Şimdi Ara

PanelVan araç tamamen kişisel kullanma?(otomobil alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
54.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ediyorum hepinize...

Sorduğum soru panelvan aracı tamamen kişisel aile aracı olarak kullanmaktı.Herhangi bir belge(k,src gibi) gerekip gerekmediği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1gigabyte -- 9 Şubat 2017; 11:51:23 >

• Ben alırken hevesliyiz ya, koşa koşa gittim bankaya, bir de sıra bekledim o kadar
    Gişe memuru: "Önce evraklarınızı yollayacaksınız, Karayollarından size içinde bir kod olan bir mesaj gelecek, o mesajla gelip paranızı yatıracaksınız" dedi.

Anladığım kadarı ile evrakları tamam olsa da şartları sağlayamayan, iptal edilecek (eski ehliyetlerin bir kısmı sistemde kayıtlı değil, kimisi uygun olmayan foto gönderiyor, vs vs) başvuruların ödemelerinin yanmaması için böyle bir yöntem izlenmekte.

Biraz uzatayım izninizle, işine yarar belki birinin
    Ben 91'de aldım ehliyeti, sisteme kayıtlı değilmiş, Avcılardaki memur bi yandan kaşınırken yüzüme bile bakmadan değiştirecen ehliyeti, git önce randevu al dedi. Kalabalık falan da değil o saatler...

Olldu cınım, o zamanlar Avcılarda 15 gün sonrasına anca randevu Sinirlendim Silivriden aldım, gittim Silivriye, zaten kalabalık da değil, uzattım evrakları memura, aldı, evirdi çevirdi, eski ehliyete baktı bana baktı ve aramızda geçen diyalog
    "Ben sana bi şey diyem mi gardaş..."
    "Sakın ehliyeti değiştirme, 1 aya yeni ehliyetler gelecek demeyesin"
    "Hee, valla ayyenn öyle diyeceem"
    "Yav benim kart eski, sistemde kayıtlı değil, SRC alacam o yüzden"
    Kartı evirir çevirir
    "E ben bunu sisteme gaydederiiin"
    "Vallah mı? Kaydettikten sonra sağlama alalım GPT'de verir misin?"
    "GPT'de çıkarırıın, ne var ki?"
    2 dakika sonra elimde GPT ve sisteme kayıtlı eski kartla dışarıdaydım. Umarım Sinan memurun (Adı halen aklımda) her dileği olur, Avcılardaki mi? Karıştırmayalım

Kısaca evrakları göndermeden önce;
    Sürücü belgesi, diploma, mernis vb bilgilerinizin hatasız, güncel ve sisteme kayıtlı olduğundan emin olun.
  • kapalı kasa transit bile alabilirsin şahıs adına. yine her zamanki gibi kdv ötv ödeyeceksin. k belgesi falan sadece firmaya ait araçlar için gerekli diye tahmin ediyorum.
  • Src belgen yoksa vazgeç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o paraya citroen nemo 1.4 combi sx plus var hocam. daha fazla koltuk var linkteki verdiğiniz araçtan.
  • tabii kullanabilirsin, bende peugeot partner kullanıyorum, bu araçlar kamyonet olarak geçtiği için,

diğer otomobillerden farklı olarak ,her yıl muayeneye girmesi gerekiyor,
  • Almanıza veya kullanmanıza engel yok, araç panelvan veya kamyonet olsa da HUSUSİ olarak işletip şahsi işlerinize kullanabilirsiniz. SRC belgesi almanız gerekmez ancak araçla ticari nitelikte yük taşırsanız SRC ve K belgelerini almanız gerekiyor, aksi taktirde ciddi cezaları var.

Ayrıca bu araçların karayollarındaki hız limitleri otomobillerden daha düşüktür, otomobillerin aksine iki yılda bir değil de, yılda bir muayeneye sokmanız gerekir.

ÖTV ve KDV herkes ödüyor, firması olan da ödüyor, ama bu araçların ÖTV'si otomobillerden daha düşük(%15 ÖTV) olduğu için fiyatları daha uygun oluyor.
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Diğer yazdıklarınızı biliyorum ama şu kesin şöylemi.

Ben bu aracı üzerime alıp k belgesi ve mtv hariç vergi ödemeden kullanabiliyor muyum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    SRC ile alakası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R7_240

Diğer yazdıklarınızı biliyorum ama şu kesin şöylemi.

Ben bu aracı üzerime alıp k belgesi ve mtv hariç vergi ödemeden kullanabiliyor muyum?

Sıfır mı alacaksınız 2.el mi? 2.el alacaksanız zaten normal bir otomobilden farkı yok, alacaksınız bineceksiniz 6 ayda bir de MTV'sini ödeyeceksiniz o kadar.

Ticari nitelikte yük taşımayacaksanız K2 veya SRC belgesi almanıza gerek yok. Ben 2 yıldan fazla, kendi adıma kayıtlı Hususi-Kamyonet araç kullandım, K2 ve SRC belgem yok, kimse de sormadı.

Ekleme: Araç kullanım şekli HUSUSİ olması gerekiyor bunu belirteyim, aynı araç Ticari olarak da tescil edilebilir o zaman K2 ve SRC belgesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 6 Şubat 2017; 12:51:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

SRC ile alakası yok.

Polise öyle dersin

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

SRC ile alakası yok.

Polise öyle dersin

Araç sahibi şahıs ise, araç kullanım şekli hususi ise, araçta ticari amaçlı yük taşınmıyor ise polise "Kolay gelsin." der yoluna devam edersin.

2 yıl oldu, hiçbir ceza yemedim, hiçbir çevirmede uyaran polis de olmadı. Yol kenarı denetim istasyonuna işaret veren de olmadı.

Cinsi : Kamyonet (BA Kamyon)
    Araç Sınıfı : N1
    Kullanım Amacı : Yük Nakli - Hususi
    Araç Sahibi : Şahıs

Bu şekilde kullanımda hiçbir sorun yaşamadım, araç çift kabin pikap.

Birgün aksi bi polise denk gelirsin o zaman anlarsın.ticari araçta src mecburi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Birgün aksi bi polise denk gelirsin o zaman anlarsın.ticari araçta src mecburi.

Denk gelinecek en aksi polislere denk geldiğimden emin olabilirsin, çok kez çevirmeye girdim hiçbir sorun yaşamadım SRC ile ilgili.

SRC; "mesleki yeterlilik" belgesidir, araç kullanımınız ticari değilse almanıza gerek yok. Zaten sizin mesleğiniz değil ki bu. Resmi gazetede ilgili madde de var:

quote:

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetlerini yapanlar ile taşıma işlerinde çalışanları, taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerlerini kapsar.

(3) Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

e) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar.

Sen hala ticari diyorsun. Aracın kamyonet veya panelvan olması onu ticari yapmaz. Ticari-Hususi olmak başka, otomobil-panelvan-kamyonet olmak başka. Bizim milletimiz tüm kamyonet-panelvan araçların ticari olduğunu zannediyor ancak böyle birşey yok.

Bu arkadaş aracı alacak, Hususi olarak işletecek, araç sahibi şahıs olacak, araçta ticari nitelikte yük taşınmayacak. Bu kadar basit.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Ya afedersiniz de neyin inadını yapıyorsunuz ? 98den beri panelvan Transporter kullanıyoruz,en yakın komşumda da 97den beri Mitsubishi L300 panelvan ve 2004 Transporter var. Bir defa src istendiğini duymadım o kadar da çevirmeye girdik.

Ikinci el alacagim 2013_2014 model olanlar bile oldukça ucuz.

Bunlarin veya doblo larin koltuklu olanlarina da ehliyet dışında bir şey gerekmiyor o zaman.

• Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    sanırım şöyle bir durum var, 1. köprüden doblo caddy geçmesi yasaktır normalde ama bizim araçlar son 10 yılda 1000 kere geçmiştir, polis çevirse ceza yazsa bişey diyemeyiz yazar cezayı, src belgesi de gerekli ama bu belge nasılsa çoğu kişide yok diye polis görmezden geliyor olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

sanırım şöyle bir durum var, 1. köprüden doblo caddy geçmesi yasaktır normalde ama bizim araçlar son 10 yılda 1000 kere geçmiştir, polis çevirse ceza yazsa bişey diyemeyiz yazar cezayı, src belgesi de gerekli ama bu belge nasılsa çoğu kişide yok diye polis görmezden geliyor olabilir mi?

Hocam devlet 3 kuruş fazla cukkalayabilmek için 40 tıkla atıyor afedersin, eğer kanundışı bir durum olsa 1500-2000 lira gibi cezaları var bu SRC-K belgesi eksikliklerinin, devlet bunu para kapısına çevirir vatandaşa zorla SRC-K satardı. O belgeleri alırken de zaten 1000TL' ve üzeri paralar harcanıyor diye biliyorum hafif ticarilerde.

Aracını ticari amaçla kullanmayan sıradan bir vatandaşa, sırf aracı kamyonet-panelvan tipi diye zorla belge dayatmak zaten insanlığa aykırı. Ben pikap seviyorum arkadaş zorla ticari belgesi almam mı gerekiyor, ben ticaret yapmıyorum ki arabayı şahsi işlerime kullanıyorum sadece.

• SRC belgesi almak zor değil ki?

10 yıllık ehliyeti olan 2-3 evrak ve belge ücretidekontu ile sınavsız alabiliyor(muş)

Ben alacağım, dursun kenarda...

• Ticari vasıflı bir araçta (2 koltuklu kapalı kasa panelvan, açık kasa kamyonet, pick up v.b.) yük taşınmıyorsa sorun yok ve belge aranmıyor. Ama mesela 4 teneke sıvı yağ taşırsan bu ticari ürün nakliyesi sayılıyor ve araç belgesi yoksa trafik ekipleri sana ufak sürprizler yapıyorlar.

''Ona ufak sürprizler yapın''

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaguler kullanıcısına yanıt
    Şimdi böyle bir aracı olan bir insan düğünü falan olsa gidip toptancida 2 çuval pirinc 4 teneke yağ attı diye ceza mı yiyecek yani? Tabi ya ne güzel iş valla yakında yolcu sayısına göre vergi verecez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.