu özellik sol yada sağ hoparlörü televizyona yakın bir yere koymak istediğinizde de önemlidir.
    Boyutlar Yükseklik: 175mm (6.9in) Genişlik: 460mm (18.1in) Derinlik: 305mm (12.2in)
    Net Ağırlık 9.0kg / 19.8lb
    Frekans Tepkisi Referans ekseninde 70Hz - 22kHz ± 3dB
    Frekans Aralığı 55Hz ve 42kHz'de -6dB
    Duyarlılık 88dB spl (2.83V 1m)
    Güç Kullanımı 8 ohm'a klipsiz programda 25W - 120W
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 1x 25mm (1 in) metal yüksek frekans kubbesi Ünite 2: 1x 130mm (5½ in) örme Kevlar® konisi bas/orta aralık Ünite 3: 1x 130mm (5½in)örme Kevlar® koni bas
    Görünüş Kabin: Siyah Dişbudak yada Meşe vinili Izgara: Siyah kumaş
    Dağıtma Tanım: referans tepkisinin 2dB içinde Yatay: 40º arkın üzerinde Dikey: 20º arkın üzerinde (Üniteler yatay olarak hizalandığında)
    Harmonik Distorsiyon 2. ve 3. harmoni <1% 70Hz - 20kHz(90dB, 1m)
    Atlatma Frekansı 400Hz, 4kHz

LCR600 S3

Model Karşılaştırması
    Bu ürün, ürün yelpazesindeki iki adet LCR (Sol, Orta, Sağ) modelinin büyük olanıdır ve daha güçlü sesi ve geniş sürücüleri ürün yelpazesindeki büyük modellerle - DM603 S3 and DM604 S3 – birlikte çalışmasını daha uygun kılmaktadır.
    Boyutlar Yükseklik: 204mm (8in) Genişlik: 545mm (21.8in) Derinlik: 311mm (12.2in)
    Net Ağırlık 12.5kg / 27.5lb
    Frekans Tepkisi Referans ekseninde 60Hz - 22kHz ± 3dB
    Frekans Aralığı 48Hz ve 42kHz'de -6dB
    Duyarlılık 89dB spl (2.83V, 1m)
    Güç Kullanımı 8 ohm'a klipsiz programda 25W - 150W
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 1x 25mm (1 in) metal yüksek frekans kubbesi Ünite 2: 1x 165mm (6½ in) örme Kevlar® konisi bas/orta aralık Ünite 3: 1x 165mm (6½in)alüminyum koni bas
    Dağıtma Tanım: referans tepkisinin 2dB içinde Yatay: 40º arkın üzerinde Dikey: 20º arkın üzerinde
    Harmonik Distorsiyon 2. ve 3. harmoni <1% 70Hz - 20kHz(90dB, 1m)
    Atlatma Frekansı 300Hz, 4kHz

ASW600

Model Karşılaştırması
    ASW600, 600 serisi hoparlörlerin küçük salonlardaki ideal partneridir.

250 mm’lik (10 inç) sürücü dinamik bas sinyallerini üretebileceği kuvvete dayanıklı olan oldukça güçlü bir koni içermekte ve 150W’lik dahili amplifikatör, beklenemedik gürültülü sinyallerin subwooferi aşırı yüklenme ile tehdit etmesi halince doğal olarak oluşabilecek rahatsız edici bozulmayı önlemek için Aşırı Bas Yüklenmesi Önleme Sistemini barındırır.

ASW600, hem hat düzeyi hem de hoparlör düzeyi girişleri kabul edebilir ve tepkinin salonunuza göre belirlenmesini sağlayan dengeleyici seçeneği mevcuttur.

Boyutlar Yükseklik: 365mm (14.4 in)çıkarılabilir enser ayakları dahil değil Genişlik: 365mm (14.4 in) Derinlik: 450mm (17.7 in) ızgara ve kontroller dahil Cihazın arkasa havalandırma amaçlı 50mm (2 in) boşluk bırakınız
    Net Ağırlık 19.5kg / 43 lb
    Frekans Tepkisi ±3dB 26Hz - 33 / 150Hz ayarlanabilir (EQ A konumunda)
    Frekans Aralığı -6dB 22Hz ve 40 / 180Hz ayarlanabilir (EQ A konumunda)
    İşletme Üniteleri Ünite 1: 250mm (10 in) kağıt/ Kevlar® koni uzun Ünite 2: Ünite 3:
    Sub Woofer Amplifikatörü Tanım: Class-B Güç Çıkışı: 150W sürekli Ölçülen Güç Tüketimi: 220W Giriş Empedansı: 22 kohm Sinyal Gürültüsü: >90dB Fonksiyonlar: Ses ayarı Düşük geçiş filtre frekansı Düşük geçiş filtre bypass'ı Bas düzenleme Faz 0/180 Otomatik alıcı açık/ bekleme modu Girişler: Line In (RCA Phono) Çıkışlar: Line Out (RCA Phono) yüksek geçiş Link Out (RCA Phono) Hoparlör Düzey Çıkışı (bağlama direği)
    Düşük Geçiş Filtresi Etkin 2.sıra, değişken kesme frekansı
    Yüksek Geçiş Filtresi Hat Düzeyi: Etkin 3.sıra 80Hz'de -6dB Hoparlör Düzeyi: 8 ohm rezistöre 80Hz'de pasif 1. sıra (Fasif filtrelerin tepkisi yükleme empedansına bağlıdır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 2 Nisan 2007; 15:18:50 >

• Yararlı bilgiler için teşekkürler meke,

Şimdi size, benim için önemli bir soru sormak istiyorum. Aldığınız avr ile ilgili yorumlarınızı okudum, anladım. Peki şu anda bir avr alacak olsaydınız- maximum 1000 ytl- seçiminiz ne olurdu?

Bu konuda bilgili olan siz ya da sizin gibi ustalar haklı olarak gidip dinlemek ve beğenmek lazım diyorsunuz. Yanlız bu konuda ben şöyle düşünüyorum. Hi-fi işi okuduğum ve anladığım kadarıyla derya, deniz. İlk başlarken zaten hem bilgi birikimimiz olmadığından hem de müzik kulağımız olmadığından ve tecrübesizliğimizden dolayı gidip dinlemek bence çok yeterli olmuyor. Ne aradığınızı bilmeden karar vermek bence imkansız. Demek istediğim şu ki, tv alırken görüntü izlemek mantıklı, çünkü sonuçta göz herkesin gözü. Bakarsın nettir ya da değildir. Tamam bazı ince ayrıntıları görmek için yine birşeyler okuyup, öğrenmek lazım. Ama konu müziğe gelince, kulak herkesle aynı duymaz, mümkün değil. Bu yüzden özellikle bu avr ler konusunda ustaların yönlendirmesi çok ama çok önemli bence. Tecrübeli bir kulak bir avr yi dinlediğinde beğenmişse benim için yeterlidir.

Sonuç olarak, belki ilerde ben de dinledikçe ve değişik ürünler kullandıkça kendim seçim yapabilirim. Ama bu kadar cahilken, avr mi mutlaka siz ustaların yorumları doğrultusunda almam gerektiğini düşünüyorum, en azından şimdilik...

• Açıkcası bu yorumu yapabilmek için biraz hafıza tazelemek lazım.
    Ben Hifi ile HT seçimini aynı anda yapmıştım, B&W seçerken de 1 sene okudum, test ettim vs.

Şu an o bütçeye uyabilecek sadece SOny önerebilirim, diğer markalar ile pek genel kültürüm yok.
    ama bu cihaz bence senin işini fazlasıyla görecektir.

SONY STR-DA1200ESRECEIVER KDV Dahil 987,66 YTL

Her odada net ve kusursuz ses için 7 x 100W (4 ohms) 7 ayrı bağımsız kanal esneklik ve en heyecan verici surround ses deneyiminin yaşanmasını sağlar Bağımsız subwoofer kanalı düşük frekanslarda izleme deneyiminizi geliştirecektir
    DCAC - Dijital Sinema Otomatik Kalibrasyonu Bir mikrofon ile basit doğru ve otomatik ev sinema sistemi kurulumu DCAC oda içerisinde hoparlörleri yerleştirme sorununu ortadan kaldırır
    Televizyonunuza dijital video aktarımı için HDMI anahtar bağlantısı (2x Giriş/1x Çıkış) Televizyonunuza bağlanması gereken başka kablo yok (HDMI aracılığıyla alıcıya bağlanan tüm aygıtlar için)
    HDMI aracılığıyla en yüksek kalitede HD video performansı (1080p) Gelecek nesil HD diskleri ile (örneğin Blue Ray) televizyonunuzda gerçek yüksek tanımlama (1080p)
    Videoyu komponente dönüştürme Bu şekilde farklı kablolarla bağlanan tüm aygıtlar Alıcı üzerinden televizyona beslenebilir Alıcıdan televizyona bağlanan tek bir komponent kablo kullanarak
    Daha iyi stereo ses için çift amplifikasyon Çift amplifikasyon ek stereo amplifikasyonu için kullanılmayan kanalları alır
    Görüntü ve ses uyumu için AV Sync Düz ekran televizyonlar veya projeksiyon cihazları kullanırken ses ile görüntü arasında gecikme olabilir AV Sync zamanlamanın orijinaline uymasını sağlar ve kusursuz film keyfini garanti altına alır
    Taşınabilir Ses Geliştirici Taşınabilir müzik çalardaki sıkıştırılmış müzik (örnek MP3) müzik setinizde çalındığında ses kalitesi düşer Taşınabilir ses geliştirici kaliteyi orijinaline yakın yapmak için ses frekanslarını güçlendirir
    Analog Direkt
    Analog Down Mix
    Bi-AMP
    Sinema Stüdyosu EX A B C modu
    DSP SHARC x 1
    Ekolayzer (F C Sur Sur B) BassMidTreble B,T/B,T/B,T/B,T
    Kulaklık Çıkışı
    Kulaklık Çıkış Terminali
    Amp sayısı kanal 7.0
    OP işleme
    Kişisel AUDIO Geliştirici
    Saflık Kontrolü
    Ses Alanı Bağlantısı
    Ses Alanı Programı (2 kanal) 1.0
    Ses Alanı Programı (A.F.D) 11,0
    Ses Alanı Programı (Film) 4,0
    Ses Alanı Programı (Müzik) 6,0
    Hoparlör Empedans Anahtarı (4 Ohm / 8 Ohm)
    Hoparlör Seçici A/B, A+B
    Hoparlör Terminali Vida (Ni)
    Sub Woofer X`Over 17 nokta (40-200Hz)
    Tip Analog
    DSS Denetimi
    Mega CD Denetimi
    DCAC (Dijital Sinema Otomatik Kalibrasyonu)
    Bant 6,0
    DCAC (DSP UCOM) DSP
    Mik (STEREO MONO) MONO
    96k 24Bit PCM
    Dolby® Digital
    Dolby® Digital EX
    Dolby® Dual Mono
    Dolby® Prologic
    Dolby® Prologic II
    Dolby® Prologic IIx
    dts
    dts 96 24
    dts NEO6
    dts-ES™ (DISCRETE 6.1)
    dts-ES™ (MATRIX 6.1)
    AC Çıkış (Anahtarlı) 1.0
    Çıkarılabilir AC
    Boyut:430x175x430

• quote:

Açıkcası bu yorumu yapabilmek için biraz hafıza tazelemek lazım.
    Ben Hifi ile HT seçimini aynı anda yapmıştım, B&W seçerken de 1 sene okudum, test ettim vs.

Şu an o bütçeye uyabilecek sadece SOny önerebilirim,

Bu avr'yi ben de oldukça fazla inceledim. Ses sistemleri topiğinde de birkaç üstat bu avr'nin ismini zikretmiş. CNET'te 5200 modeli editör'den excellent almış. Ama şimdiye kadar forumda okuduklarım beni sony'den müzik anlamında soğuttu. Hİ-Fİ konusunda sony çok sönük kalıyor gibi geliyor bana artık nedense. Mesela yeni bir avr alacaksam marantz, denon, yamaha, nad ya da onkyo olmalı diyorum, bu markalar daha bir profesyonel geliyor kulağıma. Neyse bakalım, daha çok zaman var, araştırıp, danışıp karar vermeye. Güzel bilgilerin ve ilgin için bir kez daha teşekkürler meke üstat. Sağlıcakla...

• Sony kötü bir marka değildir, savunduğumdan değil ama sony'yi kötüleyenlerin diğer markaları öne çıkarmalarına sebep olan 1-2 detay takıntıdır.

Sony benim için yeterli kalitede ses üreten, hem HT hem Stereo olarak güzel çalışan bir anfidir.

Ben Sony'ye B&W kolon bağladım çünkü benimle muhatap olan son cihaz hoparlördür. Bu konuda bütçemin yettiği en iyi modeli aldım, üstelik inceleyerek ve dinleyerek aldım.

Gayet rahat bir şekilde marantz - denon - yamaha alabilecek bütçem var(dı) ama o vakitler HT ve stereo malesef bu sayılan markalarda iyi değildi.

Üstelik yamaha alan ve sadece stereo anfi iken B&W kolon takıldığında aslında ne kadar ucuz bir çözüm olduğunu gördüğüm örnekler de mevcut.

Yine denon alıp da ucuz 5.1 kolonlarla HT yapılmaz, keza marantz ile de yapılmaz.

Şunu söylemek istiyorum; HT ve Stereo hatta HiFi öyle bir iştirki, PC + Z5500 ile başlar, 200.000$ bütçeye kadar çıkar.
    Görselin pek önemli olmadığı bir konu olup ortalama bir bütçeyle, piyasada güvenilir, fonksiyonları yeterli, iş gören bir alet alınmalıdır.

Sadece anfiye 3000€ verip, film seyrederken benim sistemim kadar performans alınmasını kabul eden çevrem var, bunu ise mantıksız bulurum.
    Ben review okur, fiyat/performans oranı yüksek ürünler seçer, dinleyerek beğenir ve alırım.

eğer anfim, kolonlarım, plazmam "editor's best choice" ödülleri alıyor, fiyatı bana uygun, performanslarını da beğenmişsem daha fazla yorum kabul etmeden gidip alırım.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 2 Nisan 2007; 20:53:40 >

• quote:

Sony kötü bir marka değildir, savunduğumdan değil ama sony'yi kötüleyenlerin diğer markaları öne çıkarmalarına sebep olan 1-2 detay takıntıdır.

Sony benim için yeterli kalitede ses üreten, hem HT hem Stereo olarak güzel çalışan bir anfidir.

Ben Sony'ye B&W kolon bağladım çünkü benimle muhatap olan son cihaz hoparlördür. Bu konuda bütçemin yettiği en iyi modeli aldım, üstelik inceleyerek ve dinleyerek aldım.

Gayet rahat bir şekilde marantz - denon - yamaha alabilecek bütçem var(dı) ama o vakitler HT ve stereo malesef bu sayılan markalarda iyi değildi.

Üstelik yamaha alan ve sadece stereo anfi iken B&W kolon takıldığında aslında ne kadar ucuz bir çözüm olduğunu gördüğüm örnekler de mevcut.

Yine denon alıp da ucuz 5.1 kolonlarla HT yapılmaz, keza marantz ile de yapılmaz.

Şunu söylemek istiyorum; HT ve Stereo hatta HiFi öyle bir iştirki, PC + Z5500 ile başlar, 200.000$ bütçeye kadar çıkar.
    Görselin pek önemli olmadığı bir konu olup ortalama bir bütçeyle, piyasada güvenilir, fonksiyonları yeterli, iş gören bir alet alınmalıdır.

Sadece anfiye 3000€ verip, film seyrederken benim sistemim kadar performans alınmasını kabul eden çevrem var, bunu ise mantıksız bulurum.
    Ben review okur, fiyat/performans oranı yüksek ürünler seçer, dinleyerek beğenir ve alırım.

eğer anfim, kolonlarım, plazmam "editor's best choice" ödülleri alıyor, fiyatı bana uygun, performanslarını da beğenmişsem daha fazla yorum kabul etmeden gidip alırım.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Sevgili meke,
    Sony'yi şimdiye kadar kötüleyen bir üstad görmedim şahsen, ama dikkat edin üstad dedim. Zaten kötülemek, bu işi gönül verenlerin tarzı değil gördüğüm kadarıyla. Sizin de söylediğiniz gibi siz alırken diğer markalar bu konularda zayıf imiş ama şimdi oldukça güçlü görünüyorlar. Peki sizce, Sony 1200'e f/p olarak rakip olacak diğer marka modeller yok mu?
    Bir AVR'ye 3000 euro verebilecek durumum olsa şu anda gözüm kapalı Denon 4306 alırdım. Ama fiyat/performans olarak bahsettiğiniz Sony avr gerçekten göz dolduruyor.

Bilginize, tecrübenize saygım var. Onun için size de danışıyorum zaten. Yoksa yine bahsi geçen paralı ama cahil kullanıcılardan olmak istemem. Gerçi paralı zaten olamam da en azından cahil olmayayım. Saygılar...

• merhaba arkadaşlar,bendeki plasmada 42pv60. alalı yaklasık 1 sene oldu.kablolu yayın bağlı ve görüntüsünden gayet memnunuz.benim sorunum kanalları ilerletirken kabloludaki bazı yayınlara (eurosport ve shopping tv) geldiğimde görüntü kendiliğinden WIDE yazısı cıkarak kenarlardan kücülüyor,üstten uzuyor. tekrar kumandadan tam ekran ayarlamak zorunda kalıyorum.bunu sadece bu iki kanalda yapıyor.bunun sebebi nedir acaba? kablolu yayınla ilgili birşeymi?duzeltilebilirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadirkoc

merhaba arkadaşlar,bendeki plasmada 42pv60. alalı yaklasık 1 sene oldu.kablolu yayın bağlı ve görüntüsünden gayet memnunuz.benim sorunum kanalları ilerletirken kabloludaki bazı yayınlara (eurosport ve shopping tv) geldiğimde görüntü kendiliğinden WIDE yazısı cıkarak kenarlardan kücülüyor,üstten uzuyor. tekrar kumandadan tam ekran ayarlamak zorunda kalıyorum.bunu sadece bu iki kanalda yapıyor.bunun sebebi nedir acaba? kablolu yayınla ilgili birşeymi?duzeltilebilirmi?

Sevgilli nadirkoc,
    Aramıza hoşgeldiniz, gerçi belki de bu plazmayı alan ilk kullanıcılardansınız anladığım kadarıyla. Ben de kablolu tv ile kullanıyorum ama dediğiniz kanallarda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sorun sistem ayarlarından kaynaklınıyor olabilir diye düşünüyorum; şu anda evde olmadığımdan deneyemeyeceğim ama yarın bir göz atar birşeyler bulmaya çalışırım. Tabi diğer pv60'lılar da mutlaka yardım edecektir. Selamlar...

• teşekkür ederim cevabın için. çözüm bulabilirsen sevinirim. aslında ayarlarıyla pek oynamadım ama yinede ayarlara girip biraz daha uğraşayım.
  • quote:

Peki sizce, Sony 1200'e f/p olarak rakip olacak diğer marka modeller yok mu?

malesef şu aşamada başka bir fikrim bulunmuyor, seni yanlış yönlendirmektense susmayı tercih ederim.

quote:

Açıkcası bu yorumu yapabilmek için biraz hafıza tazelemek lazım.

Şu an o bütçeye uyabilecek sadece SOny önerebilirim, diğer markalar ile pek genel kültürüm yok.
    ama bu cihaz bence senin işini fazlasıyla görecektir.

• meke,
    B&W bahsettiğiniz modelleri nerede ve kaça bulabiliriz acaba?
  • quote:

malesef şu aşamada başka bir fikrim bulunmuyor, seni yanlış yönlendirmektense susmayı tercih ederim.

Eyvallah sevgili meke, ama lütfen susma, topicte susan değil, konuşan üstadlara ihtiyaç var. Selamlar...
  • B&W resmi distribütorü SFRKD,http://www.sfrkd.com/
    Akusta ile son kullanıcılara satarlar.

Geçen sene 602 S3'ü 600 $ civarına satıyorlardı, web sitesinden telefon alarak temasa geçebilirseniz güncel fiyatları vereceklerdir.

Ben İngiltereden bizzat kendim aldım, sonra kayınbiraderime de getirdim. Pazarlık yapılarak biraz daha uyguna alınabilir diye düşünüyorum.

Eğer bu boy büyük gelirse 300 seriside mevcut. Direkt HT kitleri 5.1 , 7.1 serileri de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 2 Nisan 2007; 23:22:43 >
  • quote:

quote:

Eyvallah sevgili meke, ama lütfen susma, topicte susan değil, konuşan üstadlara ihtiyaç var. Selamlar...

Alınma gücenme yok, merak etme.

Hatırlamak için tekrar baktım, zaten Sony kullanıyorsan seçimini sende ekodinamik modellerden yapıyorsun demektir, bu durumda komşunun tavuğu kaz görünür diye düşünmüyorsun umarım denon sahiplerine

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mussa

Arkadaşlar biz de nihayet bugün Panasonic 42" PV600E ve SC-HT885 ev sinema sistemini aldık, şu an bir kaç şey daha eksik onu da aldık mı tam olacak.

Aramıza hoşgeldin mussa. Güle güle kullan, hayırlı olsun. En kısa zamanda sisteminin resimlerini bekliyoruz. Keyifli seyirler.

Sağolun, daha iyisi sizlere! resimleri de ekleyecem birazdan, tabii biraz kötü ama idare edin artık
    bu arada @nadirkoç arkadaşımızın bahsettiği olay bizde de oluyor, kablolu yayında eurosport, tv5 gibi bir iki kanalda ekran yanlardan daralıyor ve GENİŞ yazısı çıkıyor. acaba bi ayar falan mı var?
    bi de siz kablolu yayında izlerken hangi yayın formatını kullanıyorsunuz? yani 16:9 mu, tam mı yoksa otomatik mi? hangisini tavsiye edersiniz? ve son olarak ben tv izlerken insanlar basık görünüyor, yani sanki şişmanmış gibi oluyor, acaba bunu düzeltmenin bi yolu var mı yoksa herkeste bu böyle mi?
    sorularım biraz çok oldu ama yardım ederseniz sevinirim.

• Sonuç olarak ekodinamik olsun, Sony olsun diyorsun yani. Tamam, bendeki tavuk olduktan sonra, kaz almaya da param yoksa, neyleyim ben elalemin kuşunu, tavuğunu, horozunu, hindisini vs vs.. Selamlar, sağlıcakla kal...
  • İşte bu da bizim sistem, şu an kablolar çirkin görünüyor, ancak en kısa zamanda sehpa, uydu ve kaliteli kablolar alınca o zaman daha derli toplu bir hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussa -- 2 Nisan 2007; 23:52:24 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.