Merhaba, haftaya Paris’e gideceğim. 2 tane iPhone 14 pro almayı planlıyorum. Forumda eski konularda tax free ile ilgili bazı bilgilere ulaştım fakat 10 sene geçmiş o sebeple net olmayabilir.
teşekkürler |
Paris Tax Free
-
-
Merhaba, tax free alabilirsiniz ama 2 iphone için gümrükte problem çıkarırlar mı bilmem.
Şubat ayında Prag’dan alışveriş yaparken uyguladığım aşamalar şu şekildeydi;
Mağazaya tax free ile almak istediğimi söyledim. Satıcı pasaport bilgilerimle tax free formunu oluşturdu ve telefonu satın aldım. Ülkeden çıkış yaparken havaalanında gümrük kontrol bölümünde tax free formuna damga bastırdım(bu en önemli aşama! Eğer tax free formunda damga yoksa iade yapılmaz). Şansıma tax free bankosu kapalıydı, bankonun önünde belgenizi atabileceğiniz posta kutusu benzeri kutu var ancak güvenemediğim için oraya atmayıp İstanbul’daki global blue ofisine elden teslim ettim. Formu doldururken kart numaranızı girmenizi istiyorlar(sadece no. son kullanma ve cvc2 girilmiyor). Yaklaşık 2 ay sonra ücret kredi kartına yatıyor.
Bu arada belirli limitin altındaki ücretler pasaport kontrolünden önceki bankodan veya kiosklardan belgeyi tarattıktan sonra otomatik olarak alınabiliyordu.
-
Tax Free için form üzerinde bildirilen kartın harcama yapılan kart olması şart mı?
-
Kartın aynı olmasına gerek yok, kart sahibinin aynı olması yeterli ancak online alışveriş ve mail order a açık olması gerekebilir. -
Merhaba, ben de önümüdeki ay, Viyana ve Prag şehirlerine gideceğim. Viyana’da vergi %20 ve iphone modeline göre 40-80 € daha ucuz. İki kişi 2 telefon alacağız. Prag da ise daha pahalı ve vergi %21 sanırım.
sorum: Avusturya Viyana’dan telefon alıp, Çekya Prag havalimanında vergi iade başvurusu yapabilir miyim? Bilgisi olan var mı?
bir de Fatih bey vergi oranı ne aldılar sizden ve tamamı iade geldi mi size?
Teşekkürler
-
Almanya için konuşacak olursam değil. Hatta harcama yapılan kart başkasına bile ait olabilir ancak Tax Free formunda yazılacak kartın sahibi siz olmalısınız. -
Siz Tax Free formunu Türkiye'den verdiğiniz için bu kadar uzun sürmüş olabilir. Almanya'da Tax Free formunu gümrüğe onaylattıktan sonra Global Blue ya da Planet'ın posta kutularına attığınızda 3 iş gününde para karta yatıyor. -
Merhaba bulgaristanda ıphone alacağım. Tax free gümrük kapısında var mı yada işleyiş nasıl olmalı karayolu ile gidilecek -
Hocam Temmuz ayında bende Budapeşte-Viyana-Prag gezisine gitmeyi planlıyorum, siz nasıl yaptınız alışverişi?
Viyana'dan alıp Prag'dan yurda dönerken Taxfree alabildinizmi?
Ürünleri kartlamı aldınız yoksa nakit mi?
Kur farkı olayı yaşadınızmı?
İsmimi alıntılayarak cevap yazarmısınız :)
-
Merhaba benzerini ben sorucaktım misal fransadan alınıp almanyadan türkiyeye dönüş yaparken almanyadan tax free alınabilir mi teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punkerem -- 20 Kasım 2024; 6:35:8 > -
Hocam ben Dresden Almanya'dan aldığım ürünlerin Taxfree ödemesini Prag havaalanından aldım.
Ama tabiiki tecrübemiz olmadığı için 500-550€ luk fişlere 52€ para verdiler sanırım kesinti vs. yaptılar orada.
-
Evet muhtemelen global blue üzerinden yüzde 10 kdv aldınız normalde tam kesintisiz yüzde 19 ancak o da amazon üzerinden oluyor yani sonuç olarak başka avrupa ülkesinden çıkarken iade alabildiniz bu güzel bilgi peki evrak olarak ekstra bişiler istediler mi sizden yoksa sadece ürün faturası ile tax faturasını havalimanı gümrük bölümünden sorunsuzca hallettiniz mi teşekkürler.
-
Saturn'den ps5 almıştım birde giyim mağazasından ufak tefek şeyler, ödeme yaparken Taxfree alacağımı söyledim ve pasaportumu verdim bana zarf içinde birer evrak verdiler onları havaalaınında biletleme işlemleri yaparken taxfree alanlarına gidip aldım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X