Şimdi Ara

Pardus 2007 - Tam versiyon, bugün 11:00da! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
0
Favori
13.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programlar>Sistem>Daha Fazla Uygulama>Terminal Programı - Süper Kullanıcı Kipi

karşıma root kabuk penceresi açılıyor ama bir türlü şifremi yazamıyorum ne rakamlar çalışıyor ne harfler

ayrısa skystar için pulingler var bazı kanallar için bunları hangi dosyanın içine kopyalayacağız yada pardus için puling yazıldımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sceep -- 19 Aralık 2006; 22:29:11 >
  • şifre bölümü gölge modundadır, böyle olduğu zaman ekrana bir çıktı yansıtmaz, siz şifrenizi girdikten sonra enter tuşuna bastığınızda giriş sağlanacaktır.
  • saol dostum oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

"Error20:Error while parsing number" hatası alıp kurulum yapamayan P5B sahiplerine beni de ekleyiverin. Neyse nasılsa bir çözüm bulunacaktır, o zamana kadar çalışan 2007'yi indireyim bari.

hoşgeldiniz...
  • Arkadaşlar bende VMware üzerinden denedim ve gayet hoşuma gitti.
    Ve şu an normal olarak PCye kurmayı düşünüyorum.
    2 HDD var pc de
    4 de sürücü var C: D: E: F: şeklinde
    C: de Windows XP kurulu doğal olarak C: ye kurmak istiyorum cdyi takıp direk kuruluma başlarsam sadece C: yi mi formatlayacak yoksa diğer sürücülere de bir ayar yapması gerekecek mi ?
    Diğer sürücülerimi depo olarak kullandığım için o bölümlerdeki verilerimin silinmemesini istiyorum.
    Nasıl olacak şimdi anlatabilirmisiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

Orjinalden alıntı: klimpomaniac

selamlar;
    benimkisi biraz dakika 1 gol 1 gibi oldu ama;
    vmware biraz karışık geldi direkt olarak harddiske kurayım dedim,zaten yerini önceden ayarlamıştım 25 gB lık bir alan ayırdım hdd'de..sonra indirdiğin pardus 2007 kurulanın iso dosyasını bir güzel cd ye yazdım,anakartımdan cd den boot olacak şekilde ayarladım ama maalesef boot olurken "Error20:Error while parsing number" dedi ve kurulum başlamadı,ne demek arkadaşlar şimdi bu yaw,o kadarda heveslendik şevkimiz kırılıcak vallahi,yardımcı olursanız sevineceğim bir şeyleri ayarlamayımı unuttuk acaba..beklemedeyim

Eyvah dostum anakartına linux kurulamıyanlar külubun hoş geldin! 965 chipsetli anakartlara şu an linux kurmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zor fakat bunun için pardus ekibi çok sıkı çalışıyor ve bir çözüme ulaşmak üzereyiz. Biraz sabretmen gerekecek ne yazık

maalesef 965 chipset yeni olduğu için sorunlara açık...
    ama UBUNTU 6.10 çok güzel kuruluyor... hatta Vista ve XP'nin göremediği Jmicron sata kontrolcisini bile görüyor...
    Suse 10.2 ise maalesef cd-rom'u görmüyo.. ancak harddiske kopyalayıp, sonra ordan kurulabilyor... hendek var ama, deve atlayabiliyor :)
    Pardus'ü ise ben VMWare üzerinde kurdum.. gayet güzel çalıştı...
    3D uygulamalar lazım değilse VMWare canavar gibi çalışıyo... baya da performanslı...

• hocam sürücünün tekini boşalt bende c de win vardı d yi boşalttım
    oraya pardus kurdum kurulum sırasında göreceksin hdd yi biçimlendirmek isteyecek ext3 formatına orada sana soruyor müdahale etmek istermisin diye
    sende gerekli yeri gösteriyorsun

biraz saçma bi açıklama oldu ama idare ediver ben ilk seferde kazasız belasız yükledim sen yinede yedeklerini alda c dekilerin ve kuracağın bölümü aklında iyi tut kapasitesini filan çünkü ben az daha orda afallıyordum 160 gb hdd var 2 tane 160 varmış gibi sandım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

Orjinalden alıntı: klimpomaniac

selamlar;
    benimkisi biraz dakika 1 gol 1 gibi oldu ama;
    vmware biraz karışık geldi direkt olarak harddiske kurayım dedim,zaten yerini önceden ayarlamıştım 25 gB lık bir alan ayırdım hdd'de..sonra indirdiğin pardus 2007 kurulanın iso dosyasını bir güzel cd ye yazdım,anakartımdan cd den boot olacak şekilde ayarladım ama maalesef boot olurken "Error20:Error while parsing number" dedi ve kurulum başlamadı,ne demek arkadaşlar şimdi bu yaw,o kadarda heveslendik şevkimiz kırılıcak vallahi,yardımcı olursanız sevineceğim bir şeyleri ayarlamayımı unuttuk acaba..beklemedeyim

Eyvah dostum anakartına linux kurulamıyanlar külubun hoş geldin! 965 chipsetli anakartlara şu an linux kurmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zor fakat bunun için pardus ekibi çok sıkı çalışıyor ve bir çözüme ulaşmak üzereyiz. Biraz sabretmen gerekecek ne yazık

maalesef 965 chipset yeni olduğu için sorunlara açık...
    ama UBUNTU 6.10 çok güzel kuruluyor... hatta Vista ve XP'nin göremediği Jmicron sata kontrolcisini bile görüyor...
    Suse 10.2 ise maalesef cd-rom'u görmüyo.. ancak harddiske kopyalayıp, sonra ordan kurulabilyor... hendek var ama, deve atlayabiliyor :)
    Pardus'ü ise ben VMWare üzerinde kurdum.. gayet güzel çalıştı...
    3D uygulamalar lazım değilse VMWare canavar gibi çalışıyo... baya da performanslı...

Aslında pardus kuran da var ama nasıl yaptığını anlamam için bir tercümana ihtiyacım var zamanın varsa pmden sorabilir miyim

Ubuntu'nun da ich 8den arıza çıkardığını duydum ne yazık

• quote:

Orjinalden alıntı: sceep2000

hocam sürücünün tekini boşalt bende c de win vardı d yi boşalttım
    oraya pardus kurdum kurulum sırasında göreceksin hdd yi biçimlendirmek isteyecek ext3 formatına orada sana soruyor müdahale etmek istermisin diye
    sende gerekli yeri gösteriyorsun

biraz saçma bi açıklama oldu ama idare ediver ben ilk seferde kazasız belasız yükledim sen yinede yedeklerini alda c dekilerin ve kuracağın bölümü aklında iyi tut kapasitesini filan çünkü ben az daha orda afallıyordum 160 gb hdd var 2 tane 160 varmış gibi sandım

tamam dediğin gibi yapıyım
    yanlışlıkla açtığım 5 gblık D: sürücüsü var(NTFS) bunu boşaltıp aynı anda hem pardus hem windows çalıştırabilirmiyim ?
    Benim korkum sadece sürücülerdeki dosyalara zarar gelmesi eğer hiçbir şekilde zararı olmayacaksa hemen kurmaya başlarım

• çalışır cd deniyorum,
    gayet güzel,
    pardus 1.0 kurmuştum ama ağ ayarlarını beceremediğim için bırakmıştım,
    2007 kurmaya değer görünüyor,
    internet hızı bile farklı,
    çalışanların, emek verenleri kutluyorum
  • arkadaşlar bu tazeleme hızı nasıl ayarlanıyor, bende sadece 60hz var gözümüze yazık olacak
  • quote:

yanlışlıkla açtığım 5 gblık D: sürücüsü var(NTFS) bunu boşaltıp aynı anda hem pardus hem windows çalıştırabilirmiyim ?
    Benim korkum sadece sürücülerdeki dosyalara zarar gelmesi eğer hiçbir şekilde zararı olmayacaksa hemen kurmaya başlarım

aynı anda mı onun için birşey diyemeyeceğim ben şu an pardusu kullanıyorum windowsu kullanmıyorum d ye kuracağın zaman o sürücüyü zaten ext3 dosya sistemine dönüştürecek ve d deki(dosya varsa) herşeyi silecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: sceep2000

quote:

aynı anda mı onun için birşey diyemeyeceğim ben şu an pardusu kullanıyorum windowsu kullanmıyorum d ye kuracağın zaman o sürücüyü zaten ext3 dosya sistemine dönüştürecek ve d deki(dosya varsa) herşeyi silecek

tamamdır işlem 5gblık bölüme kurdum pardusu sorunsuz kuruldu windows kurulu hdd ye ise grub kurdum başlangıçda gireceğim işletim sistemini seçerek kullanıyorum.
    sağolasın yardımın için

• Şu an herşey sorunsuz fakat ses yok
    Video veya mp3 açtığımda programlar sorunsuz açılıyor donanım tanımasa hata verirdi.
    Donanım tanıdığı halde ses yok nedendir bunun sebebi ?
    ses kartı onboard
  • P5B de JMicron da istediği kadar sorun çıkarsın, VMware sayesinde Pardus'umuza kavuştuk sonunda. Üstelik kara kara X-Fi'yı olmayan sürücüsüyle (teşekkürler Creative!) Pardus'ta nasıl tanıtacağım derdi de yok. Oh bee. Vallahi Vista'yı kurduğumda bu kadar keyif almamıştım.
    Yine süper bir iş çıkarmışlar. Arkadaşlar çift işletim sistemi kullanacaksanız boş yere formatla, boot yöneticileriyle uğraşmayın. Direkt sanal makina olarak kurun. Hele Intel VT destekli Conroe gibi bir işlemci de varsa gözle görülür bir performans kaybı olmadan aynı anda paşa paşa kullanın.
  • 965lere çözüm geldi galiba arkadaşlar şu an uğraşıyorum denemek için
  • ben yine windowsa döndüm alsaconf yaptım herşeyi yaptım yine de ses alamadım.
    herşey tamam gözüküyor kartıda tanıyor ama tık yok
    ses alamıyacaksam ne yapıyım böyle işletim sistemini
    işin garip tarafı live cd de ses vardı
  • hocam kurcalasaydın biraz bendede ses yoktu iki üç yeri kurcaladım ses geldi hemen pes etmeyin yaw

gizli dosyaları nasıl görünür hale getirebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sceep -- 20 Aralık 2006; 2:31:44 >
  • netx makinanda webcam varsa webcami bi sokermisin ondan sonra dene bi
  • Arkadaşlar iso dosyalarını indirmiş olanlar torrent dosyası ile paylaşıma açarlarsa çok iyi olur(pardus indirme sayfasındaki torrent dosyasını kullanın) ben Dün saat 8 den beri indirmeye çalışıyorum ama henüz yarısını yeni geçtim çok yavaş geliyor pardusu indirsek te paylaşımdan kaldırmazsak çok güzel olur
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.