Şimdi Ara

Pardus 2007 - Tam versiyon, bugün 11:00da! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
0
Favori
13.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: klimpomaniac

selamlar;
    benimkisi biraz dakika 1 gol 1 gibi oldu ama;
    vmware biraz karışık geldi direkt olarak harddiske kurayım dedim,zaten yerini önceden ayarlamıştım 25 gB lık bir alan ayırdım hdd'de..sonra indirdiğin pardus 2007 kurulanın iso dosyasını bir güzel cd ye yazdım,anakartımdan cd den boot olacak şekilde ayarladım ama maalesef boot olurken "Error20:Error while parsing number" dedi ve kurulum başlamadı,ne demek arkadaşlar şimdi bu yaw,o kadarda heveslendik şevkimiz kırılıcak vallahi,yardımcı olursanız sevineceğim bir şeyleri ayarlamayımı unuttuk acaba..beklemedeyim

Eyvah dostum anakartına linux kurulamıyanlar külubun hoş geldin! 965 chipsetli anakartlara şu an linux kurmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zor fakat bunun için pardus ekibi çok sıkı çalışıyor ve bir çözüme ulaşmak üzereyiz. Biraz sabretmen gerekecek ne yazık

• quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

peki beryl kurulumu ile ilgili dökümanda anlatılan dosya değişikliğini yaptın mı acaba

xorg.conf dosyasının düzenlenmesi bitti OpenGL desteğini aktif hale getirmekte biraz sıkıntı yasanmıs anlasılan.

konsolun altında root nasıl olunuyo root olduktan sonra bir düzenleme yapmam gerekiyoda.
  • üstadım çok teşekkür ederim hızlı cevabın için ama olmazki yaa..gerçekten çökmüş durumdayım şu an,nasıl olur böyle birşey haksızlık değilmi bu...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: klimpomaniac

selamlar;
    benimkisi biraz dakika 1 gol 1 gibi oldu ama;
    vmware biraz karışık geldi direkt olarak harddiske kurayım dedim,zaten yerini önceden ayarlamıştım 25 gB lık bir alan ayırdım hdd'de..sonra indirdiğin pardus 2007 kurulanın iso dosyasını bir güzel cd ye yazdım,anakartımdan cd den boot olacak şekilde ayarladım ama maalesef boot olurken "Error20:Error while parsing number" dedi ve kurulum başlamadı,ne demek arkadaşlar şimdi bu yaw,o kadarda heveslendik şevkimiz kırılıcak vallahi,yardımcı olursanız sevineceğim bir şeyleri ayarlamayımı unuttuk acaba..beklemedeyim

Eyvah dostum anakartına linux kurulamıyanlar külubun hoş geldin! 965 chipsetli anakartlara şu an linux kurmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zor fakat bunun için pardus ekibi çok sıkı çalışıyor ve bir çözüme ulaşmak üzereyiz. Biraz sabretmen gerekecek ne yazık

965 chipsetli anakartım gigabyte ds-4 ben hiç sorun yasamadım

• su root 
    komutu ile root şifreni girerek root olabilirsin

Evet ben aylardır çökmüş durumdayım sorun pardus'dan değil intel ve anakartlardan kaynaklanıyor geçici bir çözüm bulundu aslında şu an

http://hata.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=4409

adresinde yükleyebilen birisi var şimdi ondan ayrıntıları istedim. Eğer bana ulaştırırsa sana da ulaştırırm fakat çözüm için bir flash bellek bir kereliğine gerekebilir.

Bu arada depolar açıldı arkadaşlar rc'den güncelleyebilirsiniz. 258 mb boyut
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

965 chipsetli anakartım gigabyte ds-4 ben hiç sorun yasamadım

Üstadım üzerinde Jmicron kontrolörü yok mu senin anakartın sorun zaten 965lerde ide portu olmamasından bunun yerinde jmicron ide kontrolörü olmasından ve linuxlerin bu kontrolörü görünce arıza çıkarmasından kaynaklanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeWD@Li

Selam arkadaşlar bizde Linuxlu olmaya karar verdik ve az önce arkadaşın dizüstü Pcsine Pardus 2007 yi sorunsuzca kurduk

Yalnız çözemediğim 1-2 sorun var inşallah çözümünüde burada buluruz..

1- Dizüstü pcye USB den bağlı olan fareyi tanımadı çalışmıyor (toucpad çalışıyor) nasıl çalıştıracaz bir ayarı mı var?

2- Ses çıkmıyor ne yapmamız lazım paket yöneticisinden güncellemeleri göster diyorum depo güncelleniyor diyor %100 olunca dosya bozuk tarzında bir hata veriyor ??

Depodan mı indirecek ses driverini yoksa bizimmi indirip kurmamız gerekecek...

Not: İlk defa Linux kullanıyoruz hiç bir temel bilgimiz yok ama bir yerlerden de başlamak lazım

• umarım en kısa zamanda düzeltilir;
    yönlendirmiş olduğunuz siteyi hemen sık kullanılanlara kaydettim,böyle bir sitenin varlığından bile bihaberiz...oradan bir alıntı yapıyorum ki gerçekten çok doğru,ben bir çok p5b kullanan insan tanıyorum deyim yerindeyse peynir ekmek gibi satılıyor ve hepsi aynı problemi yaşayacak gibi görünüyor

alıntı:
    "Ya aslında sorun düzeltilse bile bundan sonra da intel kontrolöre bağlı
    harddiske erişilemediğine dair bazı sorunlar çıkmış fakat bana kalırsa da şu an
    pardus'un en ciddi sorunu bu.

Çünkü ülkemizde şu an en çok satılan iki anakartta bu sorun mevcut bu da bir
    neslin pardus kullanamaması anlamına gelir!"
  • Evet o cümleyi ben de biliyorum çünkü ben yazdım :)

Pardus 2007'ye güncelledim şimdi herkese tekrar merhaba :)
  • neyse tereciye tere satmak gibi olmuş ama öyle algılamamışsınızdırdır umarım;komik bir durum olmuş
    artık bu problemin düzeltildiğiyle ilgili iyi haberlerinizi bekleyelim bakalım,yapacak birşey yok çaresiziz...
  • yok canım ne demek sadece söylemek istedim ben konuyu araştırıyorum merak etmeyin
  • quote:

Selam arkadaşlar bizde Linuxlu olmaya karar verdik ve az önce arkadaşın dizüstü Pcsine Pardus 2007 yi sorunsuzca kurduk

1- Dizüstü pcye USB den bağlı olan fareyi tanımadı çalışmıyor toucpad çalışıyor nasıl çalıştıracaz bir ayarımı var?

2- Ses çıkmıyor ne yapmamız lazım paket yöneticisinden güncellemeleri göster diyorum depo güncelleniyor diyor %100 olunca dosya bozuk tarzında bir hata veriyor ??

Not: İlk defa Linux kullanıyoruz hiç bir temel bilgimiz yok ama bir yerlerden de başlamak lazım

Kusura bakma soruları görmemişim.

2. sorunuz için konsoldan sudo pisi rdb komutu verin parolanızı girin ve evet deyin

1. soru için depodan bi ksynaptic pakedini yükleyin daha çözüm olabilir

Pardus Forum ve Pardus Wiki iyi bir başlangıç

• güncellemeleri nereden yapacağız ayrıca paket yöneticisinde clamav ı buladım hocam
  • quote:

"Ya aslında sorun düzeltilse bile bundan sonra da intel kontrolöre bağlı
    harddiske erişilemediğine dair bazı sorunlar çıkmış fakat bana kalırsa da şu an
    pardus'un en ciddi sorunu bu."

Pardus'un en ciddi sorunu GNOME.GNOME olmadan linux dağıtımı olur mu?
  • bak evet o da var hani ben eksiklik olarak değil de sorun olarak söylemiştim

• quote:

quote:

1- Dizüstü pcye USB den bağlı olan fareyi tanımadı çalışmıyor toucpad çalışıyor nasıl çalıştıracaz bir ayarımı var?

Kusura bakma soruları görmemişim.

2. sorunuz için konsoldan sudo pisi rdb komutu verin parolanızı girin ve evet deyin

1. soru için depodan bi ksynaptic pakedini yükleyin daha çözüm olabilir

Pardus Forum ve Pardus Wiki iyi bir başlangıç

Kardeş saol cevap yazmışsın ama fare gene çalışmıyor ksynaptic i buldum yükledim yeniden başlattım ama
    çalışmadı fare A4 Techin Padli olan USB den bağlanan modelinden

• "Error20:Error while parsing number" hatası alıp kurulum yapamayan P5B sahiplerine beni de ekleyiverin. Neyse nasılsa bir çözüm bulunacaktır, o zamana kadar çalışan 2007'yi indireyim bari.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

"Error20:Error while parsing number" hatası alıp kurulum yapamayan P5B sahiplerine beni de ekleyiverin. Neyse nasılsa bir çözüm bulunacaktır, o zamana kadar çalışan 2007'yi indireyim bari.

kotan dolmasın büyük ihtimalle o da çalışmayacaktır

wingrub kullanmayı bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.