Şimdi Ara

PANİKATAK-ANTİDEPRESAN-PSİKİYATRİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
18.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bayanlar isteyen panikatak hikayesini, isteyen xanax veya diğer ilaçların hikayesini yazsın(lustral-paxera-atarax vs )
    İsteyen tavsiyesini yazsın ,ilaçları tavsiye etmeyenler yazsın . Ama bilgisi olanlar kesin yazsın, forum donanımda bu konu üzerinde çok durulmamış maalesef .

UNUTMAYIN ÇOĞU KİMSE PSİKİYATRİYE GİDEMİYOR ÜLKEMİZDE , NEDEN ÇÜNKÜ ADI HALK ARASINDA DELİ DOKTORU.

Burada psikolojik sıkıntısı olan , panik atağı olan , atlatabilen , atlatmaya çalışan herkes çekinmeden yazsınki hepimiz bilinçlenelim .

Benim hikayem kısaca bu şekilde ;
    Öncelikle şu var ben bundan önce hiç psikolojik tedavi görmemiştim. Sonrasında üniversite vs derken ağır sıkıntılar oldu (AİLEVİ VS DEĞİL, KENDİMLE ÇELİŞME,KENDİMİ TANIYAMAMA GİBİ)
    Herneyse devlette doktor bana değişik ilaçlar yazdı sonrasında panik atak olduk ilaçların yan etkisinden . En son yan etkilerini gidermek için atarax falan verdiler bana yaramadı .
    Sonra özel doktorla görüştüm ilaçlarımı Xanax-Paxeraya çevirdim 3-5 ay içinde psikolojik bunalımı atlattım, ilaçları bıraktım . Sonra tekrar nüksetti lanet panik atak ve tekrar başladım Xanax'a .
    (İLACA TEKRAR DÖNMEMİN SEBEBİ DIŞARI ÇIKAMAMAM,YEMEK YİYEMEMEM VS)

EĞER İLAÇ KULLANMAYAN ARKADAŞLAR BU KONUYU OKUYOSA , SAÇMA SAPAN NEDENLERDEN YOK UYUYAMAMA YOK BİLMEMNE FALAN OLDUĞUNDA HEMEN DOKTORA GİDİP İLAÇ YAZDIRMAYA KALKMASINLAR. DEPRESAN PİŞMANLIKTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalSmoker -- 21 Ocak 2014; 18:06:24 >

• haklısın hocam ben bu olayı bir senedir yasıyorum bende eskiden cok sık panik atak olurdu ama artık olmuyor belki ayda bir bile değildir bunun sebebi kendini iyi hissedebileceğin şeyler yap mesela spor yap panik atak genellikle kalp ve solunum üzerine odaklanır sen bu sistemleri ne kadar iyi calıstırırsan panik atagı o kadar küçümsersin neden çünkü spor yaparken zaten kalbinin hızlı atmasına alısmıs olacaksın dediklerim sacma gibi gelebilir ama doğru fakat ben panik atagı atlatmama rağmen anksiyete bozuklugunu atlatamıyorum kafamda sürekli saçma sapan düşünceler oluyor ve istediğimde öyle kolay atamıyorum ama zamanla onun da geçmesini umuyorum kısacası sende bırakmaya ve kendini mutlu edecek ve iyi hissetmeni sağlayacak seylere yönel.
  • xDAGx kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediğin gibi sportif faaliyetler gerçektende çok etkili oluyor . Ben ikinci panik atağa kadar kendimi spora verdim bu şekilde zihnimi aşırı rahatlatıyodum . Fakat ikincisi biraz daha değişik oldu ve atlatması biraz zor . Sadece ilaçlarla dışardaki ortamda rahat edebiliyorum bende .
    Tekrar spora başlamayı denedim , kapalı ortamlar boğmaya başlayınca bıraktım .
    Ama pes etmek yok yine başlıcam

Zaten anlatmak istediğimde bu. PSİKOLOJİK SORUNLAR HAYATIN SONU DEĞİL YA Bunlarda hayatımızın bi parçası sonuçta .

Sanırım bende yemek yiyememe problemi , ikinci sert panik geçirişim yemek yerken olmuştu .

Bu arada sizede geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSmoker

Aynen hocam dediğin gibi sportif faaliyetler gerçektende çok etkili oluyor . Ben ikinci panik atağa kadar kendimi spora verdim bu şekilde zihnimi aşırı rahatlatıyodum . Fakat ikincisi biraz daha değişik oldu ve atlatması biraz zor . Sadece ilaçlarla dışardaki ortamda rahat edebiliyorum bende .

Zaten anlatmak istediğimde bu. PSİKOLOJİK SORUNLAR HAYATIN SONU DEĞİL YA Bunlarda hayatımızın bi parçası sonuçta .

Sanırım bende yemek yiyememe problemi , ikinci sert panik geçirişim yemek yerken olmuştu .

teşekkürler hocam bana bu aralar birde kosarken falan göğüs kafesime sırt kısmıma daha çok 1 saniyelik bile denmeyecek ağrı mı desem sancı mı desem o tarz birşey oluyor galiba kendime cok odaklanıyorum kosarken falan şimdi de bunu atlatmaya çalışıyorum kosarken kalbime değil de baska seylere odaklanmam gerekiyor birde benim burunda sorun var agzımdan tam nefes alamadıgımdan da olabilir. ama suan kafam cidden cok rahat bu konular da anksiyeteyi de bir atlatsaydım

• quote:

Orijinalden alıntı: xDAGx

quote:

teşekkürler hocam bana bu aralar birde kosarken falan göğüs kafesime sırt kısmıma daha çok 1 saniyelik bile denmeyecek ağrı mı desem sancı mı desem o tarz birşey oluyor galiba kendime cok odaklanıyorum kosarken falan şimdi de bunu atlatmaya çalışıyorum kosarken kalbime değil de baska seylere odaklanmam gerekiyor birde benim burunda sorun var agzımdan tam nefes alamadıgımdan da olabilir. ama suan kafam cidden cok rahat bu konular da anksiyeteyi de bir atlatsaydım

Alıntıları Göster
    panık atagınız varsa bu ılacı kullanın venegis xr 75 mg cok ıyı gelıyor benımle 1 ay boyunca sorunlarımı panık atagımı duzellttı hap bıtınce dr gıttım ılacı degıstırınce bende kullanmayı bıraktım.

yanlız yan etkısı adamı bıtırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 22 Ocak 2014; 1:12:57 >

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Herkesin bünyesi farklıdır hocam , kafamıza göre ilaç kullanmak sıkıntıya sokabilir bizi

Zaten ilaçların yan etkileri , olası yan etkileri şunlarda olabilir falan derken prospektüsü okurken insan depresyona giriyor
  • xDAGx kullanıcısına yanıt
    Umarım atlatırsınız hocam . Zaman gerekli 1 ay 5 ay 1 yıl 2 yıl .. Ne kadar gerekli bunu bilmiyoruz ama önemli olan atlatabileceğimizi bilmek
  • quote:

Umarım atlatırsınız hocam . Zaman gerekli 1 ay 5 ay 1 yıl 2 yıl .. Ne kadar gerekli bunu bilmiyoruz ama önemli olan atlatabileceğimizi bilmek
    http://www.youtube.com/watch?v=CW8HQsBPTcU buraya bir göz atın. ve sarı kantoronu alın kullanın ben inanılmaz şifa buldum .solgarın St.John’s Wort adı altında çok güzel bir ürünü var. bide herbalis ömer çoşkunun aynı isminde tablet şeklinde inanın işe yarıyor ben şöförüm istanbul trafiginde araba kulanırken kaç kere kelimeyi şaadet getirdim hatırlamıyorum nefes alamazdım kalbim sıkışırdı ölüyorum sanırdım 5 ay kulandım allaha çok şükür gayet iyiyim .yanındada kedi otu tableti .

• bakıcam teşekkürler işe yarar inş.

@RoyalSmoker

teşekkürler hocam
  • sxd S kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam , bunları deneyenlerde yazabilir fikirlerini . Zaten ilaçlarında asıl yapılışı bitkilerden oluyo . sonrasında kimyasallarla karıştırılınca kimyasal olarak sunuluyo karşımıza .Vaktim olunca Sarı kantoronu araştırıp daha detaylı yazarım .
    Bu arada sizede geçmiş olsun hocam
  • Ya bende heyecandan titremevar bu daha cçok rezil olma korkusu gibi bisey kalp basliyo gizli atmaya eller halay cekiyo dizler ve ayaklar da dahil sonra karizma 0
    Varmi çaresi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametg

Ya bende heyecandan titremevar bu daha cçok rezil olma korkusu gibi bisey kalp basliyo gizli atmaya eller halay cekiyo dizler ve ayaklar da dahil sonra karizma 0
    Varmi çaresi ?
    sakın sarı kantoronu antidepresanlar ile birlikte kullanmayın, valla öyle bi çarpıyorki 1 ay kendine gelemıyor insan.
  • sametg S kullanıcısına yanıt
    Hocam seninki depresyondan ziyade panikatak kısmına giriyo . Elbet vardır tedavisi öncelikle doktora danışman gerek .
    Fakat devletteki doktorlar direk depresanı dayayıp salıyor seni başından . Özeldeki doktorlarada görünmeni tavsiye ederim .

Bendede açıkcası geneli panik atak olan bi durum var , ben sakinleştiri kullanıyorum . Bağımlı gibiyim artık ama mecburum .
    Ama şuda var , o ilacı alıp rahatlıyosam huzurlu oluyosam benlik sıkıntı yok .
    Çoğu kişi yazar ilerde yan etkileri olur vs . İleriyi bekliyemiyosun maalesef o durumda .

Eğer ilacı kullanmazsam aynı senin dediğin gibi şeyler oluyo maalesef , bilirsin çok kötü bi durum .

Doktora git, verdiği ilaç 1-2 günde etkisini gösterir . Ters etki gösterirse hemen bırakmanı öneririm
  • MarquisDeSade kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam , ben sadece videoyu izleyebilmiştim tam araştıramadım .

Benim mesela hergün depresan alma durumum söz konusu . Eğer deneme fırsatım olursa bigun evdeyken depresan almadan denemek isterim .

Belki onu içtikten sonra depresana gerek kalmaz tam olarak bilmiyorum nasıl etkisi var .
  • quote:

Hocam seninki depresyondan ziyade panikatak kısmına giriyo . Elbet vardır tedavisi öncelikle doktora danışman gerek .
    Fakat devletteki doktorlar direk depresanı dayayıp salıyor seni başından . Özeldeki doktorlarada görünmeni tavsiye ederim .

Bendede açıkcası geneli panik atak olan bi durum var , ben sakinleştiri kullanıyorum . Bağımlı gibiyim artık ama mecburum .
    Ama şuda var , o ilacı alıp rahatlıyosam huzurlu oluyosam benlik sıkıntı yok .
    Çoğu kişi yazar ilerde yan etkileri olur vs . İleriyi bekliyemiyosun maalesef o durumda .

Eğer ilacı kullanmazsam aynı senin dediğin gibi şeyler oluyo maalesef , bilirsin çok kötü bi durum .

Doktora git, verdiği ilaç 1-2 günde etkisini gösterir . Ters etki gösterirse hemen bırakmanı öneririm

Doktora gidebilsem bi aileme söyleyemiyorum 15 yasindayim velisiz de almiyorlar ki

• sametg S kullanıcısına yanıt
    Daha yasında kücükmüs bak . Panikatak durumu ilerde sıkıntı açabilir başına , şimdiden engelleme şansın var .
    Ailenle konuşup durumu anlatırsan bi sıkıntı olucağını sanmıyorum .
  • RoyalSmoker kullanıcısına yanıt
    sarı kantoronun içindeki madde maoi (monoamin oksidaz inhibitörü) gibi çalışıyor. ssri,ler ile beraber alındığında serotonin sendromu yapıyor..
    sadece sarı kantoron içilecekse panik atağa, sosyal fobiye çok iyi gelir,,, depresyona ve okb,ye işe yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarquisDeSade

sarı kantoronun içindeki madde maoi (monoamin oksidaz inhibitörü) gibi çalışıyor. ssri,ler ile beraber alındığında serotonin sendromu yapıyor..
    sadece sarı kantoron içilecekse panik atağa, sosyal fobiye çok iyi gelir,,, depresyona ve okb,ye işe yaramaz.
    Merhaba, bundan bir kaç ay önce çok ağır bir panik atak gecirdim.
    Acil servislerden evimin yolunu unuttum denebilir.
    Bir kaç psikiyatriye gittim fakat ilgi alaka sıfır. 10 dakika dinleyip tak ilacı yazıp gönderiyorlar.
    Tam 3 tane ilaç değiştirdim.
    İlacı almaya başladıgım an daha kötü oluyordum daha kötü olmaya başlıyordu.
    Ruh halim,dengem,cevreye yaklasımım o kadar değişmişti ki farketmeden insanları bile kendimden uzaklastırır olmustum.

İlaçları aldıgımın 1. haftası hepsini kaldırıp çöpe attım.
    Ben ne yapıyorum? dedim. Panik atak krizinden kimse ölmemiş simdiye kadar.
    O günden sonra hiç o kadar büyük krizler gecirmedim. Hala arada gelir gibi oluyor ama kendimi teselli edebiliyorum.
    Gülüp geciyorum,nabzımın hızlandıgını farkettiğim an hava almaya cıkıyorum beynimden kovuyorum düsünceyi,ciddiye almıyor üc beş dakikaya hoop unutuveriyorum.

Arkadaşlar ilaç çözüm değil,karakterinizi,fikirlerinizi,insanlara bakısınızı bile değiştiriyor. Ot gibi oluyorsunuz.
    Beynimiz hepsinden güclü,hersey elimizde..

Not: Bayanım.

• MarquisDeSade kullanıcısına yanıt
    Hocam hastalıklar aslında birbiriyle bağlı zaten . Okb- panik atak hemen hemen aynı gibi . Okb biraz daha şiddetlisi gibi sanırım .

Panik atağı olan insan sosyofobik oluyor , o ortamda kriz gelirmi , panik yaşarmıyım diye . Eğer bu durum sürekli tekrar edersede günlük işlerini yapamaz oluyosun kendini toplumdan dışlamaya başlıyosun buda obk oluyor sanırım .

Sarı kantaronu yarın araştırıcam , eğer deneme fırsatımda olursa yine yazarım .
  • venua kullanıcısına yanıt
    Merhaba bayan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun .

Doktor konusunda dediklerine katılıyorum , konu başlığındada belirttiğim gibi insanlar deli doktoru dendiği diye gidemiyor . Yada gitsede sizin dediğiniz gibi doktorların ilaç yazıp başından savmaya çalışıyorlar .Bu ilaç buna iyi gelirmi nasıl olur vs yok . Ama yeşil reçete ilacı yazdırmaya kalkınca yok olmaz bu tehlikeli diyip yazmıyorlar mesela .
    Fakat kendi yazdıklarının belki daha zararlı olabileceğinin farkında değiller .

İlaçtan ilaca fark oluyor ama.

Ben ilk olarak doktorun verdiklerini yazıyorum hatırladığım kadarıyla Fulsac falandı .
    Sonra aynı hastanedeki diğer doktorda yan etkilerini azaltmak için Atarax falan vermişti . Uyumaya çalışırken beynime çekiçle vurulmuş gibi pluyodum .

Sonra başka doktorla konuştum , ilaçlarımı xanax+paxera olarak değiştirdi . 5 ay içinde kendime geldim ilaçları bıraktım. Ulan neleri kafaya takıyomuşum falan diyodum o derece iyileşmiştim .

Yine bigün yemek yerken aşırı şiddetli panik geçirdim . El ayak titremesi falan çok basit . Yemek yerken bi anda titreme gibi bişey indi vücudumdan ve aklımı kaçırıcak gibi oldum. Kendimi tutmasam sağa sola saldırıcaktım o derece oldu .
    Sonra tekrar xanaxa geri döndüm .

Bianda bırakamam belki ama okul bitiminde belki azimle bırakılabilir .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.