Şimdi Ara

Parasoley Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba elimde canon 18-55 ıs lensim var ona parasoley almak istiyorum biraz araştırdım fakat iki tip parasoley var düz ve yaprak kenarlı olanlardan

sizler hangisiniönerirsiniz ve hangi markaları önerirsiniz.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Düz olanlar genelde 70mm ve sonrasi için. 18-55 geniş açı da içerdiği için yapraklı olanı almanız gerekecektir ki zaten düz bir parasoleyin uyma ihtimali olacagınıda sanmıyorum. kolay gelsin.
  • http://www.focalprice.com/58mm_Camera_Lens_Hood_for_Digital_Film_Cameras_Black_DI024B_2461.html
    Linkteki üründen almıştım ben. Çok kaliteli olduğunu söyleyemem.
    Bunu çevirerek takıyorsun. Tam sıkı hale getirince eğri olarak kalıyor. Düz durması için biraz gevşek bırakman gerekiyor.
    İşini görür.
    Hatta almışken şu kumandayı da al. Bu da işini görür.
    http://www.focalprice.com/Multifunctional_Remote_Control_for_All_Cameras_Black_DT006B_1612.html

Kolay gelsin.

• hocam öncelikle markanın çok önemi yok zira plastik bir parça zaten onun haricinde ben şahsen 18-55 gibi bir lenste parasoleyin pek bir gereksiz olduğunu düşünüyorum.. sizede tavsiye etmem.. gerçi ucuz bişey zaten ama bence gereksiz.. ama ilalki alıcam derseniz 18-55 için yapraklı olanı almanız gerekir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

hocam öncelikle markanın çok önemi yok zira plastik bir parça zaten onun haricinde ben şahsen 18-55 gibi bir lenste parasoleyin pek bir gereksiz olduğunu düşünüyorum.. sizede tavsiye etmem.. gerçi ucuz bişey zaten ama bence gereksiz.. ama ilalki alıcam derseniz 18-55 için yapraklı olanı almanız gerekir..

Neden gereksiz?
  • ben daha çok telede gerekli görürüm @zaba o yüzden.. ama elbette 18-55'te de kullanılır..
  • Parasoleyin gorevi aynı taktıgımız sapka gibi etki gosterir. Yan cevrelerden gelen ısıgı keser. Halelenme etkisinide onler. Parasoley telede daha etkilidir. Genis acıda yaprak tipi olur cunku koseler goruntuye girer.
    Goruntuye giren o noktalar girintili yapılır. ust alt ve yanlar uzun olur. O yuzden genis acıda duz olmaz. Olsada kısa olur etkisi azalır. Ayrıca parasoleylerin fiziksel koruma faktorude var. Objektifin camına direk teması onler. El carpması, saga sola carpma durumlarında camı korur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler arkadaşlar yaprak tipli olsn psrssoleylerden alacağım
  • hayırlısı olsun @deu_ultraslan
  • Konunun zamanı geçmiş belki ama yanıltıcı olmasın diye söyleyeyim. Çünkü google aramalarda çıkıyor konu :)

Canon 18-55 IS lensin odak yaparken ön halkası dönmekte. Ve yaprak parasoleyler 18mm için biraz dar gelecek kadraja girecektir yaprakların uçları. Ayrıca ilk baştada söylediğim gibi odak yaparken ön kısım sabit değil sağa sola dönmektedir. Böyle olunca yaprak parasoleyde birlikte dönecektir. Örneğin yarak parasoleyin bazı 2 yaprağı uzun 2 si kısadır. Kısalar yanlara ayarlanrki geniş açıda sorun yartmasın uzun olanalrda üste ayarlanır. Tamam bunu yaptık diyelim, güneş tepeden geiyor ve obje çekeceksiniz odak yaptınız parasoleyde odak yapmanız ile birlikte döndü ve yukardan gelen ama güneşi engelleyen yaprak yana kaydı. Tekra parasoleyin vidasını gevşetip ayar mı çekeceksiniz. Bunu yaparken odak tekrar bozulacak vs. :)

O yüzden lensin orjinaline hangisi uygunsa o tip parasoley kullanmanızda faydavar. Ayrıca gereksiz değl çok gerekli bir parçadır gündüz çekimleri için.

• yazılımcı verdiğin bilgiler gerçeği yansıtmıyor.
    elindeki canon da durum bu olabilir ama kullandığım 2 pentaxtada yaprak parasoley kullanıyorum.
    18mm de yapraklar görüntüye girmiyor
    odaklamada parasoley dönmüyor
  • Ben zaten canon lensler için konuştum Arkadaşta canon 18-55 lens var ve canon'nun bu serideki lensleri örneğin 55-250 de odak yaparken öndeki mercekte döner. Hal böyle olunca önüne takılı parasoleyde döner.

Canonnun paraoleylerini inceleyiniz. Orjinalinde 18-55 de yaprak aprasoley varmı? 55-250 de yaprak aprasoley var mı? İkisinin parasoleyleride düzdür boru tip.

18-55 in fabirkanın önerdiği parasoely budur. Lensin ucundaki özel tırnaklara geçer ve filtre yerinet akılmaz.

Parasoley Yardım

55-250 nin parasoleyi de ET60 dır.

Parasoley Yardım

Mesela 70-200 de focus yapınca dönen bir odak kısmı yoktur dışarıda ona yaprak parasoley takılır. Yanılmıyorsam canon 24-70 L serisinde de odak yaparaken ön kasım dönmüyor o da fabrika üretimli yaprak aprasoley kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 30 Ağustos 2010; 23:20:15 >

• @Yazılımcı Online

Yazdığını yazmak için girmiştim

Ek olarak uygun çap yanı sıra uygun ölçüde bir parasoley almak gerek, aksi takdirde köşelerde aşırı kararma hatta köşesiz bir kadraj elde edersiniz.
  • Yazılımcı Teşekkürler.
    Tam da 55-250 ye hangi Parasoley almalıyım diye ararken buraya rastladım :)
  • Yazılımcı Online nın dedigi gibi
    Canon objektiflerin bazılarının ön kısmı netlerken doner.
    Buda yaprak parasoleyin netleme esnasında sabit kalmayarak donmesi demek. Yaprak parasoley dondugunde uzun kenarları sagda solda kalırsa goruntuye girer.
    Bu yuzden bu tip objektifte yaprak kenarlı parasoley kullanılmaz. En kısa kenar uzunluguna denk uzunlukta tamamen duz tip olur ve goruntuye girme sorunu kalmaz.

Pentax ın objektiflerinde bu donme olayı yoktur. Netlerken on taraf hep sabit kalır. O yuzden genis acılarda yaprak tip kullanılır.
    Pentax parasoleylerin sevdigim bir yanıda filtre kullanım penceresinin olmasıdır. Patentlimi bilmem ama baska objektifte gormedim.
    Parasoleyin alt tarafında bir kapak olur ve cıkarılabilir sekildedir. Mesela polarize takıldıgında bu kapak cıkarılır ve filtre parasoley cıkarmadan rahatca kullanılır. Guzel bir detay.
  • Canon'un USM olmayan modellerinde netleme halkası en ön canla bütünleşik malesef, özellikle yeni seriler böyle, yani netleme yaparken dönüyor. Usm ler ring sistemini kullanıyor ve en arka kısmında diyafram penceresinde oluyor. Bende Dealextreme'den EF-S 55-250 IS için ET-60 Aldım. Eğer acale etmeyecekseniz DX'i öneririm. Hava pompası, ND8 Filtre, ET-60 Parasoley, birde kablolu kumanda 20 kusur lira tuttu kargo bedava
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Canon'un USM olmayan modellerinde netleme halkası en ön canla bütünleşik malesef, özellikle yeni seriler böyle, yani netleme yaparken dönüyor. Usm ler ring sistemini kullanıyor ve en arka kısmında diyafram penceresinde oluyor. Bende Dealextreme'den EF-S 55-250 IS için ET-60 Aldım. Eğer acale etmeyecekseniz DX'i öneririm. Hava pompası, ND8 Filtre, ET-60 Parasoley, birde kablolu kumanda 20 kusur lira tuttu kargo bedava

fiyat iyimiş yav. GG de birtane ET60'ı 20 liraya satıyorlar :d

• @Yazılımcı Online Valla böyle sarf malzemelerini ve fotoğraf kalitesini etkilemeyen şeyleri uzakdoğunun o mükemmel işçiliğinden almak daha uygun
    Herkese tavsiye ederim, 15 günden aşağı gelmiyor ama nerden baksanız %50-%80 daha ucuz. 3-5 dolar diye diye 50 liralık sepet doldurmayın bakalım. Dealextreme.Com.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

@Yazılımcı Online Valla böyle sarf malzemelerini ve fotoğraf kalitesini etkilemeyen şeyleri uzakdoğunun o mükemmel işçiliğinden almak daha uygun
    Herkese tavsiye ederim, 15 günden aşağı gelmiyor ama nerden baksanız %50-%80 daha ucuz. 3-5 dolar diye diye 50 liralık sepet doldurmayın bakalım. Dealextreme.Com.

Vallaha 1 ay önce sipariş verecektim üşendim 15 gün beklenmez diye. şimdi elimde olacaktı negüzel , şimdi yine üşeniyorum en iyisi yarın sipariş vereyim ben bakalım şansımı deniyeyim. Flash falanda almayı düşünüyorum ordan alırım belki

• 18-55 lensiniz için aşağıdaki parasoleylerden birisini tercih etmelisiniz:

http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=3671
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=880

Bunların dışında aşağıdaki de lensiniz için uygundur fakat geniş açıda kullanırken parasoleyi kısa konuma gelecek şekilde katlayıp, teleye geçtiğinizde tekrar uzatmanız gerekecektir. Aksi takdirde görüntüye girerek köşelerde kararma yapacaktır.

http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=3681

Parasoley Yardım

Parasoley Yardım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.