Şimdi Ara

Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
9.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Çekmeköy'den Tekirdağ Saray'a gidip geldim. Sabah 9 gibi yola çıktım. Şile yolu ve FSM Köprüsü Ümraniye'den sonra trafiğe girmem sebebiyle yakıt tüketimini test etme amacım yoktu. Köprüyü geçtikten sonra niyeti bozdum

Araç: 2012 Passat 1.4 TSI BMT

Lastik Basınçları: 35 PSI

Klima: Yolculuğun yaklaşık %60'ında kapalı.

Yolcu ve Yük Durumu:
    Araçta tektim. Bagajla birlikte toplam ağırlık yaklaşık 90 kg, aracın boş ağırlığı 1451 kg. Toplam: 1541 kg

Şile yolunda Beşiktaş Nevzat Demir tesislerinden FSM çıkışına kadar trafiğe girdim. FSM'ye giderken Ümraniye Elmalı civarında trafik başladı. Köprü girişine kadar yoğunluk devam etti. Zaman zaman 2. viteste akan bir trafik vardı. Sürekli dur kalk olmadı. Tekstilkent civarında trafik zaman zaman yoğunlaştı ancak tamamen durmadı. Sonrasında trafik yoğunluğu sözkonusu değildi.

Kağıthane'yi geçtikten sonraki tüketim değerleri:

Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim  Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim  Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim

Rota boyunca tüketim yavaş yavaş düştü. 80-100 km/sa bandında kullandım genel olarak.

Yol bilgisayarında görülen en düşük değer:

Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim

Varış noktasındaki tüketim değerleri:

Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim  Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim  Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim

Dönüşte yol bilgisayarını sıfırladım tekrar. Araçta 3 kişi mevcuttu. Klima sürekli çalıştı. Mahmutbey öncesinde başlayan trafik çoğunlukla dur kalk şeklinde Tekstilkent'e kadar devam etti. Bununla birlikte FSM köprüsü akşam trafiğine tamamen yakalandık. Özellikle İstanbul'a girdikten sonra da pek ekonomik kullanmadım.

Eve ulaştığımda tüketim değerim: 6,3lt/100 km

Biraz acele yazdığımdan imlâ hataları olmuş olabilir, affola.

Saygılar, selamlar.

• Ben yaklaşık 850 kmyi klima full açık 240 tllik benzinle gittim.ortalama hızım 100-110 civarı.model 1.4 tsı dsg 2011 yeni kasa.isin açığı uzun yol için müthiş bir araç.1.6 tdi dsgnin ikinci eline 83bin tl verenlere gercekten acıyorum.hic seri bir araç değil ve kar zarar oranı hiç karşılamıyor.1.4 tsı dsgnin ikinci eli 60-70bin bandında.tam 15-20bin tl fark oluşmuş ikinci elinde.bi ara bende tdi düşündüm ancak kesin vazgeçtim denedikten sonra.en iyi seçenek 1.4 tsı dsg 160 bg bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel trafiğe takilmasaydiniz 5,9 gibi olurdu.

• Aynı araca sahibiz. Benim lastikler 32psi. 35psi'ın etkileri nedir?
    100'ü gecmezsen az yakıyor fakat basarsan da iyi yakıyor.
    K. Maraş - Ereğli arası otobanda 140-150 ile 8.7 litre yakmıştı.

• Ben doğu anadoluda oturuyorum gerek ilçe gerekse shirler arası yol sakin , bu. Vesile ile passat variant 1.4 tsı almak istiyorum ama şehir içi 8 lt gibi yakıyor , genelde. Yıl boyunca %70 ,i şehir içi kullanıyorum
    Sizce almaya değermi? fazlami yakıyor ? Yardımcı olursanız sevinirim

Bu arada hız sevdam yok yolda 110 u geçmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas34 -- 30 Ağustos 2013; 20:03:14 >
  • Salih* kullanıcısına yanıt
    Güzel değerler. 100-110 gibi değerlerle gidilsede abartılı bir fark olmazdı zaten. Tam uzun yol arabası.
  • Değerler gayet güzel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim aracım 4000 km de 1.6 tdi passat bmt manuel...

şehir içi 7-7,5 lt şehir dışı en az 4,9 lt yi gördüm...

şimdi benim aracım yeni diye mi böyle tüketimim fazla anlayamadım..doğru devir de doğru zamanda vites değiştiriyorum aracı ne çok uyuzca ne de şirket aracıymış gibi köklüyorum gayet olması gerektiği gibi normal bir karekterde sürüyorum ama vw kendi verileriyle uzaktan yakından alakası yok
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@EPICA: 32 PSI'a göre sürüş esnasında bir sertlik hissetmedim. Plastik setlerden yavaşlamadan geçince biraz hissediliyor gibi. Yakıt tüketimine olumlu etki ettiğini düşünüyorum 35 PSI'ın. Hatta araç yüklüyken 36 PSI'da kullanıyorum. Performanslı kullanımda yakıyor haliyle. Yüksek hızlarda, otoban sürüşlerinde TDI daha ekonomik olur sanırım.

@sas34; İstanbul şehiriçinde sıkışık trafiğe girmediğim müddetçe 7-8 lt/100 km tüketiyorum. Çevreyolu kullanımı fazla olduğunda 6-6,5 lt değerlerini görüyorum. Sizin aracı kullanacağınız koşullarda tahminim 7-7,5 lt gibi bir tüketiminiz olur. Çok fazla kilometre yapmıyorsanız TSI Passat almaya kesinlikle değer bence. "Hız sevdam yok" demişsiniz, bu durumda yakıt tüketimi 1450 kg'lık D segmenti bir araç için sizi üzmeyecektir.

Ben de almadan önce TDI'ı ciddi olarak düşündüm, yılda 15-20 bin kilometre yapıyorum ortalama. Belki 25-30 bini bile bulabilir. 1.6 105 ps TDI'a o farkı vermek istemedim. Şehiriçi ve şehirdışı sakin kullanımda litre bazında tüketimleri birbirine yakın TDI ve TSI'ın. Benzin ve mazotun litre fiyatınlarından bir fark meydana geliyor. Sunduğu performans, sessizliği, bakım giderlerinin düşük oluşu, alırken ucuz oluşu beni TSI'a yöneltti. 57.000 TL'ye 8500 km'de yaklaşık 2 ay önce satın aldım. Oldukça memnunum.

@Tacox: Tüketim değerleriniz normal gibi. Şehiriçi değişkenlik gösterebiliyor. Sıkışık trafikte farklı, çevreyolu yada rahat trafikte farklı değerler elde ediliyor doğal olarak. Şehirdışı içinse normal kullanım için 4,9 lt ideal. Ekstra dikkatli kullanırsanız 4,5 lt'leri görebilirsiniz diye düşünüyorum.

• Güzel değerler hocam tebrikler
  • en düşük yakıt tüketimi 70 km hızla oluyor benim araçta buda öyle demekki 70 80 arası sabitlicez
  • Tsi en düşük ykıt tüketimi 70 km hız sabit 5. viteste yakalanıyor; ancak o hıza kimse dayanmaz, en güzeli 85-130 arası kendi ayağınla kullanmak.
  • Kuzenimde ayni aractan var. Istanbul sehir icinde 10 litre yakıyor. Tabi yapilan hesap depo hesabi. Yol bilgisayarı gerçek değeri vermiyor.
    Sizin degerler cok düşük. Maşallah.

• Salih* kullanıcısına yanıt
    Gidiş tüketiminiz çok güzel..4,4 litre.. Bu tüketim değerlerini bir ben yakalayamadım haa..İşin sırrı ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Kuzenimde ayni aractan var. Istanbul sehir icinde 10 litre yakıyor. Tabi yapilan hesap depo hesabi. Yol bilgisayarı gerçek değeri vermiyor.

Yol bilgisayarı gerçek değeri veriyor..Depo hesabı şaşar genelde çünkü deponun içinde ki benzini tahmin edemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dgnakgnl

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Kuzenimde ayni aractan var. Istanbul sehir icinde 10 litre yakıyor. Tabi yapilan hesap depo hesabi. Yol bilgisayarı gerçek değeri vermiyor.

Yol bilgisayarı gerçek değeri veriyor..Depo hesabı şaşar genelde çünkü deponun içinde ki benzini tahmin edemezsiniz.

Benim uzun uzadiya anlatmama gerek olmadigini dusunuyorum. Yol bilgisayarindaki sapmalar ile alakali konuyu okumanizi oneririm. Marka bazinda en cok hangi markanin hatali bilgi verdigini de gozden kacirmayin. Arama butonunu kullaniniz.

• Değerler süper.
  • İstanbul trafiğinde TSI ile 10 un altına düşmek başarıdır.

• TDI Passat'ın ne kadar gereksiz bir model olduğunun göstergesi.

Kazasız sürüşler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Salih*

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@EPICA: 32 PSI'a göre sürüş esnasında bir sertlik hissetmedim. Plastik setlerden yavaşlamadan geçince biraz hissediliyor gibi. Yakıt tüketimine olumlu etki ettiğini düşünüyorum 35 PSI'ın. Hatta araç yüklüyken 36 PSI'da kullanıyorum. Performanslı kullanımda yakıyor haliyle. Yüksek hızlarda, otoban sürüşlerinde TDI daha ekonomik olur sanırım.

@sas34; İstanbul şehiriçinde sıkışık trafiğe girmediğim müddetçe 7-8 lt/100 km tüketiyorum. Çevreyolu kullanımı fazla olduğunda 6-6,5 lt değerlerini görüyorum. Sizin aracı kullanacağınız koşullarda tahminim 7-7,5 lt gibi bir tüketiminiz olur. Çok fazla kilometre yapmıyorsanız TSI Passat almaya kesinlikle değer bence. "Hız sevdam yok" demişsiniz, bu durumda yakıt tüketimi 1450 kg'lık D segmenti bir araç için sizi üzmeyecektir.

Ben de almadan önce TDI'ı ciddi olarak düşündüm, yılda 15-20 bin kilometre yapıyorum ortalama. Belki 25-30 bini bile bulabilir. 1.6 105 ps TDI'a o farkı vermek istemedim. Şehiriçi ve şehirdışı sakin kullanımda litre bazında tüketimleri birbirine yakın TDI ve TSI'ın. Benzin ve mazotun litre fiyatınlarından bir fark meydana geliyor. Sunduğu performans, sessizliği, bakım giderlerinin düşük oluşu, alırken ucuz oluşu beni TSI'a yöneltti. 57.000 TL'ye 8500 km'de yaklaşık 2 ay önce satın aldım. Oldukça memnunum.

@Tacox: Tüketim değerleriniz normal gibi. Şehiriçi değişkenlik gösterebiliyor. Sıkışık trafikte farklı, çevreyolu yada rahat trafikte farklı değerler elde ediliyor doğal olarak. Şehirdışı içinse normal kullanım için 4,9 lt ideal. Ekstra dikkatli kullanırsanız 4,5 lt'leri görebilirsiniz diye düşünüyorum.

teşekkür ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.