Şimdi Ara

passat 1.4 tsi dsg 'de balata kokusu ve titreme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konu daha önce forumda geçtiyse kusura bakmayın lütfen. bu akşam üstü .4 tsi dsk 7 t.tronic passat'ımı aldım. arabayı her park edip indiğimde ağır bir balat kokusu alıyorum. bir de ilreri ve geri ilk harekette arabada çok derinden bir titreme oluyor, sanki manuel arabalarda debriyaj kaçırıyormuş gibi. bu durumla karşılaşanlar oldumu acaba ? sebebini bilen varmı. yarın sabahı bekleyip servisi aramaya sabrım yok..
    suat

• bende scirocco 1.4 tsi 7 dsg var.Koku bende de vardı ,hatta başlığı açan bendim.3-4 günde koku geçiyor ama titreme bende olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meskim

arkadaşlar bu konu daha önce forumda geçtiyse kusura bakmayın lütfen. bu akşam üstü .4 tsi dsk 7 t.tronic passat'ımı aldım. arabayı her park edip indiğimde ağır bir balat kokusu alıyorum. bir de ilreri ve geri ilk harekette arabada çok derinden bir titreme oluyor, sanki manuel arabalarda debriyaj kaçırıyormuş gibi. bu durumla karşılaşanlar oldumu acaba ? sebebini bilen varmı. yarın sabahı bekleyip servisi aramaya sabrım yok..
    suat

sene 2006 Aralık ayı günlerden cumartesi idi 2007 vw jetta 1,6 fsı yı kayseriden alamaya gidiyoruz daha önce 0 marea ve paliomuz olmustu ilk defa vw alcagımızdan ve 0 aldıgımzdan dolayı heyecanla gittik bayiden aldık bu dedigim olay kayseri özsada oluyor nevşehirden gittik otobüsle cantada tam 38 milyar vardı 5 milyar kapora verdik ve bize 43.00tl ye mal oldu araç manuel önceden tofaş fiata bindigimz için tabiki baya bi göreceli gelmişti ilk sıralaR bindik ver hareket ettik tam aldık bayıden 150 km oldu nevşehire kapının önüne geldik acayip bir balata kokusu ve 1 hafta sonra titreme yapıtı 2 defa aradık servisi ve dediklieri ilk zamamnlarda olabilir gayet dogal cünkü mekanızma yeni adapt uyum size alışması derken zamanla geçiyor şimdi balata kokusu ve titreme diyince halk arasında hemen arabayı zorlamsınmdır ondan olmustur derler ama alakası yok umarım sizinkide böylrdir ve geçer en kısa sürede birde sisinki dsg güle güle kullanın kazasız belasız...

Not:Eğer alırken tam 1 ay bekleseydik bizde TSI cılardan olcaktık fakat naparsın işte heyecan ve tahammülsüzlük le FSI oldu.

• arkadaşlar teşekkür ederim açıklamalar ve iyi dilekler için. Bugün aracımın 3.günü koku falan kalmadı. Titreme, kalkışta eğer gaza çok az basarsam çok kısa süre belki 1 saniye oluyor ve toparlıyor. Devir düşüyor aslında ve o da arabayı titretiyor. ama kalkışta gaza biraz daha fazla basarsam titreme falan yok. gerçi bu arada dün sabah servisle de görüştüm,, balata kokusunun geçeceğini söylemişlerdi zaten. titreme konusunda da aracı en azından 1000 km kullanın ki setupları otursun dediler. Ondan sonra hala anlattığınız gibi bir şikayet varsa getirirsiniz burada bakarız dediler. umarım geçer. veya en azından ben alışırım da problem etmem.. :)) herkese iyi hafta sonları diliyorum ..
  • arabanı yokuş aşağı inerken frenleme yaparak bir dene. eğer stop etme sorunu da olursa kolay bir çözüm var. servise gidip dsg ler için gelen donanım güncellemesini yükletmek. 2 saatte yüklüyorlar yeni programı. umarım dediğim gibi değildir. her türlü kafaya takma, güle güle bin.
  • Sevgili arkadaşım,

Öncelikle otomatik vites kutusu hususunda kitle piyasaya ulaşıp en gelişmiş ürünlerden birisini imal eden Borg-Warner icadı 7 ileri çift kuru kavramalı Tiptronic vites kutusu tercih ettiğiniz sizi tebrik ederim. Dikkatinizi çekerim ki DSG vites kutusunda tork konvertörü bulunmamaktadır. Normal manüel (düz) araçlardaki gibi kavrama (debriyaj) vardır, fakat iki adet, sonra debriyaj pedalının görevini de bir robot yapmakta, vitesleri de mekatronik (mekanik elektronik) ünitesi seçmektedir. Kalkışlarda, yavaşlarken, düşük veya çok düşük hızda giderken tork konvertörünün yağ sıçratmaya dayalı pompa-türbin tarzı çalışma DSG'lerde olamaz, çünkü kavramalar düz vitesteki gibi devreye alınmakta ve devreden çıkartılmaktadır.

Araç yeni ise bir miktar montaj yağı uçup gideceğinden ve kavramalar daha çok kalın olduğundan titreme olabilir, ancak bu artıyor veya hiç kaybolmuyorsa o zaman servise göstermekte fayda vardır.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Taner Hocam Selamlar,

Sıfır DSG araç aldım. Daha 100km'de. 2-3 gün anca oldu. Fazla da kullanamadım. Titreme yok ama arada baskı balata gibi koku alıyorum indiğimde. Normal midir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.