Şimdi Ara

Parfüm Yapımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
7
Favori
9.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    100 ml için
    20 ml esans
    80 ml 96 derece etil alkol ekleyin
    Bundan hariç hiçbir şey eklemeyin esans oranını arttırdıpınız zaman alkol derecesi düşer koku tene yapışıp şekilde kalır yayılım olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rotryzer kullanıcısına yanıt

Çok çok yanlış Bi reçete böyle bir parfüm olmaz, olamaz

• esans alacağım yerde gr olarak belirtilmiş ml olarak aynı değildir sanırım. bunu nasıl öğreniriz.

• Bylico31 B kullanıcısına yanıt

Olamaz mı? Bunu neye dayandırarak söylüyorsunuz? Kimyager misiniz? Kimya Mühendisi misiniz?

-Öyle biriyseniz eğer ceketimi ilikliyorum, doğru yolu gösterin üstadım. Yayıcılığı artırmak için ne katmalıyız? Hangi kimyasal madde? Bilgileriniz paylaşırsanız memnun oluruz. Bizlerde ışığınızda aydınlanırız.

Bu arada il dışına çalışmaya geldim yanıma kendi yaptığım %45 esanslı parfümü getirdim.

Kanser yaparmı bilemem. Zaten bu yüzden artık orjinal parfüme döndüm.

Solda yeni aldığım, sağda kendi yaptığım 212 VIP Black

Parfüm Yapımı
    Parfüm Yapımı

• hocam merhaba, twitterda birisi esans satiyordu. Ordan alip denediniz mi parfum yapmayi?

• bayfeynman B kullanıcısına yanıt
    Ben denedim,
    4 tanesini yaptım dinlenmeye bıraktım.
    Sauvage
    Blue de Chanel
    1861 Naxos
    La Nuit De L'homme

İlk denemede hepsinin kalıcılık ve yayılım iyi gibiydi yalnız suavage kokusu çok keskin limon ağırlıklı geldi.
    Karışımın iyice oturması için bi süre bekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piluthh -- 26 Ekim 2024; 15:42:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • piluthh P kullanıcısına yanıt

Sauvage nasıl beğendinizmi bide hangisini aldınız?

• Yeni bi sepet hazırladım, 212 Vip Black çok beğendiğim için direk 100ml esans alıp 220 - 250 ml lik parfüm yapmayı düşünüyorum. Bi yandan demlenir.

Sepettikerlerden denemiş olduğunuz var mı hiç?

Parfüm Yapımı
    Esansı baska bir yerden almıştım.
    Sauvage parfümün orjinalide bende var dolayısıyla kıyas yapma imkanım oldu.
    Bu benim yaptığım ile orjinali arasında epey fark var.
    Başka bir yerden suavage elixir esans aldım birde onu deneyeceğim bakalım.

Elinizdekilerden bende yok hocam..

En son yaptıklarımdan,

Xerjoff naxos ve YSL la nuit de l'homme bu ikisinin kokusu ve yayılımını beğendim bunlar güzel oldu..

Şuan elimde esans olarak,

Xerjoff - Torino 21

Christian Dior - Sauvage Elixir

Memo Italian Leather

Ex Nihilo - Fleur Narcotique

Yves Saint Laurent - Black Opium

Jean Paul Gaultier - Le Male Elixir

Tom Ford - Ombre Leather

Bunlar var, ilk defa yaptığından kokularını bildiklerimden temin ettim, başarılı olursa daha niş ürünlere yöneleceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piluthh -- 13 Kasım 2024; 14:1:50 >
  • Xerjoff - Torino 21 nasıl bir koku?

• Herkese selamlar. Parfum yapimi icin icinde izopropil alkol de bulunan %96 lık denatüre etil alkol uygun mudur? Hepsiburadada stein kimya adinda bir satici bu sekilde satiyor ve parfum yapimina uygun oldugunu belirtiyor. İcilemesin diye izopropil alkol de bir miktar katilarak denature edildigini soyluyor. Esansı bozmamak icin satin alip kullanmadan once sizlere danismak istedim.

• Valla kimyager değilim, hiç denemedim tavsiyem gidin esansçıdan alkol alın. Adam eczaneden alkol alıyo gidiyo parfüm yapmaya çalışıyo, alkolün kokusu varmış parfümlere etki ediyormuş. Benim aldıklarımda koku yok mesela derin nefes aldığımda sadece burnumun ucu acıyor.

• Bende parfüm yapmaya karar verdim https://www.esans.com.tr/ sitesinden alacağım Maison Francis Kurkdjian - Grand Soir  esansını alacağımda eksta olarak alkol beher ve Pastör Pipet alacağımda beher şartmı birde bu pastör pipeti dışardan da alabilirmiyim

• birde fiksatör koymayı düşünüyorum ne kadar koymam lazım 50 ml lik parfüme

• caglar12333 C kullanıcısına yanıt

Ben beher meher hiçbirşey almadım,

Şırınga / Alkol / Esans / Saf Su / Gliserin / Parfüm Şişesi

Önce şırınga ile esansı çektim şırınga üzerinde zaten 1 2 3 4 5 ml diye yazıyor. En fazla 5ml dğeilde 5.1 yada 4.9 ml olarak gidiyordur. O kadar hassas olmayada gerek yok makine değiliz sonuçta.

Selam dostlar, destile su kullanmanın tam olarak mantığı nedir? Alkol oranını hem belli seviyede tutmak hemde esans miktarını arttırmadan bunu yapabilmek mi amaç. %45 i %55 civarı yapmak cok abarti olur diye mi acaba.
    - Alkolmetre kullaniyormusunuz hocam birde,alkol oranını ayarlamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyperX -- 16 Kasım 2024; 9:38:24 >
  • piluthh P kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, Naxos denemek istiyorum.siz nasıl formülize etmiştiniz birde esansı nereden almıştınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyperX -- 16 Kasım 2024; 9:43:40 >
  • Öncelikle belirteyim, profesyonel değilim.
    Araştırmalarım sonucu edindiğim bilgiler.
    Başlık sahibi arkadaş daha deneyimli.

Su kullanmanın bir kaç sebebi var,

Alkolün cildi tahriş etmemesi için eklenebilir,
    Yine cilt üzerinde alkolün daha iyi tutunmasını sağlayabilir,
    Çok keskin kokunun yoğunluğunu azaltmak için kullanılabilir,
    Bazı notalar su ile daha iyi açığa çıkabilir..

Ama genel olarak tercih edilmesinin sebebi, alkolün derecesini düşürmek ve tahrişi azaltmak..
    Yani kullanmazsanız da olabilir, kullanmayı düşünürseniz 100ml şişede 1-5ml olarak kullanılması tavsiye edilir..

Esans ve alkol orani esansınızın yoğunluğu ile ilgili.
    Kimi esans %35 e kadar, kimisi %20 yeterli olur.
    Bunu araştırmanız, incelemeniz gerekiyor.
    Deneme yanılma yöntemi, gözlemleme yöntemi şeklinde.

Hatta ben uygulayıp, memnun kalınan oranları bir sayfada toplamayı düşünüyorum. Herkes yazarsa bir süre sonra çoğu parfümün formülüne ulaşılmış olur.

Ben alkolmetre kullanıyorum, 150₺ tutarında birşey bence gerekli. Esansı çöp etmek istemem.
    Piyasasa 96° alkol diyip su ile seyreltip 70° alkol satanları duydum.

• zyperX kullanıcısına yanıt
    Henüz yapmadım hocam, bugün yarın yapacağım.
    Paylaşırım tabi.

Mutlaka not alarak yapın, geriye döndüğünüzde kac ml alkol kac ml esans eklediğinizi bilmek sonradan yapacağınız revizeler için önem arzeder.

Mesela baktınız esans güzel ama karışım kokmuyor, esans oranı fazla gelmis olabilir. Üzerine alkol ekleyerek çizebilirsiniz.
    Bu sebeple hazırlarken formülü not almak önemli.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.