samsung hd400ld 500Gb hdd'mi önceden laptopta harici yedek ünitesi olarak tek partition kullanıyordum.masa üstü sistem toparlayıp asıl hdd olarak kullanmak istedim aynı hdd'yi ve norton part magicle 50gb yer ayırdım baş tarafından.
problemim ise yeni sistemi kurduktan sonra farkettimki diğer part boş ve vazgeçilemez veriler var içinde. Hiren cd'sinin içindeki araçlar iş görmedi.başka bir hdd'de olmadığına göre yüzeyi tarayıp bulduğu verileri direk part tablosuna yazan bi program var mı bildiğiniz..?!?
EasyRecovery işini görebilir, formattan sonra %100e yakın veri kurtarmıştım.
başka bir ortama kopyalama istemiyosa işimi görür.denedikten sonra yazarım sonucu.. teşekkür aldaron öneri için
Bu tip programların hepsi "Başka ortama kopyalama" yapmak ister. Ve hatta zorunludurlar.
easy recovery'de aynen öyleymiş zaten.başka bi ortamı hedef göster diyo.300gb nerden bulucaz şimdi
umarım forumdaki üstadlardan birinin bu konuda bildiği bi prog fln vardır
Valla
ancak şunu yaparsın bütün hddyi başka bir hdd üzerinden tekrar tek haline getirirsin! onu yapabileceğin programda işte burda!
ben sabahtan beri 320 gb dosyayı kurtarmaya çalışıyordum şimdi hdd partionını kurtardım ve sorunum halloldu! inşallah seninde işine yarar!
benim sorun hallolmadı çünkü logical partitiondu ve mbrden silmişim diğer part silicem derken.250lik bi hdd aldım easy recovery programını kullandım
aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara nası yaptığımı anlatıym:
programı indirip kurduktan sonra "Data Recovery"->"Advanced Recover" ben yeni part yaratmadığım için "Unidentified" olarak çıktı taratacağın bölüm bölümü seçtikten sonra advanced Options->file system scan sekmesinde dosyalama sistemini ve advanced scan'i seçiyoruz.
partition settings sekmesinde use MFT seçimi var.benim partition tablosu ve mbr uçtuğundan belkide use dediğimde dosyaların isimlerini,klasör yapılanmasını bulmadı(nedeni başka bişeyde olabilir tabi!:)) neyse ben "ignore MFT" yi seçtim.ok dedikten 15-20 dak fln sonra olası bölümleri gösteriyor program.
ilgili bölümü seçip yeniden advanced dedim ve ignore MFT seçimini yeniden yaptım ve next dedim. bu aşamadan sonra diski taramaya başlıyor.süre sistemin hızına,part büyüklüğüne vs göre değişir.benim hdd ide bağlantılı 400Gb samsung ve tarattığım bölüm 330gbtı.yaklaşık tarama süresi 3,5saat kadar sürdü heralde. ne var ne yoksa döktü ortaya..önemli olan nokta burada pekçok dosyayı klasörüyle bulmasına rağmen bazılarının klasör yapılanmasını tam yapamadı.(mesela benim dizi divxlerini LOSTun altında bulabildim)
sonra geri getireceğinz dosyaları seçip next diyoruz tekrar.hedef olarak geri belirteceğimiz yerin tabiki yeterli alanı olmasına dikkat ediyoruz.
tarama işlemi bittikten sonra "tamam dosyalar duruyo,bi hdd buliym sonra geri yüklerim" derseniz cancele bastığınızda tarama sonucunu kaydediyimmi diye soruyo.evet diyip kaydedersinz dosyayı sağlam biyere.sonra geri açmak için advanced recovery seçtiğimiz yerde resume recovery var ordan geri açablirsiniz
ben %90 geri getirdim dosyalarımı. (getiremediklerimde zaten yedeklerin alınacağı diskin boyutunun yetersizliğinden kaynaklanıyo.bazı filmlerden felan vaz geçtim )
umarım benimle aynı sorunu yaşayanların sorunu çözmesine yardımcı olur.böyle bi problemi tekrar yaşamamak için tek parça büyük partition yerine diskinizi bikaç parçaya ayırırsanız sorun çok daha kolay hallolacaktır
benim sorun hallolmadı çünkü logical partitiondu ve mbrden silmişim diğer part silicem derken.250lik bi hdd aldım easy recovery programını kullandım
aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara nası yaptığımı anlatıym:
programı indirip kurduktan sonra "Data Recovery"->"Advanced Recover" ben yeni part yaratmadığım için "Unidentified" olarak çıktı taratacağın bölüm bölümü seçtikten sonra advanced Options->file system scan sekmesinde dosyalama sistemini ve advanced scan'i seçiyoruz.
partition settings sekmesinde use MFT seçimi var.benim partition tablosu ve mbr uçtuğundan belkide use dediğimde dosyaların isimlerini,klasör yapılanmasını bulmadı(nedeni başka bişeyde olabilir tabi!:)) neyse ben "ignore MFT" yi seçtim.ok dedikten 15-20 dak fln sonra olası bölümleri gösteriyor program.
ilgili bölümü seçip yeniden advanced dedim ve ignore MFT seçimini yeniden yaptım ve next dedim. bu aşamadan sonra diski taramaya başlıyor.süre sistemin hızına,part büyüklüğüne vs göre değişir.benim hdd ide bağlantılı 400Gb samsung ve tarattığım bölüm 330gbtı.yaklaşık tarama süresi 3,5saat kadar sürdü heralde. ne var ne yoksa döktü ortaya..önemli olan nokta burada pekçok dosyayı klasörüyle bulmasına rağmen bazılarının klasör yapılanmasını tam yapamadı.(mesela benim dizi divxlerini LOSTun altında bulabildim)
sonra geri getireceğinz dosyaları seçip next diyoruz tekrar.hedef olarak geri belirteceğimiz yerin tabiki yeterli alanı olmasına dikkat ediyoruz.
tarama işlemi bittikten sonra "tamam dosyalar duruyo,bi hdd buliym sonra geri yüklerim" derseniz cancele bastığınızda tarama sonucunu kaydediyimmi diye soruyo.evet diyip kaydedersinz dosyayı sağlam biyere.sonra geri açmak için advanced recovery seçtiğimiz yerde resume recovery var ordan geri açablirsiniz
ben %90 geri getirdim dosyalarımı. (getiremediklerimde zaten yedeklerin alınacağı diskin boyutunun yetersizliğinden kaynaklanıyo.bazı filmlerden felan vaz geçtim )
umarım benimle aynı sorunu yaşayanların sorunu çözmesine yardımcı olur.böyle bi problemi tekrar yaşamamak için tek parça büyük partition yerine diskinizi bikaç parçaya ayırırsanız sorun çok daha kolay hallolacaktır
alpy konu açmadan önce senin konunu incelemiştim. bu konuda bilgim olmadığı için yardımcı olamamıştım. EasyRecovery programını daha önceki denemelerimde pekde başarı yakalayamadığımdan Bu programı 2. plana atmıştım. Dosya isimleri ve klasör isimleri kaybolmadı diyince sen aynen dediğin işlemi uygulamaya başladım. 6.10.07 sürümü ile taramaya başladım az önce... sonuç hakkında bilgi veririm. Allah razı olsun cümlemizden arkadaşlar. Sağolun, Varolun...
Arkadaşlar partitionlarınız gicince ilk olarak denemeniz gereken bu partitionları geri getirmektir. Eğer bu mümkün olmuyorsa dosyalarınız recovery programlarıyla kurtarmak olacaktır.
Mesala kaza eseri diskinizdeki bölümleme tablosu silindi. İlk yapmanız gereken partition recovery progrogramlarıyla partitionları geri getirmektir. Bunun için bir örnek olarak Active Partition Recovery programını deneyebilirsiniz. Ama benim size tavsiyem daha sağlıklı olması açısından bu işi dos ortamından yapmaktır. Yani sistemi cd veya disketten başlatacaksınız.
Eğer bu yöntem işe yaramazsa dosyalarımızı bulup başka bir bölüme veya diske kaydetmeye yarayan recovery programlarını denemek olacaktır....... Easrecovery vs gibi.... Saygılar.......
quote:
Orjinalden alıntı: blue_life
Arkadaşlar partitionlarınız gicince ilk olarak denemeniz gereken bu partitionları geri getirmektir. Eğer bu mümkün olmuyorsa dosyalarınız recovery programlarıyla kurtarmak olacaktır.
Mesala kaza eseri diskinizdeki bölümleme tablosu silindi. İlk yapmanız gereken partition recovery progrogramlarıyla partitionları geri getirmektir. Bunun için bir örnek olarak Active Partition Recovery programını deneyebilirsiniz. Ama benim size tavsiyem daha sağlıklı olması açısından bu işi dos ortamından yapmaktır. Yani sistemi cd veya disketten başlatacaksınız.
Eğer bu yöntem işe yaramazsa dosyalarımızı bulup başka bir bölüme veya diske kaydetmeye yarayan recovery programlarını denemek olacaktır....... Easrecovery vs gibi.... Saygılar.......
Peki arkadaşım bi soru sorayım izninle : Ben stresle diski biçimlendirdim. Tek partition 160 gb idi. sonrasında partitionu silip verileri kurtardım. ona rağmen senin dediğin yöntemi uygalamış olsaydım verilerim sorunsuz geri gelebilecekmiydi ? birde bendeki disk WD salt donanım sorunsalı diye bi olay var... Ben bunu yaşadım yazılımsal olarak partitonun silinmesi gibi bir durum söz konusu değil...
Buna benzer bişey bugün başıma geldi 130 gb lik partitonum içindeki veriler birden kayboldu fakat disk dolu gözüküyordu get data back ntfs versiyonla geri aldım çok şükür bütün kurtarma programları başka yere atar veriyi çünkü silinmiş hdd in üzerine atarsa zaten veriyi kurtaramaz üzerine yazmış olur.
Başımdan geçen olayı sizlerle paylaşayım. Benzer sorun yaşayanlara faydasının dokunacağını umarım.
Sabah şirkete geldiğimde makina windows açılış ekranında kendi kendini resetliyordu. Hiçbir deneme sonuç vermedi. Formata başladım. Tüm bilgiler 2. partition daydı. Sorunsuz formatladım. Açıldığında sistemin D sürücüsünde verilerin ise C sürücüsünde olduğunu ama sorun olmadığını gördüm. Biraz garip bir durumdu sürücü isimlerinin değişmesi. Neyse driverları yüklemeye başladım. Restart ettim ve makina kaput. birdaha açamadım. Yeniden format işleminde ise diske ulaşılamıyor demeye başladı. Diski söküp başka makinaya taktım ama disk unallocated olarak gözükmekteydi ve hiçbirşey kalmamıştı. yeni MBR yaptım vs ama bir işe yaramadı. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü... Tüm veriler uçmuştu.
Ertesi gün diski başka makinaya takıp Easy Recovery programı ile tarattım. Program çok başarılı bir şekilde her 2 partition ıda buldu. Sonra da tüm verileri buldu. Hemen yedekledim.
Program çok başarılı şiddetle tavsiye ederim.
Hiren's boot cd var onu dene başka bir ortama kayıt istemez. çökmüş windowsumu kurtarmıştım daha önce
cumartesi öğlen yola çıkacağım (yer değişikliği) yarın tüm günüm dolu.. daha sistemi adam etmem lazım.. (uzun süre olmayacağımdan)
Arkadaşlar benzer sıkıntı bende de var. Yanlız Bendeki sorun HP server bilgisayarımda meydana geldi. SCSI diskimin d sürücüsü kayboldu. Partition magic ile c sürücüsünü genişleteyim dedim fakat daha programa girmeden bazı hatalar verdi ve sonuçta bölümüm kayboldu. Disk yönetiminden görüyorum fakat boş olarak gösteriyor... Şuan active partition recover ı deniyorum... Daha iyi bi alternatif bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum... Sonucu size yazarım...
Bu arada işletim sistemim Server 2008 standart edition 64 bit....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme