Şimdi Ara

Para için Tıp seçmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz böyle bir niyetim var, tek sebep para değil elbette ancak en cezbedici etmen o. ABD'de yıllık 200-250 bin dolar'dan başlayan maaşlar uzmanlığa göre +350 k dolar üstüne kadar çıkıyor ve haliyle bu durum sürekli beni kendine çekiyor. Diğer yandan başkasının işinde çalışmak/ patronun olması vs. gibi bir dert de yok. Bilgisayar mühendisliğini bırakıp yatay geçiş yapmayı planlıyorum. Sözünü ettiğim sebepler ne denli mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıller Deadpool -- 14 Mart 2021; 16:27:59 >

• Ne kadar nantıklı olup olmadığını sen değerlendireceksin. Ayrıca abd’de 250bin dolarlı maaşlara kadar ulaşmak için de tıp fakültesi dışında ekstradan 4-5 sene minimum eziyet çekeceksin onu da düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp fakültesi dışında neden 4-5 yıl eziyet çekeyim ki?

• mantıklı hocam arkana bile bakma o puanla mühendislik yazmak en büyük hata
  • up

• tr de tıp eğitimi alıp amerikada doktor olcağına canı gönülden inanıyor musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıller Deadpool

tıp fakültesi dışında neden 4-5 yıl eziyet çekeyim ki?

Aga usmle falan geçtin gittin oraya diyelim kim seni niye yanına alsın. Amerika’da doktorlar zaten yoğun çalışıyor tr gibi sen ilk gittiğinde cerrahi uzmanlık eğitimi alanlar gibi köle gibi çalıştırılıp az para alacaksın alanında uzmanlaşman, isminin yayılması falan filan derken normal çalışma şartları ve iyi maaşlara ulaşman 4-5 sene sürer bence minimum. Kimse orada türko gelsinde deli para vereyim demiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp için hangisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • theiceman07 kullanıcısına yanıt

evet, ABD'deki doktorların %28'i göçmen (tıp fakültesini ABD dışında okumuş kişiler). Kaldı ki Türkiye'deki tıp eğitiminin çoğu ülkeninkinden daha iyi olduğunu sanıyorum yanlış mıdır?

https://www.migrationpolicy.org/article/immigrant-health-care-workers-united-states-2018#:~:text=Immigrants%20are%20overrepresented%20among%20certain,percent%20of%20home%20health%20aides.

• hocam USMLE aşamlı bir sınav ilk aşamasına okurken 3. sınıfta mı ne giriyoruz diğer aşamasına mezun olduktan sonra giriyoruz. O sınavda girenler arasından başarılı olma oranı da en az %80 yani öyle pek zor bir sınav gibi de gözükmüyor. Düşük ücrete çalışırsınız demişsiniz de ben ABD'de 200 bin dolar altına çalışan doktor görmedim varsa beni bilgilendirir misiniz?

https://www.usmle.org/performance-data/default.aspx#2019_step-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıller Deadpool -- 14 Mart 2021; 17:55:1 >
  • mantıklı

• gayet mantıklı hocam. burdakilerin sürünürsün kim seni niye alsın bik bik saçmalamalarına aldırış etme, tıp deyince onların aklına genelde köyün birindeki aile hekimi geliyor.ecfmg akrediteli bi okula geçebilirsen amerikaya gitme şansın da olmuş olur tabi usmle sınavına girerek.ecfmg sitesinde okulların listesi vardır muhtemelen.orda "az" kazanacağın da pratisyensen 60-150 civarı olur, uzmanlarınki 400e kadar çıkıyor yıllık; en az kazanan pediatristler bile 5 6 yıl öncesine kadar 150-200 civarı alıyorlardı.

• Kanka 5 6 sene sürünürsün demişler de burda için içini yiyecegine ve bana kalirsa sürekli sürüneceğine dene her şeyi.
    Hangi üniversitedesin şuan?
  • Kıller Deadpool kullanıcısına yanıt
    Usmle'ye zor demedim zaten. Gidemezsiniz de demiyorum ki gidin derim, bence bu ülkede doktor olmak amelelik zaten. İntörnlüğünü ve hiçbir stajı ABD'de yapmamış olan asistanlar eyaletine göre değişmekle birlikte 130-200 arası alıyor (eyaletine göre değişmekle birlikte federal ve state gelir vergisi maaşın %40-50'si kadar) ve aşırı yoğun çalıştırılıyorlar ama belki sen melek birine denk düşersin götünden kan almaz. O yüzden bir kaç sene köle olursun ama sonra hem çok iyi bir maaşa hem de daha normal çalışma şartlarına sahip olursun (ABD çalışma süresi bakımından Tr'ye benziyor Almanya falan gibi rahat değil o yüzden normal dediğimi haftada 45 saat anlama)

Edit: Bu arada kendini tıpa adamak istediğine eminsen kesinlikle bu yola giriş derim çünkü ABD hem tedavi teknikleri hem de teknoloji olarak çok iyi durumda ve zevk alarak yaparsın mesleği yoğun çalışma şartlarından dolayı yorulsanda. Ama emin değilsen tıp kendine uygun mu diye düşün ve tanıdık bir doktor varsa onunla konuşmak faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5C4619C1 -- 14 Mart 2021; 19:39:20 >

• Hocam abd ye yazılımcı olarakta gidebilirsiniz. @Shavethemonkey

• Amerika da açmış kollarını seni bekliyordu

saydığın sebeplere gelirsek şu haliyle mantıksız. önce sen şunları söyle ilgin var mı seviyor musun tıpın uğraş alanlarını? yabancı dilin nasıl?

bi de bilgisayar mühendisi olarak daha kolay gidebilirsin diye düşünüyorum yurt dışına.

• Mümkün tabi çok çalışman gerekeceğini düşünüyoruö usmlede büyük rekabet var Harvard mezunları da aynı sınava giriyor dünyanın her yerinden talep var Türkiye’de tıp eğitimi iyi bu bir avantaj tabi bazı cerrahiler 4-5yıl sonunda 1mn$ üstünü kazanmaya başlıyor ama usmlede o puanları almak çok emek ister Acıbadem’den plastik kazanan görmüştüm durumları gayet iyiymiş😀 tıpı sevmezsen bu kadar çalışmak zor gelebilir onun dışında gayet anlaşılabilir hedeflerin var

• Git bölümünü bitir masterini çak bununla uğraşacağına.

• Ingilizce hazırlık okudum, zaten tıpı okursam da ingilizce okurum. Diğer yandan tıpı sevip sevmediğimi bilmiyorum ancak insanlarla uğraşmaktan hiç hoşlanmadığımı tıpı seçersem bilimsel tarafından dolayı seçeceğimi biliyorum.(ilerde olursak bilim adamı vs.).
  • 2021in sefiri 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam, Harvard mezunları neden USMLE ye giriyor ben onu anlayamadım, sonuçta ABD'den mezun olmuyor mu niçin yine orada çalışacak olmasına karşın diploma denklik sınavına girer ki?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.