bu pardus'un kurulum dosyasını niçin iso uzantılı yapmışlarki? normal şekilde dagıtılsa olmazmıydı şu işe bakın kalıbı diske yazdırıyoruz yinede pc bot etmiyor
quote:
Orjinalden alıntı: EXPANDER
bu pardus'un kurulum dosyasını niçin iso uzantılı yapmışlarki? normal şekilde dagıtılsa olmazmıydı şu işe bakın kalıbı diske yazdırıyoruz yinede pc bot etmiyor
Ben flashget ile indirdim indirirken sonuna .jc diye bir uzantı ekledi onu kaldırdım kalıbı cd ye yazdır dedim oldu ama henüz tam manası ile kuramadım şimdi yedekleri alıyorum az kaldı Pardus'a
uzantıyı kaldırmak için araşlar/klasör secenekleri/görünümden/bilinen dosya ve klasörler için uzantıları gizle seceneğini kaldırdım.
Evet arkadaşlar sonunda pardus 2007yi kendi sitesinden .iso şeklinde indirdim ve cd ye başarılı bir şekilde çektim ama kurmaya çalıştığımda kur ekranından önce gelen Cd yi test ederken hata verdi başka bi marka cd ile denedim yine hata verdi CD rom un ya da cd'n bozuk diyor cd yi başka pc'de de denedim onda da aynı hatayı verdi şimdi ben bu dosyayı kendi sitesinden indirdiğim için hatalı fln olabileceğini düşünmüyorum yani cd ye de başarılı bir şekilde çektim ama sorun neden kaynaklanıyor nasıl çözerim anlayamadım denediğim cd ler philips ve dms blue :( cd ye nasıl çekeceğim ya da cd sini nereden bulabilirim? bu ay sanırım chip dergisi vermiş ama onun cd leriyle de çalıştıramayan bissürü kişi vardır yardım ederseniz çok memnun olurum
@enbiey,
Cd bozuk inmiş.Yenisini indirmen lazım.
Neyse pardusu pc ye yüklemeden cd den ç.alıştırdım incelemek için iyi fırsaat oldu güzel yapım
yaw ben pardusu bir pc dergisinin verdiği cd den yukledim. tabi ana hdd ye değil usb'den hdd var ona kurdum. actım gayet guzel calışmaya başladı. sonra bi kaç kurcalayınca takılıyor hata veriyor. hatadan sonrada kitleniyor. bu hatanın nedeni eksik veya yanlış kurulum mu yoksa derginin verdiği pardus 2007 cd'sinde mi bir problem var? yardımcı olursanız sevinirm.
arkadaşlar pardus 2007'yi bilgisayarıma kurdum . pardus intel wireless 2200b/g donanımını tanıdı da fakat benim dizüstü fujitsu siemens amilo M7440 ve kablosuz'u açmak için tuş var. fakat bu tuş fujitsu siemens'in power manager programını yükleyince aktif oluyor. aksi halde kablosuz bağlantıyı aktif hale getiremiyoruz. e bu power manager yazılımı da windows'da çalışıyor ve linux için olanını f.s'in sitesinde falan da bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim çünkü kablosuz modem kullanmama rağmen internete girebilmek için ethernet kablosu kullanıyorum. bu arada wine ile pardus da çalıştırmayı denedim programı ve çalıştı fakat bir işe yaramadı.
aiglx ve beryl programlarını pisi deposunda bulamadım. arkadaşlar tam olarak depoda hangi isimle yer alıyor bu programlar. ve nasıl kurarım anlatabilir misiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: sezmen
aiglx ve beryl programlarını pisi deposunda bulamadım. arkadaşlar tam olarak depoda hangi isimle yer alıyor bu programlar. ve nasıl kurarım anlatabilir misiniz?
Orada uyumlu ekran kartları yazıyor seninki uyumluysa kurabilirsin. Yalnız yanlış yapmamak için adımları sırasıyla ve dikkatli yapmanı tavsiye ederim. Ben buraya göre kurdum sorunsuz çalışıyor.Kolay gelsin.
ekran kartım uyumlu ama kuramadım. galibe ben beceremedim. evde internetim de yok. iş yerinde halletmek zorundayım... bilgisayarımı getirince bidaha bakacağım inşaallah. ama şunu belirteyim. pardus kullanırken büyük zevk alıyorum... windowsu nerdeyse hiç açmıyorum... tüm tanıdıklarıma tavsiye ediyorum ayrıca msn deki herkese mail attım, en azından bilgileri olsun, kullansınlar diye.
beryl kurulumu tamamdır. bu çok muhteşem bir şey yaa. bayağı bi uğraştım ama sonunda oldu. gerçekten değiyor uğraşmaya.
ayrıca şu wine adlı programda çok güzel. windowsun exe uzantılı uygulamalarını aynen çalıştırabiliyorsunuz. ben ilk olarak okey programını ve picasa2 yi kurdum çok güzel çalışıyor. herkese tavsiye ederim.
quote:
kullanmayın diye yapmışlardır. bizim böyle bir araba yapma geçmişimiz var tarihte.
bilinçli beceriksizlik olarak nitelendiriyorum. tanıtım rezalet destek rezalet
bi pardus wiki'yi bile insanlara tanıtamadılar. bilenleride içeri alıp pardus wiki faydasına çalıştırmayı bilmiyorlar.
tek kelime ile beceriksizlik. organizasyon bozukluğu.
yeni bir şey ortaya çıkınca ilk başta mutlaka bazı aksaklıklar olacaktır arkadaşlar. benimde bazı sorunlarım oluyor ama bunları doğal karşılıyorum... aynı sorunlar yeni kullanmaya başladığınızda windows için de geçerli değil miydi? kullandıkça alışıyor insan. benim 3.5 yaşındaki kızım windows u açmıyor hiç. hep pardus açık. basbayağı da kullanıyor...
bu arada benim laptopda beryl programı bazı aksaklıklar çıkarıyor. medya programlarını çalıştırırken sorun çıkıyor. bende her zaman açık tutmuyorum beryli. 256 mb ram var bazı programları açarken kasıyor. open office gibi... ama genelde gayet iyi özellikle internette çok daha hızlı. ve tabiki güvenli...
Arkadaşlar sistemimde ne güzel hem xp hem Pardus vardı xp çöktü format attım ama artık açılışta seçenek vermiyor direk xp de acılıyor yani pardusa nerden nasıl ulaşırım yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: vvv_com
quote:
kullanmayın diye yapmışlardır. bizim böyle bir araba yapma geçmişimiz var tarihte.
bilinçli beceriksizlik olarak nitelendiriyorum. tanıtım rezalet destek rezalet
bi pardus wiki'yi bile insanlara tanıtamadılar. bilenleride içeri alıp pardus wiki faydasına çalıştırmayı bilmiyorlar.
tek kelime ile beceriksizlik. organizasyon bozukluğu.
@ EXPANDER
Arkadaşım, dosyayı .iso yapmışlar çünkü direk indir cdye bas diye, basınca kontrol etme yazılımı bile koymuşlar ki bozuk veri varsa eksik kurma diye. Ben geçen .iso yu DVD modundayken basmışım cdye. O da çalışmadı, yani anlicaan, netten indirdiğin dosya bozuk inmemiş olabilir, bikaç sector'ü bozuk olabilir, harddiskinde bozuk sektör varsa, dosya orda zarar görmüş olabilir, cdye yazarken bi sorun olmuş ve cd sağlıklı basılmamış olabilir.
Bu tarz sorunu olanlar PardusWiki'deki GonulluCdTemini durağından Size en yakın Gönüllü'den CD isteyebilirsiniz. Saygılar.
@ vvv_com
Kullanmayın diye yapılmasının ne anlamı var? Birçok şeyin yapılamamasının nedeni ülkedeki bilişim alanında bilgili siyasetçi gibi yönetimde sözü geçen insan eksikliğindendir.
Pardus'un tanıtımı birçok alanda yapıldı, ilk çıktığında 4 yansıma olmasına rağmen serverler kilitleniyordu ve Türkiye tam 1 ayda yaptığı download'u 1 haftada 2ye katladı. Bunlar bence deli rakamlar. Tanıtım için daha çok şey yapılacaktır emin ol, söveceğine sende ciddi anlamda gördüğün eksikleri bir rapor olarak gönder, o sorunlarda çözülsün, ileride çok daha gelişmiş bi işletim sistemimiz olsun, gurur duyabilelim; ki ben şuanda bile gururluyum..
Destek konusunda Bütün PC Dergileri, birçok yazılım sitesi, hatta haberlerde bile tanıtıldı, daha ne olsun?
Wiki konusuna gelince, eksikler olabilir tabii ki bu çok doğal, bu konuda da fikirlerini ve yorumlarını kötülemek yerine iyileştirmek için kullanırsan daha iyi olmaz mı? Sakın yanlış anlama amacım seni yargılamak değil, kimseyi yargılamak haddim de değil; önemli olan nokta köstek olmak yerine farkettiğimiz eksikleri bildirerek daha iyi olmasını sağlamak bizim elimizde ve elimize de bulaşacak birşey değil diyorum.
Saygılar.
Arkadaşlar Win Vista'nın fiyatlarını görünce Pardus'a geçmeye karar verdim, şu anda indiriyorum ama Pardus.kurulan.2007.iso yanında bir de xdelta diye bir dosya daha var. Bu ne işe yarayacak, yaklaşık 340 MB. Zaten PArdus CD'sine de sığmayacak herhalde. Yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: coxackie
Arkadaşlar Win Vista'nın fiyatlarını görünce Pardus'a geçmeye karar verdim, şu anda indiriyorum ama Pardus.kurulan.2007.iso yanında bir de xdelta diye bir dosya daha var. Bu ne işe yarayacak, yaklaşık 340 MB. Zaten PArdus CD'sine de sığmayacak herhalde. Yardımcı olursanız sevinirim.
sadece iso'yu indirip imajı cdye basman yeterli xdelta ya gerek yok md5'te cdnin doğruluğunu kontrol eden bir program onu biliyorum, ben iso ile çok rahat kurmuştum.
Basturkemin, ben de 5101 kullanıyorum, tanımadığı donanım oldu mu?
Selamlar şuan xp kullanıorum ve linux yada pardus hakkında hiçbir bilgim yok ama pardus denemek istiyorum bi kaç sorum olacaktı pardusla linuxun ne alakası var? pardus netten ındırdıgımde kurulan xdelta dıe 340 mb cıvarı bı dosyada ındı bu da ısıme yarayacakmı tabı bır de ıso war 6oo kusur mb rar dosyası su an c ve d dıe hd 2 parca d ye dokunmadan c ye format tıp pardus yuklemek ıstıyorum bu mumkun mudur birde kuruluma xp ortamındamı baslıyorum yoksa cd mi gereklı tabı cd ye ısoyla xdelta beraver sıgmaz kurulumda hakkında bılgı verebılırsenız sevinirim şimdiden tesekkürler
Pardus'ta SuSE'deki gibi WPA ve WPA/PSK türü şüfrelenmiş kablosuz modemlere bağlanabiliyor muyuz? En son denediğimde bağlanmıyordu. Bir yolu varsa SuSE'den Pardus'a geçeceğim.