Şimdi Ara

Park Halindeki Arabaya Yaslanan , Kaputa Oturanlara vs Ne Yapmalı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
11.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nıghtman

Yapacak bir şey yok adamda akıl fikir olsa bilmedigi,tanımadıgı şeyin üzerine oturmaz.

sesli güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: argimax

Benim gözümün önünde bizim arabanın tamponuna ayağını koyup ayakkabısını giyen karşı komşuma ne demeli peki bir şey söylesen olmayacak söylemesen olmayacak dövermisin yarına bırakırsın?Öğle yaslanan v.s. görünce ağzının üstüne koyup yamultasım geliyor....

inadına yapıyorlar.. kıskanıyorlar..

bizim bi o ç var.. ben renaultun tamponunu ayna gibi parlatırdım.. o ayakkabısını bağlama numarasıyla tampona basardı..

sonra bir gün sıfır hyundai aldım.. yanımdan geçerlerken karısına "hıh sanki hiç araba görmedik" dediğini kendi kulağımla duydum..
    ulan görsen bana ne, görmesen bana ne.. ben seninle yarışıyor değilim, kendi kendine abuk triplere giriyorsun..
    birkaç ay sonra da gitti yeni araba aldı.. oysa ki kıçında don yok..

işte o tampona basanların, kaputa oturanların iç yüzü..

sorma hocam en güzeli sitede filan oturacaksın koyacaksın kapalı otoparka oh miss böyle saçma sapan tiplerle uğraşılacağı yok

• Eski aracım golfe biri yaslanmış kotun demir düğmesi çizmişti.okuzlerdeki rahatlık kimsede yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

Eski aracım golfe biri yaslanmış kotun demir düğmesi çizmişti.okuzlerdeki rahatlık kimsede yok.
    Bu yeni nesil çocuklar dışarı çıkmıyo , bilgisayar başından kalmıyo diyolar ama . Bizim mahallenin bebelerinin maşallahı var , akşam 12den önce eve girmiyolar . Allahın her günü , arabanın bilimum yerlerinde top izini görüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jipena

Bu yeni nesil çocuklar dışarı çıkmıyo , bilgisayar başından kalmıyo diyolar ama . Bizim mahallenin bebelerinin maşallahı var , akşam 12den önce eve girmiyolar . Allahın her günü , arabanın bilimum yerlerinde top izini görüyorum .

Alıntıları Göster
    o kaputa oturanlar yarın başka bi şeyin üstüne de oturur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

accenti olan bilir anten mağduruyum şu sıralar
    bizim aracında aynaları ile oynuyor çocuklar kızıyorum araba orjinal diyorum
    abi araban sıfır mı ki orjinal diyor velet
    bildikleride çok kekoların

Alıntıları Göster
    Bende gıcık oluyorum ama genelde onu yapanlar eş dost olduğundan sesim çıkmıyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    Oturan organın üstüne bir daha oturamaz hale getiririm. Şaka bi yana bende yaslandığım için yaslanana bi şey demem.

• quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

Oturan organın üstüne bir daha oturamaz hale getiririm. Şaka bi yana bende yaslandığım için yaslanana bi şey demem.

Alıntıları Göster
    Benim aracıma kimse yaslanamaz.
    Pek yıkatmıyorum da
  • quote:

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

Benim aracıma kimse yaslanamaz.
    Pek yıkatmıyorum da

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar iyi güzel diyorsunuz da. Daha 20 günlük sıfır araca oturdukları zaman insanın içi nasıl rahat edebilir ki. Benim aracın kaputun sağ tarafında mahallenin çocuklarından birinin köpek pati izleri oldu. Canımız sıkıldı tabi pasta cila ile gider dedik biraz ferahladık. Olayın olduğu gün köpekten kaçan bir çocuk linea nın (araç kimin bilmiyorum) tavanına çıktı tavan göçtü.

Geçen gece bi baktım biri sağ ön tarafa yaslanmış toplamda 5 kişiler sohbet muhabbet. Neyse dedim hadi kafaya takmayayım. 2 dk sonra bi baktım 3 kişi olmuş sağ taraf komple tribün. Kalktım giyindim gittim araca bindin bi tur attım geldim. Ufak ta bi işim vardı bankamatikte onu da halletim geldim aynı yere parkettin aracı. Yaslananlar köpeği olan arkadaşlar. Artık tanıştık araba sayesinde :) mahallenin gençleri. Öyle tartışmak yok bende onlara yaslanırdım tavırları bize göre değil. Sonuçta ulaşım aracı. Uyarmadım da kapıları açar açmaz kalktılar zaten. Aslında anlayışlılar ama bizim milletimizde şu yok. Araba çok sıradan ve kolay alınabiliyor zannediyorlar. Bu araba şu an 55.000 TL diyince hadi ya falan oldular. Hiçbirşeyi araştırmıyoruz hiçbirşeyde bilgimiz yok ama herşeyi biliyoruz. Biz de çocuk olduk top oynadık ama kimsenin arabasına ne yaslandık ne başka birşey yaptık. Eğitim seviyesiyle de alakalı sanırım. Ben millet yaslansın diye mi aldım arkadaş. Koltuk mu bu. Yaslanmasın kimse.

• Okurken ben sinir oldum nasil bir mantiktir arkadas tanimadigin birisinin aracina bunlari yapiyorsun? Tanisan.ne degisir orasi ayri konu. Bizde cocuktuk ne birisinin aracina zarar verdik nede zarar verecek durum oldu. Top dahi oynarken uzak durduk ki zarar vermeyelim cunki biz boyle egitildik. Oyle ki birak arac uzerine cikmayi oturmayi komsunun duvarina bile oturmazdik laf isitmeyelim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

bu kadar abartmaya gerek yok, sonuçta a noktasından b noktasına götüren bir aracı. arabaya yaslanmasını dert edenler biri gelip araçlarına vursa karşı tarafı çekip vururlar herhalde.

Ben de tam aksini düşünüyorum.
    O kadar borca girmişsiniz ya da o kadar sene para biriktirmişsiniz, bir araba almışsınız.
    A dan B ye gitmek için bile olsa, binlerce TL yi bağlamışsınız.
    Şimdi hocam hiç bir şey insandan değerli değil ama;
    Arabanın sağı solu çizilirse araba kendi kendini zamanla onaramaz. O çizikler kendi kendine kaybolamaz.
    Üstelik araba anlayışta gösteremez. "Hadi bu senin tanımadığın birisi yaslandı diye çizilmiyorum bu sefer" ya da "Otoparkta birisi kapıyı sert açtı diye bu seferlik çizilmiyorum senin kabahatin değil" demiyor.
    İnsan öyle değil ama, azıcık dikkat etse, azıcık bilinçli olsa bir şey kaybetmez. Ben kapıyı açarken her zaman dikkat ediyorum. Niye? Çünkü o kapı vurursam çizilecek. Peki ben dikkat edince ne kaybediyorum ki?

İnsan arabanın değerini anlamalı bence.
    Ha sırf A dan B ye gitmek için kullanıyor olabilirsiniz ama karşınızdaki adam keyifle biniyor da olabilir. Arabasına düşkün de olabilir. Dikkat etmek lazım.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi abartmamak gerekiyor, insanın kendini üzdüğüne değmez. herkesin malı kıymetli , herkes çalışıp didinip alıyor aracını ama bu kadar düşünen adam ya kanser olur ya katil.
  • Ben sesini çıkarmıyorum.çünkü ben uyardıktan sonra içeri girdiğim gibi arkamdan aracıma zarar verebilir.Dışarıda insanım diye geçinen servet düşmanı teröristler kol geziyor.içimden çok kötü sövüyorum , içim gidiyor ama mecbur susuyorum.

En kötü kilit tuşuna birkaç defa basarım dörtlüler yana söner , anlamazsa aşağı iner arabaya binerim beklerim biraz çıkarım tekrar eve.devam ederse aynısını yapmaya devam ederim.Hala anlamıyorsa aracı çekerim oradan.

Aracıma zarar vermeyeceğini bilsem biber gazı sıkarım ama mecbur sesimi çıkarmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

bu kadar abartmaya gerek yok, sonuçta a noktasından b noktasına götüren bir aracı. arabaya yaslanmasını dert edenler biri gelip araçlarına vursa karşı tarafı çekip vururlar herhalde.

O kadar borca girmişsiniz ya da o kadar sene para biriktirmişsiniz, bir araba almışsınız.
    Arabanın sağı solu çizilirse araba kendi kendini zamanla onaramaz. O çizikler kendi kendine kaybolamaz.
    Üstelik araba anlayışta gösteremez. "Hadi bu senin tanımadığın birisi yaslandı diye çizilmiyorum bu sefer" ya da "Otoparkta birisi kapıyı sert açtı diye bu seferlik çizilmiyorum senin kabahatin değil" demiyor.
    İnsan öyle değil ama, azıcık dikkat etse, azıcık bilinçli olsa bir şey kaybetmez. Ben kapıyı açarken her zaman dikkat ediyorum. Niye? Çünkü o kapı vurursam çizilecek. Peki ben dikkat edince ne kaybediyorum ki?

Ha sırf A dan B ye gitmek için kullanıyor olabilirsiniz ama karşınızdaki adam keyifle biniyor da olabilir. Arabasına düşkün de olabilir. Dikkat etmek lazım.

işte o kadar borca girilip, binlerce TL bağlamak yanlış oluyor bu durumda,
    başkasının malına zarar vermek olacak şey değil, dikkat etmek lazım elbet,
    ama mal bu sonuçta,
    malının kıymetini bilmekle, malının malı olmak arasında dengeyi kurmak lazım.
    denge içinse, maddi durumun, ihtiyacın ve zevkin...vs arasında iyi ortalama bir tercih yapmak lazım.
    canını sıkmaya ve mutsuz olmaya değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

quote:

ama mal bu sonuçta,
    denge içinse, maddi durumun, ihtiyacın ve zevkin...vs arasında iyi ortalama bir tercih yapmak lazım.

Alıntıları Göster
    Çok önemsemem gerçi ancak arabam 6 aya bir yıkandığından olsa gerek üzerine oturan hiç görmedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

quote:

ama mal bu sonuçta,

Alıntıları Göster
    Geçen tam arabaya binerken, sokakta top oynayan çocukları arabası olan biri burda oynamayın diye kovmuş sanırım, söyleniyordu.
    "Sanki onlar hiç top oynamadı. Nerde oynayalım, orda oynama, burda oynama. Sonra da çocuklar bilgisayarın başından kalkmıyorlar diyorlar. Hani nerde oynayalım o zaman"

Ülen çocuğa bak sosyal analiz yapıyor dedim güldüm

Malesef otomobile sahip olma ve işletmek epey maliyetli ülkemizde. Üstüne bir de boya takıntısı olunca, herkes aman çizilmesin diye üzerine titriyor. Ben dahil...

• quote:

Alıntıları Göster
    Bir keresinde akşam saatleri aracımda müzik dinliyordum. 2-3 tane çocuk gelmiş biri kaputuna çıktı diğeri tavanına bende hemen kornaya asıldım.

• quote:

Alıntıları Göster
    Yaslanmak ne kelime , kışın bizim arabanın motor kaputuna sarhoşlar yatıp uyuyor .

• Zamanında 13-14 aylık maaşımı bağladığım araç vardı,ne kadar titiz de olsam aracın başına gelmeyen kalmazdı,şimdiki araç 4-5 aylık maaşım kadar haliyle hiç üstüne düşmüyorum ama birşeyde olduğu yok.zor alınan araba resmen yük.

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Zamanında 13-14 aylık maaşımı bağladığım araç vardı,ne kadar titiz de olsam aracın başına gelmeyen kalmazdı,şimdiki araç 4-5 aylık maaşım kadar haliyle hiç üstüne düşmüyorum ama birşeyde olduğu yok.zor alınan araba resmen yük.
    Hocam arabanın zor alınması değil mesele, ben de normalde malımın kölesi olmam. Bir Galaxy S3'üm var, kılıfı geçtim cama jelatin bile almadım. Telefonun hali içler acısı. Sony Vaio laptop var, o da perişan.
    Ama bunlara zararı veren benim. Ben hor kullanıyorum zarar görüyor kabul.
    Ama tutup elin adamı gelicek benim arabamın kaputuna oturacak, sağına soluna yaslanacak (Yorulursun, yaslanırsın eyvallah ama arkadaşlarla muhabbet etmek için başka yer bul lütfen) çizecek, ben de iyi ya mal ne de olsa diyeceğim?
    Kusura bakmayın ben öyle biri değilim. Farklı düşünüyoruz o zaman.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.