Şimdi Ara

Pardus 2007 - Tam versiyon, bugün 11:00da! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
0
Favori
13.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • XP de PowerNow ve K8 driveri ile CPU nun max calisma problemimi cozmustum.

Taşınabilir bilgisayarımın fanı Pardus da XP den daha cok calisiyor.

Pardus a Powernow ı nasil kurarım? Bilen, deneyen var mı?

http://www.amd.com/gb-uk/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13349,00.html

Tşkr.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayta85

wide screen problemi yaşanıyomuş sadece duydum. bende fj.s. laptop var ve ekran kartım x300 beryl yi falan çalıştırabilirmiyim. ???

widescreen problemı yok ben kullanıyorum.beryl de calısır
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustsener

MERHABA BENDE DÜN İTİBARİYLE PARDUS KURMA GİRİŞİMİNDE BULUNDUM İNTERNETTEN İNDİRDİM CD YE YAKTIM BOŞ OLAN D SÜRÜCÜME KARULUMA BAŞLADIM BURAYA KADAR HERŞEY TAMAM HATTA KURULUMUN % 50 SİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR ONDAN SONRA SİYAH EKRAN DA TEK SATIR PARDUS YAZISI ÇIKIYOR DEVAM ETMİYOR SORUNUM NE OLABİLİR ACABA. BAZI ARKADAŞLAR Bİ ANAKART TİPİNDE KURULUMUN SORUN OLDUĞUNU YAZMIŞLAR ANA KARTIM O MARKA DEİL. BU ARADA PARDUSU KURARKEN WİNDOWS GİTTİ ALLAHTAN YAKIN ZAMANDA YEDEK ALMIŞTIMDA ÖYLE KURTARDIK YOKSA TÜM BİLGİLER GÜMBÜRTÜYE GİDİYODU . PARDUSU KURAMAYINCA MECBUREN WİNDOWSU YENİDEN KURDUM. BU ARADA KURULUM SORUNU CD DE OLABİLİR DİYE CD Yİ KURULUM BÖLÜMÜNDE TEST ETTİM CD SAĞLAM GÖZÜKÜYOR.
    YARDIIMMM!!!

Selam aynı sorunu bende yasıyordum eger cdromunuzun ide kanalına takılı baska aygıt varsa lutfen 1 tanesini sokup ide kanalında sadece 1 surucu takılı olarak kurulum yapın bende bu sekilde cozuldu problem

• teşekkürler bear bide öyle deniyeyim bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fos

quote:

Orjinalden alıntı: hayta85

wide screen problemi yaşanıyomuş sadece duydum. bende fj.s. laptop var ve ekran kartım x300 beryl yi falan çalıştırabilirmiyim. ???

widescreen problemı yok ben kullanıyorum.beryl de calısır

eyvallah. pardusu kurdum şu anda sorunsuz çalışıyo herşey beryl de dahil. fakat bi problemim var. FJS. laptop kullanıyorum kablosuz ağa bağlanmak için tuşa basıyorum ama devreyue girmiyor nasıl yapıcam şaşdım kaldım bana yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar kimse yardımcı olamayacamı.???
  • arkadaşlar merhaba..ben de dün pardus kurdum ancak cd-rom ve dvd-rom sürücüleri görmüyor..nasıl kurabilirim bulamadım da..ayrıca ekran kartı ve ses kartı da kuramadım..yardımcı olur musunuz lütfen..
  • Cd sürücülere cd tak.Masaüstüne çıkar.Ekran ve se kartlarının marka modelini yazarsan yardımcı olabiliriz.
  • Bugün sabahtan aranıza katıldım,biraz kendim kurcaladım,ilk açılışta bütün donanımları tanıması gerçekten büyüledi beni daha ilk açılışta ses duymak çok tuhaf oluyor:)
    Sistem görünüm temasını yükledim şuan çok memnunum,Xp ile birlikte sorunsuz çalışıyorlar.
    Aklıma takılan bir iki soru sorucam sizlere;
    1-Açılışta xp mi,pardus mu şeklinde soru geliyor ancak pardus birinci sırada onu xp yapabilir miyim?
    2-Pardusta çalışırken hdd den ince tiz bir ses geliyor devamlı,bu ses xp de yok acaba sorun mu var,aynı sesi duyan var mı?
    3-Pardusta ses kısıkken bile uyarı sesleri ve program açılış sesleri geliyor,bunu genelleyemez miyiz?
    4-Online oyunlar var içinde,zaman belirleyelimde Pardusçularla kapışalım bir :)

Bol ve sorunsuz Parduslu günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

Bugün sabahtan aranıza katıldım,biraz kendim kurcaladım,ilk açılışta bütün donanımları tanıması gerçekten büyüledi beni daha ilk açılışta ses duymak çok tuhaf oluyor:)
    Sistem görünüm temasını yükledim şuan çok memnunum,Xp ile birlikte sorunsuz çalışıyorlar.
    Aklıma takılan bir iki soru sorucam sizlere;
    1-Açılışta xp mi,pardus mu şeklinde soru geliyor ancak pardus birinci sırada onu xp yapabilir miyim?
    2-Pardusta çalışırken hdd den ince tiz bir ses geliyor devamlı,bu ses xp de yok acaba sorun mu var,aynı sesi duyan var mı?
    3-Pardusta ses kısıkken bile uyarı sesleri ve program açılış sesleri geliyor,bunu genelleyemez miyiz?
    4-Online oyunlar var içinde,zaman belirleyelimde Pardusçularla kapışalım bir :)

Bol ve sorunsuz Parduslu günler

Hemen yardımcı olayım arkadaşım;

1- ana dizinde(sistem-konquerer'da;yani bilgisayarım gibi olan, kök dizin de) boot klasörü içinde 2 dosya var(şuanda windowstayım hatırlayamıyorum) onları yetkili olarak düzenleyip windows yazan yeri üste alırsan yada default=0 yazıyorsa onu 1 yaparsan sıralama değişmiş olur, böylece win başlar ilk.

2- Kpowersave'deki profili Akustik vs. olarak değiştirerek denersen bi çözüm bulman muhtemel. Pardus'ta pcnin tam verimli çalışması için bir profil otomatik seçili olabilir ve bu yüzden hdd den az da olsa ses gelebilir, farklı profillerde hdd performansından az kayıp vererek sessiz bir pc elde edebilirsiniz.

3- Ses yöneticisinde ana kanalı düzenleyin. Sanırım kısma yaptığınızda etkilemiyor çünkü ana kanal farklı seçili olabiliyor otomatik olarak değiştirmediyseniz. Birde Tasma'da sistem bildirimleri (sesin ve tv yapılandırmasının olduğu yerde olması lazım) kısmında pencere açma vs. gibi davranışlarda çalınacak sesleri iptal edebilir ve değiştirebilirsiniz.

4- Aynen, oyun olayında bana da haber verin özel mesaj ile, mutlaka bende katılmak isterim. ;)

Bu arada topiğe uzun zamandır bakamıyordum, yine uzun zaman bakamam herhalde :) Bi sorunu derdi olan varsa özel mesaj atabilir, müsait olduğum sürece yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada güncellemeler çıktı yine, Ati Control Center'dan tutunda birçok özelliğe kadar çoğu şey artık desteklenmenin ötesinde çoğu linux dağıtımını geçti bile Pardus kısa sürede çok yol kat etti ve büyük bir azim ile yoluna devam ediyor, desteğinizi esirgemeyin. Saygılar.

• Merhaba arkadaşlar;

Anlatılanları uyguladım ancak benim sistemi kurduğumdan beri çöz. 1024x768 ve üzerini görmüyor,sistem klasörü içine 1280x768i ekledim ancak çöz. ayarlarında maksimum olarak 1024x768i görüyor,ekran kartım intel945gm,Bios patchleri vardı yaptım ancak hala durum aynı.Bu ekran kartını kullanıpta yüksek çöz. çıkabilenler var mı?

EDİT:
    Sorunu çözdüm,buraya bakılabilir;
    http://forum.donanimhaber.com/m_14352336/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 19 Mayıs 2007; 22:32:50 >
  • ya arkadaşlar bugün pardusu 2007.1 i indirdim ve cd ye çektim ama bikaç günlük pardus araştırmamdan sonra berly denen masaüstü programını yüklemek acayip zor bişey gibi geldi bana bisürü kod falan yazıyosun açıkçası gözüm korktu valla berly olmadanda xp den nasıl bi üstünlüğü olabilir pardusun düşünüyorum!! bu programı hiçbir kod falan yazmadan xp vari bi yükleme ve çalıştırma yolu yokmudur hep kodlarmı yazmamız gerekiyo pardusta??
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.