Şimdi Ara

Parfüm Yapımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
8
Favori
21.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    #sarıyıldızparfüm #evdeparfümnasılyapılır #evdeparfümyapımı #kendiparfümünüyap Malzemeler: Esans Alkol Boş şişe Enjektör Not: Saf su dışında başka hiçbir şey kullanmayın. Özellikle kalıcılığı artırmak için asla ve asla sabitleyici/fiksatör kullanmayın. Sabitleyici kullanırsanız ileride kısır kalma ihtimaliniz belirgin bir şekilde artar.
    https://www.youtube.com/watch?v=jzNWMutBI5U

Parfüm YapımıKOKU USTASIyoutube
    #sarıyıldızparfüm #evdeparfümnasılyapılır #evdeparfümyapımı #kendiparfümünüyap Malzemeler: Esans Alkol Saf su Boş şişe Enjektör Not: Saf su dışında başka hiçbir şey kullanmayın. Özellikle kalıcılığı artırmak için asla ve asla sabitleyici/fiksatör kullanmayın. Sabitleyici kullanırsanız ileride kısır kalma ihtimaliniz belirgin bir şekilde artar.
    https://www.youtube.com/watch?v=xfLDvZ81J8s
  • Esans.com.tr den geçen almış olduğum esansları yorumlamak isterim, TOP ve DELUX kalite aldım hepsini. (varsa deluxu delux alıyorum, yoksa top kalite)

JEAN PAUL GAULTIER - LE BEAU PARADISE GARDEN = orjinalini bilmiyorum ama sentetik yeşil bir koku, 30 dakika sonra filan kremsi bir kokuya dönüşüyor. Kalıcılık 3-4 Saat diyebilirim.

Parfums De Marly - Percival = bununda orjinalini bilmiyorum ama kokusu çok güzel. Kalıcılığını bilmiyorum daha test etmedim sadece kokladım.

LATTAFA PERFUMES - KHAMRAH = Adamlar 1-1 aynısını yapmışlar. Kalıcılığı en az orjinali kadar iyi. (işin komik tarafı en ucuz esans buydu :) )

Carolina Herrera - 212 Vip Black = bu parfümü öncedende yapmıştım zaten bu sefer 100ml aldım. Yayıcılığı yüksek bir parfüm kalıcılığı meeh ama yayıcılığı olduğu için sık sık kullanırım.

Louis Vuitton - Imagination = bu ürünün DELUX versiyonunu aldım ve yaklaşık 930 tl filan ödedim 15 ml için. Asla ama asla parasını hak etmiyor. Şahsen üzdü beni. Orjinal kokuyu bilmiyorum ama taze rendelenmiş limon kabuğu kokusu var parfümde. Kalıcılığı maksimum 1 taş çatlasın 2 saat, Yayıcılık orta diyebilirim, zayıf diyemem.

Parfums De Marly - Oajan  = Bu kokuda orjinaline yakın bir koku olmuş bence, %90 %85 diyebilirim. Tarçınnın baskın olduğu hafif ballı bir koku. Kalıcılık çok diyemem 3 saat maksimum. Yayılımda orta.

XERJOFF - ERBA PURA = Bu esansı DELUX versiyon aldım. Parfümün orjinalini bilmiyorum fakat MADdeki muadiliyle 1-1 aynı diyebilirim. Kalıcılığı ve yayıcılığı başarılı. Hatta en kalıcı bu parfümdü diyebilirim. Çok sıkmamak lazım bayabiliyor.

PACO RABANNE - INVICTUS PARFUM Orjinalini sevilde deneme şansım olmuştu esans 1-1 orjinaliyle aynı olmuş. Kalıcılık orjinale göre daha zayıf ama bu fiyata fazlasıyla değer.

Lattafa - Khamrah benim deneyimlerime göre 1. diyebilirim hem en ucuz esans hemde en kalıcı parfümlerden birisi diyebilirim (erba pura kadar başarılı). Bu fiyata kaçırılmaz. Bu arada Lattafa - Khamrah da muadil parfümler üreten arap parfümeridir, Angel's Share 'e yakın bir parfüm diyorlar (gerçekliğini bilmiyorum ama khamrah gayet güzel)

Parfüm Yapımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 21 Aralık 2024; 23:26:20 >

• rotryzer kullanıcısına yanıt

Bu parfümlerin üretiminde saf su kullanıldı mı? Kullanıldıysa saf suyu nereden satın aldın?

Esans.com.tr sitesinde ki esans kalitesi orjinal parfümlere göre kalite yönünden benzerliği nasıl?

• xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    Parfüm Yapımı

Ben Distile Su kullanıyorum, evet parfümlerde su kullanıyorum. Herkesede tavsiye ederim saf susuz parfüm yapmayın. Üst notalar direk ortaya çıkıyor parfümün.

Üst tarafta bakın tek tek yazmışım okursanız bence cevabı bulabilirsiniz. Orjinallerle 1-1 olanlar var benzer olanlar var. Genel anlamda 1-1 aynı dahi olsa orjinal kadar yayıcı olmuyolar.

Kimya firması içeriğine ne koyuyor bilmiyorum ama orjinal bi parfümde baktığımda, ALCOHOL DENAT PARFUM AQUA LIMONENE LINALOOL GERANIOL COUMARIN CITRA CITRONELLOL EUGENOL CINNAMAL ISOEUGENOL gibi kimyasal bileşenler mevcut. Orjinal firmalar bunlardan bazılarını fazla koyuyor ki yayıcılığı daha başarılı oluyor.

• evde parfüm yapımı için sadece yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ve alkolü karıştırmanız yeterli. Kullanacağınız esans miktarına göre parfümün türü ve kalıcılığı değişiyor.

EDC (Eau De Cologne) PARFÜM YAPIMI: 90 ml alkol içine 10 ml yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ilave edilerek karıştırılır. Toplamda 100 ml alkollü EDC (Eau De Cologne) parfüm elde edilir.

EDT (Eau De Toilette) PARFÜM YAPIMI: 85 ml alkol içine 15 ml yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ilave edilerek karıştırılır. Toplamda 100 ml alkollü EDT (Eau De Toilette) parfüm elde edilir.

EPD (Eau De Parfum) PARFÜM YAPIMI: 75 ml alkol içine 25 ml yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti ilave edilerek karıştırılır. Toplamda 100 ml alkollü EPD (Eau De Parfum) parfüm elde edilir.

Alkol miktarını düşürüp yağ bazlı esansiyel konsantre parfüm kiti miktarını arttırdığınızda kalıcılık daha da artıyor.

• Dostlar en önemlisi esansı çözmeliyiz. Nerden deluxe kalite esans elde edebiliriz buna yoğunlaşmak gerek bence. Ayrıca esansın 1 mililtresi 1 gram yapmaz bunu da unutmayın. 1 ml = 0.8 grama tekabul eder. Hesap yaparken bunu da göz önünde bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi Odyofil -- 27 Aralık 2024; 20:33:42 >
  • rudeboytr kullanıcısına yanıt

hocam merhabalar, grup kapandı mı, gruptaydım ve birden grup yok oldu telegram da

• enggerek E kullanıcısına yanıt

evet maalesef. özelden diğer grubu atıyorum size

• Arkadaşlar merhabar, dün ve bugün ilk kez kendi parfümlerimi yapmayı denedim. Bütün ürünlerimi esans.com.tr den aldım. Tariflerimi hazırlarken grupta bulunan excel formul şemasını ve creative formulasdaki oranları %2-3 daha fazla esans kullanarak kütlesel olarak çalıştım. Hesaplamalarımı da esansları yoğunlukları ile hesapladım. Alüminyum şişelerin her birine 1-4 arası numara verdim ve her numara için not defterime tarifimi ve sayısal değerlerimi yazdım ki ilerde üzerlerinde çalışmak kolaylaşsın. 

1. Parfüm: stephane humber lucas 77- god of fire kütlesel olarak %22 esans ve %4 saf su ile çalıştım. 

2. Parfüm: Ysl- y edp kütlesel %18 esans %5 saf su ile çalıştım.

3. Parfüm: acqua di dio - profondo kütlesel %22 esans %4 saf su ile çalıştım.

4. Parfüm: xerjoff - torino 21 kütlesel %18 esans %5 saf su ile çalıştım. Yorumlarınızı ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 2 ay sonra şişelenecekler o vakte kadar alüminyum şişelerde dinlenecekler

Parfüm Yapımı

Parfüm Yapımı

Parfüm Yapımı

Parfüm Yapımı

Parfüm Yapımı

• Bu esansları hazır almak yerine ayrı ayrı, örneğin, amber, sandal ağacı gibi ayrı esanslar kullanarak kendimiz yapabilir miyiz? Deneyen var mı acaba? Örneğin ben naxostaki bal notasını daha çok seviyorum diyelim, kendi yaptığımda bunu arttırabilir miyim? Ya da hazır esansa kendim ekstra olarak eklesem bozulur mu? Bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DraveN kullanıcısına yanıt

Ben denedim, denemem sonucunda direk koyduğum yasemin esansı ön plana çıktı, parfümü bozdu. Tavsiye etmiyorum.

-Fragnaticadan üst orta alt notalarına bakıp parfüm yapmak bence imkansız çünkü elinizde kaç gr koyacağınıza dair bir veri yok. Simyacıların sıradan metali altın yapmaya çalıştığı gibi deneme yanılma yöntemleriyle uğraşana kadar, harcayacağınız para orijinalini almayı geçer :D (bence)

• enggerek E kullanıcısına yanıt

hocam oranların çok tutarlı sonuçları bekliyorum.benim kafamda esans icin 15.3 gram sabiti var yani ml si 0.85 gramdan az olan 20ml yi geçecek bunlar hafif yani daha ucucu olanlar .1gr mı 1 ml olanlarda agır yani daha az ucucu olanlar.agirlar 20ml nin altında hafifler ise üstünde seyredecek.saf suyu sabit 5ml yapacagim ( hacimsel anlamda az olup agir esanslarda su oranını 3ml ye kadar azaltabilirim yoksa koku yayılımı az olur).100 ml icin tek değisen alkol oranı olacak yayilimi fazla olana esansanaz alkol gidecek az olan esansada az alkol gidecek. herhangi bir cozucu ve tutucu saglık yönünden kullanmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Şubat 2025; 15:13:41 >
    Hocam imagination dinlendikten sonra fikriniz değişti mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarahaten S kullanıcısına yanıt

Kalıcılığı düşündüğümden daha iyi çıktı ama hala parasını hak ettiğini düşünmüyorum, En azından DELUX versiyonu gereksiz pahalı.

Kötü asla değil ama parasının hakkını vermiyor.

LOUISIANA IMAGE DELUX

15 GRAM - Adet : 1

992,41 TL

Şimdi yeni dev sepet yaptım.

Carolina Herrera - 212 Vip Men Club Edition

Creed - Viking

Issey Miyake - L Eau D issey intense

Xerjoff - 1861 Naxos

PACO RABANNE - INVICTUS PLATINUM

Creed - Aventus

Parfums De Marly - Layton

Valentino - Uomo Born in Roma Men

PARFUMS DE MARLY - ALTHAIR

Carolina Herrera - 212 Vip Men Party Fever Limited Edition

STEPHANE HUMBERT LUCAS 77 - GOD OF FIRE

Varmı arasından beğenmediğiniz yada beğendiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 6 Şubat 2025; 23:48:41 >

• Seçimler çok iyi hocam ama buraya nishane Hacivatı da ekleyin bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarahaten S kullanıcısına yanıt

İnceledim, Esans fiyatları çok uçuk hacivatın. 1.325,18 TL + KDV / 967,03 TL + KDV / 1.647,53 TL + KDV / 462,02 TL + KDV (bundaki yorumlarda creed aventusa benziyo demişler)

Şimdilik böyle kalsın öneri için teşekkür ederim.

Ayrıca eklemek isterimki Nishane bir Türk malı olmasına rağmen bu kadar yüksek fiyata ürün satmaları üzücü.

• torino 21 ve naxos parfümü mutlaka deneyin. naxos öyle bir parfüm ki 1 hafta üstünüzden çıkmıyor kokusu. Ayrıca ben bir parfümcüden özel parfüm alkolü alıyorum ve su katmama gerek olmadığını söyledi ekstra olarak.

• alex57 A kullanıcısına yanıt

Tüh satın aldık artık :) teşekkür ederim öneriler için yazdım kenara.

-Su katma olayına gelirsek eğer, su katarak parfümünü çok daha güzel kokar hale getirebilirsin. Gerek varmı yok, ama eğer üst notalar daha belirgin olsun istiyorsan su katmalısın, bu tamamen benim şahsi deneyimim. Belki 30 farklı esanstan parfüm yaptım. Hepsine su kattım. İlk zamanlar su katmadan yapıyordum.

-Su kattığında parfümdeki notaları daha belirgin hale getiriyorsun. Kokular daha keskinleşiyor. Plasebo etkisi filanda değil bizzat deneyim.

Bunu şöyle test edebilirsin parfümü sık, sonra elini yıka. Bi kokla elini, farkı gör.

• Parfüm Yapımı

Esanslar geldi, parfüm haline getirdim. Şu kırık olan Parfums De Marly - Layton firma ile iletişime geçtim yenisini yollayınca onuda hazırlayacağım.

Şimdilik sadece nasıl koktuklarını yazıcam, kalıcılıklarını kullandıkça mesajı güncellerim.

Carolina Herrera - 212 Vip Men Club Edition : Ne kokuyor gram anlamadım, freshimsi ama fresh değil. Freshe yakın bir koku. Yeşil limon sıkılmış hali gibi. Tercihim olmaz

Kalıcılığı orta - Yayıcılık kötü-orta

Creed - Viking : Nane ve Limonun baskın olduğu bir koku, bana nedense viksi hatırlattı. Fresh bir vicksi anımsattı. Yayıcılık meeeh.

Issey Miyake - L Eau D issey intense (delux) : Koku tam bir ofiste sıkılcak parfüme döndü, beyaz gömleğe ofis giyimine çok yakışır bu parfüm. Çok fresh bir tıraş losyonuna benziyor. Koku ilk böyle odunsu gibi 1-2 saat sonra güzelleşiyor. Kalıcılık güzel fakat yayıcılık cırt.

Kalıcılığı iyi - Yayıcılık orta-kötü

Xerjoff - 1861 Naxos : Bu koku direk çocukken içtiğim calpol (ateş düşürücü) ve sudafedi hatırlattı kokusu birebir aynı diyebilirim Parfüm Yapımı Pek sarmadı

PACO RABANNE - INVICTUS PLATINUM : Şahsen orjinal samplesi olan biriyim, Bu koku orjinalin sentetik hali gibi olmuş. Şekerli lavantalı, orjinaline %75 filan yakın. Fena değil.

Kalıcılığı iyi - Yayıcılık orta

Creed - Aventus (delux) : Sansirodaki aventus ile aynısı heralde sansiro buradan temin ediyor Parfüm Yapımı Direk bergamot ve limon kokusu. (açılış böyle farklılık olursa yazarım)

Parfums De Marly - Layton : Lavanta, vanilya ve baharatı tamamen karıştırmışımda ortaya böyle bişi çıkmış, net olarak şu kokuyor diyemiyorum birşeye benzetemiyorum.

Valentino - Uomo Born in Roma Men : Açılışta sentetik bir gazoz kokusu var, herhangi bir nota alamıyorum ama içinde sentetik bir nota olduğundan adım gibi eminim burnu tırmalıyor. Sonradan ne olduğunu anlamadığım bir hal alıyor. Odunumsu bir koku, ama açık bir odunumsu :) Baymayan cinsten. (şahsen odunsu sevmem), Koku şuanda Deniz ve Metal kokusuna dönüştü çok değişik bi parfümmüş.

Kalıcılığı orta - Yayıcılık kötü-orta

PARFUMS DE MARLY - ALTHAIR : Tütsülenmiş vanilya kokusu var, sanki vanilyayı yakmışlar. Yanık odun+Vanilya. Açılış böyle. Bu kötüya baya, alkolle seyrelticem belki kendine gelir. (fragnaticada şekerli demiş çünkü ben hiç şekerli bi koku alamadım) / Seyrelttimde pek birşey değişmedi :) koku baya kötüya, orjinalide böyleyse eğer kim kullanıyor bunu merak ettim Parfüm Yapımı 

Carolina Herrera - 212 Vip Men Party Fever Limited Edition : Bana nedense bozulmaya başlamış portakalı anımsattı, birazcıkda rendelenmiş limon kabuğu. Güzel olmuş.

Kalıcılığı kötü - Yayıcılık kötü-orta

STEPHANE HUMBERT LUCAS 77 - GOD OF FIRE : Tamamen yoğun meyveli şekerli bir parfüm, haribo tropikaldeki mango ile 1-1 aynı koku/tad. Bence güzel

Kalıcılığı çok iyi - Yayıcılık orta

Orjinallerini koklamış kişilerde, koku yakınlıklarını yazarsa harika olur.

Mesela -God of Fire, orjinalindede mango kokusu var gibi gibi...

Koku bakımından sevdiklerim,

-STEPHANE HUMBERT LUCAS 77 - GOD OF FIRE

-Carolina Herrera - 212 Vip Men Party Fever Limited Edition

-Valentino - Uomo Born in Roma Men

-PACO RABANNE - INVICTUS PLATINUM

-Creed - Aventus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 17 Şubat 2025; 16:54:53 >

Hocam peki içeriği alkol olan yağları nereden temin edebiliriz, örneğin viski ya da rom içersin istiyoruz diyelim bunların yağları mı oluyor deneyimlediniz mi hiç?

Ayrıca böyle bir kanal buldum tüm notaları tek tek ekliyor, böyle bir deneme yapan var mıdır?

Parfüm Yapımıyoutube
    Today I blend a formula generated from a GC/MS analysis of Angels’ Share by KilianFormula (Parts by Weight):235 - ISO E Super115 - Ethylene Brassylate115 - G...
    https://m.youtube.com/watch?v=nr0qx7OW2Y0&t=3258s&pp=ygUUTWFrZSB0byBhbmdlbHMgc2hhcmU%3D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraveN -- 13 Şubat 2025; 4:12:29 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.