Şimdi Ara

Parası olmayan bisiklete binmesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar bisiklet almayı istiyorum foruma baktığımda bütçesi benim gibi olanlara cevab bile verilmemiş ne yani 1000tl altında bisiklet yokmu parası çok olanın zaten fikre ihtiyacı olmaz ver ordan en pahalısını tamamdır çünkü anlamıyoruz benim istediğim anlayan arkadaşların mesela 600tl ye ne alırım diye sorana bianchi speet1000 al yada maden bütçe kısıtlı salcano exel al işini görür gibi yararlı fikirler vermesi zaten az olan parayı da çöpe atmamıza engel olun lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap gelmemesinin sebebi zaten o bütçede çok fazla seçenek olmaması ve aynı bütçede birçok kişinin yardım istemesi dolayısıyla insanların hep aynı cevapları vermekten sıkılması olabilir

• hocam o butcelerle 2.ele yonelin bence. 2.el de ne aliyim derseniz zaten mtb mi sehir mi once karar verin sonra gerisi gelir. market bisikleti almayin da. o fiyatlarda umit'in iyi bisikletleri var sifir. salcano keza f/p marka. fakat o fiyat araliginda varmi bilemiyorum tam.

ben sahsen ilk bisikletimi 400 tl ye 2.el aldim. oda claud butler idi. biraz tecrube kazanip hevesimi de aldiktan sonra sattim tekrar 350ye, katlanir aldim. demek istedigim suan tam karar veremiyosaniz da zorlamayin. alin 2.el uygun eli yuzu duzgun bi bisiklet, gerisi gelir.
  • bende ne alayım diye sordum fazla bir cevap alamadım 1800 tl bütçe var ghost mu kato 3 mi zorlasam kendimi yoksa başka markada tavsiyye edermeisiniz carraro alsam aynı kaliteyi alabilirmiyim birde whistle markası akkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum bu sorulara cevap verebilicek olan varmı :)
  • yazmadan önce okumayı öğrensen böyle bir başlık dahi açılmaz.

senin gibi kaç kişi soruyor acaba biliyor musun?
  • Parası olmayan bisiklete binmesin değil parası olmayan bisikletten anlamıyorsa (tamir-ayar) binemez zaten zira ucuz bisiklet mahalle arasında getirir götürür ama sık sorun çıkartır. Parasızlıktan ucuz malzeme takılır çabuk bozulur vs. Yoksa 50 TL ye de bisiklet var alınır binilir fakat arkadaşların da söylediği gibi şu kadar bütçem var ne alayım sorusuna cevabı zor alırsınız çünkü sıkıcı bir konudur. Herkesin beklentisi, amacı, bakış açısı hep farklıdır. Bazısı der gösterişli olmasın ama sağlam olsun, bazısı der havalı olsun ama üzerindeki set nedir anlamaz bile. Bazısı der 5000 TL var ne alayım.Açıkçası uzun yıllar bisiklete bindim çok uzun kmler yaptım. Gece-gündüz, yağmur-çamur-orman-asfalt demedim sürdüm fakat şu anda imkanım da olmasına rağmen gidipte bir bisiklete 2-3 bin TL verip almam onun yerine gerek elimdekileri gerekse 2. el seçenekleri değerlendirip hazır-toplama arası yaparım. Siz de dersiniz ki ben o kadar anlamam, en basitinden girip hepsiburada vb benzeri yerlerdeki bisiklet modellerine ve fiyatlarına bakın yüzlerce model var üstelik işin kötüsü üretici(daha doğrusu montajcı) firmalar aynı bisikleti örneğin 2016 model diye çıkarttıklarında tüm yıl boyunca montajladıklarında aynı malzemeleri kullanmayabiliyorlar. Değişiklik yapıyorlar ama siz o nu falanca markanın filanca modeli diye refere ediyorsunuz. 5 ay sonra aynı markanın filanca modelini alan da çıkıyor diyor ki hani bunda şu set vardı, bu marka giden vardı, lastik vardı vs vs. Hal bu olunca da marka model vermenin çok anlamı yok. Bakacağınız hangi markalar müşteri desteğine önem veriyor, hangi markalar kaliteli ürün çıkartıyor sonra bu internetten şunu beğendim diyerek alınacak bir makine de değil gözünüzle görüp üzerine bineceksiniz. Resimlerde çok güzel ama size gelen farklı bir kadro deseninde yada hasar var yada boyutu uymadı. Bir sürü sıkıntı. Büyük bir ilde iseniz internetten marka model fiyat araştırması yapacaksınız sonra gidip size uygun olanları belirleyip son noktayı ister bayiden isterseniz de net üzerindeki satıcılarda koyacaksınız. Kendi adıma ben daha ne alacağını ve alacaklarının arasındaki farkı ayırdedemeyecek kadar tecrübesiz bir bisikletseverle karşılasınca cevap vermek istemiyorum çünkü saatlerce de yazsam önce bir temel bilgi birikimi gerekiyor. Tavsiyem öncelikle eski mesajlara kadar şöyle bir tarayıp bilgi edinmeniz sonra fikir geliştirip kendi modelleriniz için son bir görüş almanızdır. Hem siz bilgili olursunuz en azından temel olarak hem de daha rahat karar verirsiniz. Ben burada marka düşkünü bir çok bisiklet severin o kadar para döküp aldıkları bisikletleri %50 kapasite ile bile kullanabildiklerini düşünmüyorum. Profesyone olmayan birinin en iyisi değil en uygununu alması taraftarıyım o da layık görmediğimden değil paralarının boşa gitmesini istemediğimdendir.

• kymelria kullanıcısına yanıt
    Vallahi bilmiyorum kaç kişi soruyor şaka bi yana biraz geriye doğru inceledim cevab ala bilen nadir bende 500tl ye ne alırım diye başlık açsam akıbetim aynı olacak bende dikkat çekmek istedim aradığım cevabı buldum da sizede teşekkürler sonuç da cevab verdiniz azarlamakiçinde olsa 😊😊

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    üşenmeden uzun ve faydalı cevabınız için çok teşekkürler

• Hocam ben de alicam karar veremedim bir de bu aralar sikisigm paraya. Bir d Carraro markasina bakin ; 1.000 TLn civarlarinda olan modelleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 5 Mayıs 2016; 13:53:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Karar vermek gerçekten zor helede benim gibi anlamayan biri için carraro yada bakarım hocam teşekkürler okullar kapanana kadar vaktim var o zamana kadar bi karar vereceğim artık

• Boyunuz kaç acaba şuan sedona 300s de indirim var ama kadro boyu 44cm

• Parası olmayan da sigara içmesin demek istediğim önerme...ne yazıkki maddi durumu çok iyi olmayan kitlenin çoğunluğu günde 1 paket içiyor!..
  • Ehlika kullanıcısına yanıt
    Boyum 1.75 kilom da 72 kadro boyutlarından da anlamam deneyerek almak en doğrusu galiba

• Deneyerek almak elbette en iyisi fakat Şu yada bu şekilde amacınız bisikletle (ama aynı bisikletle değil) uzun soluklu bir birliktelik ise 2. El alarak bisikleti tanıyıp öğrenin. Böylelikle neyin daha iyi neyin daha kötü olabildiğini öğrenir en azından hedefe daha hızlı ulaşmanızı sağlayacak doğru soruları sormayı başarırsınız.
    Piyasadaki bisikletlerin çoğu yerli ama yerli parça olmadığından aslında yerli montaj dolayısıyla her marka model hep aynı kalitede olmayabiliyor. Bazen stokta belirli bir parça kalmadığında üretim aksamasın diye daha iyilerini de takıp yolladıkları gibi daha alt seviye ekipmanlarla da gelebiliyor. Oysa sağlam alt yapısı yani kadrosu olan ve size uyan bir bisiklet alıp onu Zaman'la Adam etmek daha iyi olur. Felsefeniz alır koyarım arada binerim çok uğraşamam detaylarla ise artık gelen tavsiye kafanıza uyarsa alıp işi bitirirsiniz.
  • Bisikleti nerde kullanacaksınız tur amaçlı mı yoksa dağlık ve ormanlık alanlar için mi?

• Hocam git 2. el bi Carraro Crs 600 al. O fiyat aralığında en yüksek donanımlısı o. Vites geçişleri vs harika. Onun donanımındaki aletler en az 1300 1400 diğer markalarda. Pişman olmazsın.
  • Ehlika kullanıcısına yanıt
    Hocam yüzde 70asfalt yüzde 30 dağda taşda diye bilirim çocuğun okul tatil olunca köye gidiyorum orda bi bakmışınız asfalttayım sonra birden toprak yolda dağa tırmanıyor olurum

• Bisiklet almadan önce bisikleti nerede nasıl kullanıcağını nelere ihtiyacı olup olmadığını tespit etmesi gerekiyor. Giriş altı- Giriş - Orta -Üst seviyeler arasından önce ihtiyaçlarına göre araştırma yaptıktan sonra tercih etmesi gerekiyor. 1000 altı sıfır alınmak istiyorsa çoğunlukla Giriş altı ve giriş bisikletleri bulunabiliyor. 1000 üstü ise orta seviye ve üstü oluyor.

Gelelim ilk önce nereye bakmamız gerektiği ilk önce sizi taşıyıcak olan kadroyu doğru seçin gerisi eninde sonunda müdahale edebileceğiniz kısım olacaktır. Bu yüzdende çok ağır şartlar altında sürecekseniz, paranız 400 ve civarı ise çelik kadro alacaksanız. Çünkü bu fiyatlara sıfır ancak çelik kadro oluyor. 500-1000 arasında ilk tercih alüminyum 6061 kadrolar tercih edilebilir. Bunlar hafif ve fiyat uygun olur. Ayrıca dipçikleme ile ağırlıkları hafifletilir.

1000 ve üstünde ise 7005 alüminyum kadrolar daha çok tercih edilir. Bunlar hem hafif hemde mukavetti daha güçlüdür.

Kadroyu aldıktan sonra vites grubu önemlidir. Giriş seviyesinde Tourney yeterlidir. Zaten 1000 TL ve altındakilerde Tourney ve Altus kullanılır. Bazen bu setleri karışık kullanırlar. Ön aktarıcı altus iken arka aktarıcı tourney olabilir. Aslında fiyat olarak aralarında pek fark yoktur.

Dağ bisikletlerinde;
    Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore(8 ve 9' lu), Deore LX, Deore SLX, Deore XT ve XTR ile birlikte en üst seviyeyi Saint oluşturmakta.

Yol bisikletlerinde ise,
    Sora, Tiagra, 105, Ultegra ve Dura-Ace vites sistemi kullanılır.

Bir sonraki aşamada fren sistemi gelir. Burada V frenden başlayıp Mekanik ve Hidrolik Disk frene kadar çeşitler mevcuttur. Ben tercihim V frenden yana kullanıyorum. Yedek parçasını daha rahat bulabiliyorum.

Bu noktada kadro alırken hem v fren hemde disk fren uyumlu kadroları tercih etmek ilerleyen zamanda fren sistemi tercihinizi değiştirmenize yardımcı olacaktır.

Diğer ekipmanlar gidon, sele ve boruları gibi hakkında da mümkün olduğunca hafif alışımlı alüminyumu terchi etmenizi tavsiye ederim.

Kadro seçiminde de abi bu senin boyuna uyar şeklinde satıcı tavsiyesi yerine öncelikle internetteki kadro ölçü tablolarından yardım almanızı sonrada test ederek almanızı tavsiye ederim.

Birde mümkün olduğunca pazarlığı sıkı tutmanız tavsiye edebilirim.

• MTB
    XTR
    XTR M9050 series
    SAINT
    DEORE XT
    DEORE XT M8050 series
    SLX
    ZEE
    DEORE
    ALIVIO
    ACERA
    ACERA ALTUS
    ALTUS
    DXR
    TOURNEY TX
    TOURNEY

Shimano ürün kataloguna göre sıralama bu şekilde Saint en üst değil. Saint serisi 8xx iken xtr 9xx olarak sıralı görürsünüz zaten ürün kodlarında. En alt seri Tourney, En üst XTR'dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.