Şimdi Ara

Pardusu Kurdum Ama Kafamda Karışık :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün nihayet pardusu kurdum kafamda kurulumdan itibaren bi iki soru takıldı bunlar;

-Acaba pardus en iyi hangi dosya sisteminde çalışı?(bn tfs4 gibi bir şey yaptım)
    -internette yazılar cok büyük ekran kartım acaba kurlmadımı?
    -masaüstünü nasıl özelleştireblirim?
    -sistemi kurarkempardus wikden okudugumu yaptım ve disin adını "/" yaptım windowstaki atıyla d yide "/home" yatım bu 2 si değişmez mmi?
    -işlemcim çift çekirdekolduğu için mi ne 2 işletim sistemi gösteriyo 1 e düşüremezmiyim?
    -ayrıntılı bir şekilde sistem öxzelliklerini nerden görebilirim?
    -yalıyı tekrar nerden açarım?
    -bilgisayarım,belgelerim nerede?masaya atmak istiyorum
    -bilgisayar açarken he açılış pardusu seçıyorum halbuki zatn bir tek o yüklü
    Sisteem Özellikleri
    AMD ATHLON 64 X2 5000+
    Atı Hd 3650 1gb max 1.7b (hdmı yok)
    2 gb ram
    160 gb hardddisk
    dvd rom
    Yardım Edin Winsowsttan Yeni Geçtim :(((((

• Bu arada bilgisayar çok kasıyor,bir de görev çubugunda sese kontrlu falan nerede ayrıca bu sistemin hızına lütfen bir el atalım :(
  • Videoda izleyemiyrum demin izlerken adobe yan uygulaması çöktü dei nasıl video izleyeceğim
  • Pardus'u istediğin kadar karıştır.
    Ama dikkat et dosyalarına zarar verme.
    Karıştıra-karıştıra öğrenirsin.
  • kardeş aha okullatr açılcak bilg. başında bu kadar vakit geçiremicem hmn örenmem gerek ona bakasan windows u karıştıra karıştıra 3 ayda tamamen söktüm fakat bu sene 3 ay windowstaki gibi wakit geçiremem. bile söylesin
  • Ha ha kim sana dedi ki Pardus kur :D
  • sen demedin ama diyen oldu :) windows kullanarak bir kere daha yaklanmamak için kurmuşumdur belkide ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: afb1064

sen demedin ama diyen oldu :) windows kullanarak bir kere daha yaklanmamak için kurmuşumdur belkide ;)

Ne zaman yakalandın ne oldu yakalanınca? Gerçekten eğer yakalanmışsan sana çok büyük haksızlık yapılmış.
  • yazılım sahteciliği dedi süre tanıdı bnde pardusa geçtim saf gibi ne olucağını beklemedim.. ayrıac pardusa geçişim kimseyi igilendirz lütfen bilen varsa anlatsın.
  • quote:

yazılım sahteciliği dedi süre tanıdı bnde pardusa geçtim saf gibi ne olucağını beklemedim.. ayrıac pardusa geçişim kimseyi igilendirz lütfen bilen varsa anlatsın.

:D Korkacak bir şey yok eğer sana ceza yazarlarsa mahalledeki internet cafeleri söylersin onların hepsi korsan :D
  • biliyorum fakat isimi riske atmım dedim biizm arkadaşa bi sene fena para cezası yazdılar ıp den ya bunu geçin sorunlara bi yardım edin.
  • dosya sistemi ext4 olacak. baglama noktasi olarak "/" secmen dogru fakat home dizini icin ayri bolum olusturmakta ozel bir amacin yoksa mesela kisisel ayarlari yedeklemek gibi, o zaman home icin baska bolum kullanma.
    kde ve gnome'da fontlar varsayilan olarak biraz buyuk gorunur. sistem ayarlarindan kucultebilirsin.
    windows'un kurulu oldugu bolumu silemediysen cift isletim sistemi gorunebilir.
    bilgisayarim, belgelerim diye bir sey yok. belgelerim alt tarafi microsoft'un onceden actigi bir klasor. home yani ev dizininde bunun gibi onceden yapilandirilmis dizinler var.

sifirdan duzgunce kurulum yaparsan daha iyi olur gibi simdilik ilk yapman gereken ekran kartinin sahipli surucusunu yuklemek. su an acik kaynak suruculeri kullaniyorsun ve sahipli olana gore performansi cok iyi degil.

kisisellestirme olarak simge temasi yukleyebilirsin. kwin pencere temalari yukleyebilirsin. duvar kagidi degistirebilirsin. masaustune araclar atabilirsin. kde pencerelerindeki dekorasyon ve renkleri duzenleyebilirsin. simdilik kde-look adresinden yararlanarak ufak tefek degisiklikler yapabilirsin ancak daha ilk gunden sistemi bastan asagi degistirmeyi basarabilmen zor. o zamanla olacak isler.

• saol kardeş bi adam gibi sen bir şey yazdın.. yanlız yalıdan panelin rengini alacakaranlık yaptım nası değiştirebilirim içim karardi valla.:D
  • quote:

saol kardeş bi adam gibi sen bir şey yazdın.. yanlız yalıdan panelin rengini alacakaranlık yaptım nası değiştirebilirim içim karardi valla.:D

Merak etme en fazla bir hafta içinde geri windowsa döneceksin.
  • sen öyle mi yaptın ::D kolay kolay geçmem biraz keşfettim
  • Sen bilirsin :D
  • Sahipli sürücülere geçtiğin zaman PC kasmaz.
    Dosya sistemi ext4 olmalı. ikinci disk bölümünü özel bir sebebiniz yoksa /home yapmanıza gerek yok.
    Detaylı sistem bilgileri için sysinfo paketini kurduktan sonra konquerordan sysinfo:/ yazın.
    Sanırım başka paketlerde var masaüstü yazılımıyla sistem bilgilerini görüntüleyebiliyorsunuz.Tam hatırlamıyorum ismini.
    Sistem > Açılış Yöneticisi---Grub ekranının gösterim süresini ayarlayabilirsiniz.
  • masaustu temasini degistirmek icin menu>sistem ayarlari>calisma alani gorunumu>masaustu temasi yolunu izlemelisin.
    sistem bilesenleriyle ilgili ayrintili bilgi almak istiyorsan kde bilgi merkezi uygulamasini kullan. windows deyimiyle ''baslat menusu''nden arama yaparak bulabilirsin.

pardus kullanmadigim icin cok da ayrintili bilgi veremiyorum. eger devam etmek istiyorsan ozgurlukicin forumlarindan ayrilma. burada trollerden baska kimse kalmadi. cevap veren olmaz.

'
  • sorunları komple cozdum elımde alstı hekese pardusu öneririm bence kullanın. cogu aleti usb sini takınca buluyo hafızasında yüklü foto makıneleri var takınca zaman kaybettirmiyor ofis sürümü güzel oneririm hızlı tek srun acılıs ve kapnıs acılırken pardus secın ayarını1 snyeye kadar düsürebiliyrsun win yüklüyken 1dkk 35 saniyede acılan pc simdi 1dk 5 saniyede acılıyor (ilk 3 acılıs cok zahmetli)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.