Merhaba bende parfüm yapıyorum bir süredir ama ben sadece alkol ve esans ile yapıyordum saf suyu gördüm şimdi onu araştırırken sizden gliserini gördüm bunları kullanmadan yapıyordum ben parfümün kokusunda değişiklik olurmu? fiksatör kullanıyorum birde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niravi -- 14 Temmuz 2024; 12:6:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Parfüm Yapımı (2. sayfa)
-
-
Yıllar önce severek kullandığım Davidoff Silver Shadow Altitude üretimi durdurulmuş, hiçbir yerde bulmak mümkün değil. Hoş zaten orjinal almakta artık mümkün değil bu ekonomide.
Bu parfümün esansının Davidoff - Silver Shadow Altitude Erkek parfümü muadili SILVERADO ALTA Top Kalite Esansı olduğunuda öğrendim ama internetteki saçma sapan videolardan 15 gr esans alma durumunda. ne yapılması gerektiği gibi bir bilgiye ulaşmak mümkün değil.
eau de toilette için esans oranı %5 ile %15 arası kullanılır diyor birçok yerde.
100 ml şişenin %15 lik bölümünün esans olması gerektiğine göre 15 gr esansı koysam, şişenin geri kalanına izopropil alkolü dayasam olup bitmiyor mu bu iş. Hadi en kötü senaryo alkolün seyrelmesi gerektiğini düşünürsek toplamı 85 ml olacak şekilde alkol ve saf suyu ayrıca belli oranda karıştırıp şişeye doldursak olmuyor mu. Bıdı bıdı saçma sapan video dolu internette.
-
%15 yapmanı tavsiye etmem, açıkcası ben %30-%50 arası yapıyorum. Kalıcılık direk artıyor fakat bu satılan esansların yayıcılıkları çok düşük. Bunu aklından çıkarmamanı öneririm. Ayrıca benzerlikleri bazısında hiç yok. Geçen JPG- Le Beau Le Parfum esans aldım, aldığım esansın orjinaliyle yakından uzaktan alaksı yoktu.
Senin için bir matematik yaparsak %30 esans olsa %70 alkol+su (%80 alkol %20 si safsu) olur
30 ml esans + 56 ml alkol + 14 ml saf su şeklinde yapabilirsin.
-
Fiksatör hiç kullanmadım, ama bence almış olduğumuz esansın içersinde var olduğundan eminim :)
Gliserin şahsen ben 2-5 damla döküyorum bi zararı olduğunu düşünmüyorum. Vazelin gibi birşey saydam kokusuz yağlı birşey. Nemlendirici özelliği var. Parfümü kurumama özelliğini artıyo olabilir, bi yerimdende sallıyo olabilirim, tamamen tahmin yürütüyorum.
-
hocam nedir durumlar gidişat?
Formülü tutturabildinizmi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunlar yeni mahsüller 6 ay filan oldu , demlenme filan geçti yani.
Şu açıklamayı yapmak isterim, Her ESANSIN yayıcılığı ve kalıcılığı birbirinden farklı.
Ben şahsen esans olarak hepsine %40-45 koydum, saf suyuda hepsine ekledim (alkolu %80 dereceye kadar düşürdüm daha güzel oluyor, benim deneyimlemem böyle oldu tende daha kalıcı hale geliyor sanki)
- Dior Sauvage Elixir (çok pahalı bi esans çok kalıcı ve yayıcılığı başarılı ama ağır bir koku +25 +28 yaşlar diyebilirim gence pek gitmez dış alanda sıkıcan yada ofiste filan sarmaz)
-İnvictus Legend (sentetik bir koku, kalıcılık 4-5 saat gidiyo, yayıcılık fena değil)
-JPG Scandal (çok hoş bir koku orjinale yakın bir koku olmuş amma ve lakin yayıcılık yok, kalıcılık yok ben günün 3 zamanında sıkarım dersen akar)
-Carolina Herrera 212 VIP Black (yayıcılığı çok yüksek bir parfüm kalıcılıkda iyi 5 saat çok rahat gidiyor ofise çok yakışıyor, dış alanda koku hızlı gidiyor rüzgar sıcaklık vs...)
-Ex Nihilo Narcotik (açıkcası lorisde denediğim daha güzeldi, esans.com.tr yapamamış bu kokuyu almayın)
-Carolina Herrera Bad Boy (bende orjinali oaln bir koku, bunuda pek yapamamışlar)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 3 Eylül 2024; 0:40:35 >
-
Teşekkürler
Suanda dior suvage kullanıyorum elixir degil gayet iyi orjinal almıştım..
Elixirin esasını aldim birde bir kaç esans aldım.
Yarin alkol işini çözeceğim malzemeleri toparlayıp başlamayı düşünüyorum.
Örneğin Suavage için hangi oranları kullandınız bu iş deneme yanılma yöntemi birazda çöp olsun istemiyorum o sebeple tecrübelerinizden istifade etmek isterim..
Şöyle dekant parfümde aldım geçenlerde,
Şu yorumu yapabilirim. Bence bu site parfümleri seyreltip satıyorlar, çünkü kalıcılıkları orjinal parfümlerle alakası yok. İnvictus Parfümün kokusu mağazadakiyle aynıydı bu arada. Diğerlerinin orjinal kokularını bilmiyorum açıkcası. Umarım orjinal kokulardır :D, çünkü fotoğrafda gördüğünüz Scandal ve İnvictus Parfum hariç hepsi çok kötü kokuyor.
-
45 ml esans / 44 ml alkol / 11ml safsu
-
Bunu deneyi 10 ml ile deneyip görebilirsiniz, ama dikkat edin alkol %79 olduğu an homojen karışım olmuyor ve renk bir anda beyaza dönüşüyor yağ üste çıkıyor su aşağı çökeliyo filan, yanınızda fazla alkol olsun gerekirse alkol ekleyerek seyreltirsiniz(eski haline döner). İyi akşamlar dilerim. Bol eğlenceler :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 3 Eylül 2024; 0:56:21 > -
Ben yeni merak saldım bu işlere,
Dolayısıyla biraz yabancıyım, araştırıp öğrenmeye çalışıyorum..
Esansları uygun fiyata aldım, oldukça kaliteli diyorlar kullanıcılar bakalım.
Önümüzdeki hafta başlamayı düşünüyorum.
Bu konuda deneyim sahibi insan bulmak zor. Sağdan soldan topladığım bilgileri pekiştiriyorum işte
Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler..
Deneme yanılma yöntemi olacak birazda :)
Deneyimledikten sonra tecrübelerimi paylaşırım.
Hocam elinize sağlık. Bende 2 gün önce 4 şişe parfüm yaptım çeşitli oranlarda , dinlenmesi için ilk günler buzdolabında tutup sonra kapalı dolaba almayı düşünüyorum.
Tam bilemediğim için henüz hiçbirinden açıp bi fıs bile sıkmadım bileğime ama acayip merak ediyorum , dinlenme olayı kaç gün olmalı takriben deneme için 1-2 fıs kullansam demlenmede bir sorun olur mu, şişeledikten sonraki bekleme demleme aşaması hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
-
Hocam alkolü ve şişeyi nereden temin ettiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: dgsynm12Hocam elinize sağlık. Bende 2 gün önce 4 şişe parfüm yaptım çeşitli oranlarda , dinlenmesi için ilk günler buzdolabında tutup sonra kapalı dolaba almayı düşünüyorum.
Tam bilemediğim için henüz hiçbirinden açıp bi fıs bile sıkmadım bileğime ama acayip merak ediyorum , dinlenme olayı kaç gün olmalı takriben deneme için 1-2 fıs kullansam demlenmede bir sorun olur mu, şişeledikten sonraki bekleme demleme aşaması hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Şahsen ben ilk yaptığım dakika bile sıkıyorum, açıkcası demlenme olayı dediğimiz olay bana göre, Kokuda öyle aman aman bi değişiklik yapmıyor, az çok yakın kokular oluyor.
Hatta ben naptım gittim hepsiburadadan ananas, hindistan cevizi, sedir ağacı gibi gibi esanslar aldım.
Le Beau Le Parfum esansına gittim 10 damla hindistan cevizi esansı koydum, bi tık daha hoş bir koku elde ettim. Bunu 5 damla +1 +1 +1 damla şeklinde test ederek yaptım.
Kısacası sıkmanızda hiçbir sakınca olduğunu düşünmüyorum.
Gidipte orjinal parfüm yapmıyoruz, adamlar fabrikalarda aşırı titiz ve aşırı hassas terazilerde, oranlarda ürün tasarlıyorlar. Evinde yapmış olduğun parfümden bu kaliteyi beklemek büyük hata olur bence.
Ben buzdolabında tutmuyorum önermem çünkü buzdolabı 5-6 derece, yapmış olduğumuz parfümlerde şahsen benimkiler yüksek esanslı, kavurmanın yağı nasıl donar buzdolabında bilirsiniz bende bu yapmış olduğum parfümlerde olabilir diye koymuyorum, ayrışma yaşanmasın homojen kalsın diye kilerde saklıyorum.
Ayrıca yazın sakın dışarda parfüm bırakmayın izmirde evlerin içi 35 36C ler oluyor ve gerçektende benim orjinal parfümlerimin kokularının değiştiğini tespit ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 5 Eylül 2024; 13:35:5 >
-
Alkol esans.com.tr de var.
Şişe içinde ben şahsen hepsiburadadan aldım. Bu tamamen size kalmış, internete yazın doldurulabilir parfüm şişesi heryerde satılıyor. n11, hepsiburada, amazon ismi aklıma gelmeyen bütün siteler.
-
Eyvallah hocam, şişe şöyle premium şişe aradımda bulamadım..
Kendim için değilde, yaptığım parfümü güzel bir şişede hediye etmeyi düşünüyorum o yüzden şöyle güzel bir şişe baktım..
arkadaşlar armani you intensely yaptım.Sonrasında ise aklıma şu geldi şimdi ben kirke esans ı alıp üst notalarından çarkıfelek in esansını ayrı alıp eklesem fark yaratılırmı böyle deneyen varmı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
İyi günler ben de parfüm yapmaya çalışıyorm ama ilk denememi yaptım %28.5 gibi esans kullandım yüzde 3 gibi saf su yüzde 66 gibi de alkol kullandım bi hafta oldu. Kalıcılık güzel ala dediğiniz gibi yayılım malesef yok. Demlendirme yayılımı etkiledi mi yayılımın az olduğunu söylemişsiniz yayılımı artırmak için deneyerek gözlemlediğiniz bir şey oldu mu. Tşkler şimdiden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X