Şimdi Ara

##PARA #PARA# PARA## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam +8 bastım bir tane daha.oluyor oluyor
  • gece olmasını bekliyorum şu anda
    saat 3 gibi basarım+8 e
  • walla ben andream a gidip denedim 100 tanesine 700 k werdigim potu 1m ye sattım 100 tanesini

iii fikir wallahi
  • Evet arkadaşlar konuyu açan arkadaşımız gayet güzel yazmış. Bende okuldan aldığım dersler doğrultusunda kendimce açıklama getireyim.

1* Yeni patch ile oyuna kolay kolay girilmiyor. Durum böyle olunca piyasayada alıcı ve satıcı bulmak bir sıkıntı haline geliyor. Parası olanlar oyuna giremedikleri için belli zamanlar içinde item alımı yapamıyorlar. Buda Arz talep olayını tetikliyor. Millet oyuna giremeyince talep azalır talebi azalan bir malın fiyatı darboğaz geçilene kadar sıcak para toplamak için normal fiyatının altına düşer.
    2* Oyunda güçlü bir chara yada clana sahip iseniz sadece trade yoluyla satılan item çıkartabilirseniz o pazarda monopol satıcı (TEKEL)durumuna geçer ve istediğiniz fiyatı çekersiniz ve bu sorun olmaz. Örneğin (İRON BELT İRON NECKLACE ROL ROM ROC)
    3*Abbyse piyasayısı ise tamamen DÜOPOL bir piyasadır.Satıcı sayısı 2 den fazla alıcı sayısı fazladır.Devamlı bir rekabet söz konusudur. Rekabete ayak uyduramacak kadar kapitalin yok ise piyasadan silinir gidesin.
    4*Kapitalin hepsini belli bir mal alımı için kullanırsın Stok yapar ve stok yaptığın malın arzında bir talep patlaması olduğunda piyasaya sürersin. kesinlikle %50 nin üzerinde bir kar payı vardır.(Örneğin toptan abbys alımı 1 hafta sonra tekrar piyasaya sürme.
    5*Piyasaya mal girişini önleme. Malın çıktığı yerde üstüne herhangi bir ücret katılmadan alınıp satılması.(Örneğin Abyys dungeona gidersin oyuncular abbysleri moradona getirmeden sen alırsın ve piyasada miktarı azalan malın fiyatı artar.
    6*Girişimci olmak:Çok risk ister insanı dual +8 shard sahbide yapar yada cleaver +5 lere talim ettirir.İşin Özünde çok büyük risk alarak up işine girmek yatar. Şans %50 dir ya batarsın ya çıkarsın(Örnek: Benmi herşeyimi satıp 750m e İron İmpact alıp +6 yapıp satmam gibi.En iyi yol budur kimsenin ağız kokusunu çekmezsin.
    7*Merchant ta iken mutlaka pm'i kapalı tutun. Yoksa şeytan aklınıza girer ve takas vs. olaylarına girersiniz.

Benim Deneyimlerim Bunlar. Özellikle abbysin değerli olduğu dönemlerde 4 ve 5 madde ile günlük gelirim 175-250m arasıydı sadece abbyss alım satımından..

• beylerr beni dinleyin benim lwl 59 warrior war
    itemler;
    +7 glawe
    +7 chitin set
    +8 takılar
    fire drake den önce +7 glawe 100m di ancak şimdi 300m ben bütün bu itemlerimi şimdi satsam upg. de iyi basıyorum md +6 falan basarım ama cypher da piyasa ucuzlar mı ne dersiniz??
  • oyuna girebilirsen paramı kasacn np mi kascan yoksa xp mi? sen söle artık
  • (Nofearx)
  • bu sefer çıktı 1 inventoryden +8 elbise hp bastım peper mage elbisesi dogrumu yapmışım kaça satayım manes te ?
  • Ben paramı Mirage'dan kazanıyorum +1 ini Olympiada 35m-45m arası satıyorlar ortalığı dolaşıyorum 35 m den 10 tane çekiyorum 10 +5 Upgrade edip 90m civarı satıyorum arada yananlar oluyor tabiki ama gerçekten çok iyi para var bu şekilde paramı rahatlıkla 2 ye katlarım +5 e basarken yanma riski zaten düşük.

+5 e basma konusndada bi taktik vereyim.Önce itemleri tek tek +3 e basın aradan en 1 saat geçtikten sonra +5'e basın çünkü anvilde yaptığınız upgrade'in 1 saat boyunca logu tutulur 1 saat sonra sıfırlanır anvil fazla başarılı upgrade yapmanıza izin vermez +3 basarak up şanslarınızı doldurusunuz
    dediğim gibi +3'e bastıktan sonra en az 1 saat ara verin.

Birde up işini sabah 7,8 civarı yapmanızı tavsiye ederim.
  • Çok Haklısın kardeşim ben 2 gün marodanda kaldım 40m para kastım belki az ama benim için çok bi para 2 günde hemde
  • Dün ilginç bir gelişme dikkatimi çekti. Uzun bir aradan sonra, itemlerin fiyatının biraz gevşemeye başladığı izlenimine kapıldım.Sanırım DÜŞÜŞ TRENDi başlamak üzere. Eldeki itemleri satıp 4-5 gün nakit bekleme taraftarıyım. Tabii bunda oyuna girişlerde yaşanan sorunlar ve pazar nüfusunun gunden gune azalıyor olması etkili olabilir. Dikkat diyorum!
  • Konuyu açan arkadaşıma teşekkür ediyorum ve yazdıklarının çoğuna katılıyorum. Sadece +8 e armor basma konusunda şüpheliyip, o da denemediğimden. Diğer söylediklerinin hepsi doğru. Oyunda alınteri ile para kazanıcaksan , bunu sadece ticaret ile moradonda yapabilirsin. Ama dediği gibi lvl kasmayı bir süre bırakmak gerekir. Ben de ufak bir iki ekleme yapayım.

Arkadaşın yazdıklarını tekrarlamak istemiyorum , ekleyeceklerim şunlar.

Örneğin md+1 işine girdiniz. Xigenonda 45m den alıp , 55 den satıyosunuz. Gece tezgaha 12 tane koydunuz , sabaha kalmamış bir tanesi bile. Oh iyi diyip , işleri sermeyin. 2 tanesini de 65 den 70 den koyun tazgahA. Eğer onlar satılıyosa , ertesi gün fiyatları ona göre ayarlayın. Md+1 i 70m den görenler oha der , pm den küfür eden veletler bile olur ama gece amerikalı gelip alır onları. Son iki haftadır xigenonda 45m den 50m den alıp , gece 65-70 den satıyodum. Birkaç gündür durdu ama işler. Ama 2 haftada md+1 satışı iyi para bıraktı bana.

Alım satımı çok olan itemlarla uğraşıyorsanız , durduğunuz yer çok önemli. Tezgaha bakan adam fiyatları görür ama o itemı satan bir sürü kişi olabileceği için hemen almaz , bir turlayayım gelirim der. Geldiğinde sizi kolay bulabileceği yerde durun , yer seçimi önemli.

Vitrin önemli. 12 tane md+1 satıyosanız , vitrindekilerin (ilk 4 item) en son satılması için onların fiyatını 1-2 pahalıdamn koyun.

Civciv banka charı ile değil , normal charınızla Pazar açın. Mesela ben civciv adamdan mal almam , özellikle iyi malı hiç almam.

PM nizi açık tutun. Gelen 50 tane pm nin 48 tanesini silersiniz ama 2 tanesi size güzel para bırakabilir.

Kolay satılabilir mallara yönelin , fiyatlar düşerken , zarara girmeden elden çıkartmak çok önemli.

Herşeyi uyguladınız , 2 hafta moradonda kamp kurdunuz , güzel para yaptınız. Hatta öyle ki , inn doldu , üstünüzde de para taşımak istemiyorsunuz. Sakın ID deki diğer düşük lvl charlara para koymayın. Benim 1 lvl mageden 20gb silindi o şekilde. Bir kaç kişinin daha aynı şey başına geldi. Dikkatli olun.

Evet artık paranız var , biraz lvl ve np kasayım dediniz. Aman dikkatli olun , Pazar olayını boşlamayın. Hani tv reklamlarında diyor ya , günde yarım saatinizi ayırarak fazla kilolarınızdan kurtulun, sıkı bir vücüda sahip olun diye , sizinki de öyle aslında. Günde yarım saat moradonda gezin , ucuz mal toparlayın , gece bırakın charınızı pazara , sabaha satılmış olsun. Diğer vakitlerde gönlünüzce lvl ve np kasın.

Satıcılar için aklıma gelen ayrıntıları anlattım. Bir tane de alıcılar için söyleyeyim. Pazardaki adama “slm” , “as” gibi gereksiz pm atıp yanıt beklemeyin. Unutmayın ki pazardaki adam büyük ihtimalle afk dır. Kısaca hangi, malı istiyorsanız , o mala vereceğiniz fiyatı yazın . Adam pc başına geldiğinde yazdığınız fiyat ona uygunsa , zaten size cevap atar. “slm “ ve “as” lere ise büyük ihtimalle yanıt gelmez. Bir de “takas olur mu” diye soranlar var. Ne istiyosanız açık açık yazın ki , adam ondan sonra karar versin.

Herkese iyi oyunlar,

• quote:

Orjinalden alıntı: HeIIoweeN

Konuyu açan arkadaşıma teşekkür ediyorum ve yazdıklarının çoğuna katılıyorum. Sadece +8 e armor basma konusunda şüpheliyip, o da denemediğimden. Diğer söylediklerinin hepsi doğru. Oyunda alınteri ile para kazanıcaksan , bunu sadece ticaret ile moradonda yapabilirsin. Ama dediği gibi lvl kasmayı bir süre bırakmak gerekir. Ben de ufak bir iki ekleme yapayım.

Arkadaşın yazdıklarını tekrarlamak istemiyorum , ekleyeceklerim şunlar.

Örneğin md+1 işine girdiniz. Xigenonda 45m den alıp , 55 den satıyosunuz. Gece tezgaha 12 tane koydunuz , sabaha kalmamış bir tanesi bile. Oh iyi diyip , işleri sermeyin. 2 tanesini de 65 den 70 den koyun tazgahA. Eğer onlar satılıyosa , ertesi gün fiyatları ona göre ayarlayın. Md+1 i 70m den görenler oha der , pm den küfür eden veletler bile olur ama gece amerikalı gelip alır onları. Son iki haftadır xigenonda 45m den 50m den alıp , gece 65-70 den satıyodum. Birkaç gündür durdu ama işler. Ama 2 haftada md+1 satışı iyi para bıraktı bana.

Alım satımı çok olan itemlarla uğraşıyorsanız , durduğunuz yer çok önemli. Tezgaha bakan adam fiyatları görür ama o itemı satan bir sürü kişi olabileceği için hemen almaz , bir turlayayım gelirim der. Geldiğinde sizi kolay bulabileceği yerde durun , yer seçimi önemli.

Vitrin önemli. 12 tane md+1 satıyosanız , vitrindekilerin (ilk 4 item) en son satılması için onların fiyatını 1-2 pahalıdamn koyun.

Civciv banka charı ile değil , normal charınızla Pazar açın. Mesela ben civciv adamdan mal almam , özellikle iyi malı hiç almam.

PM nizi açık tutun. Gelen 50 tane pm nin 48 tanesini silersiniz ama 2 tanesi size güzel para bırakabilir.

Kolay satılabilir mallara yönelin , fiyatlar düşerken , zarara girmeden elden çıkartmak çok önemli.

Herşeyi uyguladınız , 2 hafta moradonda kamp kurdunuz , güzel para yaptınız. Hatta öyle ki , inn doldu , üstünüzde de para taşımak istemiyorsunuz. Sakın ID deki diğer düşük lvl charlara para koymayın. Benim 1 lvl mageden 20gb silindi o şekilde. Bir kaç kişinin daha aynı şey başına geldi. Dikkatli olun.

Evet artık paranız var , biraz lvl ve np kasayım dediniz. Aman dikkatli olun , Pazar olayını boşlamayın. Hani tv reklamlarında diyor ya , günde yarım saatinizi ayırarak fazla kilolarınızdan kurtulun, sıkı bir vücüda sahip olun diye , sizinki de öyle aslında. Günde yarım saat moradonda gezin , ucuz mal toparlayın , gece bırakın charınızı pazara , sabaha satılmış olsun. Diğer vakitlerde gönlünüzce lvl ve np kasın.

Satıcılar için aklıma gelen ayrıntıları anlattım. Bir tane de alıcılar için söyleyeyim. Pazardaki adama �slm� , �as� gibi gereksiz pm atıp yanıt beklemeyin. Unutmayın ki pazardaki adam büyük ihtimalle afk dır. Kısaca hangi, malı istiyorsanız , o mala vereceğiniz fiyatı yazın . Adam pc başına geldiğinde yazdığınız fiyat ona uygunsa , zaten size cevap atar. �slm � ve �as� lere ise büyük ihtimalle yanıt gelmez. Bir de �takas olur mu� diye soranlar var. Ne istiyosanız açık açık yazın ki , adam ondan sonra karar versin.

Herkese iyi oyunlar,

çok güzel bi taktik saolsın deniyecem paraya yüzüm güler belki

• Arkadaşımız güzel ilavelerle konuya renk katmış,ellerine saglık,başka tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmak isteyen KO severleri de beklerim.
  • kardesim ben +7 basmadıgım hicbir ıtemı satmam hatta olayın bokunu cıkardım bu yuzden bı ton +7 md yandı +8 deniyorum +7 kesmiyor artık beni,satacagım mal en az +7 ınn hostess te +7 altı ıtem oldumu gozume batıyor en son elimde tek bir +1 shard vardı onuda +6 yaptım sonra yine dedim +6 ıtemın ne isi var sende +7 denedim yandı :) +7 hastalıgına kapılmadan bazı ıtemlerı satmak gerekiyor benim mesela +6 shardı satmam gerekiyordu tek shard dı elimdeki ve ilk denemede +6 basmıstım neyse o sinirle elimde +6 dv vardı onada +7 basayım dedim uniqlerin upgrade bug ı kalkmamıs ya yakacaktım ya +7 olacak tı :) ha bi de su var herkes anvilin saat durumundan veya baska seylerden bahsetmis bence bu olay sununla daha cok alakalı bir aletin basma kombinasyonları var ben bunu priestımın birine +7 ıtem basarken denedim,full +7 str lazımdı kıyafet olarak gittim herseye +7 bastım kolayca ama kafalık olmuyordu en az 50 tane kafalık yaktım olmadı en sonunda dedim bunda bi is var kafalıga +7 geldikten sonra str bastım cunki +6 ve +6 ya gelmeden bastıgım her str kagıttan sonra kafalık yandı dedigim gibi bastıgınız dex-str-macig vs vs bu tip kagıtların iteme gore basılısı bile farkettiriyor ozellikle high class ıtem basıyorsanız cok yuksek bir butce ve deneme yapmak zorundasınız ve bir ıtemde bir yolu tutturdugunuzda gerisi cok kolay mesela benim icin +6 md basmak +1 fp basmak kadar kolay birsey ama bunun icin cok md yaktım coookkkkkk simdi +8 deniyorum daha az zararla daha cok nekadar +8 basabilirim diye :)))))

• quote:

Orjinalden alıntı: stormshadow

kardesim ben +7 basmadıgım hicbir ıtemı satmam hatta olayın bokunu cıkardım bu yuzden bı ton +7 md yandı +8 deniyorum +7 kesmiyor artık beni,satacagım mal en az +7 ınn hostess te +7 altı ıtem oldumu gozume batıyor en son elimde tek bir +1 shard vardı onuda +6 yaptım sonra yine dedim +6 ıtemın ne isi var sende +7 denedim yandı :) +7 hastalıgına kapılmadan bazı ıtemlerı satmak gerekiyor benim mesela +6 shardı satmam gerekiyordu tek shard dı elimdeki ve ilk denemede +6 basmıstım neyse o sinirle elimde +6 dv vardı onada +7 basayım dedim uniqlerin upgrade bug ı kalkmamıs ya yakacaktım ya +7 olacak tı :) ha bi de su var herkes anvilin saat durumundan veya baska seylerden bahsetmis bence bu olay sununla daha cok alakalı bir aletin basma kombinasyonları var ben bunu priestımın birine +7 ıtem basarken denedim,full +7 str lazımdı kıyafet olarak gittim herseye +7 bastım kolayca ama kafalık olmuyordu en az 50 tane kafalık yaktım olmadı en sonunda dedim bunda bi is var kafalıga +7 geldikten sonra str bastım cunki +6 ve +6 ya gelmeden bastıgım her str kagıttan sonra kafalık yandı dedigim gibi bastıgınız dex-str-macig vs vs bu tip kagıtların iteme gore basılısı bile farkettiriyor ozellikle high class ıtem basıyorsanız cok yuksek bir butce ve deneme yapmak zorundasınız ve bir ıtemde bir yolu tutturdugunuzda gerisi cok kolay mesela benim icin +6 md basmak +1 fp basmak kadar kolay birsey ama bunun icin cok md yaktım coookkkkkk simdi +8 deniyorum daha az zararla daha cok nekadar +8 basabilirim diye :)))))

Bir de kalkmış utanmadan benden +7 shell istiyorsun,adamı döverler döverler

• ben bu topiciokuduğumda 1,8 milyon param vardı sonra bunları ugluladım ve 7milyon param var süpersin kardeş
  • quote:

Orjinalden alıntı: JBXVKL

quote:

Orjinalden alıntı: stormshadow

kardesim ben +7 basmadıgım hicbir ıtemı satmam hatta olayın bokunu cıkardım bu yuzden bı ton +7 md yandı +8 deniyorum +7 kesmiyor artık beni,satacagım mal en az +7 ınn hostess te +7 altı ıtem oldumu gozume batıyor en son elimde tek bir +1 shard vardı onuda +6 yaptım sonra yine dedim +6 ıtemın ne isi var sende +7 denedim yandı :) +7 hastalıgına kapılmadan bazı ıtemlerı satmak gerekiyor benim mesela +6 shardı satmam gerekiyordu tek shard dı elimdeki ve ilk denemede +6 basmıstım neyse o sinirle elimde +6 dv vardı onada +7 basayım dedim uniqlerin upgrade bug ı kalkmamıs ya yakacaktım ya +7 olacak tı :) ha bi de su var herkes anvilin saat durumundan veya baska seylerden bahsetmis bence bu olay sununla daha cok alakalı bir aletin basma kombinasyonları var ben bunu priestımın birine +7 ıtem basarken denedim,full +7 str lazımdı kıyafet olarak gittim herseye +7 bastım kolayca ama kafalık olmuyordu en az 50 tane kafalık yaktım olmadı en sonunda dedim bunda bi is var kafalıga +7 geldikten sonra str bastım cunki +6 ve +6 ya gelmeden bastıgım her str kagıttan sonra kafalık yandı dedigim gibi bastıgınız dex-str-macig vs vs bu tip kagıtların iteme gore basılısı bile farkettiriyor ozellikle high class ıtem basıyorsanız cok yuksek bir butce ve deneme yapmak zorundasınız ve bir ıtemde bir yolu tutturdugunuzda gerisi cok kolay mesela benim icin +6 md basmak +1 fp basmak kadar kolay birsey ama bunun icin cok md yaktım coookkkkkk simdi +8 deniyorum daha az zararla daha cok nekadar +8 basabilirim diye :)))))

Bir de kalkmış utanmadan benden +7 shell istiyorsun,adamı döverler döverler

:) la ben kimseden +7 shell istemedim nickler karıstı galiba, hem sen +7 versende ben +8 denerim

• quote:

Orjinalden alıntı: nofearx

+1

Sen bu dediklerini uygula bana para ver abi +7 Shell almam gerekiyo

• quote:

Orjinalden alıntı: nofearx

:) biz Xigenodnayız bide bu ne oluyo? adamın sana borcumu var adama bak
    abi sözünü unutma alırım +7 shelleri

quote:

Orjinalden alıntı: XXxxFeneriumxxXX

up up benide paraya bog abi nolur server beramus

up up up banada bi 600m +8dual md bide +6+7 rague shelleri pls
    bu arada İsteyen isteyene (bu arada Gırgırına yazdım)
    (verirse yoq demeyiz?

Edit:Yazım Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellLord_gs -- 23 Ağustos 2006; 16:49:50 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.