Şimdi Ara

Pardus 2007 - Tam versiyon, bugün 11:00da! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
0
Favori
13.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: volf

Önce ekran kartının güncel linux sürücülerini kendi sitesinden çek.Sonra da AIGLX'i aktif et ve BERYL kur.Al sana cillop gibi 3D masaüstü.

ok saol denemeye basladım :) saol nVidia sitesine yolculuk ardından diger bahsettiklerin içinse pisi mi diyicem ama pisi suan problemli aksamdan beri güncellemeleri göster diyorum hata veriyo bir süre sonra serverlara abandılar tabi :(
  • pisi ile güncelleme yapılabiliyor suan itibariyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volf

Önce ekran kartının güncel linux sürücülerini kendi sitesinden çek.Sonra da AIGLX'i aktif et ve BERYL kur.Al sana cillop gibi 3D masaüstü.

bu bahsettiklerini biraz detaylarındırırmısın ekran kartı sürücülerini hallettim. AIGLX ve BERLY içinse pisi den aradım birsey bulamadı eger bunlar zaten yüklüyse nerden aktif edicem.

http://www.pardus-wiki.org/index.php/NASIL:AIGLX_ve_BERYL_kurulumu

bu adresten kurulumları gerceklestirebilirsiniz arkadaslar.

kendi soruma cevabımıda buldum sizlerle paylastım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visualize -- 19 Aralık 2006; 15:21:27 >

• Arkadaşlar şu andan itibaren serverlar tekrar hayata döndü ama bu durumun devamlı olmasını sağlamak için pardus indirmek istediğimizde torrent dosyası aracılığı ile indirelim hem sunucuya ek yük gelmez hemde daha doğru şekilde iner
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

bu resimde benden xgl aktif ama sunu solim xgl pardusta beraber gelmiyor kendiniz ayarlıyorsunuz yani ama gercekten cok guzel olmus pardus :D

BeAr bakıyorum KNazar'ı açmışsın iyi yapmışsın zira gözüm kaldı :P Beryl ve XgL'de :)

Bu arada arkadaşlar hepinizden rica ediyorum lütfen iso dosyalarını alternatif kaynaklardan ****

hehe nazar cok onemli tabi olmazsa olmaz :P koruyor sonunçta ehehe
  • bu linkte farklı bir versiyon icin kurulum anlatılmıs 07 versiyonunda bir farklılık olsa gerek bir yerde olması gereken anlatılan versiyonda mevcut ama 07 versiyonda mevcut degil bu sebpeten takıldım kaldım :[
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

bu linkte farklı bir versiyon icin kurulum anlatılmıs 07 versiyonunda bir farklılık olsa gerek bir yerde olması gereken anlatılan versiyonda mevcut ama 07 versiyonda mevcut degil bu sebpeten takıldım kaldım :[

Eğer beryl paketini svn den kurmakta takıldıysan hazır pisi paketini kurman için
    sudo pisi ithttp://repo.pardus-linux.nl/beryl-0.1.2-1.pisi
    komutunu deneyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kültigin -- 19 Aralık 2006; 16:13:02 >
  • millet birkaç sorum var

bu pardusun bir program files ı var mı?
    her açılışta illa şifremi girmem gerekiyor bunu iptal edemezmiyim
    paket yöneticisi bir dünya dosya buldu bu dosyaları illaki yüklemem gerekiryor mu
    msni halletim kopete işimi gördü ama virüs programı clamav ı hiçbir yerde bulamadım yardımcı olurmusunuz
    pardusta disc birleştiricisi gibi bir program var mı

teşekkürler

ayrıcca ati nin güncel driverini ararken pardus diyemi aratacam yoksa linux diye mi? keza avermedia fm007 plus kullanılamıyormuş bunun kullanılması için bir yazılım çıkar mı yoksa sorun donanımsal mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sceep -- 19 Aralık 2006; 16:39:35 >
  • allah deliricem 2 kere indiriyordum ikinciside %90 takıldı zaten kotalıyım ben böyle server görmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kültigin

quote:

Orjinalden alıntı: visualize

bu linkte farklı bir versiyon icin kurulum anlatılmıs 07 versiyonunda bir farklılık olsa gerek bir yerde olması gereken anlatılan versiyonda mevcut ama 07 versiyonda mevcut degil bu sebpeten takıldım kaldım :[

Eğer beryl paketini svn den kurmakta takıldıysan hazır pisi paketini kurman için
    sudo pisi ithttp://repo.pardus-linux.nl/beryl-0.1.2-1.pisi
    komutunu deneyebilirsin

dostum yarı yola gelmilştim zatende sen pisiden yol gösterince daha kolay geldi indirdim masaüstünde ikon ve kurdum direk. konsoldan birseyler daha yapmam gerekiyormu ?

• pardusta konsol dışında nasıl root olarak oturum açacağız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sceep2000

millet birkaç sorum var

bu pardusun bir program files ı var mı?
    her açılışta illa şifremi girmem gerekiyor bunu iptal edemezmiyim
    paket yöneticisi bir dünya dosya buldu bu dosyaları illaki yüklemem gerekiryor mu
    msni halletim kopete işimi gördü ama virüs programı clamav ı hiçbir yerde bulamadım yardımcı olurmusunuz
    pardusta disc birleştiricisi gibi bir program var mı

teşekkürler

ayrıcca ati nin güncel driverini ararken pardus diyemi aratacam yoksa linux diye mi? keza avermedia fm007 plus kullanılamıyormuş bunun kullanılması için bir yazılım çıkar mı yoksa sorun donanımsal mı?

Program Files Home klasörü içindedir gizli dosya halinde

Paket yöneticisinde isteğe bağlı olarak kurabilceğin programlar vardır clamav ve klamav paketleri de orada

Ext3 için disk birleştirmesine gerek olmadığından böyle bir program yoktur

ayrıca eğer rendering sorusuna evet yanıtı alıyorsan sürücü kurmana o kadar gerek yok

visualize eğer her şeyi yaptıysan alt+f2'ye tıklar beryl yaz çalışır daha sonra tekrar tıkla beryl-manager yaz ve sağ altada eğer kırmızı bir elmas geldiyse herşey tamamdır bu arada bu komutları verirken açık pencere olmamasına dikkat et

• selamlar;
    ilk mesajımın bu topiğe olması umarım benim için linuxa iyi bir başlangıç olur

linux konusunda hiçbir deneyimim olmamasına rağmen uzunca bir zamandan beri 18 aralık'ıbeklemekteyim,umarım herkeste bir parça merak uyanır ve pardus yani ulusal işletim sistemimiz iyi yerlere gelebilir.Buradaki ulusallıktan amacımız salt milliyetçilik yapmaktan ziyade birilerine lisans parası ödeme sıkıntımız olmadan özgürce kullanabileceğimiz,bizler gibi düşünen insanlar tarafından hazırlanmış bir işletim sistemi ve içindeki dahili programları kullanmak,kullanmaya teşvik etmek ve geliştirmek sanırım..

Şu an itibariyle ulaknetin ftp sitesinden pardus 2007 yi indirmiş bulunuyorum,öncelikle vmare kullanarak sanal makinede ne olduğunu anlamaya çalışacağım ama ilerisine dair en ufak bir bilgim yok fakat harddiske de kuracağım en kısa zamanda;açık kaynak kodlu işletim sistemlerini kullanmakta uzmanlaşmış arkadaşlarımızdan beklentim benim gibi deneyimsiz arkadaşlarala deneyimlerinizi paylaşmanız ve microsoftla büyümüş biz windows çocuklarına bu kumpastan kurtulabilmemiz için bir yol göstermenizdir...

• kaç snde açılıyo pardus? sn tutan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: klimpomaniac

harddisk tipinin ide olarak seçilmesi gerektiğine dair bir öneri vardı zaten pardus'un vm sorunu gibi bir konu başlığı var oradan bakabilirsin

Hoşgeldin...

Salagil bu makinanın performansına göre değişecektir şu an dizüstündeyim ama eminim hemen yanımda duran 2 gb ramli o/c yapılmış işlemcisi olan makinaya kurunca daha hızlı açılacaktır
  • @Zwandar söylediklerini uyguladım sağ altta elması göremedim bir problem var demek masaüstünde hala beryl-0.1.2-1.pisi uzantılı dosya duruyo actıgımda yüklensinmi dedi evet dedim ve yükledi . yanlıs olan nedir acaba ?
  • Selam arkadaşlar bizde Linuxlu olmaya karar verdik ve az önce arkadaşın dizüstü Pcsine Pardus 2007 yi sorunsuzca kurduk

Yalnız çözemediğim 1-2 sorun var inşallah çözümünüde burada buluruz..

1- Dizüstü pcye USB den bağlı olan fareyi tanımadı çalışmıyor toucpad çalışıyor nasıl çalıştıracaz bir ayarımı var?

2- Ses çıkmıyor ne yapmamız lazım paket yöneticisinden güncellemeleri göster diyorum depo güncelleniyor diyor %100 olunca dosya bozuk tarzında bir hata veriyor ??

Depodan mı indirecek ses driverini yoksa bizimmi indirip kurmamız gerekecek...

Not: İlk defa Linux kullanıyoruz hiç bir temel bilgimiz yok ama bir yerlerden de başlamak lazım

• selamlar;
    benimkisi biraz dakika 1 gol 1 gibi oldu ama;
    vmware biraz karışık geldi direkt olarak harddiske kurayım dedim,zaten yerini önceden ayarlamıştım 25 gB lık bir alan ayırdım hdd'de..sonra indirdiğin pardus 2007 kurulanın iso dosyasını bir güzel cd ye yazdım,anakartımdan cd den boot olacak şekilde ayarladım ama maalesef boot olurken "Error20:Error while parsing number" dedi ve kurulum başlamadı,ne demek arkadaşlar şimdi bu yaw,o kadarda heveslendik şevkimiz kırılıcak vallahi,yardımcı olursanız sevineceğim bir şeyleri ayarlamayımı unuttuk acaba..beklemedeyim
  • peki beryl kurulumu ile ilgili dökümanda anlatılan dosya değişikliğini yaptın mı acaba
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.