Ben bu sorunu iki kez yaşadığım için başkalarının da başına gelebileceğini tahmin ediyorum. Ben çok acemi bir Pardus kullanıcısı olduğumdan linux konsol komutlarını bilmiyorum. Bu sebeple pencere yöneticisinin açılmasını önleyecek sistem sorunları gibi sorunlara karşın Windows'da olduğu gibi güvenli kip benzeri bir grafik arabirim olmasının benim gibiler için büyük kolaylık olacağını düşünüyorum. Neyse, neden bu sorunları yaşadığımı ve nasıl çözdüğümü anlatayım ben. 1- İlk olarak 2007.1 felis chaus kurmuştum. Bunu Pisi'den uppgrade etmek için 360 MB civarında veri indirdim. Bu verileri kurma işleminin sonunda %100'de takıldı. Hard resetten sonra grafik arabirimi yani KDE açılmadı. Yarım yamalak bilgimle pisi help ve pisi up komutlarıyla aynı 360 MB veriyi yeniden indirip kurdum. Sorunu böylece çözdüm. 2- Google Earth'ü kurdum. 3 boyutlu rendering çok kötü olduğundan, Pardus-Wiki'deki yönergeleri izleyerek "ati-drivers" ekran kartı sürücülerini kurup modifiye ettim. Bundan sonra sistem sayfasında ekran kartı bölümünde kısmında daha önceden "3b desteği var" yazan kısım "3b desteği yok" oldu. Ben de yine Wiki'ye bakıp "istediğniz zaman bu sürücüleri paket yöneticisinden kaldırabilirsiniz" yazısını görüp ati-drivers'ı kaldırdım ve bilgisayarı yeniden başlattım. KDE yine açılmadı. pisi up yaptığımda upgrade'e gerek olmadığı mesajını alıyordum. pisi check komutlarında da hatalı bir driver gözükmüyordu. Aynı bilgisayarda xp de kurulu olduğundan oradan girip komutlara baktım ve ati-drivers sürücüsünü kaldırdığımdan tekrar kurarsam sorun düzelir diye düşündüm. pisi install ati-drivers konutuyla sorunu çözdüm. İşin garibi bu indirmemden sonra 3b desteği geldi ve Google Earth sorunsuz çalışmaya başladı. Demek ki Pardus'ta da yeniden başlatmak gereken zamanlar oluyormuş. En azından bende öyle oldu.