Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.759
Cevap
177
Favori
1.753.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mussa

[Sağolun, daha iyisi sizlere! resimleri de ekleyecem birazdan, tabii biraz kötü ama idare edin artık
    bu arada @nadirkoç arkadaşımızın bahsettiği olay bizde de oluyor, kablolu yayında eurosport, tv5 gibi bir iki kanalda ekran yanlardan daralıyor ve GENİŞ yazısı çıkıyor. acaba bi ayar falan mı var?
    bi de siz kablolu yayında izlerken hangi yayın formatını kullanıyorsunuz? yani 16:9 mu, tam mı yoksa otomatik mi? hangisini tavsiye edersiniz? ve son olarak ben tv izlerken insanlar basık görünüyor, yani sanki şişmanmış gibi oluyor, acaba bunu düzeltmenin bi yolu var mı yoksa herkeste bu böyle mi?
    sorularım biraz çok oldu ama yardım ederseniz sevinirim.

Valla bu olay mutlaka sistem ayarlarında bir yerdedir ama dediğim gibi evde olmadığımdan deneyemiyorum. Yarın kesin bir cevap bulmaya çalışacağım buna. Çünkü bende de kablolu tv var ama öyle bir olmuyor ya da oluyor da ben mi farkedemedim acaba! Sevgili mussa sorunun cevabı sizin yukarıdaki cümlenizde olabilir mi acaba? Yani yayın formatı olarak sizin tv de ne seçili? Acaba otomatik seçili de ondan mı yapıyor? Bir 16:9 dener misiniz yine aynısı olacak mı?

Yayındaki görüntülerin şişmanlığına gelince ne kadar basık görünüyorlar yani rahatsız edecek kadar olmaması lazım. Bu da yine sistem ayarları ile ilgili olabilir. Bir fotoğraflasanız anlamak daha kolay olacak ama...,

Şu anda tv başında olan pv60'lılar yardım lütfen bu konuda. Selamlar...

• quote:

İşte bu da bizim sistem, şu an kablolar çirkin görünüyor, ancak en kısa zamanda sehpa, uydu ve kaliteli kablolar alınca o zaman daha derli toplu bir hale gelir.
    [

Güzel resimler güle güle kullan yanlız iki sorum var. Birincisi o siyah kablo niye o kablo kanalının içinden geçmiyor? İkincisi o dv player altındaki süslü cisim nedir?
  • @kursad_75
    yayın formatı olarak hepsini denedim ve hepsinde'de bu GENİŞ olayı o iki kanalda da oluyor.ama yarın bir daha denerim. siz hangi formatı kullanıyorsunuz? açıkcası ben 16:9, tam ve otomatik arasında hiçbir fark göremedim.
    o iki resimde belli olmuyor basık olup olmadığı, daha çok insanlar ayaktayken belli oluyor, onun da resmini çekerim. ama eski televizyon kare olduğundan belki de gözümüz öyle alışmıştır. belki de bu problem kanalların 16:9 formatında yayın yapmadıkları içindir. Acaba diğer Panasonic PV60/PV600 kullananlar ne diyor bu konuda?
  • Bir de görüntüler basık ve şişman diyorsun ya, eğer o ekrandaki hanımefendiyi kastediyorsan, PV60'ın günahı hiç yok bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

İşte bu da bizim sistem, şu an kablolar çirkin görünüyor, ancak en kısa zamanda sehpa, uydu ve kaliteli kablolar alınca o zaman daha derli toplu bir hale gelir.
    [

Güzel resimler güle güle kullan yanlız iki sorum var. Birincisi o siyah kablo niye o kablo kanalının içinden geçmiyor? İkincisi o dv player altındaki süslü cisim nedir?

o kablo scart kablosu galiba, kanalın içinden geçmemesinin nedeni kablonun kısa gelmesi, zaten o kablo geçici tüm kabloları değştirip yenilerini alacam. şu an mesela bende audio kablosu var ama çok daha kısa bu nedenle takamadım ve dolayısıyla tv izlerken ses gitmiyor hoparlörlere.
    o siyah süslü cisim ise sandık şimdilik sehpa görevini üstleniyor.

• quote:

@kursad_75
    yayın formatı olarak hepsini denedim ve hepsinde'de bu GENİŞ olayı o iki kanalda da oluyor.ama yarın bir daha denerim. siz hangi formatı kullanıyorsunuz? açıkcası ben 16:9, tam ve otomatik arasında hiçbir fark göremedim.
    o iki resimde belli olmuyor basık olup olmadığı, daha çok insanlar ayaktayken belli oluyor, onun da resmini çekerim. ama eski televizyon kare olduğundan belki de gözümüz öyle alışmıştır. belki de bu problem kanalların 16:9 formatında yayın yapmadıkları içindir. Acaba diğer Panasonic PV60/PV600 kullananlar ne diyor bu konuda?

Ben de yarın dener, yazarım. Mutlu ve keyifli seyirler. Sağlıcakla ve muhabbetle kalın, selamlar...
  • quote:

Bir de görüntüler basık ve şişman diyorsun ya, eğer o ekrandaki hanımefendiyi kastediyorsan, PV60'ın günahı hiç yok bence...

olabilir bak hiç düşünmemiştim
  • quote:

quote:

quote:

[

o kablo scart kablosu galiba, kanalın içinden geçmemesinin nedeni kablonun kısa gelmesi, zaten o kablo geçici tüm kabloları değştirip yenilerini alacam. şu an mesela bende audio kablosu var ama çok daha kısa bu nedenle takamadım ve dolayısıyla tv izlerken ses gitmiyor hoparlörlere.
    o siyah süslü cisim ise sandık şimdilik sehpa görevini üstleniyor.

Vallahi bence daha şık bir sehpa bulamazsınız, bence öyle kalsın, süper bir tasarım olmuş...

• yok ya hiç beğenmedim ben, en kısa zamanda sehpa gerek
  • quote:

yok ya hiç beğenmedim ben, en kısa zamanda sehpa gerek

Madem sehpa gerek, bir önceki sayfada bulunan benim tasarımıma da bir göz atın derim, tabii incelemediyseniz.
  • Bence otomatik görünüşte olduğu içindir.

Basıklığa gelince, evet bilhassa cep telefonu reklamında tombik telefonlar veya ince ve uzun jeep'ler oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 4 Nisan 2007; 9:02:51 >
  • @kursad_75
    onu inceledim, güzel ve kullanılışlı olmuş, ancak annem kapaklı ve dikdörtgen bir sehpa istiyor. bakalım bulacakmıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussa -- 3 Nisan 2007; 0:22:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

Bence otomatik görünüşte olduğu içindir.

Basıklığa gelince, evet bilhassa cep telefonu reklamında tombik telefonlar veya ince ve uzun jeep'ler oluşuyor.

hangi formatta izlememizi tavsiye edersiniz? peki bu basık olma problemi için bir çözüm yok mu? mesela uydu yayınlarında 16:9 formatta kanallar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussa -- 4 Nisan 2007; 9:03:11 >
  • quote:

onu inceledim, güzel ve kullanılışlı olmuş, ancak annem kapaklı ve dikdörtgen bir sehpa istiyor. bakalım bulacakmıyız?

İzmir'de İKEA var. Envai çeşit sehpa hem de oldukça cazip fiyatlarda. Bu arada sayende panasonic'in toyota'nın sponsoru olduğunu öğrendim ya, bana da önümüzdeki on yıl içerisinde sevgili, cefakar tempramı toyota ile değiştirmek düşer...
  • quote:

quote:

İzmir'de İKEA var. Envai çeşit sehpa hem de oldukça cazip fiyatlarda. Bu arada sayende panasonic'in toyota'nın sponsoru olduğunu öğrendim ya, bana da önümüzdeki on yıl içerisinde sevgili, cefakar tempramı toyota ile değiştirmek düşer...

hayırlısı, tavsiye ederim toyota'yı
    İKEA'yı ben de gittim istanbulda ancak tam istediğimiz gibi bulamadık, kadıköy'de bi yer varmış hem çeşit çeşit sehpa varmış hem de istediğin tarzda sipariş verebiliyormuşsun.

• Hazır almaktansa yaptırmak daima daha ucuz oluyor, hem istediğin gibi şekillendirebilirsin. Sehpayı aldığında da resimlersin, ama o sandığa yazık olacak, ben söylemiş olayım tekrar...
  • Eğer benim sehpamı beğendiyseniz, Ünalan mahallesi yanındaki Fetih Mobilyacılar Çarşısında 300 YTL ye yaptırdım, orjinali böyle değildi, bana özel istediğimi yaptılar.
  • quote:

quote:

Bence otomatik görünüşte olduğu içindir.

Bu da normal, 4:3 formatı 16:9 seyredince ekrandaki görüntüde genişliğin karesi kadar genişleme mevcut.

hangi formatta izlememizi tavsiye edersiniz? peki bu basık olma problemi için bir çözüm yok mu? mesela uydu yayınlarında 16:9 formatta kanallar var mı?

Uyduda kanal varmı bilmiyorum, ama 2 hafta civarında alışıyorsun :)

topicin başlarında anlatmıştım, eşimle olan tepkimizi

• quote:

Hazır almaktansa yaptırmak daima daha ucuz oluyor, hem istediğin gibi şekillendirebilirsin. Sehpayı aldığında da resimlersin, ama o sandığa yazık olacak, ben söylemiş olayım tekrar...

o sandığa güzel bir yer ayarlıycam, söz
  • quote:

Eğer benim sehpamı beğendiyseniz, Ünalan mahallesi yanındaki Fetih Mobilyacılar Çarşısında 300 YTL ye yaptırdım, orjinali böyle değildi, bana özel istediğimi yaptılar.

evet sizin o sehpa güzelmiş, olmazsa oraya da bi giderim. kapaklı değil mi o?

bu arada şu format olayını da bi çözüme kavuştursaydık, hangi formatta izliyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.