Merhaba arkadaşlar ve ustalar bende aranıza yeni katıldım aracıda yeni aldım 1.9D 2001 Model Partner benim sorunumda benzer ama biraz farklı
Sabah aracımı çalıştırdığımda ilk 20 sn lik süre içinde hiçbir sorun ve tekleme yok motor gayet normal çalışıyor egsozdan dumanda yok 20 yada 25 sn dolduktan sonra araçta silkeleme ile birlikte devir saatinin dans etmeye başlaması ile egsozdan mahallede çamaşır asanları rahatsız edecek şekilde bir beyaz duman atmaya başlıyor duman atma işlemi motorla belli bir süre yol aldıktan sonra yani ısındıktan sonra sona eriyor motor ısınmasından sonra yine motordan belirli aralıklarla vuruntu sesi geliyor ama çok hissettirmiyor aracı (Motor Isındıktan Sonra) 4000 devire kadar basarak yükseltip test ediyorum fakat egsozdan ne beyaz ne mavi nede siyah bir duman çıkmıyor. Motor sogukken düşük devirde araç silkeleme yapıyor fakat devri yükseltirsem herhangi bir silkeleme olmuyor ornegin 3 ncu viteste 2500 deviri buldugumda ufak ta olsa motor sogukken silkeleme yok ama ayağımı gazdan cekersem veya deviri biraz düşürürsem ileri geri silkeleme var yakıtı Opetten alıyorum işin gerçeği bir çok forumda dolaştım benzer sorunları enjektörlerden yaşayıp katkı maddesi koyarak çözenlere denk geldim ama kaş yapayım derken göz çıkartmak istemiyorum bu sorunu çözen yada başına gelen birileri varsa muhakkak paylaşmışlardır diye düşünerek forumdan fikir almak istedim teşekkürler