Şimdi Ara

Pardus 2007 - Tam versiyon, bugün 11:00da! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
0
Favori
13.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    pardus için yada her türlü disk oluşturma işlemlerinizde "partitioan macig" kullanmayın. ondan çok daha iyi, basit ve ücretsiz bir alternatif:
    http://forum.donanimhaber.com/m_9742186/tm.htm
  •  Pardus 2007 - Tam versiyon, bugün 11:00da!

sanırım istediğiniz imza böyle bişey...burada tıkladığınızda link pardus.org.tr adresine gidiyo...İndirme sayfası vs vs verilebilir...

(url=http://www.pardus.org.tr]
    (image)https://store.donanimhaber.com/f5/35/cc/f535cc411dce6a516ce1a90ebb3b372e.jpg[/simage]
    [/url)

() karakterlerini [] ile değiştirin işlem tamamdır burda biraz dağınık çıktı idare edin. düzeltemedim bi türlü () atınca çoşuyo düzelmiyo bi daha

@Zwandar umarım istediğiniz gibi bişey olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkna -- 24 Aralık 2006; 4:18:46 >

• hocam boyut olarak forum kurallarına uymuyor sanırm, denedim bende hata verdi ??

bu arada par2007 için kaç gb yer açmak gerekiyor..

takas alanı, sistem alalnı, kullanıcı alanı gibi bölümler olması lazım. uzun süre önce pardusv1.0 kurmuştum.. kaç gb lık yer ayırdığım hatırımda değil. siz ne yaptınız bu ayarları ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

hocam boyut olarak forum kurallarına uymuyor sanırm, denedim bende hata verdi ??

bu arada par2007 için kaç gb yer açmak gerekiyor..

takas alanı, sistem alalnı, kullanıcı alanı gibi bölümler olması lazım. uzun süre önce pardusv1.0 kurmuştum.. kaç gb lık yer ayırdığım hatırımda değil. siz ne yaptınız bu ayarları ?

pardus için 5gb yeterli
    takas alanı için ramin 2 katı tavsiye ediliyor (256mb ise 512 ,512ise 1gb)
    kulanıcı dosyaları için bölüm açman şart değil ama sana kalmış sabit diskin büyüklüğüne göre herhengi bir değer verebilirsin
    ayrıca eğer kurulumu yukardaki gibi 3 bölüm halinde yaparsanız pardusu tekrar kurma halinde yedekleme yapmanız gerekmiyor
    ben pardus 1.0 - cebitt sürümü--ve beta 2kurdum hiç yedekleme yapmadım
    tek yapmanız gereken kurulumda kullanıcı dosyalarının olduğu bölümü biçinlendirmemek

• bu pardus 2007 icin minimum sistem gereksinimleri neler? daha dorusu cel 366 ve 192 mb ram li alette xp den daha performansli calisabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: drgladius

quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

Orjinalden alıntı: drgladius

Valla arkadaşlar bende bundan iki ay önce linux sayfalarında böyle masaüstlerine gıpta ile bakardım.Öyle çok bilgisayar bilgimde yok .Tüm yapmanız gerekenler aşağıdaki linkte var.Yılmayın bir kaç deneme yapmanız gerekebilir.

http://www.pardus-wiki.org/index.php/NASIL:AIGLX_ve_BERYL_kurulumu

dostum ekran kartı modelini yazar mısın

Ge Force FX 5200 128 mb

verdiğin linkten pardus 2007 ye kurulum yaptın degilmi, cünkü linkteki kurulum daha eski bir versiyona hazırlanmıs ve bazı yerlerde bu sistemlerin farklılıgından olusan problemler vardı o yuzden soruyorumda halledildi demek tekrar is bası :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

bu pardus 2007 icin minimum sistem gereksinimleri neler? daha dorusu cel 366 ve 192 mb ram li alette xp den daha performansli calisabilir mi?

benzer konfügrasyona kurdum,
    çalışıyor,
    ancak kurulum 2.5 saaat kadar sürdü,
    çok hızlı değil ama xp ile de karşılaştırılmaz,
    min olarak kurarsan bişeyler yapabilirsin
  • Pardus 2007de Berly kurulumunu nvidia ekran kartı ile başarmış bir arkadastan

kdesu kwrite /etc/X11/xorg.conf bu dosyanın icini oldugu gibi yollayabilirmi bana..
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

Pardus 2007de Berly kurulumunu nvidia ekran kartı ile başarmış bir arkadastan

kdesu kwrite /etc/X11/xorg.conf bu dosyanın icini oldugu gibi yollayabilirmi bana..

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
    # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Thu Nov 9 17:55:20 PST 2006

Section "ServerLayout"

# Multihead stuff
    # Screen 0 "Screen0" 0 0
    # Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
    Identifier "Simple Layout"
    Screen "Screen0" 0 0
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice "Touchpad" "SendCoreEvents"
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    Option "Xinerama" "off"
    Option "Clone" "off"
    EndSection

Section "Files"
    RgbPath "/usr/lib/X11/rgb"
    FontPath "/usr/share/fonts/misc/"
    FontPath "/usr/share/fonts/dejavu/"
    FontPath "/usr/share/fonts/TTF/"
    FontPath "/usr/share/fonts/freefont/"
    FontPath "/usr/share/fonts/TrueType/"
    FontPath "/usr/share/fonts/corefonts"
    FontPath "/usr/share/fonts/Speedo/"
    FontPath "/usr/share/fonts/Type1/"
    FontPath "/usr/share/fonts/100dpi/"
    FontPath "/usr/share/fonts/75dpi/"
    FontPath "/usr/share/fonts/encodings/"
    EndSection

Section "Module"
    Load "dbe" # Double buffer extension
    Load "extmod"
    SubSection "extmod"
    Option "omit xfree86-dga" # don't initialise the DGA extension
    EndSubSection
    Load "type1"
    Load "freetype"
    Load "record"
    Load "xtrap"
    Load "glx"
    Load "v4l"
    Load "synaptics"
    EndSection

Section "ServerFlags"
    Option "AllowMouseOpenFail" "True"
    Option "BlankTime" "0"
    Option "StandbyTime" "0"
    Option "SuspendTime" "0"
    Option "OffTime" "0"
    EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "AutoRepeat" "500 30"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "trq"
    EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
    Option "Buttons" "5"
    EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Touchpad"
    Driver "synaptics"
    Option "Protocol" "auto-dev"
    # Option "Device" "/dev/input/mouse0"
    Option "LeftEdge" "1700"
    Option "RightEdge" "5300"
    Option "TopEdge" "1700"
    Option "BottomEdge" "4200"
    Option "FingerLow" "25"
    Option "FingerHigh" "30"
    Option "MaxTapTime" "180"
    Option "MaxTapMove" "220"
    Option "VertScrollDelta" "100"
    Option "MinSpeed" "0.09"
    Option "MaxSpeed" "0.18"
    Option "AccelFactor" "0.0015"
    Option "SHMConfig" "true"
    # Option "ClickTime" "0"
    EndSection

Section "Monitor"

# 1680x1050 @ 60Hz, 65.04 kHz hsync
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "Unknown"
    HorizSync 31.5 - 50.0
    VertRefresh 50.0 - 70.0
    ModeLine "1680x1050" 136.3 1680 1720 1856 2096 1050 1053 1056 1084
    EndSection

Section "Device"

# BusID "PCI:03:00:0"
    Identifier "VideoCard0"
    Driver "nvidia"
    VendorName "nVidia Corporation"
    BoardName "NV43 [GeForce Go 6600]"
    Screen 0
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option "DisableGLXRootClipping" "True"
    EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "VideoCard0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    Option "RenderAccel" "true"
    # Option "AccelMethod" "exa"
    SubSection "Display"
    Depth 24
    Modes "1680x1050" "1400x1050" "1280x800" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    EndSection

Section "Extensions"
    Option "Composite" "enable"
    EndSection

• xorg içinde bazı yerlerde değişiklikler yapıldı. ancak buraya bütün satırlar boşluklar kaybolmuş ve alt alta çıkmış. metin dosyasını orjinal olarak buraya nasıllink olarak verebilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr
    hocam boyut olarak forum kurallarına uymuyor sanırm, denedim bende hata verdi ??

Küçültürüz hocam
  • (url=http://www.pardus.org.tr](image)https://store.donanimhaber.com/18/0c/e7/180ce707b5f3cc4d441c7ff16db23a04.jpg[/simage][/url)

Birde bunu deneyin bakalım 100*70 ebatlarında bunda da sorun vermez heralde :)
    ahanda görünümü:
     Pardus 2007 - Tam versiyon, bugün 11:00da!

NOT: () yerine [] koymayı unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkna -- 24 Aralık 2006; 14:15:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_75

xorg içinde bazı yerlerde değişiklikler yapıldı. ancak buraya bütün satırlar boşluklar kaybolmuş ve alt alta çıkmış. metin dosyasını orjinal olarak buraya nasıllink olarak verebilirim?

ilgin için öncelikle tesekkür ederim text dosyasını oldugu gibi bir yere upload edebilirsin mesela rapid-share gibi bir siteye
  • Arkadaşlar selamlar, Pardus 2007 çalışan cd versiyonunda kızılötesini nasıl kullanabilirim? Asus dizüstü kullanıyorum ve dahili kızılötesi var bu bilgisayarda.
  • arkadaşlar bendede error 23 hatası veriyor boot ederken ve henüz kuramadım pardusumu çsorunu çözen arkdaşlar lütfen bu arada paylaşalım
  • pardus için ben de bir bölüm açayım bari sabit diskime.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

pardon macrolight acaba kurulumda grub kurmuş muydun_? biliyor musun

alt+f2 yap sudo kwrite /boot/grub/grub.conf yaz ve şifreni gir eğer bir dosya açılıyorsa haber ver gerekli komutları girelim

hdd'den sata mı ide mi kaç parça yazar mısın kaç tane hdd var ayrıca

arkadaşım İDE hard diskim var c ve d olmak üzere ikiye ayrılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 24 Aralık 2006; 17:29:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

pardus için ben de bir bölüm açayım bari sabit diskime.

çok yerinde bir karar tebrikler
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Ya arkadaşlar deliricem, dizüstü bilgisayarımda bi türlü çalışan cd çalışmadı, Pardus 2007 yazıp katman katman parlaklaşan bölümden sonra donanımlar yükleniyor vs. yazan ekran gelmiyor. Cdrom okumayı durduruoyor, öyle siyah ekran kalıyor. Ctrl Alt + - de bişeye yaramadı, ama kapama tuşuna basıp enterladığımda rebooting dedi, yani yeniden başlattı demekki çözünürlüğü değiştirmem gerekiyor, ama ne yapıcam?
    Pardus 2007 RC çalışan cd çalışıyor ama bu çalışmıyor anlamadım gitti. Minimum ayarlar, standart ekran modu denedim, akla karayı seçim ama yok delircem..

Sorunu çözdüm arkadaşım.

Pardus 2007 yazan mavi ekranın ardından ekran kararınca birkaç kez ctrl+c tuşuna basıp, daha sonra ctrl+alt+f1 ile konsala geçmeyi başardım. burada root olarak giriş yaptıktan sonra xorgconfig yazarak açılan press enter to continiue diyen yerde enter'a bastım. ardından açılan sayfada 1'i seçerek devam ettim, Emulate3Buttons? sorusuna y diyerek geçtim. sonra klavyeyle ilgili ayarların olduğu sayfa gelene kadar enter'a bastım. klavye olarak 2. seçeneği seçtim. sonra dillerin olduğu bir liste geldi 57. seçeneği seçtim. You must indicate the horizontal sync range of ypur monitor yazan yere kadar enter'a basarak ve sorulan sorulara y diyerek geldim. burada 6. şıkkı seçerek ilerledim, daha sonra açılan sayfada 4 şıkkı 40-150 olanı seçtim enter' bastım. do you want to look at the card database sorusuna kadar enter'la ilerledim, bu soruya y diyerek ekran kartlarının listesine ulaştım. burada 6. seçeneği seçtim. sonraki sayfada 10. seçeneği seçtim. daha sonra ekran kartına bir isim vermemizi isteyen bi sayfa geldi oraya 1100 yazdım enter'a bastım sonraki sayfada 4'ü, daha sonrakinde ise 5'i seçtim. değişiklikleri kaydetmemiz için sorduğu soruya y dedim. bilgisayarı yeniden başlattım ve artık pardustaydım. umarım işinize yarar. tamamen deneme yanılma yoluyla yaptım bunu. günlerdir uğraşıyorum sonunda pardusu kullanabiliyorum. şu an için sadece fareyi kullanamıyorum ve çözünürlüğü 1280x800 yapamıyorum bunları da çözersem hiçbir sorun kalmayacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: Uxexes

arkadaşlar bendede error 23 hatası veriyor boot ederken ve henüz kuramadım pardusumu çsorunu çözen arkdaşlar lütfen bu arada paylaşalım

bende p5b sorununu şu linkten çözdüm şimdi pardustan yazıyorum birde kurarken standart ekran modunu seçin

http://www.pardus-wiki.org/index.php/NASIL:JMicron işte burdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtksnz -- 24 Aralık 2006; 20:03:49 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.